zanima me isplativost slušalica koje imaju 5 1 zvuk .. ima li neke velike razlike od stereo i jel se opce kuzi i i splati to ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako su prave 5.1 (kao npr SpeedLink Medusa NX 5.1, Sharkoon X-Tatic, ...) i koriste se na dbroj zvučnoj razlike naspram stereo itekako ima.
No ako se radi o virtualnih 5.1 ili 7.1 (npr Logitech G35 i još puno drugih headseta) razlika naspram sterea nije toliko velika ali ipak je ima.
5.1 slušalice isplate se ako gledaš filmove s dolby ili nekom sličnom tehnologijom višekanalnog zvuka, igraš igre koje podržavaju prostorni 5.1 itd.
Ako su pak materijali koje bi "puštao" s stereo zvukom onda ti od 5.1 nema efekta.
pa uglavnom neke bi sluske da bogu cut protivnika i ocjenit gdje je ali zvukom .. primjerice za igre i za glazbu volim da ima basa .. stoga si planiram uzet neke dj jevjske
AKo ti slušalice više trebaju zbog glazbe nego zbog igara, uzmi neke dobre obične stereo, glavno da su ti udobne.
Obrati pozornost na frekvencijski raspon, recimo ako gledaš neke od 18 Hz do 28 kHz i neke od 20 Hz do 20 kHz prednost daj onima s večim rasponom.
Ako su ti filmovi s 5.1 zvukom (ili ire s 5.1 zvukom) prioritet, onda eventualno potraži neke 5.1 (ali ne s virtualnih 5.1 već pravih).
Zvučna od 300 Kn + headset od 300 Kn bolje zvuči nego integrirana zvučna + headset od 600 Kn ili USB headset s svojom zvučnom od 600 Kn.
ja imam Sharkoon X-Tatic 5.1 digital i toplo ih preporucam , filmovi i igre marenda samo tako ;) vise ne slusam filmove tako cesto preko svojih hi fi 5.1 setupa , a prijatelj koji je audiofil i gamer 20 + godina ostao je zabezeknut :)
kostaju dosta ali vjeruj mi vrijedi svake lipe ...
p.s nebih se slozio da su lose za mjuzu ok kao za koju ja salusam elektrosnku ziku i jedanko pojacam front i center rezultat je odlican jer se radi od 2 woofera u sluskama dobi je se onaj groove booom bass kino efekt
dok za rock bi ipak preporucio neke audifilne ;)