Dojba zvučnih kartica: Creative VS ASUS

poruka: 16
|
čitano: 5.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Dvojba zvučnih kartica: Creative VS ASUS

Creative Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio SB0790

VS

ASUS Xonar DG 5.1

Trenutno kod sebe imam obje, i nekako mi se čini da je ASUS Xonar DG 5.1, makar novija kartica,

štura i po driverima i po kvaliteti zvuka.

Mislim nije loša, ali ova "starudija" PCI X-Fi X-Audio je nekako "sočnija" po zvuku.

Dali je još netko osim mene usporedio obje kartice?

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 0:00 (Don Kihoty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bi u kompu ostavio Xonar DG na tvom mjestu, koliko sam ih slušao. Opet ovisi i o zvučnicima, naravno. Na drlji su podjednake, na skupljim zvučnicima ipak do izražaja dođe bolji audioprocesor u Xonaru i ostale komponente (DAC,ADC).

Tu je i pojačalo za sluške, opcionalno ako ih koristiš, zgodna stvar. Usporedi kakav ti je zvuk na X-Fi Audiu bez upaljenog Crystalizera i ostalih sr***, znači načisto, i EQ postavljen na Flat, sa Xonarom DG isto na defaultnim postavkama.

Stavi 24/48 i 24/96 i ožeži, pa odluči. Kažem, praktički je svejedno na zvučnicima do 500kn, ali na skupljima, tipa M-Audio AV40, Swansi itd. ipak Xonar.

iznenađen i uvređen!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dvojba zvučnih kartica: Creative VS ASUS

Za slušalice - Xonar DG, pojačalo za slušalice pomaže kod slušalica više impedancije.

Na jeftinim zvučnicima - svejedno, obje su dovoljno dobre.

Na skupljim zvučnicima - za stereo, Xonar DS + LM4562/LME49720 ili LME49860 pojačalo (ili neko od Burr Brownovih pojačala, za "topliji" zvuk); višekanalni setup - neka od skupljih Xonara koja već dolazi s LM4562 pojačalom na svim kanalima.

Naravno, sve uz isključene različite tehnologije procesiranja zvuka (Dolby tehnologije, Creative CMSS3D i Crystalizer, ...).

Usput, Xtreme Audio (model SB0790) zapravo je rebrandirani SB Live 24! (model SB0410). Na donjoj slici nalaze se - na vrhu Audigy SE/LE/DE/Value (dizajnirana 2004. godine, kartica na slici proizvedena je u kolovozu 2005.), u sredini SB Live 24! (dizajn 2003. godine, proizvedena u siječnju 2005.), na dnu Xtreme Audio (dizajn 2006. godine, proizvedena u travnju 2006. godine). Lako je uočiti sličnosti i razlike između modela.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
neaktivan

evo moj problem

imam novi komp i na nekim igrama necujem neke zvukove

npr na shift 2 cujem motor i tako to u toku trke ali ne cujem one likove kad govore

na gta 4 necujem onaj uvod prije misije i tako to.

e sad moze li mi iko rec u cemu je problem jer ja mislim da je do zvucne karte ali neznam ni kako izgleda ni da li je ona ugradjena pa ako neko zna nek kaze {#}

Motor u srcu brzina u glavi adrenalin u krvi i andjeo cuvar
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dojba zvučnih kartica: Creative VS ASUS
Pro Gamer 123 kaže...

evo moj problem

imam novi komp i na nekim igrama necujem neke zvukove

npr na shift 2 cujem motor i tako to u toku trke ali ne cujem one likove kad govore

na gta 4 necujem onaj uvod prije misije i tako to.

e sad moze li mi iko rec u cemu je problem jer ja mislim da je do zvucne karte ali neznam ni kako izgleda ni da li je ona ugradjena pa ako neko zna nek kaze {#}

Ako su ti preferencije u skladu sa nadimkom, potraži neku X-Fi Extreme Gamer ili Extreme Music polovnu za 200-250kn, prebaci na Game Mode u konzoli i uživaj. Može i neki Xonar, DG ili DS će biti dovoljan, imaju više no solidnu EAX emulaciju.

EDIT:

Svoju zvučnu možeš pronaći ovdje, ok codec za svakodnevnu upotrebu Youtubea, mp3-ca, loše kompresiranih DivX-a ili pokojeg DVD-a, ali što se pozicioniranja u igrama tiče, kao i broju zvukova/glasova, ipak Creative/Asus.

iznenađen i uvređen!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 12:00 (thedream).
13 godina
neaktivan

Da se i ja pridružim ovoj temi.

Imao sam   Creative Sound Blaster Live! 24-Bit External Sound Card,kartica je ispravna 100% samo na Win. Xp 32-bit,na svim drugim operativnim sustavima kartica ne radi,tj. online suppor je katastrofa.

A sada imam ASUS Xonar DX 7.1 i prezadovoljan sam s njom  {#}

Moj zaključak je da nemojte kupovati Creative zvučne kartice jer ćete imati problema s driverima sa neta,ja osobno više ništa neču kupovati od Creative.

0 0 hvala 0
15 godina
Kmica.hr kaže...

Moj zaključak je da nemojte kupovati Creative zvučne kartice jer ćete imati problema s driverima sa neta,ja osobno više ništa neču kupovati od Creative.

Tu se nebih slozio s tobom jer imam drugacije iskustvo !

Imam Creative Labs Extreme Gamer i radila je bez problema na XP-u x32, Visti x64 i trenutno radi na 7-ici x64 !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Xonar DG ili Xtreme Music?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Xonar Dg bi uzeo na tvom mjestu.

EDIT: Xtreme music svakako, zamjenio sam nju s extreme audio koja je samo rebrendirani Audigy se.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 17:20 (explorer 4).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xonar DG. Creative je starudija.
14 godina
The Man kaže...
Xonar DG. Creative je starudija.

imam X-Fi XtremeMusic i ta ""starudija"" jos uvik razvaljuje i evo trenutno mi radi bez problema na win 8 :)

♣ ♥ ♦ ♠
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 22:16 (njuskalo1983).
15 godina
neaktivan
Dino55 kaže...

Xonar DG ili Xtreme Music?

Extreme Music.

Faith divides us. Death unites us.
13 godina
neaktivan
A Extreme Music ili Xonar DS? Obje mi se nude za 200kn s tim da je Xonar star 2 mjeseca i i ma garanciju, a Music 2.5god.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 13:27 (lolipopmen).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lolipopmen kaže...
A Extreme Music ili Xonar DS? Obje mi se nude za 200kn.

Svejedno. Stvar osobne preferencije. Ako ćeš se baviti moddanjem možda DS zbog izmjenjivog glavnog OPAMP-a, no i Music se može malo teže, no vrlo brutalno moddati za šaku kuna. Ima tutorial na netu.

Što se prosječnih zvučnika tiče, svejedno ti je. Apsolutno. Obje su vrlo dobre.

EDIT: Argument garancije može onda biti presudan, inače ti je zbilja svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 13:28 (thedream).
13 godina
neaktivan
Hvala ti. Moddati necu tako da cu radije Xonara zbog garancije. Mislio sam da je Music mozda bolja jer je covjek rekao da ju je platio 500kn novu dok je Xonar novi oko 350kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lolipopmen kaže...
Hvala ti. Moddati necu tako da cu radije Xonara zbog garancije. Mislio sam da je Music mozda bolja jer je covjek rekao da ju je platio 500kn novu dok je Xonar novi oko 350kn.

Nije baš ozbiljna paralela jer je Xonar u ovom obliku izašao godinama nakon X-Fi modela, inače imaš Extreme Gamer koja nema neke mogućnosti Musica a dan danas košta 500+kn, ako ne i više u dostupnim trgovinama. Music je i više jedno vrijeme koštao, bilo je svakakvih ponuda i cijena po trgovinama.

No da se vratimo na temu - Xonar DS te neće razočarati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 13:59 (thedream).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice