Canon PIXMA

poruka: 4
|
čitano: 2.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Canon PIXMA MP110 - zaštopana glava?

Pozdrav svima, opet vam se javljam s jednim problemom :D

Naime, imam navedeni printer (PIXMA MP110) i dosad sam bio prezadovoljan. Printer je star jedno 5 godina i nešto sitno mjeseci, i u to vrijeme sam isprintao nešto više od 11 000 stranica. Najviše cb, i to sa zamjenskom tintom (Orink). Koristim ga uglavnom za printanje računa i nekad nešto za faks, koji seminar i tako to. No sad se javio jedan problem, u nedjelju je printer savršeno printao, isprintao sam jedno 50ak stranica slajdova, u boji, sve je bilo okej, savršen ispis. Dođem doma u četvrtak, idem isprintat tekst crne boje, on ne želi printat crnom bojom, probam nešto u boji isprintat, boje isprinta ali crnu neće. A vidim da tonira ove boje, znači ima svjetlijih, tamnijih, siva ispadne savršeno, mada crnu samu neće :D ajd reko okej, isprintam ja to što sam trebo u crvenoj boji, da bi sutradan prestao printat i boje -.-   i sad kad stavim nešto isprintat, samo dobijem prazan papir, mada se proces "odvija normalno".   Stavio sam printat nešto i podigao poklopac, glava se normalno miče, samo ne printa na papir.

Sad sam u stisci i do kraja tjedna opet moram isprintat veću količinu papira (100 stranica cb, a nedaju mi se pare da negdje to printam) i najbolja solucija mi se čini kupovina novog printera (mada je ovo all-in-one) pošto sam skeptičan prema toma da će se ovo popraviti. Mislim da sam negdje pročitao da svaki printer nakon nekih 10 000 - 11 000 tisuća isprintanih stranica ode, a ovaj je to sigurno prešao, ako ne i za 1000-2000 stranica više...

I da, nemojte me pitat da nisam možda potrošio svoju tintu, jer kupio sam dvije nove crne i dvije boje i ista stvar, naravno cleaning i deep cleaning izvršeni više puta, bez rezultata,  prešunjao sam cijeli internet, našao moguća rješenja koja mi nisu pomogla (service mode pa restart parametara, sve sam vratio, sve je podešeno kako sam pročito na više mjesta, više solucija isprobano, jednostavno ne šljaka...).

Ne vjerujem da je zaštopana glava pošto propušta alkohol (nemojte se smijat, tolko me iznervirao da sam i to probao, izvadio tintu i namočio "ono na šta ide tinta" i uredno je propustilo dolje gdje tinta treba izlazit kad printa).

Da tražim rješenje problema ili da vas tražim savjet koji printer da kupim, što jeftiniji sa što jeftinijom (naravno zamjenskom) tintom, vjerojatno ink jet pošto mi je svaki petstoti print neka slika, al 99% vremena printam cb. Mislim, ova tinta za canon mi je bila ukupno 18kn (crna i boje), mislim smiješno, stvarno jefitno... Ima neka takva solucija danas (preletio sam ponudu tih uređaja i vidio Pixmu MP250 za 400kn, se isplati za to dat toliko, koliko su zamjenske boje, ili ima nešto bolje/jeftinije? )

Ili možda neki laserski cb, išlo bi na R1 (na firmu) pa se izbija porez, neki najjeftinij ak će mi se isplatit (kažem, navikao na crnu tintu za 10kn, nevjerujem da laserski može ovo potuć, ili nisam upućen?)

Puno pitanja i problema, al bilo bi lijepo kad bi barem netko nešto napisao, da ne lutam u mraku :D

Lijep pozdrav,

Ivan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Canon PIXMA

bump

NITKO NIKAKAV prijedlog? pa ljudi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Canon PIXMA

Mozda su jednostavno mlaznice otisle.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
17 godina
Canon PIXMA

hmm, neznam, kažem da je odjednom prestao printat, jedan dan radi, drugi dan ne radi crna, treći dan ne rade ostale boje... a dok je htjelo boje printat, uredno je nijansirao sa crnom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice