Pitanje za tebe Vido..
U dilemi digitalno spajanje i lošiji audio-format npr. iz njegovog slučaja, i analogno spajanje bilo na VIA o/b zvučnu, bilo na Revolution 7.1 ili neku još bolju, i kvalitetniji FLAC itd, za što bi se odlučio?
Digitalno je digitalno, i DAC će odraditi stvar odlično, ali uz loš format sigurno da ne može Bog zna što napraviti, nekakav torrent DivX, kako sam rekao, online radio stream ili 128kbps mp3-ca sigurno će pokvariti dojam.
Iz iskustva sa Realtekovom Azalia integrušom tvrdim da je bolja kvaliteta kvalitetno kodirane 128kbps MP3-ce ako je spjeno digitalno nego FLAC-a ako je spojeno analogno. Dakle zaključak je koristiti digitalno + FLAC ako je DAC zvučnika bolji od onog iz zvučne tj. ako je razina šuma i distorzije kod pretvorbe niža kod pretvorbe u zvučnicima
Doduše nije u pitanju bio Z-5500 nego Onkyo A/V reciver.
Ono što sam ja primjetio je puuuno definiraniji bas, manji šum kad pojačam bez da se nešto reproducira (taj šum se dakako čuje i kad svira muzika samo se maskira poprilično) i izraženiji visoki tonovi.
A nije baš da je Hi-Fi oprema pa da je zbog toga...
Ono što si rekao da se analogni signal digitalizira mu neće dignuti kvalitetu je će se digitalizirati "oštećen" signal, a nema filtera koji iz toga izvuče original. Kao što sam rekao mogu se primjeniti određeni efekti ali nije to to.