Deathadder prekida selektiranje

poruka: 13
|
čitano: 2.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo, prvi problemi nakon mnogo godina korištenja.

Deathadder mi je jučer za partijom Warcraft-a 3 počeo raditi čudne stvari (primjetio sam da ne mogu selektirati jedinice). Danas je to postalo frustrirajuće.

Naime, kada lagano pritisnem lijevu tipku i krenem da selektiram (držim i povučem) nakon nekog vremena one isprekidane linijice se same isključe. To se ne dešava kada to isto radim desnom tipkom miša.

Do danas sam koristio starije driver-e i firmware, danas update-ao oboje i ništa.

Šta da radim? Živim u malom gradu i nekad davno je jedan tip pokušao da probije radnju s informatičkom opremom, tu sam kupio ovog miša, a ta radnja ne radi već par godina (a i svakako mu je istekla garancija).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cini se da ta tipka jednostavno krepava. Pocinji polagano razmisljati o drugom misu.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ta tipka i scroll inače otiđu. Počni skupljati za Deathaddera v2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako imaš vremena malo lemit po njemu. Ali sumnjam da budeš išta napravio.

Znam i ja lika i njemu je na istom mišu otišla ista tipka.

BTW zašto da špara za isti miš V.2, nek malo proba promjeniti proizvođaća. Vidiš da je ovaj krepao.

██████████████████████████████████████████
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Deathadder prekida selektiranje
AlienWare1 kaže...

Ovo je najbolji scroll ikad napravljen, velik, širok, gumiran i savršeno ugođen.

nul-3 kaže...

BTW zašto da špara za isti miš V.2, nek malo proba promjeniti proizvođaća. Vidiš da je ovaj krepao.

Vjerovatno ću kupiti Logitech-a od 50Kn sad za sad.

Ovaj miš je kupljen godine u kojoj je Deadthadder i izbačen (malo kasnije možda, kad je došao u BiH). Nažalost, Logitech miševi koji su jedina konkurencija Razer-u imaju toliko loš scroll da ga ne mogu podnijeti. Bilo bi super da se može naći nešto za 280-300Kn, a da je normalno, s 2 tipke na lijevoj stranih, super performansi i kvalitete izrade.

Javio sam se Razer Support-u, možda bude nečeg.

15 godina
Onjegin kaže...
AlienWare1 kaže...

Ovo je najbolji scroll ikad napravljen, velik, širok, gumiran i savršeno ugođen.

nul-3 kaže...

Ovaj miš je kupljen godine u kojoj je Deadthadder i izbačen (malo kasnije možda, kad je došao u BiH). Nažalost, Logitech miševi koji su jedina konkurencija Razer-u imaju toliko loš scroll da ga ne mogu podnijeti. Bilo bi super da se može naći nešto za 280-300Kn, a da je normalno, s 2 tipke na lijevoj stranih, super performansi i kvalitete izrade.

Hm. Logitech G300 ili  Prestigio PMSG1?

██████████████████████████████████████████
13 godina
neaktivan

Prije nešto više od sat vremena stigao je odgovor Razer-ovog support-a:

"The problem you describe can most usually be resolved by updating the drivers/firmware for the device. Please uninstall the drivers, download the latest from our website (http://www.razerzone.com) and install them, and update the firmware for the device, if required."

Fino sam napisao (u bracket-u namjenjenom za to) da mi se problem javlja s (brojem napisao) najnovijom verzijom driver-a i dodao "and older".

Javim im se sutra ponovo i kažem da ne pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma to je problem hardverske vrste, bilo je jos ljudi sa takvim problemom.

Nemoras se uopce zamarati s Razer supportom, oni ce te samo ispitivati ona osnovna pitanja koja im stoje u prirucniku(ispravno spojen usb, jesu li instalirani driveri bla bla).

S tim misem se oprosti i nabavi nesto kvalitetnije.

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
17 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Ako imaš vremena malo lemit po njemu. Ali sumnjam da budeš išta napravio.

Znam i ja lika i njemu je na istom mišu otišla ista tipka.

A zašto ti sudiš proizvođača po jednom proizvodu? Istina je da je na D v1 mana skrol, ali ima fenomenalan oblik i plastika je odlična, ne haba se, i ostavio je na mene velik dojam. Kad kupujem novi miš, ravnam se po njegovom obliku.

Zašto se ne bi držao istog proizvođača kad mu paše oblik i sve i pogotovo kad je spomenuo da nema informatičku trgovinu u gradu (miš je alat koji ne kupujem na slijepo)? Imao sam sreće što sam naletio kad je frend u informatičkoj trgovini imao uživo nekoliko miševa za isprobati. Isprobao sam Imperator, Logi G700 i Sharkoon Fireglider, ali nisu mi pasali i na kraju sam uzeo RAT 5 zato jer ga mogu podesiti da bude istog oblika kao Adder.

Mislim da su te gluposti riješili u v2 i dodali dpi povećanje i opleteni kabel(nije da je baš bio potreban, ali dobro je vidjeti). I budimo realni, svaki miš će se pokvariti kad tad, a dotad, uživajte. Još je dobro što je moj D'Adder izdržao 4 godine (još optika radi, ali skrol može samo gore, za dolje preskače), a silovan je na lan partijima itd.

13 godina
neaktivan

Vjerojatno su prošli kontakti na switchevima, svima se miševima to kad-tad dogodi.

Ja bi prije kupnje novoga probao očistiti kontakte na ovome, u dosta slučajeva se time riješi problem.

Probaj otvoriti miša i nađi crne switcheve na glavnom PCBu. 90% miševa koristi Omron d2fc-f-7n switcheve, pa vjerojatno i Deathadder. Moraš i njih ovtvorit i samo kontakte malo našpricati sa WD-40. Switchevi se malo teže otvaraju, trebaš sa skalpelom ili jako tankim nožićem podignuti dio koji se nalazi na kraćim rubovima, i gornji poklopac switcha s malom bijelom tipkicom bi trebao samo iskočiti. Ovako bi to izgledalo, taj dio moraš podignuti.

Doduše nemora ovo biti riješenje, možda je ipak stvar i u elektronici. Ali nemaš što za izgubiti tako da otvaraj miša baci se na čišćenje! Sretno!

Feel my apathy.
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
AlienWare1 kaže...

nul-3 kaže...

Kad je već najbolji, što li onda ode ? Ne možeš porediti Logitech i Razer. Logitech kvaliteta, Razer šminka ;) Uzmeš Logitech G400 koji ima najbolji senzor sa DA na tržištu trenutno, bolji skrol, nožice i klikove :) G400 ti ima dvije tipke na lijevoj strani, te dvije ispod i jedna iznad skrola koji je odličan.

15 godina

Oh please... Meni je na G9 lijevi mikroprekidač otišao nakon nešto više od dvije i pol godine. A nisam strašan user ili abuser... Jedina razlika je što logitech support izlista par osnovnih pitanja i onda kaže da pošalješ miš njima, oni će tebi novoga. Miš je potrošni materijal. Zato više nikad neću dati više od 200 kn za mišonju.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma kakav potrošni materijal {#} , zamijenio sam više procesora, grafičkih kartica, a MX 518 još uvijek ponosno stoji na stolu. 

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice