Bass problem genius 5.1 5005

poruka: 15
|
čitano: 5.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

imam problem sa navedenim zvucnicima, imao sam problema odkad sam ih kupio. kupio sam nove za 600 kn prije godinu dana. prvo mi centralni nije radio, pa je proradio...sada nekada radi nekada ne, isto sa surround zvucnicima. no mogao sam prijeci preko toga, ali sada mi bass neradi uopce, radi samo kada odvrnem sve dokraja, (center,woofer,surround) i onda samo malo radi... i kada drzim dvije ,tri minute pojacano dokraja, onda mi proradi bass, no te dvije minute mi usi prokrvare skoro...pa ako netko zna problem...HELP ovo su zvucnici.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vjerovatno je nešto riknulo unutra. Jesi gledao možda što je sa zvučnom karticom ?
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ti čekao godinu dana, i još veči kvar, pa to si trebao odmah pravac na servis. Iskreno ja nebi prešao preko toga da mi nešto što sam platio 600 kn ne radi kak spada.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 17:40 (hazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kolega s posla ima iste te zvučnike i imao je potpuno isti problem. Kako je zvučnicima tada već bila istekla garancija, morao je platiti popravak u servisu, koji je iznosio 220kn. Od tada je prošlo godinu dana i problem se više nije javljao.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ma znam da sam trebao promjenit, ali hebiga sad.. zvucnu nisam bas gledao, ali nevjerujem da je zbog zvucne kada malo radi malo ne. vjerojatno onda nebi uoce radilo ako je zvucna. ili bi mozda??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Svašta je moguće oko zvučne kartice, ali čisto sumnjam da je problem u njoj kad je tu već netko naveo isti problem. Popravak ti ne gine

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li radi srednji zvučnik kad ga spojiš na neki drugi izlaz na subu, i obratno, neki drugi satelit na taj sumnjivi izlaz od srednjeg?

Osobno sumnjam na elektroniku u Subwooferu i stražnje izlaze, svakako popravak.

Makar mi nije jasno, šteta što nisi prije reagirao u garantnom roku..to mislim. Ako su problemi odmah počeli očito je serija defektna koja je došla na naše tržište bar što se 5005 tiče, ako ih već ima toliko..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Bass problem genius 5.1 5005
thedream kaže...

Da li radi srednji zvučnik kad ga spojiš na neki drugi izlaz na subu, i obratno, neki drugi satelit na taj sumnjivi izlaz od srednjeg?

Makar mi nije jasno, šteta što nisi prije reagirao u garantnom roku..to mislim. Ako su problemi odmah počeli očito je serija defektna koja je došla na naše tržište bar što se 5005 tiče, ako ih već ima toliko..

neradi, probao sam. ma necu ni popravljat, uzet cu nove. sto mislite o ovima(genius hw 4000)? tj. dodu oko 800,  imaju neki bolji za te novce mozda?

15 godina
neaktivan
puso kaže...
thedream kaže...

neradi, probao sam. ma necu ni popravljat, uzet cu nove. sto mislite o ovima(genius hw 4000)? tj. dodu oko 800,  imaju neki bolji za te novce mozda?

Zašto ne postaviti setup kao 2.1 i nastaviti ih lijepo koristi bez bacanja para bzvz?

Trebaš baš 5.1? Razmisli malo.

Ostavi prednji lijevi i desni satelit..Sub je za njih funkcionalan koliko sam te skužio, 2.0 + sub će raditi..daljinac imaš, iskoristi to fino.

Ne treba prosipati novac, samo drukčiji setup napravi u windowsima zvučnika i u softveru zvučne..na 2.0/2.1 staviš i zdravo..

I na zvučnicima naći neko optimalno rješenje postavki, da to koliko toliko lijepo svira..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 12:10 (thedream).
16 godina
neaktivan
Nemoj uzimati sw Hf 4000 naspram svojih 5005 , to ti je korak unazad

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
puso kaže...
thedream kaže...

Zašto ne postaviti setup kao 2.1 i nastaviti ih lijepo koristi bez bacanja para bzvz?

Ostavi prednji lijevi i desni satelit..Sub je za njih funkcionalan koliko sam te skužio, 2.0 + sub će raditi..daljinac imaš, iskoristi to fino.

Ne treba prosipati novac, samo drukčiji setup napravi u windowsima zvučnika i u softveru zvučne..na 2.0/2.1 staviš i zdravo..

I na zvučnicima naći neko optimalno rješenje postavki, da to koliko toliko lijepo svira..

aha mislis kao samo da sub promjenim? ili sam te krivo shvatio. ostali rade dobro da, samo nemam bassa. i centralni nekada radi nekada ne.

15 godina
neaktivan
puso kaže...
thedream kaže...
puso kaže...
thedream kaže...

aha mislis kao samo da sub promjenim? ili sam te krivo shvatio. ostali rade dobro da, samo nemam bassa. i centralni nekada radi nekada ne.

Ma ne, nego da odspojiš centralni i stražnje,ono - skroz ih makneš.

Na subu da ostanu spojeni samo prednji lijevi i prednji desni satelit. Kakav zvuk onda daje takav set, i daje li ga uopće?

Naravno u Win / softveru od zvučne postaviš na 2.0 / 2.1 a ne više 5.1.

Pa moralo bi basa biti, ne znam kako nemaš.

Iz tvog čitanja sam prvo mislio da ti je riknuo izlaz za centralni zvučnik, sad kad kažeš da nema bassa to mi je skroz čudno, nešto je pregorilo garant onda.

Daj molim te ostavi prednji L/R satelit i javi se onda opet da li ima zvuka i kakav je?

Da vidim jel taj sub uopće živ, jer bez njega taj tvoj set je praktički beskoristan...možeš meni hehe prodati prednje satelite ako se spajaju činčevima..{#}

Ali probaj prvo SAMO sa dva prednja satelita uštekana..i vidi bas..naravno postavke na subu i tako to..pokušaj ga odvrnuti do kraja, možda se probudi {#}{#}

Na kontrolama suba postupi na slijedeći način..

Woofer na max, Center na min jer ga nema, Surround na min jer ga na 2.1 neće biti, a Master volume na 40-50% da ih malo razdrmaš.

Javi ovdje svakako kako si prošao.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 15:04 (thedream).
14 godina
neaktivan

evo probao i neradi bass opet!{#} probao sam vise kombinacija, sve i svasta ali nista od onoga najvaznijeg, bassa{#} ako si upoznat s programom audio sandbox, kao pojacava glasnocu. istina, pojacava, ali od kad sam obrisao taj program odonda mi se javlja ovo s subom. zar je moguce da ima veze s time??

edit: kada je sve pospajano i oderem do kraja sve zvucnike, sub opet proradi za neku minute, dvije, prvo malo radi a onda normalno kao i prije

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 19:53 (puso).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da onda odnesem na popravak ili da kupim bolje neke druge?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja bi na tvom mjestu odnio na popravak

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice