Cambridge Soundworks

poruka: 25
|
čitano: 4.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

Potaknut raspravom na jednoj drugoj temi (Logitech) otvaram ovu temu tj. pitanje dobavljivosti ove robne marke u Hrvatskoj i njenog zastupanja.

Samo da kažem da Cambridge zvučnici šišaju Logitech i ostale brandove PC periferije za cijelo koplje, što se tiče zvučnika.. Cool

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

evo baš sam naišao na ove zvučnike prije par dana pa me baš zanima jel ima od njih nešto bolje od logijevih z2300.

znači tražim 2.1 sustav

kupit ću ih u americi pa da se posavjetujem.

znači slušam rock,pop,metal,jazz znači muziku s dosta visokih tonova.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Cambridge Soundworks
Spock kaže...

Potaknut raspravom na jednoj drugoj temi (Logitech) otvaram ovu temu tj. pitanje dobavljivosti ove robne marke u Hrvatskoj i njenog zastupanja.

Samo da kažem da Cambridge zvučnici šišaju Logitech i ostale brandove PC periferije za cijelo koplje, što se tiče zvučnika.. Cool

najzad netko tko zna malo više o kvaliteti...što se tiče dobavljivosti Cambridge zvučnika,treba provjeriti u Omniji,ZG ....oni su generalni za Creative(koji surađuju sa Cambridgeom) i ako tko može dobaviti,to su oni...samo treba provjeriti..a ako ne...pa austrija neije dalekoNamigiva..najsmješnije je to što sam prve Cambridgeove zvučnike kupio 2000.godine u njemačkoj u jednoj od akcija tehničke robe u LIDL-u...70 maraka su bili..2.1 sustav....imao sam ga do 2006 godine..kada sam ih poklonio a sebi uzeo Creativce....imam I-trigue 3330...i I-trigue 3800L..i mogu reći....krivo mi je što sam poklonio Cambridge-ovce...iako je dizajn bio bolesni PC(ružne kutije kaki boje)....3330 je koma,zvuk je mutan i teži basovima....nema čistoću..a tek 3800L se koliko toliko može usporediti .sa sustavom 7 godina starijim od njega...Iduću opet budu Cambridge definitivno...

16 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

Aaaa, I miss you guys.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Aaaa, I miss you guys.

Ej pa ja imam te zakon su!!

Samo mi je prošao stereo kabel (nije prosao sam od sebe već sam nogom slučajno stao na priključak koji ide u sub woofer :(), mogao bi se zalemit samo taj dio jelda? Trenutno sam kupio običan stereo-stereo kabel samo kad je komp ugašen jako bruji pa moram gasit zvučnike svaki put kad gasim kompjuter..

16 godina
protjeran
Mad_Badger kaže...

Aaaa, I miss you guys.

toooooo..!!!! mali kraljevi ali prekrasno zvuče...Namigiva

16 godina
neaktivan
Spock kaže...
Mad_Badger kaže...

Aaaa, I miss you guys.

Ej pa ja imam te zakon su!!

Samo mi je prošao stereo kabel (nije prosao sam od sebe već sam nogom slučajno stao na priključak koji ide u sub woofer :(), mogao bi se zalemit samo taj dio jelda? Trenutno sam kupio običan stereo-stereo kabel samo kad je komp ugašen jako bruji pa moram gasit zvučnike svaki put kad gasim kompjuter..

Ma moze se to popravit bez beda. Ja san na svojima unistija jedan satelit. Godine padanja i tuluma su ucinile svoje, pa je pukla membrana. Zapravo sa padovima se znala iskrivit, pa san ja to krivija nazad i tak ... strgo san. Sad iman Logitech x230 sa drvenim subwooferom i ... nije to to. 

17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

Ne kužim zašto sa običnim kabelom tako bruje a s ovim orginal nisu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
16 godina
protjeran
Spock kaže...

moraš provjeriti ohm otpor kabla

16 godina
neaktivan
Spock kaže...

Mozda je neki šrot kabel. Pretpostavljan, nisan doktor. :)

17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

Svaka čast..ne razumijem se u frkvencije i te fizičke specifikacije al znam što čujem i to je najbitnije, neki dan je bio tulum kod mene i frend mi kaže "kako ti se super čuju zvučnici", vratite nam cambridge soundworks u trgovine!!

..

Premda neznam zašto bi kupovo nove kad ovi koji su već deset godina stari skoro zvuče ko da sam ih jučer kupioIzlanuo se

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TYRAEL kaže...
Spock kaže...

moraš provjeriti ohm otpor kabla

U kojem smislu, veći otpor to bolje ili?

17 godina
Cambridge Soundworks

Po specifikacijama se čine stvarno jako dobrima za cijenu. Ali vjerojatno bi trebalo dodati +40% kad bi došli u Hrvatsku xD

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

ako tko zna neka mi kaže par 2.1 sustava za pc od cambridgea molim vas bitno mi je

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

Evo nakon malo kopanja po internetu sam saznao da se cambridge soundworks mogu kupiti i u Hrvatskoj :D

Naime, na njima ne piše da su cambridge soundworks, ali Omnia u svojoj ponudi ima Gigaworks Creative labs seriju koja je razvijena u Cambride-ovim laboratorijima i nosi samo oznaku creative zbog njihovog partnerstva. (Gigaworks-soundworks)

nadalje ovo je nasljednik megaworks serije koja je kao što je to  danas gigaworks bila "flagship" (najviši rang proizvoda u ponudi) Creative labsa.

Cambridge soundworks zvučnici se mogu kupiti samo preko internet trgovine samog cambridga a dostupni su samo u USA.

Tako da evo ga svi brzo po svoje gigaworkse :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cambridge Soundworks

Gigaworksi su u rangu Logitechove Z serije. Malo im je slabiji bas i istaknutij srednji tonovi. I skupi su ko i Logi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

2.1 sustav sa wooferima ugrađenim u sav zvučnik košta 500 kn dok logitech z serije sustav 2.0 košta 1.100 kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Cambridge Soundworks

Prije oko 9 godina kupio sam Cambridge SoundWorks DeskTop Theater DTT250 za 2500 kuna

u HR, i jos ih koristim jer su 

odlicni.

Zvuk kristalno cist, i bas snazan i dubok iako je sinusna snaga subwoofera samo 21W :-)

http://tinyurl.com/yeh5pb3

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cambridge Soundworks

Ma koji to molim te? Pogledaj im stranicu. Jedini 2.1 GigaWorks koji se trenutno proizvodi je T3 koji košta oko 1500kn nov.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

T40..koštaju 100 Eura kod nas, nije istinski 2.1 ali imaju ugrađen woofer u sebi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...

Prije oko 9 godina kupio sam Cambridge SoundWorks DeskTop Theater DTT250 za 2500 kuna

u HR, i jos ih koristim jer su 

odlicni.

Zvuk kristalno cist, i bas snazan i dubok iako je sinusna snaga subwoofera samo 21W :-)

http://tinyurl.com/yeh5pb3

Eh kad sam ja kupovo svoje te sam gledo sa suzom u oku :(

17 godina
Cambridge Soundworks

T40? To ti uspoređuješ sa Z-2300/Z-Cinema?

Taj GW ne može ni B od basa reproducirati u odnosu na 8" subwoofer od Z-2300. Kao drugo, to je čistokrvni 2.0, nikakav 2.1 i nema sub u sebi. Woofer nije isto što i subwoofer i to je najčešće low-mid/mid driver (kad imaš dvostazni zvučnik uvijek je onaj veći woofer)  što ovi imaju da ali takav (šta je to, 3"?) driver ne može nikakav pošteni bas da reproducira. Ne kažem da su loši ali su sasvim druga kategorija.

70% cijene Z-2300 kompleta je subwoofer sa (poprilično jakim i kvalitetnim) pojačalom, to je stvarno zvjerka za taj novac. Sateliti nisu bog zna što ali lako se spoje neki kvalitetniji po potrebi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 15:16 (Vido).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cambridge Soundworks

Imaju male woofere u sebi i to je vjerujem dovoljno jer ih nisam čuo kako rade..al ne sumnjam da su odlični pošto iz soundworksa nije izašao ni jedan loš zvučnik ikad.

Ne kupuju ljudi zvučnike pa ni one 2.1 ili neznamnijakoliko.1 da im podrhtava tlo pod nogama, nego radi kvalitetnig zvuka tj. satelita. Prepucavaj se na temi "logitech..." a ne ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cambridge Soundworks

Ne prepucavam se nego ti mješaš kruške i jabuke. Ja ti kažem da GigaWorksi NISU jeftiniji od Logitechovih zvučnika u istoj klasi a ti tu petljaš 2.0 sustav sa 2.1 sustavom koji su različiti u svemu. Taj mići zvučnik nije i ne može biti zamjena za bilo kakav subwoofer. Ako se nekome to sviđa, ok, svatko ima svoje, ali moja glavna poruka je da mješaš te dvije stvari, jedan jedini 2.1 GW sustav je skuplji od Z-2300, a ne nudi bog zna koliko više ako uopće i nudi više jer neki više vole ovakav zvuk, neki onakav i na kraju dođu na isto u globalu. Ti si počeo raspravu nakon što sam ja rekao da nisu jeftiniji od konkurencije i sada mene optužuješ za prepucavanje, sorry ali nije baš ok. Niti mislim da se ja prepucavam sa tobom niti obratno nego samo govorim činjenice, a ti to sada shvati kako ćeš.

Ja nisam rekao da je T40 loš, preskup, nekvalitetan i sl. dapače, mislim da je prilično kavalitetan ali ne može on nikakav pošteni dublji bas da proizvede zbog svojih fizičkih ograničenja (mali promjer drivera), tko kaže suprotno nije čuo pošteni bass bilo iz 2.0, 2.1 ili bilo kakvih drugih sustava.

2.0 zvučnike više vole audiofili jer nema nepoklapanja u glasnoći i raznih faznih odstupanja koja se javljaju u sustavima sa subwooferom.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: Sad sam vidio da si gore napisao ... od Logitechovih 2.0 zvučnika koji koštaju 1100kn...

Dugujem ti ispriku, čini se da nisi mislio na Z-2300/Z-Cinema nego na pretpostavljam Z-10 koji su jedini 2.0 iznad 1000kn koliko vidim.

Istina, to je preskupo za zvučnike te veličine/kvalitete ali valjda zbog toga što su USB. I ja bih rađe uzeo ove T40 nego Z-10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 15:47 (Vido).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice