Testove po casopisima shvati kao neki izvor tehnickih podataka (koji ponekad nisu tocni) te nemoj svemu slijepo vjerovat....pogotovo nemoj padati na fore "Nas izbor", "Best buy" i sl....jer znas i sam da casopisi zive od reklama.
Testovi mogu posluziti u neke svrhe, ali najbolje citaj sta useri na netu kazu tj. ljudi koji koriste vec neko vrijeme stvar koju trazis....vjeruj mi to je mnogo realnije.
Najbolje odes u trgovinu i ako si u mogucnosti "probas" mis....vidis kako ti "lezi" u ruci te dali ti pase....nije ista tvoja ruka i ruka onoga tko je npr. pisao neku recenziju...isto tako vjerojatno imate razlicite kriterije kod ocjenjivanja.
Od svih miseva mi je uvijek Logitech bio najbolji (tako je stvar i sa tipkovnicama).....i da sada kupujem mis kupio bih opet koji imam (inace ovo mi je drugi G5 rev2) ili bih pogledao mozda Logitech G500. Recimo G9x mi ne pase...ali bi tebi mozda bio ok jer inace radi se o jako kvalitetnome misu.
Procitaj malo sta ekipa na netu kaze...i testove uzmi sa nekom "rezervom" i cisto nekim okvirnim informacijama koje mogu (a i ne moraju) biti tocne.
Citaj....suzi izbor...citaj....isprobaj (ako mozes)...kupi....to je to.
Sretno sa kupovinom...jer kupujes mis koji ces imati malo duze vremena (bar mi se tako cini).
ja ne kuzim zas niko nece kupit g9x za 400kn (ima garanciju, sve sto je doslo s njim) ....
nema ogrebotian ...
:/
Ako je samo 400kn onda se strpi pa ću možda ja uzet ;)
Ako je ikoji precijenjen onda je to Razer. Nemoram valjda napominjat kakav odlíčan support ima Logitech. Pa on za izlizanu masku šalje nov novcati miš! I to ne opet G9 nego G9x
mislim ne da je precijenjen,nego mi se ne cini bas kao neki gamerski mis jer je meni vrlo vrlo neudoban i nekak neznam kao da se mucim s njim a uz to je relativno skup,ajde da je za nekih 450kn
Gamerski mis je veliki pojam.Nije on gamerski zato jer ga je tako nazvao proizvodjac ili sto ima 1541543 dpi-a,on mora imati sve karakteristike kakve odgovaraju odredjenoj osobi od izgleda,"lezanja" u uci,DPI-a pa do cijene.
Ako je samo 400kn onda se strpi pa ću možda ja uzet ;)
stavio sam na bug oglasnik, pc expert, na xfire status ... i javilo mi se 10 ljudi i svi kazu uzet cu uzet cu i na kraju nece ... :S
a meni trebaju pare ...
pa sto ce ti pare? :)
Razer DeathAdder je najbolji.
Imam sad G9x i nije ni blizu mu.
tebi je najbolji ali u praksi nije.
najbolji ti je miš onaj koji ti bolje paše u ruci.
meni je moj g500 najbolji al ne mogu reć da je on najbolji miš jer ima drugih koji su bolji.
logitech je najbolji po kvaliteti a kone po performansama i točka.
najbolji ti je miš onaj koji ti bolje paše u ruci.
meni je moj g500 najbolji al ne mogu reć da je on najbolji miš jer ima drugih koji su bolji.
Kada se mene pita Razor Mamba ali ja volim Razoreve proizvode. DeathAdder je dobar po performanasama ali meni jednostavno ne sjedi u ruci 
stari već si stavio ovo.
onda mu ti fino preporuči mx 518 :)
ajd nedmai se sve to pogledat .. reci ukratko o cemu je stvar ?
aha skuzio sam donekle .. znaci s mx518 nema nikakve akceleracije i ako ga mice i brzo ili lagano .. uvijek je na istom mjestu a s g500 ima i pozitivne i negativne akceleracije sto bi trebalo znacit da nije precizan ?
SteelSeries Ikari. Ima ih za kupit u Srbiji. Odi fino posjetit rodbinu i usput uzmi novog miška.
Moja ti je preporuka Logitech G5, imas ga za 430 kn.
Samo ti uzmi G500....odlican mis....ili MX518, takoder vrhunski glodavac koji ce te dugo vremena sluzit.
No kao sto rekoh...isprobaj prije kupovine ako mozes i to je to....pogledaj par Logitecha, Razera....malo se informiraj, kupi i uzivaj u odlicnom misu.
Nisam neki Logitech "fan", ali IMHO rade daleko najbolje glodavce + nikako ne treba zaboraviti njihov support!
Probaj Razer-u poslati mail da nesto ne radi na misu ili nesto sl....pa vidi sta ce ti odgovoriti! Dok ces iz Logitecha za par dana dobiti novi i u vecini slucajeva jos bolji mis nego sto si imao.
Jednom kada kupis dobar mis, nikada vise se neces vracati na neke "jeftinjak" miseve..... Tako je bar bila kod mene situacija.
P.S.
Makar ja svoj G5 rev.2 ne bih trenutno mjenjao za niti jedan mis koji je dostupan kod nas!
SteelSeries Ikari. Ima ih za kupit u Srbiji. Odi fino posjetit rodbinu i usput uzmi novog miška.
I jos vratis pdv :)
najbolji ti je miš onaj koji ti bolje paše u ruci. - i to je najveća istina
Definitivno roccat kone..
Stojim iza ovog misa:) Koristim ga pola godine i definitivno je najjaci mis po mome misljenju za tu cjenu.
Jedino bolji koji sam probo je razer mamba,ali ima pretjeranu cjenu.
Ja imam deathaddera i imam samo rijeci hvale na njega.
Nemogu rec da je najbolji zato jer je tu mnogo boljih miseva. (Rado bih ga zamijenio s mambom, ali recesija je :( )
Ja mislim da deathadder dobro pase vecini ruku i zato ga svi samo hvale.
Probao sam neke logitech miseve ali mi nisu bas nesta.
Ne kayem da logitech nevalja ali meni je razer bolji.
I uz deathaddera preporucam Razer exactmat i exactrest.
Imam tu kombinaciju i sve je super.
Jedini minus kod deathaddera je brzo trosenje teflonskih nozica.
Ali kupim si teflonsku traku, skrojim i zaljepim ispod misa i drzi 2 mjeseca (kod prosjecnog korisnika bi duze trajalo, mozda cak i duplo jer puno igram.)
To je moje misljenje pa da vidimo tko se slaze a tko ne.
Nemogu rec da je najbolji zato jer je tu mnogo boljih miseva. (Rado bih ga zamijenio s mambom, ali recesija je :( )
Ali kupim si teflonsku traku, skrojim i zaljepim ispod misa i drzi 2 mjeseca (kod prosjecnog korisnika bi duze trajalo, mozda cak i duplo jer puno igram.)
zasto ti se tak brzo trosi teflon?
ja na deathadderu imam jos od 10.mjeseca i nije se ni malo ogreblo.
zasto ti se tak brzo trosi teflon?
ja na deathadderu imam jos od 10.mjeseca i nije se ni malo ogreblo.
Mislim da je zbog podloge,Exactmat je dosta gruba podloga.
tako je Exactmat dere nožice dosta bolje se prebaci na neku drugu ako možeš
Ja govorim da je deathadder najbolji meni pa valjda je to jasno, ne da je najbolji svima ili da je najbolji na svijetu, ali ako je većini najbolji jedan miš valjda to nešto govori.
G9x ima scroll koji je pretvrd tako da zadaje velike probleme, te većini ljudi koliko sam čitao ne leži u ruci iako ima 2 gripa.
To piše i u BUG-u gdje je najbolji bio Roccat Kone ali pošto Kone-a nisam nikad isprobao iz svog vlastitog iskustva govorim što je meni najbolje.
Nekome je najbolji g9x iako mi nije jasno da scroll mogu napravit tako loše, također deathadder mi puno bolje prati pokrete ruke od g9x a pročitao sam razne tutoriale o namještanju postavki i isprobao ih i razer mi se bolje ponaša.
pa koja je uopće razlika između gamerskih i običnih miševa u igri
ja doma iman ovo smeće od MSI(neznan ni koji model, znan da je neki mali košta 80 kn max), a kad san doša u igraonu i igra na G500 razliku nisan osjetia
Kao sto rekoh, uzmite malo sa "rezervom" sve ono sto procitate u BUG-u i sl. casopisima te nekim odredenim portalima....te se pouzdajte u svoje osjecaje tj. kako vama mis "lezi".
Nikada nisam "pusio" fore "Nas izbor", "Best buy" i sl. posto se tisucu puta pokazalo da neke stvari nisu ni blizu stvarnosti tj. onako kako je napisano....i tu ne upirem prstom u BUG, vec pricam o svim casopisima opcenito.
Od cega "zive" svi casopisi!? Da, od vasih 30-ak kn.....ali ipak vise od reklama. Uzimte npr. BUG (kazem to posto smo na BUG forumu...inace i drugi su takvi) i prebrojte stranice sa reklamama...bilo da su one negdje u kutu ili da zauzimaju cijelu stranicu. No sve je to posao (bolja polovica je novinar pa znam sta pricam)...zato se najvise pouzdajte u sebe i misljenje krajnjih usera.
samo nemoj mambu!