Bežični miš "sad hoće-sad neće"

poruka: 7
|
čitano: 2.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koristim MS Arrow bežični miš,i od novembra radio je OK na ovom laptopu ali i  na ostalim racunarima gdje ga prikljucim.Bateriju sam mijenjao nema 2 sedmice,obicno traje i po 6-7 sedmica baterija,ne koristim ga ono stalno.Ali od prije par dana,radi radi i najednom stane,pogledam mu u onaj laser sa donje strane,nemiga,kao da je na podlozi,obično kada ga podignem,treperi laser.Skenirao sam PC nema virusa,u Device Manager-u nema uzvičnika,najvjerovatnije nije software problem.Znaci da sumiram,zadnjih par dana miš prestaje sa radom,nakon nekih 5min nakon uključenja,poslije sve u kracim intervalima kada ga ukljucujem.

I got my weed from the west,my pills form the east....Young Money
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Bežični miš "sad hoće-sad neće"

Da li mozda imas u blizini Wi-Fi router? Jesi probao prikljuciti prijamnik na produzni USB kabel? Menjao port? Koji OS imas?

Relation to the original topic decreases with every single post
17 godina
neaktivan

Wi Fi router 20cm od laptopa bude :)

Jesam,imam mali 4 portni USB hub,radi oko 1 minutu i onda o5 isto kao i direktno prikljucen

Probao sva 3 porta,ali kada na jednom stane,i na preostala 2 ista situcacija,do portova nije,ubacivao sam USB memorije i one rade u vrijeme kada miš zeza

Windows 7.

18 godina
neaktivan
Nyxem kaže...

Wi Fi router 20cm od laptopa bude :)

Jesam,imam mali 4 portni USB hub

Uh, greska do greske. Prvo: Ubodi prijamnik u "original" USB port a ne u HUB. HUB zna prouzrociti nedace sa radom bezicne periferije a to sto stickovi rade na HUBu to nema nikakve veze sa tipkovnicom.

Ako i dalje imas problema onda okrivi router

Ali..cini mi se da je u pitanju HUB...ziher (:

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 23:22 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan

ček ček,nisam se mozda dobro izrazio,HUB sam koristio u pokusavanju rijesavanja problema,tj od kad mi se ovo javilo,ne koristim ga skoro nikad samo nako prasinu kupi :P :D

a zasto bi router mogao praviti problem,mislim,razumijem talase,frekvenciju ...ali i router je tu od februara,znaci 5.mjeseci nije bilo problema,a sad da se jave :P...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pa router "zraci" na 2.4 Ghz a tipkovnica radi na isto toliko. I Bluetooth radi na toliko. Iskljucio si Bluetooth?

Ako ni ove metode ne pale predlazem ti da deinstaliras tipkovnicu preko Device Managera i pokusas ponovo. I ono...klasika...pokusaj na frendovo racunalo

17 godina
neaktivan

miš,ne tipkovnica( al haj,noc je :D)

nista,probat cu sutra,iskljucit router,pa da vidim kolko ce mis izgurat.

a vec sam probao i na drugom pc,jest da je u istom stanu al et

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice