Canon IP4500 i krive boje

poruka: 4
|
čitano: 1.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam već oko godinu dana Canon IP4500 printer u boji i koristim ga na MacOSX 10.6. Snow Leopard. Dodani zadnji (najnoviji) driveri.

Printam na glossy papir neke stvari čija je vrijednost 70% (nema niti jedne druge boje). No rezultat vuče pomalo na ljubičasto!

Ne znam o čemu se radi i gdje bi počeo tražiti.

Printam iz Adobe Illustratora.

Boje još uvijek nisu potrošene, sve je bilo prije u redu.

Jel kvar tehničke prirode (servis?)

Ili propuštam stvar softverske prirode? Nariktavanje boja ili što već....?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Znas da moras prilagoti Illustrator printeru? Potrazi negdje profil boja...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Canon IP4500 i krive boje

Jep, to je to. Treba u Illustratoru odabrati odgovarajući profil ili unijeti custom parametre.

Zadovoljio me North America Prepress 2, a to se odabere u Illustratoru -> Edit -> Color Settings

Hvala, bojao sam se da nije problem tehničke prirode.

Pozdrav

17 godina
neaktivan
RE: Canon IP4500 i krive boje
flacus kaže...

Jep, to je to. Treba u Illustratoru odabrati odgovarajući profil ili unijeti custom parametre.

Zadovoljio me North America Prepress 2, a to se odabere u Illustratoru -> Edit -> Color Settings

Hvala, bojao sam se da nije problem tehničke prirode.

Pozdrav

Još jedna opcija jest ugasiti Color Management pod istim Color Settingsima. Evo što kažu ljudi sa Neta:

Most graphics software has setting for color management, but personally, I have always gotten the best results by simply turning color management off. Color management is primarily intended for people in a pre-press environment. Not everyone needs it. If you're not doing professional printing, first try working without color management before you assume you need it.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice