Gamerska tipkovnica

poruka: 97
|
čitano: 18.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Gamerska tipkovnica

IBM model M{#}

[img]http://i19.tinypic.com/5yb9xrm.png[/img]

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica

Microsoft Sidewinder x4. Nije preskupa, bar po mome misljenju, 350 - 400kn.

Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica

Lijep pozdrav svima,

potrebna mi je preporuka tipkovnice

ukratko do sada sam imao tipkovnice od cca 50 kn, sada sam spreman izdvojiti do 650 kn.

Nisu mi potrebni dodatni portovi, zvucne kartice, usb slotovi i slicno na tipkovnici.

Zelim da tipkovnica bude tvrda (dakle "mehanicke tipke" ? ako sam pogodio termin), posto sam malo sirov ne volim mekane tipke.

Bila bi lijepa mogucnost reguliranja jacine svjetlosti i da postoji mogucnost odredivanja koje tipke ce svjetliti  npr.  "qwertz asdfg yxcvb"

Imam omanje ruke ako to igra ikakvu ulogu u odabiru tipkovnice.

PS. imam misa Logitech G9X godinu dana (same pohvale za isti) pa bih volio da i tipkovnica bude Logitech-ova posto sam i vise nego zadovoljan sa njihovim misom i nikako ne zelim Razer-ovu tipkovnicu posto pod mojom rukom njihovi proizvodi sa kojima sam imao susreta dobivam osijecaj cu rec "plastike"  najbolji opis tj. kao igracke koje ce se slomiti svaki cas.

Mislim da je to sve sto sam imao za rec.

Unaprijed zahvaljujem svima koji ce mi pomoci u odabiru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica

Mehaničke tipke također mogu biti "mekane", ovisno koji switch uzmeš.

Linkat ću ti neke preporuke iz mog reviewa Razer Black Widow (stvarno mi je neugodno quotat sam sebe, al eto)

Steelseries 7G– Po mom mišljenju, iza Black Widow najbolja gamerska mehanička tipkovnica. Kod nas je bila u par shopova. Skuplja je od Black Widow, ali dobivate i naslon za ruke koji dosta dobro izgleda. Koristi Cherry MX Black switcheve (tvrdi i linearni) koji su navodno dobri za gaming, ali nisu baš nešto za pisanje. Jedina prednost je NKRO, ali samo uz PS/2 priključak.

Steelseries 6gv2 - Skoro identična Steelseries 7G, ali bez portova i nastavka za ruke, a time i jeftinija. Dosta povoljan izbor, osobno bih joj dao i prednost nad 7G jer su razlike zanemarive, a cijena je kod nas niža za skoro 300 kn.

Das Keyboard– Po meni, malo precijenjena. Po glasinama na netu, malo slabije kvalitete od Steelseries 7g. Ovisno o verziji, koristi Cherry MX Blue ili Cherry MX Brown switcheve. Cherry MX Brown su tiši, srednje meki i bez klika switchevi, po nekima, zlatna sredina između gaminga i pisanja.
Cherry G80 – 3000– E ovo je pravi original. Uz malo truda, može se nabaviti u HR, po nešto većoj cijeni od 500 kn. Ova tipkovnica je bila moj prvi izbor, dok nisam čuo za Black Widow, koju sam odlučio pričekati. Dolazi u više varijanti, s različitim switchevima,ali bi se mogli malo namučiti da otkrijete koji su unutra. Navodno su Cherry MX Blue lako dobavljivi, dok su Brown skoro nepostojeći. Za one koji baš žele mehaničku tipkovnicu, a nisu pri parama, ovo je vjerovatno najbolji i najjeftiniji izbor.

Možda bi ti najbolja bila Steelseries 6gv2, pošto si napisao da bi malo tvrđe tipke. Skoro ista kao 7G, ali bez fancy dodataka i s nižom cijenom (oko 550 kn) http://www.nabava.net/trazilica.php?q=Steelseries+6gv2&x=7&y=7

Cherry G80 – 3000 je baš ono provjerena kvaliteta i imaš više vrsta switcheva, al malo je problem skužit koje točno ima jer Cherry ima cijelu filozofiju oko označavanja. Mislim da ih Melcomp drži, nekih 500-550 kn.

Inače, best buy ti je Razer Black Widow (750-850 kn), ali ima malo mekše tipke (ni slično onima na laptopima, da se razumijemo, s Black Widow znaš jesi pritisnuo ili nisi), registrira tipku na "pola puta" tak da ak se navikneš, nema bržeg tipkača/igrača od tebe ;). Skuplja je od 6gv2, ali jeftinija od 7g.

Razumijem ako ne želiš Razer, ali vjeruj mi, Black Widow nije ni slična njihovim dosadašnjim proizvodima. Najbolje bi bilo da negdje probaš, ja ti iskreno kažem, s Black Widow možeš doslovno "štemat" beton na gradilištu. U usporedbi, svi Logiji, Roccat i sl. se čine kao nešto iz China shopa.

Slično vrijedi i za Steelseries.

Svakako ti preporučam da ako ikako možeš probaš neku mehaničku tipkovnicu. Za većinu ljudi nema "going back" nakon toga ;).

Živio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 9:01 (death13).

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica

Hvala ti na detaljno opisu, uzet cu u obzir i pocet tlaciti i traziti ljude sa ovim tipkvniama da odem probati =)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica

Preporucujem Logitech G11:

- tipke su ajmo reci srednje tvrde

- 18 makro tipki i za svaku od njih tri moda, sveukupno 54 makro tipke koje su odlicno i logicno rasporedjene (za razliku od G15). Izmedju ta tri moda se mozes prebacivati u radu, nije potrebno spustati prozor pa to raditi u programu.

- od dodatnih tipki imas tipku koja ukljucuje / iskljucuje windows tipku (ako ju stisnes tokom igranja), multimedijske tipke (takodjer osvjetljene), tipku za reguliranje svjetla, kotacic za glasnocu i tipku za mute.

- 3 razine osvjetljenja: ugaseno, slabije, jace. Svijetli ljepom plavom bojom.

- s njom dolazi odlican softver, za programiranje tipki, snimanje makroa, itd.

- tipkovnica je nevjerovatno kvalitetna i izdrzljiva, imam ju vec 3 godine, nije se ni jedna tipka nimalo izlizala, sve rade kao nove, a prosla je dosta khm khm udaraca i padova itd.

Eventualni nedostatci, iako su za mene to prednosti:

- tipkovnica je ogromna. Ako jos prikljucis dodatak za dlanove dok tipkas, onda je jako ogromna.

- ima dva USB-a odozada, i nije mi jasno zasto su brzine 1.0. Nije neki nedostatak ali cisto me iritira.

- a ono sto mi je stvarno nedostatak su bjele naljepnice za hr slova koja kvare estetski dojam i nedaju se skinuti.

Slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:27 (Dragon23288).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Gamerska tipkovnica
Dragon23288 kaže...

- ima dva USB-a odozada, i nije mi jasno zasto su brzine 1.0. Nije neki nedostatak ali cisto me iritira.

I meni ista stvar nije jasna, općenito kod takvih tipkovnica.

A još manje što skoro nijedna tipkovnica nema dodatni USB za priključit na PC tako da ne tereti USB priključak od same tipkovnice.

Đabe onda da ima i 10 USB priključaka na tipkovnici kad ne možeš ništa osim sticka stavit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice