G15 vs G110

poruka: 18
|
čitano: 4.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
G15 vs G110

Mislim uzet tipkovnicu pa me zanima koja je po vama bolja i zasto?

Koliko vidim u nas G15 su sve rev2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: G15 vs G110
simeparanoja kaže...

Mislim uzet tipkovnicu pa me zanima koja je po vama bolja i zasto?

Koliko vidim u nas G15 su sve rev2?

Da, sve su rev.2.

Što se tiče tipkovnica, mogu ti reći samo kakva je G110..

Osjećaj je meni super..nekako gumeni, što ne odgovara svima, ali meni je zakon. Plavo osvjetljenje je mrvicu preslabo (vjerujem da je to tako napravljeno da ne smeta pri radu, jer se dobro vidi jedino kad stvarno treba, dakle kada nema šanse da vidiš "otisnuta" slova). Imaš 12 G tipki od kojih možeš stvarno što te volja. Još imaš i 3 profila za svaku tipku, tako da ustvari imaš 36 programibilnih tipki. Ugrađena zvučna kartica je tako-tako..za mikrofon služi super, ali je zvuk nešto lošiji nego na zvučnoj od samog PC-a. USB priključak je meni upogonio svaku USB memoriju, dok za neki uređaj koji traži više struje, kao što je eksterni HDD, naravno, nema dovoljno snage. Super stvar kod ove tipkovnice je i volume wheel koji puno bolje služi od klasičnih volume +/- tipki..Tipkovnica je, čak i sa dignutim nogicama, prilično ravna. Minus je i to što su naša slova samo otisnuta, dakle ne svijetle. Realno, mrvicu je preskupa za ono što nudi..ali kažem, meni je osjećaj pri tipkanju izvrstan..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 16:02 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan

Znači što se tiče zvučne i nije baš naj naj za slušanje glazbe. 

Ne mislim spajati USB stickove niti diskove na nju (imam logitechov USB hub) tako da mi za to ne treba. 

Vidim da je na G15 USB 1.1. To ne smeta mišu pri igranju?

Da li su i kod G15 naša slova samo otisnuta i ne svijetle? I da li je kod nje samo ono narančasto osvijetljenje ili ih ima više različitih kao kod G110?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 16:08 (simeparanoja).
15 godina
neaktivan
G15 vs G110

meni se ova nova g510 čini bolja od g15 i g110

evo ti http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+g510&x=0&y=0

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

meni se ova nova g510 čini bolja od g15 i g110

evo ti http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+g510&x=0&y=0

ma da znam samo mi je malo previse para :)

16 godina
simeparanoja kaže...

Znači što se tiče zvučne i nije baš naj naj za slušanje glazbe. 

Ne mislim spajati USB stickove niti diskove na nju (imam logitechov USB hub) tako da mi za to ne treba. 

Vidim da je na G15 USB 1.1. To ne smeta mišu pri igranju?

Da li su i kod G15 naša slova samo otisnuta i ne svijetle? I da li je kod nje samo ono narančasto osvijetljenje ili ih ima više različitih kao kod G110?

Zvučna nije baš nešto za slušanje glazbe, ali poslužit će...nije baš tolika razlika, ali svejedno je zvuk nešto lošiji..

Što se tiče USB-a 1.1 kod G15, to bi moglo stvarati probleme jedino s dometom, ukoliko je miš bežićni i vjerojatno bi smanjilo odziv samog miša.

Nemoj me držati za riječ, ali mislim da su kod rev. 1 (G15) naša slova bila kako treba, a u sadašnjim verzijama otisnuta. G15 ima samo narančasto osvjetljenje. Kad smo već kod osvjetljenja, G110 ti ima sve nijanse između crvene i plave, i svjetlina se također da vrlo detaljno namjestiti (vidi sliku).

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
16 godina
neaktivan
G15 vs G110

ja bi radije uzeo g110 nije mi bas ovaj lcd nalik dikitronu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

ma znam samo neki kazu da i ima neke koristi od toga. Razlika izmedju ove dvije je 50kn

Kako mi zvucna ne treba, treba mi samo USB da spojim mis na nju i to je to. Kako sa USB 1.1 nema problema na gamerskim misevima (zicanim, ako sam u pravu???) onda je razlika jedino u kvaliteti tipki i osvijetljenja?

Ako je ista onda naginjem na G15? Zar su na obje naša slova kao nalijepljena i ne svijetle?

Zna tko koje su dimenzije ove dvije tipkovnice?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 18:59 (simeparanoja).
16 godina
simeparanoja kaže...
xnight_hunterx kaže...

ma znam samo neki kazu da i ima neke koristi od toga. Razlika izmedju ove dvije je 50kn

Kako mi zvucna ne treba, treba mi samo USB da spojim mis na nju i to je to. Kako sa USB 1.1 nema problema na gamerskim misevima (zicanim, ako sam u pravu???) onda je razlika jedino u kvaliteti tipki i osvijetljenja?

Ako je ista onda naginjem na G15? Zar su na obje naša slova kao nalijepljena i ne svijetle?

Zna tko koje su dimenzije ove dvije tipkovnice?

Ja bih uzeo na tvom mjestu G15..ja sam uzeo G110 jer mi narančasto osvijetljenje nikako nije pasalo. Međutim, i G110 ima nekih prednosti..primjerice 12 G tipki (koje stvarno dobro dođu, čak i ako nisi neki gamer (u windowsima)), dok ih g15 ima samo 6. Također izvrsna stvar kod G110 mi je volume wheel.. Ne znam..vidi po svemu ovome koja ti više paše, pa nju uzmi..

Što se tiče naših slova, sad sam siguran, obje imaju samo "naljepljena", dakle, ne svijetle.

Dimenzije G15 su ti 50 x 27, a G110 50 x 18 centimetara.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
16 godina
neaktivan

ček zar nije shema da G15 ima  6 x 3 a G110 12 x 3 (m,islim na mijenjanje moda preko M1, M2, M3) ili sam pobrkao nesta?

Što se tiče volume wheel-a navikao sam na tipke kod Wave-a a wheel bi mi vjerovatno "utekao" pa bi pojačao malo previše što ne bi bilo dobro za moje susjede ;)

Osvijetljenje mi je bitno samo da radi, zaboli me oce biti zuto, rozo ili nesta trece jer cu ovako izgubit oci kad falim koju tipku Sramim se

Uzeo bi G15 zato sto....?

16 godina
simeparanoja kaže...

ček zar nije shema da G15 ima  6 x 3 a G110 12 x 3 (m,islim na mijenjanje moda preko M1, M2, M3) ili sam pobrkao nesta?

Što se tiče volume wheel-a navikao sam na tipke kod Wave-a a wheel bi mi vjerovatno "utekao" pa bi pojačao malo previše što ne bi bilo dobro za moje susjede ;)

Osvijetljenje mi je bitno samo da radi, zaboli me oce biti zuto, rozo ili nesta trece jer cu ovako izgubit oci kad falim koju tipku Sramim se

Uzeo bi G15 zato sto....?

Je da..takva je shema..ali 6 fizičkih tipki..

Što se tiče volume wheel-a..ne bježi kak ti misliš..ne možeš ga zavrtiti, a pri brzim okretima pojačava vrlo malo..dakle sporiji okreti pojačavaju više..

Uzeo bi G15 samo zbog display-a...mislim da vrijedi tih 50 kn..a pošto si rekao da ti zvučna ne treba..ja bih išao na tu soluciju..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
16 godina
neaktivan
G15 vs G110

pa ako ti zvucna ne treba i nije ti bitno kolko boja i g tipka ima onda g15

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G15 vs G110

Imam g110 i zvuk uopče nije loš, sve što slušam slušam preko slušalica koje su prikopčane na g110.

Tipkovnica je udobna, tipke nisu pre tvrde niti premekane, 4 moguće boje osvjetljenja tipki 12G tipki x3.

Onaj ekrančić na g15 i ostalim sličnim keybama smatram da je apsolutno nepotreban.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
G15 vs G110

Korisnik sam rev. 2 G15 tipkovnice nešto više od godinu dana. Samo riječi hvale. Ja sam imao sreće i našao sam verziju sa našim slovima koja svijetle iako je puno češće da su samo nalijepljena. Kupio sam to u jednom dućanu u Zagrebačkom Avenue Mallu, na žalost taj je dućan sada zatvoren. :-/

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

1 0 hvala 1
15 godina
Danny_HR kaže...

Korisnik sam rev. 2 G15 tipkovnice nešto više od godinu dana. Samo riječi hvale. Ja sam imao sreće i našao sam verziju sa našim slovima koja svijetle iako je puno češće da su samo nalijepljena. Kupio sam to u jednom dućanu u Zagrebačkom Avenue Mallu, na žalost taj je dućan sada zatvoren. :-/

I ja sam sad počeo razmišljati da si kupi novu tipkovnicu. Tipkovnicu koju koristitm sada je stara negdje 5 godina. Razmišljam da si kupim G15 ali mi se nesviđa baš ona verzija nekakve plave tipkovnice. Našao sam jednu G15 dosta jeftinu samo nisu stavili sliku. Ako neko zna kakva je tipkovnica neka pošalje poruku. Evo tipkovnice http://www.magazinrs.hr/artikl.asp?item=log-tip-game-g15-logitech-g15-gaming-keyboard&code=log-tip-game-g15&cat=ostala-oprema-sort-po-proizvodac

16 godina
neaktivan
G15 vs G110

E to i mene zanima, vidim da je cijena puno manja od ostalih pa sam mislio da je rev 1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
G15 vs G110

Uzeo G110 i ovako na prvu zadovoljan sam . Probao sam G15 i od onog ekrana nisam bas vidio da bi mogao imati neke koristi, vise samo problema pa sam se odlucio za ovu.

Tipke su odlicne, mekane, samo malo dok se jos naviknem na njih i G tipke sa strane i sve 5.

Zvucna nije losa, nije nista posebno ali sluzi svrsi :))))

Po meni, isplati se dati ovoliko love za nju

E da mala napomenica, cijena koja je u protisa na netu nije točna. Kao shema je da njima dobavljac mijenja cijenu i da oni 3 puta dnevno mijenjaju cijenu.

Nije mi se dalo prepirati s njima, mislim da je to malo pokvareno al eto cisto da znate. Cijena je nekih 40ak kuna vise

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

Uzeo G110 i ovako na prvu zadovoljan sam . Probao sam G15 i od onog ekrana nisam bas vidio da bi mogao imati neke koristi, vise samo problema pa sam se odlucio za ovu.

Tipke su odlicne, mekane, samo malo dok se jos naviknem na njih i G tipke sa strane i sve 5.

Zvucna nije losa, nije nista posebno ali sluzi svrsi :))))

Po meni, isplati se dati ovoliko love za nju

E da mala napomenica, cijena koja je u protisa na netu nije točna. Kao shema je da njima dobavljac mijenja cijenu i da oni 3 puta dnevno mijenjaju cijenu.

Nije mi se dalo prepirati s njima, mislim da je to malo pokvareno al eto cisto da znate. Cijena je nekih 40ak kuna vise

Ajd super da si zadovoljan..

Da..u početku se malo teže naviknuti da tab/ctrl/shift/cl nisu zadnje tipke na tipkovnici, pa pa umjesto bug ispadne ctd...:P

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice