[ANKETA] Koje slusalice su bolje?

poruka: 39
|
čitano: 4.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Planiram vec 7 dana da kupim sebi neke gamerske slusalice koje cu koristiti za igranje u slusanje glazbe. Gledao sam razne modele ali dominantni modeli medju srednjom klasom slusalica su SpeedLink Medusa NX , Platronics 367, Platronics 380, SteelSeries Siberia v1 (polovne). Mozete slobodno predloziti neke druge modele koji su bolji od ovih.

36 SpeedLink Medusa NX
4 Platronics 367
7 Platronics 380
2 SteelSeries Siberia v1-polovne
27 Nijedne
...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Plantronic 380 ili Medusa NX.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: [ANKETA] Koje slusalice su bolje?

Izmedju tih modela se i ja najvise omisljam, ima li neki review meduse u bug-u?

15 godina
neaktivan

Vidim da je 3 korisnika odgovorilo sa nijedne, mozete onda bar predloziti neki model?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliko love imas na raspolaganju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Medusa, imam ih, i super sam zadovoljan.
Nemogu glasat s moba :)
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
15 godina
neaktivan

Hvala na pomoci, ali odlucio sam se za Meduzu, pa cemo testirati da li valja cemu.

15 godina
Sk8eR kaže...

Izmedju tih modela se i ja najvise omisljam, ima li neki review meduse u bug-u?

Naravno da ima ! Medusa NX !

Music As A Weapon !!
17 godina
Ja imam Medusu NX i prezadovoljan sam! Nisu ni skupe koliko su dobre. Za druge slušalice neću ništa pametovati jer ih nisam ni probao. Topla preporuka za Medusu NX.
http://www.anno1777.com/index.php?i=289130
17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao Siberiu v1, v2, Medusu, Gamecom 377, par modela creative gaming linije, razerove (2 modela) i Roccat Kone. Ukratko - sve je smeće. Ne uzimaj "gaming" slušalice jer imaš do pet puta bolje amo rec audiofilske slušalice. U ovom slučaju budžetne, pretpostavljam? Isprobao sam stvarno SVE moguće kombinacije headsetova jer sam prije igrao CoD, Battlefield... Uglavnom igre di je bitan sound stage tj. percepcija okoline (iliti koliko dobro možeš čut korake, pucnjeve itd. u igri)

Zaključak je da je 9/10 headsetova precijenjeno, em zbog marke em zbog činjenice da velika većina ljudi ni ne zna za poštene slušalice. Moj savjet - uzmi si dobre slušalice do 500kn. Pošto igraš igre preporučio bi Creative Aurvana Live (ja ih imam, nemaju konkurenciju za svoju cijenu kod audiofilskih modela, o gaming slušama da i ne govorim...), Panasonic RP-HTF600 ili neke Sennheiser do 500-ak kn. 

Ako si na knap sa lovom onda ove Panasonic, mislim da su oko 330kn. I ako ti treba mikrofon uzmeš si Zalman Clip-on (oko 50kn) ili neki stolni. 

Sa pravim slušama doslovno čuješ i najmanje zvukove u pjesmama i igri koje do sad SIGURNO nisi čuo sa headsetovima. Jedini headset koji mogu preporučit je sennheiser 360 g4me koji je 1100kn+ kod nas a u biti ima iste drivere kao i HD 555 ako se ne varam. Ove creative aurvana live su tu negdje sa HD555, po nekima bolje ali moraš ih čuvat jer nisu baš građene kao tenk a koštaju 500kn :)

Uglavnom ostavi se gaming headsetova i odi kod frenda, u dućan ili bilo gdje i probaj prave sluše i vidit ćeš šta si dosad propuštao. Bar sam ja tukao glavom u zid jer sam iskešira toliko novca za sranje od slušalica.

LP 

8 0 hvala 1
17 godina
Slazem se da ima boljih slusalica za te iste novce, ali vecina nema mic na sebi. A sta se tice coda ja dok pojacam svoje slusalice do kraja skoro mogu da cujem do protiivnickog spawna, pogotovo dok protivnik napravi krivi korak pa malo potrci, ako ti nije bitan mic na headsetu uzmi neke seinserove slusalice, hd 202 ako mozes negdje naci makar mislim da ih vise nema. Gledao sam neku recenziju sa hd202 i nekog novog modela i jedina razlika je bila ta sta su novije imale neku gumicu po sredini zvucnika.
17 godina
neaktivan

ja ću ti preporučiti Plantronics kao marku, a od modela uzmi bežićne- jesu skuplje, ali su zakon {#}

vjeruj mi na riječ,

mene naprosto izluđuje kad mi se kabel od slušalica zamota oko stolca (kotačić) ili oko noge

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
puls4R kaže...

Probao Siberiu v1, v2, Medusu, Gamecom 377, par modela creative gaming linije, razerove (2 modela) i Roccat Kone. Ukratko - sve je smeće. Ne uzimaj "gaming" slušalice jer imaš do pet puta bolje amo rec audiofilske slušalice. U ovom slučaju budžetne, pretpostavljam? Isprobao sam stvarno SVE moguće kombinacije headsetova jer sam prije igrao CoD, Battlefield... Uglavnom igre di je bitan sound stage tj. percepcija okoline (iliti koliko dobro možeš čut korake, pucnjeve itd. u igri)

Zaključak je da je 9/10 headsetova precijenjeno, em zbog marke em zbog činjenice da velika većina ljudi ni ne zna za poštene slušalice. Moj savjet - uzmi si dobre slušalice do 500kn. Pošto igraš igre preporučio bi Creative Aurvana Live (ja ih imam, nemaju konkurenciju za svoju cijenu kod audiofilskih modela, o gaming slušama da i ne govorim...), Panasonic RP-HTF600 ili neke Sennheiser do 500-ak kn. 

Ako si na knap sa lovom onda ove Panasonic, mislim da su oko 330kn. I ako ti treba mikrofon uzmeš si Zalman Clip-on (oko 50kn) ili neki stolni. 

Sa pravim slušama doslovno čuješ i najmanje zvukove u pjesmama i igri koje do sad SIGURNO nisi čuo sa headsetovima. Jedini headset koji mogu preporučit je sennheiser 360 g4me koji je 1100kn+ kod nas a u biti ima iste drivere kao i HD 555 ako se ne varam. Ove creative aurvana live su tu negdje sa HD555, po nekima bolje ali moraš ih čuvat jer nisu baš građene kao tenk a koštaju 500kn :)

Uglavnom ostavi se gaming headsetova i odi kod frenda, u dućan ili bilo gdje i probaj prave sluše i vidit ćeš šta si dosad propuštao. Bar sam ja tukao glavom u zid jer sam iskešira toliko novca za sranje od slušalica.

LP 

Sa vecinom se slazem, probao sam i ja neke od navedenih slusalica... ali Siberia v2 ni pod razo ne bih svrstao u "smeće". Slusalice su vrhunske, vrlo svestrane, za gaming dusu dale, a sto se muzike tice bolje su i od nekih "audifilskih" u tom cjenovnom razredu. Ove Creative Aurvana Live su dobre,  i za muziku bolje od svih navedenih, ali na ostalim poljima i nisu tako sjajne, i sama kvaliteta izrade je dosta losa... recimo po meni jedne Razer Orca su daleko bolji izbor za 500Kn zbog kvalitetnije izrade i jednako kvalitetnog zvuka. Al opet moj 1. izbor su i dalje Siberia v2, bas zbog svoje svestranosti i same kvalitete izrade... a i na oko su mi lipse. {#} (u obzir sam uzeo samo "gejmerske slusalice", i dalje se slazem da za istu lovu se mogu uzet puno bolje audiofilske)

16 godina
neaktivan
anarchyST kaže...
puls4R kaže...

LP 

Sa vecinom se slazem, probao sam i ja neke od navedenih slusalica... ali Siberia v2 ni pod razo ne bih svrstao u "smeće". Slusalice su vrhunske, vrlo svestrane, za gaming dusu dale, a sto se muzike tice bolje su i od nekih "audifilskih" u tom cjenovnom razredu. Ove Creative Aurvana Live su dobre,  i za muziku bolje od svih navedenih, ali na ostalim poljima i nisu tako sjajne, i sama kvaliteta izrade je dosta losa... recimo po meni jedne Razer Orca su daleko bolji izbor za 500Kn zbog kvalitetnije izrade i jednako kvalitetnog zvuka. Al opet moj 1. izbor su i dalje Siberia v2, bas zbog svoje svestranosti i same kvalitete izrade... a i na oko su mi lipse. {#} (u obzir sam uzeo samo "gejmerske slusalice", i dalje se slazem da za istu lovu se mogu uzet puno bolje audiofilske)

Nisam mislia baš tako surovo opisat sve gaming sluše xD Istina je da su gaming sluše odlične jer uglavnom imaju dobar sound stage šta je zapravo i najbitnija stvar za igranje (pogotovo FPS igara) i naravno imaju mikrofon. Šta se tiče kvalitete izrade aurvane, materijal izrade je solidan ali nisu baš najbolje građene šta meni iskreno i nije bitno jer mi ne padaju ni ništa slično. Jedina primjedba koju imam na njih (kao i svi drugi) je pretanak produžni kabel kojeg je lako s*ebat. Sve u svemu, ako je igranje bitnije onda se može nać i pošten headset ali za sve ostalo uvijek bi preporučia poštene sluše ali kod nas su ili nedobavljive ili skuplje nego inače. Jedne koje sam našao na amazonu su studijske sluše Brainwavz HM5 (tj. Fischer FA-003) koje su oko 120$ i doslovno im nema ravnih. Građene kao tenk, zvuk je mrtav neutralan (u svemu su odlične, zvuk je kristalan bez bojanja niskih, srednjih ili visokih tonova) i u istom su rangu kao i studijske sluše od 300-400$+. Imaju stvarno ogroman sound stage i separacija svih instrumenata je vrhunska. Tako da ako se neko slučajno odluči potrošit 600kn preporučam vam da ih nađete na amazonu, ebayu ili negdje treće :)

16 godina
neaktivan

Uzmite Grado sr 60i, za 600 kn nema bolje nadaleko.

I komad kabela se dobije uz njih, debljine kao šiba :D

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Najbolje sluše za rock/alternativnu muziku do 600kn, slažem se :)

Al imaju i mane, nisu baš najudobnije i znaju imat prevelik pritisak na glavu (ako imate malo širu) i previše puštaju zvuk jer su otvorenog dizajna. Nekima to ne smeta, meni osobno isto ne smeta, i smatram ih odličnim izborom. Ali samo za glazbu koja je fokusirana na srednje i visoke tonove jer bass.. nemaju :D

16 godina

Sennhesier HD201 - 240kn u Protisu, i kupiš si stolni mic za 20-30kn.

HD205 - 390Kn - Sad ih nosim, malo treba da se rastegnu, onda su ugodne za nosit, zvuk je neutralan, bas nije prenaglašen a udarnost je taman.

HD515 - ~700Kn - Osjetljiva pjena, ne nosim ih više jer mi se rastrgala pjena, zvuk potpuno neutralan.

4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:02 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vi tu baratate sa 500 do 600 kn za slušalice što je za prosječne korisnike debelo preskupo. Daj predložite neke dobre za budget. Najlakše je tako preporučit. Koji auto da kupim, uzmi Mercedes, koji sat da kupim, uzmi Swatch. je..eš to, svatko zna uzet najskuplje i reć e to ti valja. Predložite nešto za 200 do 300 kn a da valja koliko može. Jedino je kolega spomenuo ove Sennheiser.

17 godina

Evo jedan odličan model od Sennheisera, samo šta ga nema kod nas

http://www.amazon.com/Sennheiser-HD-202-Professional-Headphones/dp/B003LPTAYI/ref=pd_cp_e_0

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:07 (Patrick_cro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pitanje za znalce. Kakvu razliku čini nekakva zvučna kartica sa dobrim slušalicama za prosječnog korisnika što se tiče glazbe, filmova i gaminga. Je li dovoljna integrirana na matičnoj, ili treba iskrcati pare i za zvučnu. Dakle, ne za profesionalne potrebe, nego za prosječnu multimediju. Jel se čuje uopće ikakva razlika sa solidnim slušalicama ili zvučnicima ako se kupi neka zvučna kartica ??

15 godina
Patrick_cro kaže...

Evo jedan odličan model od Sennheisera, samo šta ga nema kod nas

http://www.amazon.com/Sennheiser-HD-202-Professional-Headphones/dp/B003LPTAYI/ref=pd_cp_e_0

Kako ga nema kod nas ! Izvolis !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:25 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

@itomic009

Ja ti mogu reci da se osjeti prilicna razlika kod zvucnika kad sam sa integrirane presao na CL Extreme Gamer zvucnu karticu ! Zvuk je nekako bogatiji , npr. na 25% volumena zvuk je glasniji nego na integrirki , brdo opcija za svaki zvucnik i opcenito ( koristim Logitech G51 ) ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pitanje za znalce. Kakvu razliku čini nekakva zvučna kartica sa dobrim slušalicama za prosječnog korisnika što se tiče glazbe, filmova i gaminga. Je li dovoljna integrirana na matičnoj, ili treba iskrcati pare i za zvučnu. Dakle, ne za profesionalne potrebe, nego za prosječnu multimediju. Jel se čuje uopće ikakva razlika sa solidnim slušalicama ili zvučnicima ako se kupi neka zvučna kartica ??

Zavisi o slušalicama. Nekima treba više snage za ih pravilno upogonit šta integrirana ne bi nikako mogla. S druge strane neke neće zvučat previše drukčije na mp3 playeru i kvalitetnoj zvučnoj. Ako imaš neke prosječne sluše ne bi se ni trudio oko zvučne, neka malo novija integrirana je sasvim ok. S druge strane ove moje sluše su odlične ali im svejedno ne treba zvučna već malo bolja integrirana (noviji čipseti od Realteka). Asus Xonar DG je bez sumnje najbolja za sluše jer ima headphone amp (šta skuplje varijante, DX i DS nemaju) i sve u svemu odlična je a dođe 230kn. Jedino ćeš morat skinit Xonar Unified drivere jer su Asusovi out-of-date i smeće su. 

Za prijašnji post, ja sam ti naveo Panasonic RP-HTF600 koje bi preporučio svima koji vole bass u muzici jer imaju stvarno odličan bass i sub-bass. Probao sam ih i jedina riječ koja ih opisuje je "muzikalne". Ne u smislu da su najdetaljnije već stvarno uzivaš u muzici, a imaju i dobar sound stage za igre. Druge koje imaš, ne u nas al na amazonu ili ebayu su Samson SR850 za 40$ (odlične za gaming), JVC HARX700 za 35$ i još par modela ali se ne mogu sjetit. Uglavnom googlaj budget headphones for 50$ ili nešto tako i trebalo bi ti izbacit koji topic na head-fi forumu. Tamo ćeš nać uglavnom sve informacije. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:29 (puls4R).
15 godina

Siberia v2 su več od 260kn na ebayu. Free shipping.

Best buy po meni.

NOTE: Kabel je samo 1m i nešto. Potrebno je kupit dodatnu 3.5mm ekstenziju bila to od 1$ neoriginalna, ili 10$ originalnu od Steelseriesa sa dodatnim kontrolorom glasnoće(osnovni kabel ima već jedan.)

Evo SS v2 sa ekstenzijom. 56$(336kn)

twitter@antejuki || Youtube/vaporCRO || Steam: vaporCRO
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:36 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...
explorer 4 kaže...

Al imaju i mane, nisu baš najudobnije i znaju imat prevelik pritisak na glavu (ako imate malo širu) i previše puštaju zvuk jer su otvorenog dizajna. Nekima to ne smeta, meni osobno isto ne smeta, i smatram ih odličnim izborom. Ali samo za glazbu koja je fokusirana na srednje i visoke tonove jer bass.. nemaju :D

Ne slažem se s tobom nikako, bas je stalno prisutan, direktan, precizan i mekan.To je onaj pravi bas, ono kako treba biti....druga je stvar što se danas forsira jaki duboki bas koji jednostavno nije pravilan, tj.onako kako je snimljeno u studiju.

Pogledaj npr.kako Sr 60i imaju sličan bas kao i stereo zvučnici, oni na kojima se snima i reproducira sva glazba.

16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
puls4R kaže...
explorer 4 kaže...

Ne slažem se s tobom nikako, bas je stalno prisutan, direktan, precizan i mekan.To je onaj pravi bas, ono kako treba biti....druga je stvar što se danas forsira jaki duboki bas koji jednostavno nije pravilan, tj.onako kako je snimljeno u studiju.

Pogledaj npr.kako Sr 60i imaju sličan bas kao i stereo zvučnici, oni na kojima se snima i reproducira sva glazba.

Precizan je sigurno ali sve zavisi o pjesmi. Recimo netko tko sluša hip-hop, drum&bass, elektro i sličnu muziku nikako neće bit zadovoljan tim slušalicama (ako i je zadovoljan, znači da nije probao neke bolje sa bolje izvedenim nižim tonovima).

Ne kažem da doslovno nemaju bass, ali ako paralelno slušaš njih i neke studijske za ne tako velike novce uočiš razliku u bassu. Jednostavno sročeno - ne izvode muziku sa većim naglaskom na bass kako spada, ima boljih sluša za to (moje npr. su isto tako neutralne sa malo većim naglaskom na nižim tonovima i to mi paše iako slušam dosta rock i alternative. Nekako mi paše kad je udarac u bubanj precizan ali i malo naglašeniji). Zato i postoji toliko drukčijih vrsta, kako kome paše takve će i uzet. Meni najviše pašu neutralne sa malim naglaskom na niže tonove. Nekome su možda srednji tonovi bitniji i vole čut svaki detalj i trzanj gitare. Uglavnom neutralne bi bile najbolji izbor jer čuješ muziku kako je ona i napravljena, tako da nema greške :)

edit: i ne mislim na bass koji je stvarno preforsiran kao šta je to slučaj kod monster beats i par sonyjevih modela sluša. To mi ne paše, ali malo direktniji i osjetniji bass je ono šta je po mom ukusu

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:43 (puls4R).
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Precizan je sigurno ali sve zavisi o pjesmi. Recimo netko tko sluša hip-hop, drum&bass, elektro i sličnu muziku nikako neće bit zadovoljan tim slušalicama (ako i je zadovoljan, znači da nije probao neke bolje sa bolje izvedenim nižim tonovima).

Ne kažem da doslovno nemaju bass, ali ako paralelno slušaš njih i neke studijske za ne tako velike novce uočiš razliku u bassu. Jednostavno sročeno - ne izvode muziku sa većim naglaskom na bass kako spada, ima boljih sluša za to (moje npr. su isto tako neutralne sa malo većim naglaskom na nižim tonovima i to mi paše iako slušam dosta rock i alternative. Nekako mi paše kad je udarac u bubanj precizan ali i malo naglašeniji). Zato i postoji toliko drukčijih vrsta, kako kome paše takve će i uzet. Meni najviše pašu neutralne sa malim naglaskom na niže tonove. Nekome su možda srednji tonovi bitniji i vole čut svaki detalj i trzanj gitare. Uglavnom neutralne bi bile najbolji izbor jer čuješ muziku kako je ona i napravljena, tako da nema greške :)

edit: i ne mislim na bass koji je stvarno preforsiran kao šta je to slučaj kod monster beats i par sonyjevih modela sluša. To mi ne paše, ali malo direktniji i osjetniji bass je ono šta je po mom ukusu

Dvojica prijatelja koji slušaju dubstep i hip hop su rekli da nikad nisu čuli ništa bolje a da su imali prilike slušati skuplje slušalice.

Ali upravo to što kažeš, kako kome paše.

Kvaliteta izrade je kod Grada strašna, kabeli na Sennheiser, AKG ili nekim trećim kvalitetnim slušalicama izgledaju kao oni na slušalicama od 10 kn naspram kabla na sr60i.Također, kučište je jako dobro napravljeno.U tom cjenovnom rangu stvarno nema ništa bolje, probao sam stvarno masu slušalica.

16 godina
neaktivan

Ma to su vrhunske sluše al eto, meni je manjkalo bassa. Nije da volim preizraženi bass, al jednostavno mi nije tutnjilo u ušima dovoljno :)

Evo vam lista za neke od najboljih jeftinih slušalica (da ne čitate duge komentare)

Samson SR850 - Odlične za gaming, velik sound stage i dobar zvuk sveukupno.

Panasonic RP-HTF600 - Veoma muzikalne, odličan bass i sub-bass i dobar sound stage.

Sennheiser HD202 II - Odličan bass, ali sound stage nije baš dobar, uglavnom preporučam ih samo za muziku.

JVC HARX700 - Isto tako vrlo dobre sluše, nisam ih imao priliku čut ali imaju dobre recenzije.

1 0 hvala 1
14 godina

A koje od tih su dostupne u našim dućanima ??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice