Creative T20 ili T40?

poruka: 94
|
čitano: 12.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Je, slažem se, za filmove i igre su krasni, kako sam i napisao. Za taj novac, 1600kn, nešto najbolje još uvijek u 5.1 PC domeni. Ja bi na njima dan-noć gledao X-Filese {#}{#}. Zbog mlade Scully ofkors.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Creative T20 ili T40?

Stari ja ti nudim 2.1 Z cinema zvucnike ocuvani skroz za z5500 jer mi trebaju 5.1 + pare..

u principu ako te zanima takva ponuda javi mi se na pm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Creative T20 ili T40?

Ti njemu dajes 2.1 a on tebi 5.1 i pare?

:)
15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Eventualno možeš ako prodaš za 1600kn Z5500, lijepo uzmeš T20 II za 500kn nove, za 200 ovdje na forumu Sethov Audigy2 ZS koji je brutalac zvučna, i za 300 kakve Senn sluške na akciji. I to je 1 000, a lijepo 600 u džep spremiš i štediš.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Ti njemu dajes 2.1 a on tebi 5.1 i pare?

procitaj ponovo nudim mu 2.1 + pare..

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nisu visoki, nećeš ih nakon tjedan dana korištenja ni primjetiti vizualno, osim po zvuku. T20 II ili T40 II? Vrlo jednostavno. Ako imaš novca T40 jer su bolji.

Ako nemaš novca i realno razmišljaš, duplo bolji nisu. I T20 II se nađe za 525kn.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8003

Pogledaj T40 II i odvagni sam onda, eventualno da odeš na T20 II za 500kn i uzmeš poštene slušalice kada ti roditelji upadnu u sobu, da se možeš privatno transirati uz omiljene voditelje na radiju i slično..da ne smetaš nikome.

ok, kaj si zapel za Antenu :-) ? gledam ja i filmove, slusam muziku i sve drugo. Ovako bi imal odlicne zvucnike i s vremenom slusalice za zgustati kakav film ili igricu...

jedino ak bi moral investirati u neku opaku zvucnu pa da logitech počne bolje zvucati.

15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Kako si spojio te Z5500 i koju zvučnu karticu imaš?

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Stari ja ti nudim 2.1 Z cinema zvucnike ocuvani skroz za z5500 jer mi trebaju 5.1 + pare..

u principu ako te zanima takva ponuda javi mi se na pm.

ne hvala, htel bi 2.0. imal sam z2300 koji su nesto slicno ko z cinema :-)

tnx na ponudi

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

onboard, banana jackovi :-)

17 godina
neaktivan
The Stig kaže...
thedream kaže...

Nisu visoki, nećeš ih nakon tjedan dana korištenja ni primjetiti vizualno, osim po zvuku. T20 II ili T40 II? Vrlo jednostavno. Ako imaš novca T40 jer su bolji.

Ako nemaš novca i realno razmišljaš, duplo bolji nisu. I T20 II se nađe za 525kn.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8003

Pogledaj T40 II i odvagni sam onda, eventualno da odeš na T20 II za 500kn i uzmeš poštene slušalice kada ti roditelji upadnu u sobu, da se možeš privatno transirati uz omiljene voditelje na radiju i slično..da ne smetaš nikome.

ok, kaj si zapel za Antenu :-) ? gledam ja i filmove, slusam muziku i sve drugo. Ovako bi imal odlicne zvucnike i s vremenom slusalice za zgustati kakav film ili igricu...

jedino ak bi moral investirati u neku opaku zvucnu pa da logitech počne bolje zvucati.

TI si je spomenuo a ne ja ;)

thedream kaže...

zbjegao je meni na to odgovoriti. Kod mene je recimo optika u pitanju za skoro sve.

15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Ne bi smjelo biti razlike digitalno ili analogno, kod njega je raspored apsolutno neprihvatljiv, a vjerojatno i cijeli set nije adekvatno kalibriran ili koristi nekoliko ekvilajzera istovremeno, što narušava drastično zvučnu sliku.

Z5500 u kontrol centru ima vlastitu zvučnu, tako da onboard može biti i analogno spojen, samo pošalje zvučni signal na obradu i Z5500 obavi ostatak.

Posjeduje 6 26bitnih DAC-ova i 2 ADC-a, svi Cirrus Logic. U pravilu CL komponente nalazimo na dosta zvučnih od Creativea,  i u entry i mid level receiverima.

Set je jednostavno neuštiman.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne bi smjelo biti razlike digitalno ili analogno, kod njega je raspored apsolutno neprihvatljiv, a vjerojatno i cijeli set nije adekvatno kalibriran ili koristi nekoliko ekvilajzera istovremeno, što narušava drastično zvučnu sliku.

Z5500 u kontrol centru ima vlastitu zvučnu, tako da onboard može biti i analogno spojen, samo pošalje zvučni signal na obradu i Z5500 obavi ostatak.

Posjeduje 6 26bitnih DAC-ova i 2 ADC-a, svi Cirrus Logic. U pravilu CL komponente nalazimo na dosta zvučnih od Creativea,  i u entry i mid level receiverima.

Set je jednostavno neuštiman.

ok, ajde molim te napisi kako da to ispravno spojim, ako nije problem. da kupim usb zvucnu ili kaj

hvala

17 godina
neaktivan

Zar ne mislis da bi trebao prvo reci sa cim raspolazes. Otkud mi znamo sta ti imas i kako se sve uopste moze spojiti.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Zar ne mislis da bi trebao prvo reci sa cim raspolazes. Otkud mi znamo sta ti imas i kako se sve uopste moze spojiti.

onboard zvucna na MBO ASUS P5Q PRO TURBO-mislim da je VIA chipset

Logitech Z5500 spojen s obicnim kablovima

na control podu logitecha Z5500 stoji PL II Movie

U windowsima 7 pod control panel/sound:

speakers-choose your configuration: 5.1. surround

customize your configuration:optional speakers-center, subwoofer, rear pair

select full range speakers: sve iskljuceno

kad gledam Divx- pod audio device i chanels pise stereo, a na control podu od Z5500 izaberem PL II Movie

kad gledam mkv -pod audio device  i chanels pise 5.1, a na control podu od Z5500 izaberem 6.1 direct

evo, nadam se da je dosta informacija

unaprijed hvala na pomoci

15 godina
protjeran
The Stig kaže...
linuxjuzer kaže...

i uvrh glave su na 60%...

e, kakvi su ti itrigue? citao da je mnoge kvaliteta zvuka razocarala

svida mi se dizajn. mogu lise na daljinskom paliti i gasiti?

imao sam i I-trique 3330,pa kud j potenciometar koma...smanji se,pa odjednom pojača,da skočiš od straha...odnio u Omniu i bez pitanja mi zamjene..za isti...nakon mjesec dana isti bed..sad zamjenim bilo koje u tom cjenovnom rangu i dam frendici..inače I-trigue L3800 imaju perfektan zvuk...

a bune se oni koji bi njih pretvorili u zvučnike za gitaru i parti zabave...za to nisu...savršeni su za mjuzu i igre..ne trebaju baš otkidati malter sa zidova...da,može se paliti i gasiti n daljinski..

16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
The Stig kaže...
linuxjuzer kaže...

imao sam i I-trique 3330,pa kud j potenciometar koma...smanji se,pa odjednom pojača,da skočiš od straha...odnio u Omniu i bez pitanja mi zamjene..za isti...nakon mjesec dana isti bed..sad zamjenim bilo koje u tom cjenovnom rangu i dam frendici..inače I-trigue L3800 imaju perfektan zvuk...

a bune se oni koji bi njih pretvorili u zvučnike za gitaru i parti zabave...za to nisu...savršeni su za mjuzu i igre..ne trebaju baš otkidati malter sa zidova...da,može se paliti i gasiti n daljinski..

hvala ti na infou... cekam da mi odgovore kako spojiti i podesiti Z5500, pa ih se mozda i ne rijesim jos :-)

15 godina
protjeran
The Stig kaže...
linuxjuzer kaže...
The Stig kaže...
linuxjuzer kaže...

hvala ti na infou... cekam da mi odgovore kako spojiti i podesiti Z5500, pa ih se mozda i ne rijesim jos :-)

pa,nema greške u spjanju...bitna ti je kvalitetn 5.1 kartica i naravno KVALITETAN FORMAT ZVUKA...mp3,divx i slične kompresije imaju slabu kvalitetu zvuka...dakle videoteka..i to je to..samo oriđiđi daje vrhunski izlaz.. tko god št orekao..ja već 4-5 godina nisam pogledao divx film..baš radi nekvalitetnog zvuka..čuj,ostavi si ih,kasnije možda poželiš igrati MW ili Crysis,a oni imaju opaku definiciju zvuka u igri...

17 godina
neaktivan

I ako slusas samo muziku stavi na stereo bez efekata. Ti si sad stavio sve naopako i nastao haos. Prvo ti zvucna dize na 5.1 ko zna kako kvalitetno pa ti onda zvucnici an to primijene efekte kao za film sto znaci da forsiraju vokal na centralni zvucnik. Stavi i na kompu i na zvucnicima stereo pa vidi onda. Mozes i stereo x2 a na kraju isprobaj i music mod ali nikako film. Poigraj se malo i sa levelima. Ne mogu vjerobvati da si samo prikopcao i kazes lose. Jos da imas bolju zvucnu ili maticnu pa da puknes optiku. I probaj sa originalnim cdom a ne mp3. Javi je li sta bolje.

16 godina
Creative T20 ili T40?

Stvarno, prije nego ih prodaš probaj nabaviti ovakvo nešto (slika) i rasporedi ih po sobi kako kolege kažu. Gledaj da ti lijevi i desni satelit budu barem metar udaljeni od glave, i kad slušaš glazbu stavi ih na stereo. Vjeruj mi, bolje će zvučati.

I ja mislim da ti se ne isplati dati ih u bescijenje za ne baš puno bolje muzike. Tada još jednom razmisli o prodaji.

Pozdrav!

Handmade Handmade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

I ako slusas samo muziku stavi na stereo bez efekata. Ti si sad stavio sve naopako i nastao haos. Prvo ti zvucna dize na 5.1 ko zna kako kvalitetno pa ti onda zvucnici an to primijene efekte kao za film sto znaci da forsiraju vokal na centralni zvucnik. Stavi i na kompu i na zvucnicima stereo pa vidi onda. Mozes i stereo x2 a na kraju isprobaj i music mod ali nikako film. Poigraj se malo i sa levelima. Ne mogu vjerobvati da si samo prikopcao i kazes lose. Jos da imas bolju zvucnu ili maticnu pa da puknes optiku. I probaj sa originalnim cdom a ne mp3. Javi je li sta bolje.

muziku slusam na stereu....

nije mi sad jasno, valjaju li moje postavke u windowsima? ako pod speaker configuration stavim bilo sto drukcije od 5.1 zvucnika ko da nema!

hvala

16 godina
neaktivan
Moonwalker82 kaže...

Stvarno, prije nego ih prodaš probaj nabaviti ovakvo nešto (slika) i rasporedi ih po sobi kako kolege kažu. Gledaj da ti lijevi i desni satelit budu barem metar udaljeni od glave, i kad slušaš glazbu stavi ih na stereo. Vjeruj mi, bolje će zvučati.

I ja mislim da ti se ne isplati dati ih u bescijenje za ne baš puno bolje muzike. Tada još jednom razmisli o prodaji.

Pozdrav!

mogao bih. sto da trazim? ti stalci znaju biti jako skupi :-(

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
The Stig kaže...
linuxjuzer kaže...

Nažalost nije iako i sam znaš da sam ih imao.Visoki su odlični ali malo preoštri, midlova ima dovoljno dok je bas dosta udaran ali svira malo previsoko što je dosta ružno kad se glazba sluša.Tog problema nemam kod z 2300 jer je bas membrana veća i nema tog visokog basa a opet ide više u dubinu od njega.

A autoru teme preporučam da uzme m-audio av30 ili 40 jer su cijenom u rangu t40 a bolji su od njih i to ne malo.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina

Za probu stavi ih na bilo što (kutije npr.) pa kad vidiš kako to izgleda razmisli o stalcima.

Sumnjam da stalaka ima gotovih za kupiti, ja sam ih dao raditi po nacrtu za Z-5500. Ostavi mi na PM e-mail adresu, pa te mogu spojiti sa čovjekom koji mi ih je napravi ako budeš zainteresiran. 

16 godina
neaktivan
Moonwalker82 kaže...

Za probu stavi ih na bilo što (kutije npr.) pa kad vidiš kako to izgleda razmisli o stalcima.

Sumnjam da stalaka ima gotovih za kupiti, ja sam ih dao raditi po nacrtu za Z-5500. Ostavi mi na PM e-mail adresu, pa te mogu spojiti sa čovjekom koji mi ih je napravi ako budeš zainteresiran. 

hvala puno... poigrat cu se jos s postavkama i pokusati spojiti optickim

pozdrav

16 godina
neaktivan
The Stig kaže...
Moonwalker82 kaže...

pozdrav

evo ljudi, spojio s optickim, odabrao u HD audio deck SPDIF i ne valja. Kad pustim divx zvuk je ok, na control podu pise PL II movie, ali pustim nekakav mkv u vlc-u  i zvuk je isprekidan. na control podu pise ili dolby digital ili DTS. Ocito da logi ne moze dekodirati kako spada :-(

16 godina
neaktivan
The Stig kaže...
The Stig kaže...
Moonwalker82 kaže...

pozdrav

evo ljudi, spojio s optickim, odabrao u HD audio deck SPDIF i ne valja. Kad pustim divx zvuk je ok, na control podu pise PL II movie, ali pustim nekakav mkv u vlc-u  i zvuk je isprekidan. na control podu pise ili dolby digital ili DTS. Ocito da logi ne moze dekodirati kako spada :-(

i jos nesto: na poledini control poda gdje su konekcije desno od optickog postoji prekitad 6 ch direct. Cemu pak to sluzi?

17 godina
neaktivan

Ajd ne budali. Koliko ti je zauzece procesora kad pustis taj film? Nije ti palo na pamet da ti komp steka? To da logi ne moze dekodirati DTS zvuk je budalastina na kvadrat.

Prekidach ti analogne ulaze prebacuje iz 5.1 moda u 3x2 i obratno. 3x2 mod je mod u kojem na te analogne ulaze mozes prikopcati 3 razlicita stereo uredjaja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 16:57 (logic).
14 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

U mene su ovi http://www.cybercomp.ba/proizvod.php?ID=554 i jako sam zadovoljan...

P.S. Da se pohvalim danas uzeo....xD

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 17:16 (paranoid90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

TO je x-540

15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Za pohvalit se..

Cemetary gates