Imali tko iskustva s ovim uređajem zanjimaju me stvarna brzina printanja i skeniranja.
Također i ima li za njega zamjenskih tinti.
Hvala.
Imali tko iskustva s ovim uređajem zanjimaju me stvarna brzina printanja i skeniranja.
Također i ima li za njega zamjenskih tinti.
Hvala.
Prvo da ti kažem sitnicu vezanu uz zamjenske tinte - ako ih već i koristiš onda ih koristi u smislu - jednom zamjenska, jednom originalna itd. Zašto? Zato jer, pod broj 1 gubiš garanciju na uređaj ako ih uopće koristiš a pod broj dva ako zaboraviš garanciju jer je printer ionako jeftilen onda računaj na to da postoji mogućnost da u, nekada kratkom a nekada u dužem roku, gubiš kvalitetu ispisa... Zaštopaju se mlaznice na glavi printera, čak sam načuo da sama glava zbog kemijskog sastava neoriginalnih tinti okisdira i tada možeš printeru reći bye-bye... Koristeći tinte ovako naizmjence ipak produljavaš printerov vijek trajanja...
I još nešto - ako printaš bilo kakvu fotku računaj da će ti ista sa zamjenskom tintom trajati... Kratko...
Šta misliš printati? Za šta ti treba? Kad kupuješ printer, isto kao i komp to moraš znati kako bi odlučio koji ti uređaj najviše odogovara...
Evo sa jednog testa:
Epson claim speeds up to 34 pages per minute (ppm), which we found to be realistic when printing very light documents in draft mode.
A more demanding test page saw the speed drop to 22 ppm.
In Standard mode, whether the print quality is noticeably better and definitely suitable for regular office use, the speed was only 7 ppm for both color and black and white printing.
This is a perfectly acceptable score, which is perhaps a little faster than some of the competition.
Producing a single 4 x 6'' photo takes 1 minute 10 seconds, which is slower than the average but once again more than reasonable for an entry-level model at this price.
Za tinte pitaj negdje... Makromikro možda? Nemam pojma, iskreno...
Koja je razlika između Epsona SX115 i SX215 osim u cijeni i što SX215 ima ekran i može printati direktno sa memorijske kartice.