World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.559
|
čitano: 10.591.668
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: World of Tanks
ED63 kaže...
jura kaže...

ufff,razvaljotka,ostal mi je još m3Lee,ali si je nesretnik skratil muke (razbil se je)

bravo jura, aj mi reci s kojim si topom igral, jel 57 komarac gun ili derp

Hvala

da,sa tim 57mm,da ovaj nije napravil samoubojstvo dobil bi još i Radley-Walters’ Medal{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 15:10 (jura).
18 godina
neaktivan
World of Tanks

Dvi najbolje danas. Ostale po 4-5k dmg su normala {#}

Vulgar Display Of Power
Moj PC  
3 1 hvala 0
18 godina
juno kaže...

Iskreno ne marim za statistiku previse,ali svako toliko bacim pogled,imam 10k i eff mi je trenutni 1060 a WN7 1013,fakat ne znam koji sta racuna(ako mi moze neko ukratko objasnit super). Imam 3 desetke u gaarazi(IS7,T110E5 i T57) i jednu istrazenu(E100). Imam i frenda koji ima isto bitaka kao i ja i eff mu je preko 1300 ali nema niti jednu desetku,ima preko 1k borbi sa T49. Moja pretpostavka je je dok sam ja muku mucio sa stock tenkovima dok sam isao prema desetkama on je uredno nabijao statistiku na malim tierovima,a svi znamo sta je imati tier 5 tenk koji tyi lezi a nabrijan je do jaja sa svima modulima na sebi i pitajboga koliko skillova na posadi..Ne znam na sta si aludirao da se nakon 6-7k bitki ne moze popravit satistika,ok sa 600-700eff normalno da ne mozes skociti na 1500 i vise,ali gledajuci po sebi koji ionako ne igram nesto previse zbog posla statistika pomalo raste,svaki dan pomalo ali jbg raste. Po meni ako nastavim ovim tempom igrati u sljedecih 10 k borbi mogo bi imati eff barem 1200-300 mislim da je to za mene realno bez pretjerivanja jer bolje ne mogu,jer nemoguce je bas svaku partiju odigrati unicum zbog xy razloga..

E točno to, dobro si povezao točkice. To se naziva stat padding, kad sa tenkovima s kojima je lako nabit rating igraju masu i masu gejmova pa brzo podižu ukupni rating. Pravi primjer toga su T18 na tier 2, T49 na tier 5 i Hellcat na tier 6.

Ljudi koji nabijaju na stotine pa i tisuće rundi s ovim prejakim tenkovima kad su full nabrijani (moduli, oprema, 2-3 skilla na posadi) imaju lažan rating po meni te se ne mogu uspoređivati s nekim tko ima takve statistike sa ostalim tenkovima od tiera 5 do 10 i sa ostalim tipovima tenkova (TD, light, med, heavy, arty). Doduše nitko im ne brani da igraju te tenkove koliko hoće jer očito uživaju u tome, ali se onda ne bi smjeli hvalit ratingom kad nije realan nego je nabijen na osnovi tih 2-3 stat padding tenka.

Rating je tu da mjeri efikasnost igrača u cijelini sa svim tenkovima u igri, a ne da ga se nabije sa jednim il 2 tenka i onda glumi faca...

Tako da sam ja siguran da si ti bolji igrač od svojeg frenda koji je samo nabijao statistike u T49.  

16 godina
neaktivan
World of Tanks

I ne mora biti stat padding nego grindanje silvera ako nema prem. Sto se tice samih statsa jbg nekom je dobro sjela igra i snalazi se u njoj pa onda i ima mozda 1500-1600 eff-a. Ja sam sa svojih 1230 zadovoljan. Po meni vazno je samo ucit na greskama i poraditi na tome da drugu odigras bolje, a ne radit lemming voz ili ne stitit weakspotove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
World of Tanks

Stat padding se može raditi sa bilokojim tenkom samo što je sa nižim tierovima lakše ownat nobove,ja npr na leo pta imam eff 4700-5000 jeli i to stats pading?

\m/ \m/
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 17:54 (Anti-fa).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Anti-fa kaže...

Stat padding se može raditi sa bilokojim tenkom samo što je sa nižim tierovima lakše ownat nobove,ja npr na leo pta imam eff 4700-5000 jeli i to stats pading?

je malo morgen imas...

ono na 0.8.7 sta si imao mod da ti pokazuje "rating" sa svakim tenkom nije pokazivao ni eff ni wn ni nista

pokazivao je kako si ti u odnosu na druge u tom tenku i sa novim tenkovima koji su izlazili nedavno je krivo pokazivalo jer se nije updatealo...

jer ako bi imao takav eff s tim tenkom morao bi barem 5000+ avg dmg raditi, jel radis tolko?

http://wotlabs.net/sig_dark/eu/RavenHR/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 17:47 (Intel&ATI).
16 godina
Intel&ATI kaže...
Anti-fa kaže...

je malo morgen imas...

ono na 0.8.7 sta si imao mod da ti pokazuje "rating" sa svakim tenkom nije pokazivao ni eff ni wn ni nista

pokazivao je kako si ti u odnosu na druge u tom tenku i sa novim tenkovima koji su izlazili nedavno je krivo pokazivalo jer se nije updatealo...

Nisam to uzeo u obzir,upravu si.

Stvar je tome da leo pta velika većina ljudi ima mali avr damage naspram drugim tenkovima jer je navodno tenk u k***u dok ja imam isto kao i sa t54,2300dmg zbog toga je pokazivalo toliko,možda.

\m/ \m/
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 18:05 (Anti-fa).
18 godina
Unimatrix 007 kaže...

E točno to, dobro si povezao točkice. To se naziva stat padding, kad sa tenkovima s kojima je lako nabit rating igraju masu i masu gejmova pa brzo podižu ukupni rating. Pravi primjer toga su T18 na tier 2, T49 na tier 5 i Hellcat na tier 6.

Ljudi koji nabijaju na stotine pa i tisuće rundi s ovim prejakim tenkovima kad su full nabrijani (moduli, oprema, 2-3 skilla na posadi) imaju lažan rating po meni te se ne mogu uspoređivati s nekim tko ima takve statistike sa ostalim tenkovima od tiera 5 do 10 i sa ostalim tipovima tenkova (TD, light, med, heavy, arty). Doduše nitko im ne brani da igraju te tenkove koliko hoće jer očito uživaju u tome, ali se onda ne bi smjeli hvalit ratingom kad nije realan nego je nabijen na osnovi tih 2-3 stat padding tenka.

Rating je tu da mjeri efikasnost igrača u cijelini sa svim tenkovima u igri, a ne da ga se nabije sa jednim il 2 tenka i onda glumi faca...

Tako da sam ja siguran da si ti bolji igrač od svojeg frenda koji je samo nabijao statistike u T49.  

ja se ne slazem sa tom konstatacijom... svaki tenk koji nabijes sa 2-3 crew skilla moze biti koristen za nabijanje statistike jer ti naprosto imas prednost nad ostalim igracima koji su tek kupili takav tenk ili protiv onih koji jedva da imaju prvi perk. a nismo se ni dotakli o tome kako dobro poznajes koju mapu. a tek match making... uffff, puno je tu faktora koji odlucuju o statistici. pa imao sam i ja dana kad sam na hellcatu, s kojim imam 732 bitke, imao ocajnu statistiku i to ne mojom krivnjom jer s tobom je ostalih 14 ljudi koji moraju raditi zajedno da bi tebi omogucili da koliko-toliko odigras dobru bitku.

a sad kad smo se dotakli i statistike... gledam je samo zbog toga da vidim kakav je match making. ako vidim da u 20 igara imam win rate ispod 50%, a i primijetim da se vise nerviram nego sta uzivam onda nema smisla igrat

It's not who u are, it's who u know.
18 godina
World of Tanks

brijem da se u wotu idioti kloniraju!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
8 0 hvala 0
18 godina

ajme rasturavanja sa ovim t69... imao sam osjecaj da je dobar tenk, ali ovako dobar... ufff

victory

2443 dmg, 6 kills, top gun medalja, master gunner i sharpshooter

zarada je bila 33570 ukupno, nakon svih resupply-a 13407 s tim da nije koristen gold, jer em nije bio veci tier em je skup za poludit. koristim ga samo kad je neka frka. 

949 xp, 1423xp sa premium

28 shots fired, 25 direct hits, 19 penetration

inace tenk je stock, a posada nije na 100%, perkovi su camo 88% ostali na trojici jer sam pribacija ekipu sa t71

16 godina
neaktivan
World of Tanks

Vidim da se kopkate oko efikasnosti, evo vam prilike da se uz svoj tim dokažete!

U subotu, 28.9.'13. u 15:00h održava se 11. Hrvatski 7na7 Degman kup.
Otvoreno je za 16 timova s time da će se broj povećati ukoliko dođe do velikog broja prijava, igra se single elimination.
Nagrade:
1. 6,000 x7 WoT gold
2. 4,000 x7 WoT gold
3. 2,600 x7 WoT gold
4. 1,680 x7 WoT gold
Puna objava: www.esl.eu/hr/wot/news/229547/
Prijava: www.esl.eu/hr/wot/7on7/degman_kup11/signup/
Pravila: www.esl.eu/hr/wot/7on7/degman_kup11/leagueinfo/

1 0 hvala 0
18 godina
moderator
World of Tanks

Navodno nova WN8 formula jako kažnjava sealclubbing (ne računa mislim prva 3 tiera), a pitanje je koliko uzima srednje tiere. Ono što je bitno su visoki tieri, pa će se vidjeti koliko je ko napuhao statse na noobovima (kao npr onaj najefikasniji EU 2900wn igrač sa prosječnim tierom 2).

Imaju neki offline calculatori u excelu, ali zahtijevaju ručno unošenje statistike, pa kome se da...

4 0 hvala 0
18 godina
Obi Wan kaže...
Unimatrix 007 kaže...

ja se ne slazem sa tom konstatacijom... svaki tenk koji nabijes sa 2-3 crew skilla moze biti koristen za nabijanje statistike jer ti naprosto imas prednost nad ostalim igracima koji su tek kupili takav tenk ili protiv onih koji jedva da imaju prvi perk. a nismo se ni dotakli o tome kako dobro poznajes koju mapu. a tek match making... uffff, puno je tu faktora koji odlucuju o statistici. pa imao sam i ja dana kad sam na hellcatu, s kojim imam 732 bitke, imao ocajnu statistiku i to ne mojom krivnjom jer s tobom je ostalih 14 ljudi koji moraju raditi zajedno da bi tebi omogucili da koliko-toliko odigras dobru bitku.

a sad kad smo se dotakli i statistike... gledam je samo zbog toga da vidim kakav je match making. ako vidim da u 20 igara imam win rate ispod 50%, a i primijetim da se vise nerviram nego sta uzivam onda nema smisla igrat

Ne slažeš se zato jer ti nabijaš statistike sa T49 i Hellcatom, a po pitanju prednosti sa 2-3 crew skilla mogu reći samo da mali tierovi puno više profitiraju, npr 100 camo na T49 i vozi miško, stojiš ispred njih i pucaš, a nemaju pojma gdje si jer nit nemaju tako velik view range na tom tier-u. A budući da najviše rundi imaš s tim tenkovima, ti lako možeš failat s ostalim pa će ti opet statsi ostat dobri jer velika većina gejmova pripada dvojcu s kojim ti ide jako dobro, a nije ih teško igrat.

15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

svaki tenk koji nabijes sa 2-3 crew skilla moze biti koristen za nabijanje statistike

crew skillovi jesu prednost, ali ne toliko značajna. {#} bitan je tenk (što više OP moguće), i bitno je da tome igraču leži taj tenk.

ja sam vidio jednog paddera koji je rokao po VK3601h, dok meni taj tenk nikada nebi mogao služiti za tako nešto (iako je jako dobar tenk).

vidio sam jednog drugog koji je natukao sick statse sa m2 light i t71. zapravo taj nije imao niti jednu partiju sa ičime drugim.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
nine kaže...
Obi Wan kaže...

svaki tenk koji nabijes sa 2-3 crew skilla moze biti koristen za nabijanje statistike

crew skillovi jesu prednost, ali ne toliko značajna. {#} bitan je tenk (što više OP moguće), i bitno je da tome igraču leži taj tenk.

ja sam vidio jednog paddera koji je rokao po VK3601h, dok meni taj tenk nikada nebi mogao služiti za tako nešto (iako je jako dobar tenk).

vidio sam jednog drugog koji je natukao sick statse sa m2 light i t71. zapravo taj nije imao niti jednu partiju sa ičime drugim.

Ja imam oko 28k partija i nikada me nije bilo briga za statistikom...igram da igram iako u zadnju samo uduplam i uopće ne grindam jer mi se neda stalno igrati protiv 10-ki. Prosijek tenkova mi je oko 7, eff oko 1300 i baš me briga. Ja kada izgrinda neki tenk idem dalje....jako rijetko igram lvl 10 osim za CW ili ponekada za gušt. 

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:21 (stručnjak).
14 godina
neaktivan
World of Tanks

Kad ste već kod stats paddinga...

And when you gaze long into the abyss, the abyss gazes long into you.
Moj PC  
8 0 hvala 0
18 godina
Unimatrix 007 kaže...

Ne slažeš se zato jer ti nabijaš statistike sa T49 i Hellcatom, a po pitanju prednosti sa 2-3 crew skilla mogu reći samo da mali tierovi puno više profitiraju, npr 100 camo na T49 i vozi miško, stojiš ispred njih i pucaš, a nemaju pojma gdje si jer nit nemaju tako velik view range na tom tier-u. A budući da najviše rundi imaš s tim tenkovima, ti lako možeš failat s ostalim pa će ti opet statsi ostat dobri jer velika većina gejmova pripada dvojcu s kojim ti ide jako dobro, a nije ih teško igrat.

ti zbilja mislis da ja mogu lako failati na nekom drugom tenku koji nije t49 ili hellcat nakon odigranih skoro 4k borbi i nakon skoro pa vrlo dobrog poznavanja mapa? ili je mozda razlog taj sto mi se ostali tenkovi ne svidaju? primjerice, igranje heavy tenkova mi je postalo toliko monotono jer uvijek idem na identicno mjesto na mapi. nema previse mapa koje dopustaju neku vrstu drugacijeg pristupa na heavy tanku. a eto igrao sam kv-1 i kv-1s prije pa svaki tenk ima priko 400 borbi. a tu su i is i is-3.

sta zelim rec: ne igram ja zbog statistike jer da je do toga napravio bi drugi acc i samo igrao ono sta pegla statistiku. igram ono sta volim, a to je trenutno t20, t69, t49, hellcat

14 godina
neaktivan
World of Tanks

Dosta za danas .točka na i   :)

Zanimljiv je ovaj šparet od tenka .

Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina
Obi Wan kaže...
Unimatrix 007 kaže...

ti zbilja mislis da ja mogu lako failati na nekom drugom tenku koji nije t49 ili hellcat nakon odigranih skoro 4k borbi i nakon skoro pa vrlo dobrog poznavanja mapa? ili je mozda razlog taj sto mi se ostali tenkovi ne svidaju? primjerice, igranje heavy tenkova mi je postalo toliko monotono jer uvijek idem na identicno mjesto na mapi. nema previse mapa koje dopustaju neku vrstu drugacijeg pristupa na heavy tanku. a eto igrao sam kv-1 i kv-1s prije pa svaki tenk ima priko 400 borbi. a tu su i is i is-3.

sta zelim rec: ne igram ja zbog statistike jer da je do toga napravio bi drugi acc i samo igrao ono sta pegla statistiku. igram ono sta volim, a to je trenutno t20, t69, t49, hellcat

Nisam mislio na tebe, krivo sam se izrazio, govorio sam općenito kako je lako držat dobre statse dokle god imaš više gejmova sa onim tenkovima u kojima gaziš sve i svašta nego u onim s kojima ti ide lošije. Al po tvojim postovima svako malo dnevna statistika nakon što si gazio low tier sa T49 i Hellcatom upućuje da igraš i za statistiku i da se hvališ time, al vidio bi da je to puno teže dostić kad igraš sa više tipova tenkova i većim rasponom po pitanju tiera.

Čim ti radiš više dmg-a nego što imaš HP-a s tenkom već ti statistike idu gore za taj tenk, a to je lako napravit s T49 i Hellcatom, al vidjet ćeš da na tier 9 i 10 kad tenkovi počnu odbijat ili kad ne možeš jurcat naokolo stealthan jer te lako vide zbog 400+ view range-a i gdje te TD-ovi mogu okinut u dva shota da je teže radit taj dmg i držat statistiku. A što se tiče tenkova koje voliš igrati kako kažeš, na neki način i igraš one šta peglaju statse, T49, Hellcat, T69 je do nerfa gold-a bio prejak, a i sad je upitno, te naravno T20 koji ima odličan top naspram ostalih tier 7 mediuma kojima fali penetracije i opet imaju manje dmg-a nego T20... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 22:37 (Unimatrix 007).
13 godina
World of Tanks

Ljudi za sta toliko prepirke oko tih sc,eff buildera... Pa mene bi bilo bruka igrat na takvom acc,kako neko moze imat 8-9k bitaka sa t1 tenkom. A i ti eff koji su ih k i "izmislili" sad kad god dodem na forum pun mi je k ovih prica o sealclubberima i to. Ljudi igrajte wot radi zabave jer tome igre sluze osim ako vam to nije posa, jer ako cete ragat radi toga jbg wot nije igra za vas. Igra je mmo sto znaci za svakoga i za onoga ko je pro i za one koji neznaju gonit putem te za one koji su previse puta spomenuti na forumu a nisu vrijedni spomena. 

Chill out guys {#}

6 5 hvala 0
18 godina
Unimatrix 007 kaže...

hahaha... cini mi se da je svaki tenk koji igram za tebe peglanje statistike...

15 godina
neaktivan
World of Tanks

dobro čovjek nije ni došao do puno viših tierova, a vjerojatno još ni nema puno tenkova u garaži..

svi mi imamo neke tenkove koje si ostavimo i volimo baciti partiju sa njima. vjerujem da se 80% tih tenkova inače smatra OP.. neće si nitko ostaviti m5 stuarta ili m3 lee za gušt.

i ovo sealclubbanje.. nekome je to gušt, ne mora značiti da si nabija statse na taj način, nego eto ima fetiš na baš to.

a što se tiče igranja za statistiku, to mi je isto smiješno za čuti.. koliko ljudi samo jauče zbog uzastopnih poraza, vikend debila i sl.. nitko ne voli gubiti partije, isto tako nitko ne voli baš vidjeti da sucka u nečemu, tako da svi mi tehnički barem malo igramo za statistiku.

uostalom praćenje učinka zna biti jako zanimljivo, i mislim da općenito nije loše imati neku self-evaluaciju na temelju dnevnog učinka. nema ništa loše u tome..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Obi Wan kaže...

hahaha... cini mi se da je svaki tenk koji igram za tebe peglanje statistike...

Samo pricekaj da dodes na vece tierove i da krenes clan war igrat onda statistika nema smisla jer onda to sve ne ovisi o tebi tako da te price ne stoje...Ista stvar je ta sto se ne zelis maknut dalje od t49 i hellcata jer su ti dobri,pa nisu to tenkovi da se ganja statistika s njima nego da se odigraju sto bolje i da ides dalje,ostavis hellcata za gust recimo i satnije i to je to,a ne 2-5 k bitki sa svakim od njih,eff do neba,wn7 do neba i ti si glavni...{#}{#} Zato takve igrace se rijetko kada vida i u klanovima i da igraju klan war jer im tamo "opada" statistika...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 0:21 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan
World of Tanks

Vjerovatno noob-ovsko pitanje, šta je tačno sealclubbanje? Nikad do sada nisam čuo za taj pojam.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
World of Tanks

slika govori više nego riječi {#} u glavnom iživljavanje nad nemoćnima..

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
World of Tanks

Za one koji imaju T110E5...kakav vam je?Meni je prva desetka,nakon odlične T linije i isto tako fenomenalnog M103(sve sam ih ostavio u garaži) T110E5 mi je golemo razočaranje...alpha damage mu je žalostan,kad napravim 380dmg na Mausu suze mi krenu na oči...da ne spominjem katastrofalni armor i ono ptičje gnijezdo na turretu...buši me tko stigne,prvi hitac koji primam često znači i da mi je ammorack otišao...tako da s njim moram izmišljati posebne taktike i glumiti nekakvog support tenka(što baš i ne volim)

Ajd što su mu stavili tumorčinu,to mogu i podnjeti,al majko mila kako da se borim s desetkama kad ih cjepkam s 400 dmg {#}

P.S. jel netko primjetio čudnu,parabolnu putanju granata?U T29 me buše u gornji dio turreta bez da pogode zapovjednikov vidikovac,kao neki arty mode putanja granata...i to od tenka koji je na 200m od mene i na mojoj razini(nadmorskoj)

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
World of Tanks

Epsko trolanje. Izgubili jednu i jedan nerjeseni{#}

Vulgar Display Of Power
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
r3bl kaže...

Vjerovatno noob-ovsko pitanje, šta je tačno sealclubbanje? Nikad do sada nisam čuo za taj pojam.

Kada igrači koji inače igraju na tierovima 7+ odu igrati bitke u tieru 1,2,3.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
18 godina
neaktivan
Ćoby kaže...

Za one koji imaju T110E5...kakav vam je?Meni je prva desetka,nakon odlične T linije i isto tako fenomenalnog M103(sve sam ih ostavio u garaži) T110E5 mi je golemo razočaranje...alpha damage mu je žalostan,kad napravim 380dmg na Mausu suze mi krenu na oči...da ne spominjem katastrofalni armor i ono ptičje gnijezdo na turretu...buši me tko stigne,prvi hitac koji primam često znači i da mi je ammorack otišao...tako da s njim moram izmišljati posebne taktike i glumiti nekakvog support tenka(što baš i ne volim)

Ajd što su mu stavili tumorčinu,to mogu i podnjeti,al majko mila kako da se borim s desetkama kad ih cjepkam s 400 dmg {#}

meni čak možda najdraža desetka,brz,okretan,puni ispod 10sek.

na mausu napraviš 380dmg,a kolko bi ti?pa ni sa is4 ili is7 ne bi napravil nekakv ekstra viši dmg,ako ti je to premalo da svakih 9sek(ne znam točno koji mu je reload time jer sam na poslu,ali je tu negde) napraviš cca 400dmg onda si trebal krenuti na td-a nekakvog.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 8:12 (jura).
17 godina
neaktivan
Ćoby kaže...

Za one koji imaju T110E5...kakav vam je?Meni je prva desetka,nakon odlične T linije i isto tako fenomenalnog M103(sve sam ih ostavio u garaži) T110E5 mi je golemo razočaranje...alpha damage mu je žalostan,kad napravim 380dmg na Mausu suze mi krenu na oči

Tenk je super, meni jedan od najboljih t10 allroundera i igri...što se tiče topa ja ne znam sta si očekivao, to je top sa M103, sam po sebi top je dobar, oklop tenka je solidan, tenk je brži i okretniji od M103 ima manji profil i manju kupolu a M103 je odličan tenk.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice