5.1 problem

poruka: 14
|
čitano: 3.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
5.1 problem

ovako, imam jedan problem....imam Windows 7 i sve potrebne drivere za zvučnu i kad pokrenem bilo koju pjesmu WMP i Winamp je sviraju stereo umjesto 5.1....

Pa da li netko zna rješenje problema?

unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 5.1 problem
80h3m1r kaže...

ovako, imam jedan problem....imam Windows 7 i sve potrebne drivere za zvučnu i kad pokrenem bilo koju pjesmu WMP i Winamp je sviraju stereo umjesto 5.1....

unaprijed zahvaljujem

Ako slušaš MP3 onda ti treba zvučna kartica sa emulcijom, jer je MP3 po defaultu stereo. 5.1, 7.1 sustavi su ti za kućna kina, ne za slušati glazbu.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
16 godina
MegaMass 2000 kaže...
80h3m1r kaže...

unaprijed zahvaljujem

Ako slušaš MP3 onda ti treba zvučna kartica sa emulcijom, jer je MP3 po defaultu stereo. 5.1, 7.1 sustavi su ti za kućna kina, ne za slušati glazbu.

ok, ali ja sam dosad bez problema na xp-u slušao na 5.1 jer sam "rihtao" sve sa realtekom, a sad također rihtam i kad sprobam onaj test zvuk sve je u redu, a ka pustim pjesmu tu dolazi do problema....

17 godina
neaktivan
80h3m1r kaže...
MegaMass 2000 kaže...
80h3m1r kaže...

unaprijed zahvaljujem

ok, ali ja sam dosad bez problema na xp-u slušao na 5.1 jer sam "rihtao" sve sa realtekom, a sad također rihtam i kad sprobam onaj test zvuk sve je u redu, a ka pustim pjesmu tu dolazi do problema....

Koji dio od objašnjena da je mp3 po defaultu stereo ti nije jasan? Ako nemaš zvučnu za emulacijom/virtualizacijom onda ti se mp3 pjesma neće čuti kroz sve zvučnike od 5.1/ 7.1 sustava. Mp3 je po defaultu stereo, i zato ti se zvuk samo čuje kroz prednji lijevi i desni zvučnik. Onaj zvuk je samo test da se vidi da li su zvučnici dobro namješteni. Isto tako, taj se testni zvuk ne čuje od jednom, nego imaš nešto ovako:

left channel

right channel

itd......

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 19:39 (MegaMass 2000).
16 godina

pa ja sam radio virtualizaciju u realteku, a sad kad radim isto ne vrijedi.....znam jedino da mi je na Win XP-u radilo na istu foru na koju mi sada na Win 7 ne radi

17 godina
neaktivan
80h3m1r kaže...

pa ja sam radio virtualizaciju u realteku, a sad kad radim isto ne vrijedi.....znam jedino da mi je na Win XP-u radilo na istu foru na koju mi sada na Win 7 ne radi

AKo misliš na ono gdje klikneš na channel ili noise pa onda ili čuješ, "left channel, right channel" ili šum, to nije virtualizacija. U biti, daj mi šikni screenshot od control panela za realtek zvučnu karticu.

Btw, ovako to izgleda kod moje kartice od Creativea,i virtualizacija je na screenshotu part 2 (x-fi cmss 3d).

Creative control panel/ console launcher Creative control panel/ console launcher
part 2 part 2
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 20:37 (MegaMass 2000).
17 godina
MegaMass 2000 kaže...

Koji dio od objašnjena da je mp3 po defaultu stereo ti nije jasan? Ako nemaš zvučnu za emulacijom/virtualizacijom onda ti se mp3 pjesma neće čuti kroz sve zvučnike od 5.1/ 7.1 sustava. Mp3 je po defaultu stereo, i zato ti se zvuk samo čuje kroz prednji lijevi i desni zvučnik. Onaj zvuk je samo test da se vidi da li su zvučnici dobro namješteni. Isto tako, taj se testni zvuk ne čuje od jednom, nego imaš nešto ovako:

left channel

right channel

itd......

Jel' ti hoćeš reći da 5.1 sistem ne može reproducirati mp3  na svih 5 zvučnika ili ja tebe pogrešno razumijem?

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 20:27 (boxer).
17 godina
neaktivan
5.1 problem

@boxer:

Ako imaš nešto ovako (screenshot) onda hoće. Kad isključim x-fi cmss 3d zvuk se čuje samo kroz prednja dva zvučnika (lijevi,desni), a ako nemaš neće.

Btw, dobro si me razumio. Mp3 je u stereo zvuku što znači samo prednji lijevi/desni zvučnik. Još samo jedna stvar, to što ja čujem kad uključim x-fi smss 3d je "klonirani" stereo zvuk, to nije pravi "5.1" zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 20:36 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
5.1 problem

ac3filter+bs player

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MegaMass 2000 kaže...

@boxer:

Ako imaš nešto ovako (screenshot) onda hoće. Kad isključim x-fi cmss 3d zvuk se čuje samo kroz prednja dva zvučnika (lijevi,desni), a ako nemaš neće.

Imam 5.1 zvučnike i svi rade normalno, slušam mp3...

Neznam šta hoćeš reći, da mi treba creative zvučna da bi svih 5 zvučnika radilo kad slušam mp3?

Imam Realtek integriranu zvučnu karticu na ploči, sa driverima dobijemi Realtek HD Audio Manager i tamo namjestim 6 Channel i svih 5 zvučnika reproducira zvuk i muziku..

Ne treba mi Creative da bih mp3 slušao na sve zvučnike.

E sad to što je mp3 takve kvalitete....

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
MegaMass 2000 kaže...

@boxer:

Imam 5.1 zvučnike i svi rade normalno, slušam mp3...

Neznam šta hoćeš reći, da mi treba creative zvučna da bi svih 5 zvučnika radilo kad slušam mp3?

Imam Realtek integriranu zvučnu karticu na ploči, sa driverima dobijemi Realtek HD Audio Manager i tamo namjestim 6 Channel i svih 5 zvučnika reproducira zvuk i muziku..

Ne treba mi Creative da bih mp3 slušao na sve zvučnike.

E sad to što je mp3 takve kvalitete....

Hajde sad lijepo pročitaj sve moje postove, pa češ shavtiti svu glupost svoga posta. Zapravo, zamolio bih te lijepo da pročitaš sa razumjevanjem sve moje postove.

Samo još jedna stvar za originalnog postera. Da li si u control panelu od Windowsa (pod zvuk) stavio na 5.1 zvučnike?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 20:46 (MegaMass 2000).
17 godina
boxer kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Ako nemaš zvučnu za emulacijom/virtualizacijom onda ti se mp3 pjesma neće čuti kroz sve zvučnike od 5.1/ 7.1 sustava. Mp3 je po defaultu stereo, i zato ti se zvuk samo čuje kroz prednji lijevi i desni zvučnik.

Jel' ti hoćeš reći da 5.1 sistem ne može reproducirati mp3  na svih 5 zvučnika ili ja tebe pogrešno razumijem?

MegaMass 2000 kaže...

@boxer:

Btw, dobro si me razumio. Mp3 je u stereo zvuku što znači samo prednji lijevi/desni zvučnik. Još samo jedna stvar, to što ja čujem kad uključim x-fi smss 3d je "klonirani" stereo zvuk, to nije pravi "5.1" zvuk.

Zamolio bih te da smanjiš doživljaje i aroganciju....

Ako se ja ne razumijem u nešto onda ti to trebaš objasniti a ne odmah glup ovo ono.

Znači ja sam te razumio doslovno ovako:

Da 5.1 sistem može reproducirati mp3 samo na 2 zvučnika i to /lijevi-desni prednji/, a ako imaš "x-fi cmss 3d" onda na svih 5...

Znači, ne govorim o nekom "kloniranom" stero zvuku nego o reprodukciji....

E sad, pročitaj podcrtano u prvom citatu i onda meni ono zdravoseljački objasni svu tu filozofiju oko mp3 i 5.1 zvučnika jer me strašno zanima...

Smartass...

17 godina
neaktivan
5.1 problem

@boxer:

Lijepo sam te zamolio da sve moje postove (ne samo djelove ) čitaš sa razumjevanjem.

Dakle prije onog sa x-fi cmss-3d,dolazi ovo:

"Ako imaš nešto ovako (screenshot) onda hoće."

Nešto ovako znači nešto slično (znači karticu koja je to u stanju izvesti), to ne znači samo to i točka, odnosno to ne znači samo kartica od Creativea. Dakle. zamolio bih te lijepo da ponovo čitaš sa razumjevanjem. Što se tiče kloniranog zvuka, on nastaje upravo zbog mogućnosti da kartica (bilo koja i koja to može) izvede virtualizaciju, ne postoji drugi način da kartica (bilo koja) reproducira stereo zvuk kroz 5.1 zvučnike. Kratica (bilo koja i koja to može) klonira stereo zvuk i reproducira ga kroz ostale zvučnike. Znači tvoja kartica je to u stanju izvesti, i zato ti čuješ stereo zvuk kroz 5.1 zvučnike. Originalni poster nije naveo o kojoj se realtekovoj kartici radi, pa ne znam da li to ona može izvesti. Dakle, čak sa u svom prvom postu napisao da mora imati karticu, ne samo karticu od Creativea koja može izvesti virtualizaciju/ emulaciju. Nigdje decentno ne piše da kartica mora biti od Creativea.

Još jedanput ću ti ponoviti:

"Ako imaš nešto ovako (screenshot) onda hoće"

Znači nešto slično, to ne znači samo X-FI CMSS-3D.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 21:42 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
5.1 problem

Tako je imene mučilo pa sam za sviranje počeo koristit Nero Show Time i sve se super čuje. 5.1 radi  bez bilo kakvog dodatka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 7:48 (Danguba).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice