Creative T20 ili T40?

poruka: 94
|
čitano: 12.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Creative T20 ili T40?
thedream kaže...

Pitanje za tebe Vido..

U dilemi digitalno spajanje i lošiji audio-format npr. iz njegovog slučaja, i analogno spajanje bilo na VIA o/b zvučnu, bilo na Revolution 7.1 ili neku još bolju, i kvalitetniji FLAC itd, za što bi se odlučio?

Digitalno je digitalno, i DAC će odraditi stvar odlično, ali uz loš format sigurno da ne može Bog zna što napraviti, nekakav torrent DivX, kako sam rekao, online radio stream ili 128kbps mp3-ca sigurno će pokvariti dojam.

Iz iskustva sa Realtekovom Azalia integrušom tvrdim da je bolja kvaliteta kvalitetno kodirane 128kbps MP3-ce ako je spjeno digitalno nego FLAC-a ako je spojeno analogno. Dakle zaključak je koristiti digitalno + FLAC ako je DAC zvučnika bolji od onog iz zvučne tj. ako je razina šuma i distorzije kod pretvorbe niža kod pretvorbe u zvučnicima {#}

Doduše nije u pitanju bio Z-5500 nego Onkyo A/V reciver.

Ono što sam ja primjetio je puuuno definiraniji bas, manji šum kad pojačam bez da se nešto reproducira (taj šum se dakako čuje i kad svira muzika samo se maskira poprilično) i izraženiji visoki tonovi.

A nije baš da je Hi-Fi oprema pa da je zbog toga...

Ono što si rekao da se analogni signal digitalizira mu neće dignuti kvalitetu je će se digitalizirati "oštećen" signal, a nema filtera koji iz toga izvuče original. Kao što sam rekao mogu se primjeniti određeni efekti ali nije to to.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
neaktivan
RE: Creative T20 ili T40?
Vido kaže...
thedream kaže...

Pitanje za tebe Vido..

U dilemi digitalno spajanje i lošiji audio-format npr. iz njegovog slučaja, i analogno spajanje bilo na VIA o/b zvučnu, bilo na Revolution 7.1 ili neku još bolju, i kvalitetniji FLAC itd, za što bi se odlučio?

Digitalno je digitalno, i DAC će odraditi stvar odlično, ali uz loš format sigurno da ne može Bog zna što napraviti, nekakav torrent DivX, kako sam rekao, online radio stream ili 128kbps mp3-ca sigurno će pokvariti dojam.

Iz iskustva sa Realtekovom Azalia integrušom tvrdim da je bolja kvaliteta kvalitetno kodirane 128kbps MP3-ce ako je spjeno digitalno nego FLAC-a ako je spojeno analogno. Dakle zaključak je koristiti digitalno + FLAC ako je DAC zvučnika bolji od onog iz zvučne tj. ako je razina šuma i distorzije kod pretvorbe niža kod pretvorbe u zvučnicima {#}

Doduše nije u pitanju bio Z-5500 nego Onkyo A/V reciver.

Ono što sam ja primjetio je puuuno definiraniji bas, manji šum kad pojačam bez da se nešto reproducira (taj šum se dakako čuje i kad svira muzika samo se maskira poprilično) i izraženiji visoki tonovi.

A nije baš da je Hi-Fi oprema pa da je zbog toga...

Ono što si rekao da se analogni signal digitalizira mu neće dignuti kvalitetu je će se digitalizirati "oštećen" signal, a nema filtera koji iz toga izvuče original. Kao što sam rekao mogu se primjeniti određeni efekti ali nije to to.

u manualu ne pise sto je night mode za dolby digital?

17 godina
Creative T20 ili T40?

Umm, ovaj, ne kužim što sad night mode ima s ovim citiranim {#}

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Pozdrav svima,

ispričavam se što dižem (pra)staru temu, ali trebao bih savjet pošto nisam neki stručnjak za zvučnike :)

Uglavnom, kupio sam Creative T20 series II nakon što su mi otišli stari zvučnici (nepoznata marka, došlo s računalom prije 5-6 god) i zadovoljan sam zvukom.

Jedina zamjerka u odnosu na prošle je da je zvuk tiši, tj. trebam više pojačati zvuk da bih dobio istu jačinu zvuka kao na starima. Na prošlima na oko 30% jačine bi se mogla lijepo slušati muzika, film ili igrati igra (doduše na 60% bi počelo krčanje).

Na T20 trebam pojačati na 50-60% da bi se zvuk čuo normalno, ne pretiho i ne preglasno. Isto tako, ako spojim slušalice, zvuk je tiši na njima, treba postaviti ton na oko 60-70% jačine da bi se čuo ton filma, igre ili muzike.

Ako može poneki savjet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice