Dva zvucnika od linije

poruka: 10
|
čitano: 2.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dva zvucnika od linije

Imam dva zvucnika od linije malo su stariji, tako da samo iz ti zvucnika imam one dvije zice koje izlaze sada me zanima je li ikako to moguce spojiti na neko pojacalo pa sve povezati na computer

Hvala unaprijed

MBO: Asus M2V green CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 6000+ 3.00GHz RAM: 2.50Gb DDR2 667MHz HDD: WD 2500JS 250GB CD/DVD: DWD RW pioneer VGA: Radeon X1300/X1550 Series 512 MB KUĆIŠTE: neptun 810 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Dva zvucnika od linije

probaj ih spojit na AUX kabel ako se to da izvest

umisto recimo da spojis 2 chinca u liniju i 3.5mm jack u komp,pricvikaj kabele i spoji ih direktno na žice.

Nisan siguran da li može,neka me neko ispravi ako san falija.

Sweettooth
15 godina
neaktivan

ja iz tih zvucnika imam samo dvije zice i to je to

MBO: Asus M2V green CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 6000+ 3.00GHz RAM: 2.50Gb DDR2 667MHz HDD: WD 2500JS 250GB CD/DVD: DWD RW pioneer VGA: Radeon X1300/X1550 Series 512 MB KUĆIŠTE: neptun 810 400W
15 godina
neaktivan
Dva zvucnika od linije

tesko da ces ih spojiti direkt u pc... to ti je min 20W ... nadi neki bass od kojeg sistema ... aktivni mislim... ako ne to pojacalo ti igra... iako ti je na bass najlakse spojiti... ili sam sam spojis te 2 zice na cinc pa u bass ili kupis kabel koji ti iz 2 zice ide na cinc...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva zvucnika od linije

e razumjem sada bas pa u bas sa zada prikaciti ove dvije zice pa bas normalno u comp ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva zvucnika od linije

da iz basa ti izlazi jedna zelena 3.5 mm... nju u komp... i te 2 na cinceve u bass...

0 0 hvala 1
17 godina
Dva zvucnika od linije

Oće reći da ako imaš neki aktivni sub koji ima stereo pojačalo u sebi pa da spojiš na njega, npr. da si nekad imao neki PC sistem pa su ti zvučnici crkli i sada imaš sub koji ima pojačalo ali nema zvučnike pa onda spojiš svoje.

Nikako ne spajaj te žice od zvučnika direkt u zvučnu, mp3, dvd player i sl. Spajaj samo i isključivo na pojačalo, samo gledaj da je pojačalo stabilno na impedanciji koju ti imaju zvučnici (npr. 4 oma, 6 oma i sl.). Ako piše na zvučniku 8 oma onda 99.99999% pojačala to može da goni samo pitanje je snage sada, ako ti treba glasnije vidi koliko vata mogu zvučnici podnjeti pa spoji na neko približno snažno pojačalo (ne max. nego RMS ili nominal snaga, ona manja), ako ne misliš glasno slušati onda ti je 5-10W sasvim dovoljno, npr. kupiš neke bijedne PC zvučnike za 50ak kn i umjesto njih spojiš te svoje na njihovo pojačalo (moraš ih otvoriti i rezati žice ofc). Naravno to sve pod uvijetom da ti tvoji zvučnici vrijede svog tog posla. Možeš naći i neku staru liniju bez zvučnika pa na nju prikopčati, ili neki reciver i sl. Ali ako su neki malo bolji zvučnici isplati se dati malo više novca pa barem neki polovni reciver ili pojačalao ubosti.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva zvucnika od linije

ma premda su mu zvucnici od linije. a jedno 90% zvucnika od linije su na 4 oma slobodno moze bocniti na aktivni bass... nece gubiti nista na kvaliteti ... ili u staru liniju.... mislim da mu netreba pojacalo za zvucnike od linije cisto iz financijskoga razloga :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

linija je odavno svoje odsvirala ehheheeh ide ovo na bas neki i ok :) jedino nekako od obicnog radija izvuc pojacalo eheheh ali opet ne znam kako ih povezati na ove zvucnike iz compa:

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 0:03 (zadnja-kocnica).
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Oće reći da ako imaš neki aktivni sub koji ima stereo pojačalo u sebi pa da spojiš na njega, npr. da si nekad imao neki PC sistem pa su ti zvučnici crkli i sada imaš sub koji ima pojačalo ali nema zvučnike pa onda spojiš svoje.

Nikako ne spajaj te žice od zvučnika direkt u zvučnu, mp3, dvd player i sl. Spajaj samo i isključivo na pojačalo, samo gledaj da je pojačalo stabilno na impedanciji koju ti imaju zvučnici (npr. 4 oma, 6 oma i sl.). Ako piše na zvučniku 8 oma onda 99.99999% pojačala to može da goni samo pitanje je snage sada, ako ti treba glasnije vidi koliko vata mogu zvučnici podnjeti pa spoji na neko približno snažno pojačalo (ne max. nego RMS ili nominal snaga, ona manja), ako ne misliš glasno slušati onda ti je 5-10W sasvim dovoljno, npr. kupiš neke bijedne PC zvučnike za 50ak kn i umjesto njih spojiš te svoje na njihovo pojačalo (moraš ih otvoriti i rezati žice ofc). Naravno to sve pod uvijetom da ti tvoji zvučnici vrijede svog tog posla. Možeš naći i neku staru liniju bez zvučnika pa na nju prikopčati, ili neki reciver i sl. Ali ako su neki malo bolji zvučnici isplati se dati malo više novca pa barem neki polovni reciver ili pojačalao ubosti.

znam ta nisam ih jednom rastavlja nego tama sam kupio dva normalna zvucnika pa mi ih zao rastavljati i rezati zice. ovako ti zvucnici su iz njemacke kad je stari to kupova "95 linija je crkala pa sam ih nasao u podrumu dakle ja sam ih rastavio unutra oropuhao prasinu  i sada u tim zvucnicima tri zvucnika na jednom pise citiram ovako "DSU YD 130-1 MAX 20W 4OHM taj je najveci jos ima jedan manji on je od 2OHMA a ocaj treci je skroz nekakav mal ne pise nista na njemu,

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice