Čišćenje glave printera Canon IP3500

poruka: 8
|
čitano: 7.324
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Da ne zovem Adriatica :) zaštopale su se glave za tinte u boji, crna radi.

Znam kako izvaditi glavu, no nemam ideju sa čime da ju očistim. Da ju potopim u alkohol preko noći, što da se radi? :)
Printer je debelo van garancije, u najgorem slučaju ću kupiti novi, no ipak bih prije isprobao čišćenje. 

Našao sam jedne upute, pa ću probati, ali primam još savjeta.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Štapić za uši natopljen alkoholom, lagano prepriši glavu.

Tako sam ja čistio stariji printer, nikakavih problema nije bilo.

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Čišćenje glave printera Canon IP3500

Ja sam glavu od HP-a znao potapati u čisti alkohol iz apoteke dok mi jednom nisu podvalili neku slabiju varijantu koja mi je pokvarila glavu, do tada sam koristio 96 postotni.

10 godina
neaktivan

Imam printer epson sx105. Slucajno sam ga iskljucila iz struje prije nego sto se sam zagasio i "pospremio" na svoje mjesto. Zasusile su se tinte pa me zanimalo kako da ga ocistim. Svi pricaju kako i s cim ali nitko ne kaze kako da izvadim glavu printera. Pls help!!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kako izvaditi glavu printera epson sx105???

Zasusila mi se glava printera, procitala sam kako je ocistiti ali kako prvo izvaditi glavuu ???
Unaprijed hvala. :)

0 0 hvala 0
17 godina

Ajd pitaj još jednom za 2min pa možda netko dođe 

btw. S tintnim printerom treba redovito printati inače ga možeš baciti u kantu za smeće, a glavu na Epsonu je poprilično teško izvaditi laiku koji to nije radio nikada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 14:03 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Kako izvaditi glavu printera epson sx105???

Ne trebaš vaditi glavu

Trebaju ti dvijeili tri  tekučine za čišćenje. A i B

Sa A tekučinom ispereš gel koji se nakupio u kanalima

A sa B rastopiš talog koji ne može otopiti komponenta A.

I tako naizmjenično par puta.

Ako to ne pomogne onda moraš ultrazvučno razbiti taj talog. Ali tada vrlo često razbiješ i strukturu kanala u glavi pa recimo crna tinta počinje prodirati u plavi kanal.

Znači sve se mora raditi sa osječajem i oprezno dozirati uz prethodno iskustvo.

https://www.facebook.com/adriatix.hr
16 godina
neaktivan

Pod glavu stavi krpicu (ili papirnati ručnik). To možeš učiniti tako da je zarolaš i onda glavu ručno gurneš gore (znači iskopčaš printer iz struje kad je glava u pokretu). U špricu uzmi alkohol i stavi preko onih pipaca kroz koje ide boja te malo stisni alkohol, to slobodno prođeš kroz jedno vrijeme, pa ostaviš da odmoči pa opet stisneš alkohol (nemoj previše sile upotrijebiti jer možeš uništiti glavu). Nakon nekoliko puta uzmi krpicu i pogledaj dal je ima što boje na njoj i isprobaj ispis. Te tada na računalu pokreni čišćenje glave kako bi se i oni sitniji detaljčići očistili.

Nisam odogovoran za bilo kakvu nastalu štetu koja bi mogla nastati primjenom ove metode. Očistio sam popriličnu nekolicinu glava na taj način.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice