Imam sljedeći problem, u printeru mi je nestalo žute boje, otišao sam i kupio i stavio u printer, no međutim pojavilo se sljedeće ink cartridges not recognized , ja sada ne znam šta da radim. Ne prepoznaje mi ni jednu boju, otišao sam i kupio sve nove boje i stavio unutra, ali opet mi se pojavilo isto. Dali netko zna pomoć, hitno mi je, a trebam printati neku skriptu. hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj izvaditi tinte pa ga zaklopi i ugasi malo pricekaj barem 2 minute pa ga ustekaj upali i ponovo stavi tinte.
ma ništa, i dalje isti problem
Kod mene od prekjucer ista stvar samo druga boja. Ukrotko ništa nisam uspio napraviti. Našao kao neke preporuke na netu http://www.stinkyinkshop.co.uk/blog/2010/11/03/epson-ink-cartridges-cannot-be-recognised/ ali kod mene nista ne pali.... I sam u potrazi za rješenjem ali koliko vidim na stranim forumima, ukratko, svi psuju epsona...
Možda i ovo probati:
Manual intervention is required to clean and use an inkjet printer when clogged print heads do not get cleaned through the automatic print head cleaning process. Remove the ink cartridge from the printer and apply alcohol in the ink cartridge to clean blocked print heads. A syringe can also be used to push alcohol into the ink cartridge. Allow the alcohol to run for some time before putting the cartridge back into the printer .When cleaning the cartridge, care should be taken not to damage the hardware. It is better to clean and use an inkjet printer than to buy a new cartridge.
Kupio si zamjenske boje ?
Ja zadnjih 10+ godina imam samo epson printere, i imao sam ponekad problem s ovim. I uvijek kupujem zamjenske tonere.
Uglavnom kad mi se to desi, onda riješavam sve metodom pokušaja, sve što mi padne napamet probavam a da ima neke logike. Ili možda nema.
Vadim van toner, brišem čip (ako ti toner ima čip) ponovno stavim, i uglavnom nikad mi nije bilo trajno. Sve boje van, pa upališ bez tonera, pa onda jednu po jednu staviš.
I uglavnom mislim da mi se to svaki put dogodilo samo sa crnom. Ali ne mogu biti siguran.
Ali da se dogodilo puno puta i nije baš. Vjerojatno stane na prste jedne normalne ruke s 5 prstiju da mi se to dogodilo.
Kod mene drugi problem..Imam epson stylus 480sxu, ispravan, i nema nigdje tinte za njega..Jest da je skoro punoljetan, ali...
Mene zadovoljava kako printa, no mogu se slikati, gdje god pitam za tintu, u roku odmah me otkantaju sa smješkom..
Ja sam je odmah našao, pa postoji ti i tržište za kupiti izvan HR, samo ukucaj na ebay, odmah ćeš dobiti.
Ja za svoj kupujem preko inksquid i samo malo bolje pogledaj i odmah ćeš ih naći.
To što nema kod nas za kupiti ne znači da nema nigdje.
Eto sretno.