Planirao sam kupiti Logitech G400 i sad se pitam, ima li smisla dati 200 kn za mis? Bojim se da cu dati tih 200 kn samo da bih saznao da nema apsolutno nikakve razlike izmedju ovog lijevog Genius-a od 50 kn (ako i toliko, stari je kupovao...) kojeg sad imam i tog Logitech-a! Jednostavno, ovaj mis sto sad imam nije nista posebno al sluzi svojoj svrhi. Dali cu ja sad, kad uzmem G400 i udjem u COD 6 multiplayer stvarno reci:"Vau!" i uistinu PRIMJETITI razliku ili je cijela ta stvar s misevima samo pre napuhana? Jer STVARNO sumnjam da covjek moze osjetiti razliku izmedju Mambe kojoj je odziv 1, Logitecha G400 kojemu je odziv 1.3 i Sharkoon Fireglidera kojemu je odziv 3 ili tako nesto!
Da ćeš biti bolji u igrama - nećeš, ali puno je lijepše imati kvalitetnijeg miše umjesto nekog tamo geniusa, u svakodnevnom korištenju i u igranju.
Ja nisam požalio kada sam uzeo MX 518 za 300kn (sada je dosta jeftiniji), ne vjerujem ni da će itko drugi, ugodniji jest to sigurno, pogotovo za ljude s velikim šapama.
Osim ugodnijeg i preciznijeg igranja, ništa drugo nećeš postić....Ali će te kosti ruke boliti 10x manje nego kad držiš neko polu jaje s dvije tipke.
Ništa nećeš biti bolji igrač no ostvarivat ćeš bolje rezultate jer te jeftini miš vjerojatno ograničava (slaba preciznost, loše praćenje brzih pokreta, input lagg, ...) a neki prihvatljivi gaming miš ne bi.
Ma i sam osječaj držanja kvalitetnog miša(čitaj skupljeg) je dovoljno dobar razlog za kupnju kvalitetnijeg miša,ergonomija je vrlo bitna faktor,ipak ti je cijelo vrime po rukom!
+ vjerojatno će trajati tri puta duže od geniusa, veći dpi ako ti to treba itd. Ja sam isto uzeo miš za 100kn i radio je 4 mjeseca, nakon toga sam uzeo mx518 i već godinu dana radi super, a ima ljudi tu na forumu kojima radi 3 i više godina.
Znam da necu biti bolji u igrama, to nisam ni ocekivao, nego zanima me dali cu primjetiti razliku u samim performansama, a ne samo:"A joj, imam gaming mis, to je bas lijepo, jest da sam dao 200 kn samo da bih to mogao reci, al nema veze bar imam gamerski mis!"
Dobra podloga znači skoro isto kao i dobar miš. Za nekih 50 kn imaš STEELSERIES QCK min, isplati se kupit
Kako nećeš biti bolji u igrama? Ako sad u npr CoD4 imaš prosječno 25 killova i 15 puta ubijen s novim mišem to bi moglo biti 30 killova i 10 puta ubijen.
Nećeš biti bolji igrač, no nećeš imati ograničenja u igranju koja ti postavlja trenutni miš.
Više DPI generalno znaći veća preciznost (ako smanjiš sensitivity u igri pa ti ostane jednaka "brzina kursora"), veća brzina praćenja znači da možeš brze pokrete praviti bez da miš zašteka (prestane pratit, podivlja ili nešto slično), veća akceleracija koju miš može pratiti znači upravo to, bolje ležanje u ruci znači ugodnije igranje i manje oštećenja ruke, dodatne tipke korisne su za raznorazne shortcute i key-bindove itd itd.
Bas tu sam podlogu i mislio uzeti, uz Logitecha G400 i Speedlink Fellow sluske. A svejedno cu uzeti, pa makar to bilo samo zbog estetike, gadi mi se ovo jetino S?*$%...
Znam da necu biti bolji u igrama, to nisam ni ocekivao, nego zanima me dali cu primjetiti razliku u samim performansama, a ne samo:"A joj, imam gaming mis, to je bas lijepo, jest da sam dao 200 kn samo da bih to mogao reci, al nema veze bar imam gamerski mis!"
Imam G400 i ima dobru ergonomiju i brži je od mog starog miša recimo kad quickscope-aš u codu 4.Meni je dobar, ali nemoj očekivat čuda.

Haha, pa naravno da se osjeti imat smeće i imat dobar miš na dobroj podlozi. Imam bežični Logitech, neko smeće, i na žicu Genius, isto neko smeće, ovaj G400 je nebo i zemlja razlika od njih.
Ako je G400 50% kvalitete mog MX518a, potrajat će ti 3god min!
ja koristim ms wizard koji ima isti laser kao neki ms industrial koji sam prije koristio, ali sam bolji u cod-u jer mi je udobniji za držati, a platio sam ga 10€
po meni bitno je samo da je udoban za ruku, a g400 je super miš i isplati se za 200kn
Kako nećeš biti bolji u igrama? Ako sad u npr CoD4 imaš prosječno 25 killova i 15 puta ubijen s novim mišem to bi moglo biti 30 killova i 10 puta ubijen.
Nećeš biti bolji igrač, no nećeš imati ograničenja u igranju koja ti postavlja trenutni miš.
Više DPI generalno znaći veća preciznost (ako smanjiš sensitivity u igri pa ti ostane jednaka "brzina kursora"), veća brzina praćenja znači da možeš brze pokrete praviti bez da miš zašteka (prestane pratit, podivlja ili nešto slično), veća akceleracija koju miš može pratiti znači upravo to, bolje ležanje u ruci znači ugodnije igranje i manje oštećenja ruke, dodatne tipke korisne su za raznorazne shortcute i key-bindove itd itd.
Mislim da nema potrebe nikoga lagati, za score i tako to, jer to su veoma mala poboljšanja, bit će ti udobnije i malo preciznije i to je kraj priče, sad drugo za mmorpg igre koje zahtjevaju dodatne klikove ili koješta već. Tako da čovjeku nemoraš udarati lafinu i punit mu glavu džabe, jer neće ništa zaštekat a i tko igra na ogromnom sensitivity-u? :p
Ali što se tiče G400 kao miša neznam sad, drug mi ga ima i jednostavno ona "plastika" od početka do kraja neka taj neki "grip", da je "ljepljivo" za ruku.. Neg je jednostavno sklisko, preferiram mx518. Sada tvoja odluka
Razlika je ogromna, vjeruj :)
Osobito ako vec duze vremena igras nesto i znas igrat, imas tzv. skilla :)
Npr. ja igram FPS , tocnije COD2 vec par godina .. pa eto da ti objasnim u primjeru " reflex shota " .. Uocis neprijatelja , potegnes reflexno mis odnosno kursor na njeg i stisnes tipku misa .. sad ti moze bit slucaj u jeftinim misevima , da ti ili ne prepozna do kraja pokret svojim senzorom pa ti zaustavi na pol puta do tudinca il " zatrokira " il npr. ne prihvati da si pritisnuo tipku misa uopce .. Dok kod gaming miseva, osobito malo boljih tog nece bit vjeruj mi :)
200kn za gaming misa ti je jako malo, iako je taj G400 odlican tako da se neboj .. neces bacit lovu nikako :)
No ukoliko uopce ne igras igre osobito, nego koristis za web itd, ne ocekuj nikakav pomak performansi na tom podrucju osim sta ce ti bit ljepsi stol s tim misem i vjerojatno ce te manje ruka boljet sto opet ovisi od misa do misa i od osobe do osobe ..
Tako da sve zavisi sta trazis ! :)
Imam Geniusa od 30kn i Razer Abysussa od 270kn. Nažalost, ne osjetim ama baš nikakvu razliku ni u ergonomiji, osjećaju, udobnosti, performansama. To su sve gluposti. A odgovaraju mi obadva.
Zapravo su jako slični, osim što Razer ima DPI switch kojeg nikad neću koristit, tanji i malo duži kabel, puno bolji izgled sa led plavim znakom i ime.
Genius za svoje novce daje jako puno, ali istina je drugih miševa koji su sranje i imaju lošu ergonomiju. Ali ima i skupih gamerskih miševa koji ne pristaju svakoj šaci.
Po meni je bolje uložit u bolju grafičku, procesor il hladnjak, osim ako baš ne igraš igre u kojima ti treba više tipaka na mišu.

Imam G400 u kombinaciji sa najvecom podlogom od Steelseriesa, QcK+ (45 x 40cm), to je pravi preporod ako bi presao na njega. Samo je bitno da imas veliku i dobru podlogu kako bi mu iskoristio puni potencijal.
OT: Najbolji su mi oni koji imaju 4000+ dpi mis i onda ga drze na <1000 jer im je ako ga stave na 4000 "prebrz"... -.- Nitko ne kuzi da ga bas i treba staviti na maksimalni dpi i onda smanjiti sensitiviti u igrama i windowsima. A onda se tek primjeti ooooogromna raulika u preciznosti. Nazalost vecina ljudi kupi misa od 300+ kuna i onda ga "plug 'n' play"-a i sva si je super.
OT: Najbolji su mi oni koji imaju 4000+ dpi mis i onda ga drze na <1000 jer im je ako ga stave na 4000 "prebrz"... -.- Nitko ne kuzi da ga bas i treba staviti na maksimalni dpi i onda smanjiti sensitiviti u igrama i windowsima. A onda se tek primjeti ooooogromna raulika u preciznosti. Nazalost vecina ljudi kupi misa od 300+ kuna i onda ga "plug 'n' play"-a i sva si je super.
Da se nadovezem na ovaj post- preporucam vlasnicima G400 i slicnih Logija iskljucivanje opcije "Accelaration (Enchance pointer precision)" zbog predvidivijeg i preciznijeg ponasanja u igrama.
Da se nadovezem na ovaj post- preporucam vlasnicima G400 i slicnih Logija iskljucivanje opcije "Accelaration (Enchance pointer precision)" zbog predvidivijeg i preciznijeg ponasanja u igrama.
E to sam zaboravio napomenuti. Potpuno točno! Umjetna ili akceleracija ili Enhance pointer precision samo postižu da se miš pri različitim brzinama pokreta drugaije ponaša. Nema konstantan pomak kursora sa obzirom na miša. Hvala kolega!
Veći je gušt igrat, uzmi si ako misliš igrat.
Imao sam miš za 25kn i vozio ga po stolu, sad imam fireglider i nema neke prevelike razlike u igrama, dodatne tipke ni ne koristim,
jedino što ima velik dpi pa ti je jedan centimetar podloge dovoljan da napraviš okret od 360 u igrama
Ma daj molim te.
Najgore mi je kad neko izvali ovakvu glupost.
Evo samo neki od odlicnih miseva za tu cijenu(+20kn zadnji)
Sharkoon Fireglider
Bezicni Logitech M510
Zasto kupovati neke Razer miseve za +400kn, kad se za 200-300kn moze naci mis koji je u rangu, pa cak i bolji od njih?
Zato jer svijetli i mozes pricati prijateljima da imas ultra-gamerskog misa!
Ima jedan super mis u algortimu za 120-130 kn.Isto je gamerski ima 2 bocne tipke,za dpi mjenjati i super lezi u ruci.zaboravio sam tocno kak se zove ali mis djeluje full kvalitetno za male novce.