Dobar mis do 250 kn

poruka: 55
|
čitano: 12.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Dobar mis do 250 kn
d3stroy3r_cro kaže...
191x7 kaže...

800 dpi sve govori.

Prouči malo:

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/savjetnik-odabir-odgovarajuceg-gamerskog-misa/27592.aspx

Pa ćeš znati o čemu se radi.

znaci ako sam dobro skonto da je ovih 800 dpi uredu

Ajd onda čitaj ponovo i izračunaj si minimalni dpi prem tamo danoj formuli.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
16 godina
neaktivan
d3stroy3r_cro kaže...
(...)

Ovisi o rezoluciji monitora, tipu igre/aplikacije, tvojim preferencijama, ...

Osobno najviše koristim 800 dpi, a ponekad 400 dpi (kada je potrebna veća preciznost). 1600 i 2000 dpi koje miš omogućava sam isključio jer su mi nepotrebne - 1600 bi možda i iskoristio da igram vrlo brze FPS-ove (preferiram sporiju, taktičku akciju), a 2000 je neupotrebljiv ispod rezolucije ekrana od 1600 horizontalno.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 9:59 (hrx).
17 godina
hrx kaže...
d3stroy3r_cro kaže...
(...)

Ovisi o rezoluciji monitora, tipu igre/aplikacije, tvojim preferencijama, ...

Osobno najviše koristim 800 dpi, a ponekad 400 dpi (kada je potrebna veća preciznost). 1600 i 2000 dpi koje miš omogućava sam isključio jer su mi nepotrebne - 1600 bi možda i iskoristio da igram vrlo brze FPS-ove (preferiram sporiju, taktičku akciju), a 2000 je neupotrebljiv ispod rezolucije ekrana od 1600 horizontalno.

Krivo!

S 400dpi ne dobiješ veću preciznost jer ti miš čita samo 400 točaka u inču. Dobiješ nepreciznost. Samo ti treba više prostora za pomak miša pa misliš da ti je preciznije. A tad ti treba i veća brzina pomaka. No miševi prate samo do određene brzine pomaka (prouči malo http://esreality.hexus.net/?a=post&id=1265679) pa time dobijaš još i određenu negativnu akceleraciju, nepreciznost i naravno veću mogučnost zbunjivanja miša i brejkanja.

Pametnije ti je da povečaš dpi no smanjiš osjetljivost unutar igre (i isključiš akceleraciju ilitiga smoothing miša jer to nikome nije donijelo nikakvo dobro) i time si opet na potrebi većeg puta za miš ali ne gubiš preciznost već dobijaš.

Daj malo prouči taj moj savjetnik za odabir miša prije nego što ideš pametovat, nisam ga tek tako smislio već je rađen po literaturi i testiranju te vlastitom isprobavanju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 11:17 (191x7).
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
(...)

Samo ti treba više prostora za pomak miša pa misliš da ti je preciznije. A tad ti treba i veća brzina pomaka. (...)

Pametnije ti je da povečaš dpi no smanjiš osjetljivost unutar igre (i isključiš akceleraciju ilitiga smoothing miša jer to nikome nije donijelo nikakvo dobro) i time si opet na potrebi većeg puta za miš ali ne gubiš preciznost već dobijaš.

Daj malo prouči taj moj savjetnik za odabir miša prije nego što ideš pametovat, nisam ga tek tako smislio već je rađen po literaturi i testiranju te vlastitom isprobavanju.

Upravo i govorim o brzini pomaka. Kada se u FPS-u normalno gleda, standardna rezolucija je dovoljna, ali uključivanjem snajpera ili dvogleda, u velikom broju igara se brzina pomaka ne smanji dovoljno da bi se omogućilo učinkovito gađanje (veća preciznost) na većim udaljenostima. Pritiskom na tipku miša mogu postaviti manju rezoluciju i dobiti sporiji tracking mete (a kod snajpanja se ne koriste brzi pomaci, tako da nema problema sa maksimalnom brzinom). Spremanjem snajpera, vraćam se na standardnu rezoluciju. Korištenje visoke rezolucije i odlazak u postavke osjetlivosti igre svakih dvadesetak sekundi (da bi mogao učinkovito pratiti mete) nije mi baš privlačno. Promjena rezolucije mi je korisna i u određenim slučajevima kod 3D modeliranja i obrade slike. Problem nije u preciznosti miša, nego u preciznosti vršenja malih pomaka ruke prilikom pixel huntinga - gađanja točno određenog piksela na ekranu. Brza promjena rezolucije pritiskom na tipku miša je definitivni plus - izbjegava se često odlaženje u postavke miša i mijenjanje osjetljivosti.

Prednost povećanja rezolucije i smanjenja osjetljivosti stoji, ali je problem kada je sa 800 dpi, slider osjetljivosti postavljen na 15-20% za prikladnu brzinu - a sa 1600 dpi i sliderom na nuli, tracking je često prebrz (na rezoluciji od 1024x768 - trenutno koristim 17" CRT, uskoro prelazim na 22-23" LCD, pa će rez. miša najvjerojatnije na 1600 dpi). Smoothing je (IMO) definitivno loša stvar, ne znam koristi li to itko.

Savjetnik sam proučio prije posta i dobro je što si ga sastavio - pametovao nisam (i nisam se uvrijedio ovom opaskom, ali neki bi mogli), uoči da sam post započeo sa riječima "osobno ... koristim" - svaki korisnik miša ima svoj način korištenja svojstava miša kojeg ima, u aplikacijama / igrama koje koristi. Trenutno mi je 800 dpi dovoljno za gotovo sve potrebe, 400 dpi koristim kada su potrebni spori pomaci kursora na ekranu (snajpanje piksela u igrama i aplikacijama).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
hrx kaže...

Upravo i govorim o brzini pomaka. Kada se u FPS-u normalno gleda, standardna rezolucija je dovoljna, ali uključivanjem snajpera ili dvogleda, u velikom broju igara se brzina pomaka ne smanji dovoljno da bi se omogućilo učinkovito gađanje (veća preciznost) na većim udaljenostima. Pritiskom na tipku miša mogu postaviti manju rezoluciju i dobiti sporiji tracking mete (a kod snajpanja se ne koriste brzi pomaci, tako da nema problema sa maksimalnom brzinom). Spremanjem snajpera, vraćam se na standardnu rezoluciju. Korištenje visoke rezolucije i odlazak u postavke osjetlivosti igre svakih dvadesetak sekundi (da bi mogao učinkovito pratiti mete) nije mi baš privlačno. Promjena rezolucije mi je korisna i u određenim slučajevima kod 3D modeliranja i obrade slike. Problem nije u preciznosti miša, nego u preciznosti vršenja malih pomaka ruke prilikom pixel huntinga - gađanja točno određenog piksela na ekranu. Brza promjena rezolucije pritiskom na tipku miša je definitivni plus - izbjegava se često odlaženje u postavke miša i mijenjanje osjetljivosti.

Prednost povećanja rezolucije i smanjenja osjetljivosti stoji, ali je problem kada je sa 800 dpi, slider osjetljivosti postavljen na 15-20% za prikladnu brzinu - a sa 1600 dpi i sliderom na nuli, tracking je često prebrz (na rezoluciji od 1024x768 - trenutno koristim 17" CRT, uskoro prelazim na 22-23" LCD, pa će rez. miša najvjerojatnije na 1600 dpi). Smoothing je (IMO) definitivno loša stvar, ne znam koristi li to itko.

Savjetnik sam proučio prije posta i dobro je što si ga sastavio - pametovao nisam (i nisam se uvrijedio ovom opaskom, ali neki bi mogli), uoči da sam post započeo sa riječima "osobno ... koristim" - svaki korisnik miša ima svoj način korištenja svojstava miša kojeg ima, u aplikacijama / igrama koje koristi. Trenutno mi je 800 dpi dovoljno za gotovo sve potrebe, 400 dpi koristim kada su potrebni spori pomaci kursora na ekranu (snajpanje piksela u igrama i aplikacijama).

No gledaj, to što navodiš ovisi i o navici na osjetljivost kojom igraš. Recimo da miševi nemaju prebacivanje dpi (kao obični, nekadašnji), morao bi npr podesiti si skriptu (pozivom koje ti se prebaci osjetljivost unutar igre na manje/više).

Ajd razmisli malo, kad prebaciš na 400 dpi poradi snajpera, zar ti nebi bilo preciznije da je manja osjetljivost a dpi npr 800? Miš ti može i više dpi (tako kažeš), pa probaj onda smanjiti osjetljivost u igri i zamjeniti 400 s 800 a 800 s npr 1000.

Točnije si proračunaj (dao sam tamo formulu), dobit ćeš isti filing a bolju preciznost. Vjeruj mi, i sam igram i igram na mišu koji može od 600 preko 800 ka 1200 do 1600 na 2000 i 2500 i treba malo vremena priviknuti se na dpi.

No vrijedi se priviknuti i igrati na što kažu "high sense" - miš bolje prati pokrete ruke, a ruka se dobro istrenira i puno je manje umora.

Neki savjetuju da na mišu treba imati dpi kolika je horizontalna rezolucija monitora, no ja to držim subjektivnim. Na 22" 1680x1050 držim 2500 dpi u windowsima, dok igram ne spuštam ispod 1600.

Naviknuo sam na brzinu (jer mi je jedan prijatelj, kad sam tek počeo na komu, savjetovao da je najbolje držati osjetljivost u windowsima i igrama na max) pa mi onda ne smeta. No svakom njegovo.

Mislim da u današnje vrijeem za igranje ne treba uzeti miš kojemu je najviše 800 dpi jer to ograničava, pogotovo ako se rabi veči monitor.

Npr meni je na 800dpi na 22" miš prespor (pa morma koristiti ubrzanje od windowsa). Tek na 1200 je prihvatljivo, 1600 optimalno.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
(...)

pa probaj onda smanjiti osjetljivost u igri i zamjeniti 400 s 800 a 800 s npr 1000.

(...)

Neki savjetuju da na mišu treba imati dpi kolika je horizontalna rezolucija monitora, no ja to držim subjektivnim. Na 22" 1680x1050 držim 2500 dpi u windowsima, dok igram ne spuštam ispod 1600.

Naviknuo sam na brzinu (jer mi je jedan prijatelj, kad sam tek počeo na komu, savjetovao da je najbolje držati osjetljivost u windowsima i igrama na max) pa mi onda ne smeta. No svakom njegovo.

Mislim da u današnje vrijeem za igranje ne treba uzeti miš kojemu je najviše 800 dpi jer to ograničava, pogotovo ako se rabi veči monitor.

(...)

Problem se sastoji u tome što su opcije 400 / 800 / 1600 / 2000 dpi - 1000 ili 1200 u kombinaciji sa 800 bi bilo odlično, ali (nažalost) to nisu opcije. 1600 dpi, kao što sam rekao, je previše jer ne mogu dovoljno spustiti osjetljivost u igrama.

Savjet o odnosu dpi i rezolucije monitora (da budu približno jednake) vrijedi - sa 800 dpi na 1024 treba nešto preko 3 cm pomaka da se strelica prebaci sa jedne na drugu stranu ekrana, što nije problem za bilo koju ruku. Opet, hoće li to odgovarati, ovisi o korisniku. Ja preferiram malo sporije igre (taktički FPS-ovi, RT i TB taktički i strateški naslovi, te simulacije (leta, pomorske, svemirske), RPG), gdje brzi pomaci miša nisu presudni.

Sa zadnjim se slažem, danas je 800 dpi minimum za miševe. Uz 800, 1200, 1600 i 2000 dpi, a kako su rezolucije monitora krenule rasti i 2500+ dpi, trebaju nuditi promjenu rezolucije na samom mišu.

Sama rezolucija ne bi trebala biti osnovni kriterij izbora. Ono što je važnije je oblik, veličina i težina miša, te pogotovo kvaliteta izrade.

Netko je u prijašnjim postovima preporučio Geniusov Ergo 525 (ako se ne varam) - moj je savjet da ga se preskoči. Isprobao sam ga i koristio tijekom oko mjesec dana - ima problema sa max. brzinom i gubljenjem pozicije prilikom dizanja sa podloge, ne ulijeva povjerenje čvrstoćom gornjeg pokrova (vjerojatno zbog toga što je izmjenjiv), sam miš je velik tako da rukama srednje i male veličine ne odgovara, te nije mi se svidio utor za palac koji je predubok sa velikom razlikom u dubini na strani prema dlanu. Šlag na kraju je neprecizan kotačić, sa nedovoljno definiranim pozicijama (tako da se često prijeđe željeni okret) - za prebacivanje oružja skoro neupotrebljivo - a ako se dobro sjećam, dodatni gumbi nisu radili u igrama (nisu standardnog tipa da ih se u igrama može remapirati).

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 14:27 (hrx).
16 godina
Dobar mis do 250 kn

4000 DPI * 1 sensitivity >>> 400 DPI * 10 sensitivity

Sto nasviras veci DPI na misu i istovremeno smanjis ingame sensitivity same kretnje po ekranu ce biti "tecnije" i sigurno ces lakse pogadjat.

Koristeci sljedecu formulu: Novi Sens = Stari Sens * (Stari DPI/Novi DPI)

Time se dobije jednaka "osjetljivost pokreta" (ne znam kako da to nazovem), ali ce kretnje biti puno gladje/preciznije.

Kod niskog DPI, a velikog sensitivity moze doci do tzv. pixel skipping, pa ces imati osjecaj kao da mis trza.

Ovo sam osobno isprobavao i razlika je nebo i zemlja.

Cesta greska koju ljudi naprave je da uzme novog misa sa visokim DPI bez da smanji koristenu ingame sensitivity i onda kaze da je high DPI bezveze i nepotreban, te samnjuju DPI umjesto ingame sensitivity.

Ako netko ne vjeruje, a ima misa koji moze koristiti visoki DPI neka isproba razlike koristeci gornju formulu, pa ce vidjeti.

Ja osobno koristim DPI preko 4000 (ne znam tocno, nisam kod kuce), ali sa malim sensitivity i pokazalo se puno, puno bolje nego prije kada sam napucavao visoki sensitivity sa niskim DPI.

Jedini problem moze biti ako je netko low- sensitivity igrac, pa onda ne moze dovoljno nisko spustiti sensitivity ingame za visok DPI. Onda mora ici na spustanje DPI-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

ima li onda prijedloga koji bi uzeli u obzir ove stavke dakle mis. ovaj mi se ucinio dobar pa neki kazu dobar neki loš. ja cu samo jos napomenut da bi bilo dobro da ima bar 5 tipki i da volim fps igrat no nezelim puno potrosit na miš. maximalno 300 kn 

odbrojavamo do 10.11.2009.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ti kažem, uštedi još koji dolarčić i baci se na deathaddera, moja iskrena preporuka. Trebala bi uskoro stići dva nova Razera, Orochi i Naga. BTW moje preporuke idu samo za Razera i Logitech, ovi ostali proizvođači nisu baš nešto. Moj jedan frend je imao Genius neki bežični i pokvario se za 3 mjeseca. Na kraju je uzeo Razer Salmosu i radi sve 5

Photoshop, Paint.NET, Photoscape. Tri najčešće korištena programa na mom računalu izuzev igara
16 godina
neaktivan
RazerDinoMan kaže...

Ja ti kažem, uštedi još koji dolarčić i baci se na deathaddera, moja iskrena preporuka. Trebala bi uskoro stići dva nova Razera, Orochi i Naga. BTW moje preporuke idu samo za Razera i Logitech, ovi ostali proizvođači nisu baš nešto. Moj jedan frend je imao Genius neki bežični i pokvario se za 3 mjeseca. Na kraju je uzeo Razer Salmosu i radi sve 5

naga mi nevalja jer ce mu cijena bit preko 700 kn 100% i nevolim onoliko puno tipka. orochi pogotovo nevalja jer je bezicni i malen je itd. deathadder je dobar mis i mislio sam ga uzet i trenutno je medu prvim izborima no cijena mi je velika dakle 380 kn u vemila sto mi se nedava za mis. no bit ce popusta oko božica pa mozda sacekam i do bozica no zahvaljujem na svakom prijedlogu

16 godina
neaktivan

Ja sam ga uzeo u technomaxu u rijeci i došao me 350 kn, prije oko godinu dana

Photoshop, Paint.NET, Photoscape. Tri najčešće korištena programa na mom računalu izuzev igara
16 godina
protjeran
d3stroy3r_cro kaže...
RazerDinoMan kaže...

naga mi nevalja jer ce mu cijena bit preko 700 kn 100% i nevolim onoliko puno tipka. orochi pogotovo nevalja jer je bezicni i malen je itd. deathadder je dobar mis i mislio sam ga uzet i trenutno je medu prvim izborima no cijena mi je velika dakle 380 kn u vemila sto mi se nedava za mis. no bit ce popusta oko božica pa mozda sacekam i do bozica no zahvaljujem na svakom prijedlogu

Vidi cijene u BiH.

Pogledaj, u nas Deathadder manje od 280kn, divota. Preporucujem Copperhead i Deathadder.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 15:26 (Mentalist).
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
d3stroy3r_cro kaže...
RazerDinoMan kaže...

Vidi cijene u BiH.

Pogledaj, u nas Deathadder manje od 280kn, divota. Preporucujem Copperhead i Deathadder.

hvala legendo. brat mi je u sarajevu ima da pogleda ovo. hvala ti puno za ovo. usteda oko 100 kn . hvala ovo cu detaljno istražit

17 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

Samo cu reci Logitech MX-518. Imam G5 rev2.0 odlican je, a i ovaj je isti samo sto nije laser.

1 0 hvala 0
17 godina
Dobar mis do 250 kn

Ja isto drzim do toga da je MX518 za tu cijenu nest buy

2 0 hvala 0
17 godina
Dobar mis do 250 kn

Nemoj, molim te, onaj genius ergo5... što je netko spomenuo, miš je loš, nekvalitetan, škripi, ne registrira uvijk dobro klikove(možda zbog izmjenjive gornje strane) i jedini mu je plus što je 100% kopija Logitechovog dizajna MX1000.

Nije vrijedan pažnje budući da za malo više para možeš kupit puno bolji miš.

Nemoj se zaje... ko ja prije 3 godine kad sam ga kupio, jer je onda koštao točno upola manje nego MX518, koji sam nedugo zatim i kupio, a trebao sam odmah uzet MX a ne smeće genius po preporuci nekoga tko ga zapravo nije nikad ni koristio, ispostavilo se.

I, ne, moj se primjerak nije još pohabao, ni nakon 3 godine, mora da je kod mene "original" budući da je skupo plaćen, a ne kopija "na akciji" za 200 kuna.Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dobar mis do 250 kn

Pogledaj si ovaj MSI GS-501, ja ga imam oko pola godine već i super mi je!

Pogledaj:

http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=15984&sid=154

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/msi-gs-501/18060.aspx

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
d3stroy3r_cro kaže...
Mikovic_xD kaže...

http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=140068 evo, ovaj mis je 200 kn Belji se

koliko ima tipki jeli 3 ili vise

ima po dvije tipke dodatne sa svake strane ali ih nevidis jer su u ovom plavom

16 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

Moja preporuka.

Imaš miš za 30kn koji i ja iman po godine i radi bez greške. Smijeh

nije šala

CerIna:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

imam ovoga,i odlican mi je,puno dpi,imas za podesit tezinu, i velik je ako imas veliku ruku,a ako imas malu,imas duge tipke pa to nije problem,a imas i grip sto ti je super,jedino je lose sta je radena samo za desnjake

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

razer salmosa imam ga ja evo link http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-salmosa/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

Ako se mozes protegnut, moja preporuka mx620.   Nedavno sma kupio mis i sve je ok osim sto kod sebe moram USB odasiljac priblizit malo vise mišu da nemam preksakanja koja sam imao. Modza je to i do mog kompa. NEmam pojma.

Baterije koje dodju pisu da moze oko 330 dana izdrzat. Sto se tice dugmadi ima ih 5 dodatnih. Sto se tice njihovog programiranja, odno  sto je meni veliki plus kao sto je i kod mx revolution i mozda jos nekog log. jeste da.. mozes nastimati da tipke imaju odredjenu funkciju za odredjen program ili igru.

Recimo upalim operu da surfam i tipke su mi programirane za surfanje i slicno. Cim otvorim druigi program odma se funkcije mjenjaju. Hocu reci.. da za svaku igru mozes prorgamirat kako zelis bez da mjenjas profile naknadno ili da ganjas koje se funkcije podudaraju izmedju igara pa da mozes koristiti za vise njihi. Samo odaberes kako ce funkcije bit postavljene za odredjenu aplikaciju ili sta vec.

Ovako to izgleda:

http://www.imagesforme.com/upload/8a1e60c8.jpg?id=d5c7291167565527313038313230 

Znaci ima 5 dodatnih tipki. Scroll lijevo/desno. Dva s lijeve strane gdje palac i jedno pored lijeve tipke.

Imas hyper scroll.. to ti je mala poluga koju pomjeris kada hoces da točkić ide bez onih šlkljocanja.. znaci ako nesto veliko listas pa da je točkić free. Vrti se oko 20 sekundi ako ga brze zavrtis.

Mislim da mis ne treba gasiti na on/off jer mislim da se gasi kada duze stoji. To vidim po LEDiodi koja se upali kada duze miruje pa ga podjem koristiti a ona se takodjer upali kada ga palis na on/off dugme, prepozna pokret/reaguje.. i nakon par sekundi se ugasi da ne traso bateriju.

Takodjer ima on/off dioda koja svijetli kada je ukljucen ..ona se nalazi na dodjem diojelu pored laser aali da te ne buni da ne gori stalno, ona se ugasi kada se mis koristi ondosno.. kada predjem prstom preko lasera, reaguje na pokrfet i dioda se gasi.

Sad jedina stvar za koliko para ga mozes nabaviti posto su cijene razlicite i znam da malo prelazi tvoj budjet al eto pogledaj isplatil se http://www.nabava.net/trazilica.php?q=mx620&x=0&y=0 

There is no pain or anger that I am not
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 21:58 (DOPE).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

sto mislite o ovom mišu. samo recite mišljenje. kako vam se čini i ako ima netko neki dobar text o njemu. 

GENIUS NETSCROLL T220 LASER

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 12:47 (d3stroy3r_cro).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Reci cu svoje licno misljenje a sudeci prema drugom threadu i dosta drugih ljudi da ne kazem ecine. Sto se tice periferije samo je jedan kralj a to je logitech. Tamo smo zakljucili velikom vecinom da nije precijenjen i da je najbolji sto se tice periferije a pogotovo podrske. Moje iskustvo; klinac mi je ispustio logitech harmony na pod i nestao je tekst sa ekrana. Poslije maila upucen u podrsku logitecha dobio sam odgovor sa pitanjima o serijskom broju, adresi i da li sam probao par stvari. Kad sam im rekao da sam sve to probao dobio sam mail da cu dobiti novog!!! Nisu trazli nikakve dokaze da se to stvarno i desilo a sledeci dan sam dobio i mail od UPS-a da su zaprimili robu i dali mi broj pomocu kojeg mogu da pratim isporuku. Danas je stiago u sarajevo ;)

I prije sam kupovao samo logitech a od sada pogotovo. Ja bih ti preporucio mx 518 jer sam o njemu samo sve najbolje cuo kao najboljeg igraceg misa a ako se i oguli uslikaj i posalji mail i ja ti 100% garantujem da dobijes noovg. Za mene samo logi postoji kao periferija.

Ovo je naravno moje licno misljenje.

16 godina
neaktivan
Dobar mis do 250 kn

Teško ti je predložiti neki miš, a glupo je neki pohvaliti te neki popljuvati.

Bilo bi ti dobro da prije kupovine vidiš miš te ga barem na trenutak uhvatiš u ruku da osjetiš da li ti na prvu paše ili ne.

Jučer sam si kupio prvi žični miš nakon 90ih i mogu ti reči da nisam osjetio neku razliku u lagu i sl.

Ovisi koliku ruku imaš!!, razeri su za male rukice, barem onak koji sam ja probao, model od nekih 350kn što svijetli na preko boka, ovaj koji sam probao koristiti svijetli narančasto no to i nije toliko bitno koliko je bitna njegova dimenzija i raspored tipaka. Djeluju veoma jeftino a bočne su male i po meni loše razmještene. Logitechovi modeli su mi puno ugodniji i ne zahtijevaju pomicanje ruke sa miša da bi došao do bočnih tipaka ali su na žalost preskupi.

Polovica cijene, pogotovo G serije im je ime/stav a u drugoj polovici (barem po meni) daju ipak nešto kvalitetiju izradu od ostalih brandova.

Pronašao sam si alternativu za ravno 300kn a to je gigabyte m 8000. Uzeo sam 2 komada(burazu jedan). Brat je ima veliku ruku i kaže da mu super leži i da je neusporediv sa nekim geniusom kojega je imao do tada. Ja sam imao mx 600 logitech(bežični) i ovaj mi i nije neka velika odskočna daska u kvaliteti. Log mi je bio bolji za sve osim igrica no ovaj nudi dosta tih G(ey) sitnica koje moj stari poslovnjak nije imao- utege, 3 profila, makro naredbe za 5et tipaka, 4000dpi sa brzom izmjenom, integriranu memoriju te meni totalno iritantni display umjesto koga bi rado imao još jedno dugme no eto što je tu je. Dosta je kvalitetan no ipak sam više očekivao od top modela firme koja se želi probiti na tržištu periferije.

Dakle, ako su ti igre prioritet a buđet si možeš povečati za tih 50kn onda ti je on moja topla preporuka

link:

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=10386&Itemid=41

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice