Dakle ovako. Kcerkica (14 godina) mi pokazuje smisao za kreativnost i zelju za grafickim stvaranjem i designom na PC-u (naravno da budem jasan u okvirima njene starosne dobi, fotografije, obrada, crtanje i sl.).
Nedavno mi je izrazila zelju za "drawing pad"-om (ili "design tablet"-om ili "grafickim tablet"-om kako sam nasao da ga se ovdje na forumu naziva).
E sad, mozda sam u krivu, ali smatram da bih joj ipak trebao omoguciti (dok mogu) da isproba kako to funkcionira i kako se u tome snalazi i da joj omogucim da ako zaista ima smisla za to i zelju da se razvija, da to i ucini.
Kako se blizi Bozic, mozete li mi dati savjet, kakav tablet bi najbolje odgovarao njenim potrebama, da nije previse skup, ali opet da nije ekstremno uskracen u svojim mogucnostima? Dakle, treba mi nesto dovoljno funkcionalno da joj pruzi dovoljno mogucnosti za eksperimentiranje, ucenje i razvoj, a s druge strane, nesto sto me nece pretjerano opaliti po dzepu, odnosno nece izazvati financijsku kataklizmu u slucaju da kroz pola godine, godinu ili dvije utvrdimo da je to ipak samo prolazna faza.
Na forumu sam ovdje nasao nekoliko tema, ali opet ne dovoljno aktivnih da bi mogao izvesti nekakav zakljucak. Kolega na poslu mi je rekao da je u tom podrucju najbolji Wacom, medjutim koliko sam uspio skuziti oni su poprilicno profesionalno orjentirani i za pocetak po mom misljenju preskupi.
Ovdje se na forumu spominje i Genius G-Pen F610 kao dobar i ne pretjerano skup izbor.
Moze li netko od Vas, koji se bavi slicnim aktivnostima, bilo profesionalno bilo amaterski, odvojiti koju minutu i napisati nekoliko smjernica.
Nalazim se u inozemstvu, tako da ako neki prozivod i nije trenutno dostupan u HR, mozete ga preporuciti ili komentirati jer imam mogucnosti da ga ovdje pronadjem, pogledam i eventualno kupim.
Hvala unaprijed.