Da li cujete razliku zvuka na odnosu na bitrate?

poruka: 9
|
čitano: 2.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo mali test, pa me zanima koliko ljudi zapravo zamjete razliku u zvuku promjenom bitrate-a?

http://gizmodo.com/5251247/the-great-mp3-bitrate-test-my-ears-versus-yours

Carmen 320 i wav mi nemaju razlike

Feel good 160 na dalje mi nema razlike

Women isto nakon 160 ne vidim razliku

PS:Tema je u ovom Podforumu jer se tu raspravlja o audio opremi. Ako nije na dobrom mjestu slobodno prebacite.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Da li cujete razliku zvuka na odnosu na bitrat
Trenutno sam na mobu pa ne mogu testirati, ali prvo sto mi pada na pamet je, ovisi kakve zvucnike imas! Ovisno o tome mozes cuti ogromnu razliku ili ju uopce ne primjetit ako imas kineze od 50kn.
TD za glupost
14 godina
neaktivan
U biti moze biti mali milijun faktora osim samog bit rate-a, kao sto rekoh zvucnici, zvucna, prostorija, uho...
TD za glupost
13 godina
neaktivan

razlika bi se trebala cuti ali da, ovisi i o zvucnicima...... probaj pojacati zvuk sto vise mozes, tada ti je razlika uocljivija

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U tome i je bila bit ove teme. Razlika na onoj opremi koju koristite a ne o hipotetskoj situaciji kad bit imali zvučnike od 10 000+ kn itd. Iz znatiželje da utvrdim koja bi bila minimalna i optimalna kvaliteta zvuka koja bi zadovoljila korisnike.

15 godina

0 bodova nikom se neda?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
axos kaže...

Evo mali test, pa me zanima koliko ljudi zapravo zamjete razliku u zvuku promjenom bitrate-a?

http://gizmodo.com/5251247/the-great-mp3-bitrate-test-my-ears-versus-yours

Carmen 320 i wav mi nemaju razlike

Feel good 160 na dalje mi nema razlike

Women isto nakon 160 ne vidim razliku

I kod mene ista situacija. Prijelazi od 64 do 160 se jasno čuju, a za ovo dalje ili treba vrhunsko uho (moje je skureno od Lil Johna na 140+ dB {#}) ili neki audiofilski hi-fi.

15 godina
neaktivan

Evo ja ću malo... ASUS Xonar DX i Sennheiser HD418, mogu sutra uzeti Sennheiser HD650, ali sumnjam da bi čuo razliku...

Carmen - mp3 160; iznad ne čujem razliku.

Feel Good - mp3 160

Woman - mp3 160 isto...

Inače ne uvjeravam sebe da čujem nešto i ovo što imam mi je vrh, osim ako ne budem nekada imao para za trošiti na ovakve stvari. Otac mi je inače ''audiofil'' : možda bi na njegovoj opremi čuo i iznad...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 21:37 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hvala na komentarima. Mislija san da se nece nikom dat. Ja sam proba s Xonar DX i Hercules zvucinm karticama, i s Hercules xps 2,0 60 zvucnicima, odnosno Sony mdr55 slusalicama. I bez obzira na kombinaciju ne cujem vecu ili manju razliku od navedene.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice