Canon Pixma IP7250 problem

poruka: 8
|
čitano: 4.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Canon Pixma IP7250 problem

Imam problema sa navedenim printerom. Prilikom pokušaja printanja javlja se support code 1403 te titra lampica ispod power lampice. Izvadio sam tinte te printhead te ponovno stavio sve na svoje mjesto, ostavio ga ugašenim 5-10 min ponovno upalio, ali problem je i dalje prisutan. Ne znam što bih još mogao napraviti sa moje strane u vezi rješavanja samoga problema?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 17:52 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Canon Pixma IP7250 problem

Kad se je prvi puta pojavila navedena greška?

Jeli možda nako što si zamjenio neku tintu sa novom tintom?

15 godina
InkJet Artist kaže...

Kad se je prvi puta pojavila navedena greška?

Jeli možda nako što si zamjenio neku tintu sa novom tintom?

Mislim da jesam, bilo je to negdje prije 2 tjedna, ali nije bio u pogonu, tj. nije se printalo. Čak sam stavio nove tinte i ništa jer sam pomislio da je u njima problem, ali npr. i kad izvadim sve tinte greška je i dalje prisutna. Lampica titra 5 puta, zatim stane, pa opet 5 puta, itd. 

Edit:

Je li moguće da je problem u nekom senzoru temperature kao što je navedeno ovdje na službenim stranicama za error code 1403.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 20:22 (fighterZu).
9 godina
neaktivan

Koliko ja znam iz sličnih problema, problem je u CHIP ovima na zamjenskim kazetama.

Ista stvarse pnavlja svaki mjesec iz nova pa na novo. Ljudi stavili nove kazete u printer i printer više ne radi blinka 5 puta. I obda dođu u servis kukaju Daj pomagaj.

Dakle sljedeće pitanje. Jeli imaš račun za kupljen nove kazete. Ili si ih nabavlajao preko E baja i li nekog Web shopa?

15 godina
InkJet Artist kaže...

Koliko ja znam iz sličnih problema, problem je u CHIP ovima na zamjenskim kazetama.

Ista stvarse pnavlja svaki mjesec iz nova pa na novo. Ljudi stavili nove kazete u printer i printer više ne radi blinka 5 puta. I obda dođu u servis kukaju Daj pomagaj.

Dakle sljedeće pitanje. Jeli imaš račun za kupljen nove kazete. Ili si ih nabavlajao preko E baja i li nekog Web shopa?

Riječ je o webshopu. Konkretno riječ je o ovim tintama. Račun imam na mailu, a vjerovatno ga imam i na papiru prilikom dostave.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 21:52 (fighterZu).
9 godina
neaktivan

Ukoliko imate račun tražite da vam poprave printer.

Jer to nije prvi puta da su jeftini zamjenski CHPOVI sredili neki Canon Printer.

Kad ja govorim ljudima da je za njih pametnije da pune orignalne kazete sa originalnom CHIP ovima sa provjerenom refil tintom Made in Croatia onda ne žele  ni čut za tako nešto.

Ista stavr je bila sigurno i sa vama kad ste radije uzeli zamjenske kazete nego punili originale kazete.

E sad probajte iskamčati poravak ili kupiti novi isti takav printer. I onda  obavezno morate ponovo u njega staviti iste ovakve zamjenske tinte.

Možda se opametite u trećem pokušaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 22:46 (InkJet Artist).
15 godina
InkJet Artist kaže...

Ukoliko imate račun tražite da vam poprave printer.

Jer to nije prvi puta da su jeftini zamjenski CHPOVI sredili neki Canon Printer.

Kad ja govorim ljudima da je za njih pametnije da pune orignalne kazete sa originalnom CHIP ovima sa provjerenom refil tintom Made in Croatia onda ne žele  ni čut za tako nešto.

Ista stavr je bila sigurno i sa vama kad ste radije uzeli zamjenske kazete nego punili originale kazete.

E sad probajte iskamčati poravak ili kupiti novi isti takav printer. I onda  obavezno morate ponovo u njega staviti iste ovakve zamjenske tinte.

Možda se opametite u trećem pokušaju.

Printer imam godinu i pol dana i do sada nije bilo nikakvih problema sa navedenim tintama. Navedeni webshop ima na tinte garanciju od 12 mjeseci i popravak u njihov trošak ukoliko je došlo do kvara prilikom korištenja zamjenskih tinti. Ma i dan danas se divim epsonovom modelu Stylus C46, preko 10 godina je radio normalno sa zamjenskim tintama bez ikakvih problema. Što se tiče punjena originalnih kazeta nemam baš iskustva sa time iako sam čuo za to.

9 godina
neaktivan

Ukoliko si zamjenio tinte i stavio u uređaj nove tinte i onda dan iza toga printer vše ne radi, onda nema druge nego da je došlo kvara na elektronici zbog kratkog spoja na novim CHIP ovima.

Možda je za vas to nešto novo. Ali za onoga što se svakodnevno susreće sa tim problemom to je nešto posve uobičajeno.

Kupci samo gledaju kao bi prošli što jeftinije uz što manje posla. A trgovci gladaju da ostvare što veći profit. I normalno je da proizvođači takvih kazete kupuju CHIPove po najpovoljnijim uvjetima.

A kad nastanu problemi možete se slikati, jer vam nitko neće priznati da je tome tako zbog 5% škarta u CHIP ovima koji su stavljeni u promet jer kad bi se svi čipovi provjeravali na ispravnost onda bi utrošak vremena i radne snage  bio toliki da vas takve kazete više ne bi košatle x kn već 2*x Kn. I normalno u konkurentnoj igri takva firme nebi uspjela ništa prodati. Zato proizvođač tolerira tih 5% škarta.

A Canon oduševljen jer zna da vi budete ponovo kod njega  kupovali novi Canon. I normalno vam ne bude rekao da su za to krivi zamjenski CHIP ovi.

Trgovac oduševljen jer zna da vam nako 18 mjeseci bude prodao novi printer. I normalno vam ne bude rekao da su krivi zamjenski CHIP ovi.

Država oduševljena je zna da bude za 18 mjeseci od vas pobrala 25% PDV a. I normalno  ne bude turom mrdnula po tom pitanju.

A to što bude 50% otišlo izvan granica kao kao dug. To nikoga ne zanima. Pa očito ni vas. Jer ste nakon 18 mj ponovo kupili novu igračku. A da ste refilirali kazete i koristili stare originalne CHIP ove, imali bi još uvjek staru ragu na stolu.

I bili nezadovoljni jer vi više nemožete špilate gospona, Malo ste se uprljali sa tintom. Dok neki drugi gospon ima na stolu naj naj noviji model. Što sve radi sam.

Znači svi zadovoljni. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 18:08 (InkJet Artist).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice