World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.522
|
čitano: 9.356.038
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
World of Tanks

Meni je taj T20 bio odlican. Presao sam ga bez premiuma i avg XP mi je 455.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: World of Tanks
chemmy kaže...

Definitivno nije dmg isti, ako ga jače penetriraš napravit češ veči dmg. To i sam primjetiš valjda kad nekog gađaš di je tvrđi i di je mekši

Nema u igri jače penetriraš, lol. Nije to žena.

Možeš penetrirati (probiti) ili ne. Ako probiješ, zrno radi damage (eksplodira) pod uslovom da mu je na putu nešto gdje može napraviti dmg (da ne bude 0 dmg). Ako ne probiješ, ništa. Ti si možda pobrkao variranje dmg-a oko srednje vrijednosti koju server računa svaki put kad probiješ oklop.

----------------------

AP, APCR and HEAT Shells

AP, APCR and HEAT shells cause damage only if they manage to penetrate the target's hull armour. Once the hull armour is penetrated the target will take the full listed damage, +/- 25%. Other factors play no role to the damage calculation. For example, it makes no difference whether you barely penetrated or easily penetrated the target.

-----------------------

http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics#Damage_Mechanics

14 godina
protjeran
World of Tanks

Dobro onda možeš li mi objasniti zašto kad primjerice pogodiš nekog di je tanji napraviš više dmg nego kad ga pogodiš di je tvrd, i  nemoj mi reči da je to random jer nije.

0 4 hvala 0
17 godina
moderator
chemmy kaže...

Dobro onda možeš li mi objasniti zašto kad primjerice pogodiš nekog di je tanji napraviš više dmg nego kad ga pogodiš di je tvrd, i  nemoj mi reči da je to random jer nije.

Pa to je nešto što si samo ti primjetio.

Moje objašnjenje je da si to zamijenio sa manjim dmg-om koji si dobio od serverskih izračuna.

Meni dmg šara neovisno o tome gdje probijem, čak i kad gađaš u isto mjesto ne odbijaš isti dmg svaki put.

14 godina
protjeran
World of Tanks

Lako probamo to i s gold ammom. Makar navečer ču napravit trening pa isprobat na daljinu :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 9:31 (chemmy).

0 4 hvala 0
17 godina
moderator

Kakve veze sad ima gold ammo sa dmg-om? Penetracija veća, dmg isti.

14 godina
protjeran
World of Tanks

Dobro možemo se natezat, vidim i ja šta piše tamo, samo kažem i nisam jedini koji je to primjetio. Na is4 npr odnaprijed radim KONZISTENTNO manji dmg od potencijala topa. Znači nikakav +-25%. Napravi trening pa istestiraj malo

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
World of Tanks

nakon šta sam probao na test serveru super peru i JT 8.8 odlučio sam se za JT je spor i ogroman , ali sam se zaljubio u njegov rof , ljepo staneš u 2 liniju i samo tučeš , super pero mi se isto svidio tako da njega namjeravam kupit kad se skupi lova 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
World of Tanks

Bok svima!

Vidio sam kod frenda neki dan ovu igru pa bih je isprobao. Da ne čitam sad 700 i kusur stranica bi li mi netko u jednom postu objasnio što i kako? Jel se tu što plaća? Guilde? Serveri i tome slično?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
LOTROwannabe kaže...

Da ne čitam sad 700 i kusur stranica bi li mi netko u jednom postu objasnio što i kako? Jel se tu što plaća? Guilde? Serveri i tome slično?

http://wiki.worldoftanks.com/Main_Page

16 godina
neaktivan
World of Tanks

A di ima naših ljudi?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
LOTROwannabe kaže...

A di ima naših ljudi?

Nema toga, svi igraju na jednom (EU) serveru, a matchmaking pravi bitke od playera koji čekaju u redu (obično u roku od par sekundi).

Da igraš sa svojima, možeš igrati platoon sa još 2 igrača, a možete osnivati tank company-je pa se boriti protiv drugih company-ja.

Ali osnovu igre čine random battles koje igraš ili sam ili s platoonom (dva pajdaša).

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
LOTROwannabe kaže...

A di ima naših ljudi?

Nema toga, svi igraju na jednom (EU) serveru, a matchmaking pravi bitke od playera koji čekaju u redu (obično u roku od par sekundi).

Da igraš sa svojima, možeš igrati platoon sa još 2 igrača, a možete osnivati tank company-je pa se boriti protiv drugih company-ja.

Ali osnovu igre čine random battles koje igraš ili sam ili s platoonom (dva pajdaša).

A tako. Pa to je bolje! :-) Hvala! Jeli ima kakve veze koju stranu odabereš? Ono Njemci protiv Amera i slično?

14 godina
protjeran
World of Tanks

evo što sam našao i šta bi moglo objasnit veča energija=veći dmg.

6. A shell inside a tank moves in a straight trajectory hitting all modules and crew members in the way taking an amount of hp from each. The damage is proportional to the energy of the shell, and is divided between the hit modules and the tank, the chance of damage/hits is +-25%.

To bi objasnilo zašto primjerice s e 100 odvalim lorenu za 950 dok na is4 to mogu samo sanjati.

Edit: evo i link a to sam vidio i na par mjesta, mislim da je to uzeto s nekog tutoriala: http://wotleveling.wordpress.com/2011/07/17/world-of-tanks-how-hits-are-calculated/

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 10:30 (chemmy).

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
LOTROwannabe kaže...

A tako. Pa to je bolje! :-) Hvala! Jeli ima kakve veze koju stranu odabereš? Ono Njemci protiv Amera i slično?

Nema, igraš sa suigračima koje ti MM dodijeli (s obzirom na tier tenka) bez obzira kojoj naciji taj tenk pripada.

chemmy kaže...

evo što sam našao i šta bi moglo objasnit veča energija=veći dmg.

6. A shell inside a tank moves in a straight trajectory hitting all modules and crew members in the way taking an amount of hp from each. The damage is proportional to the energy of the shell, and is divided between the hit modules and the tank, the chance of damage/hits is +-25%.

Da, moduli imaju svoje hit pointe koji se ne ubrajaju u ukupan HP pool tenka, kao i šansu da li će biti pogođeni/oštećeni.

14 godina
protjeran
World of Tanks

Ma dijele se kako ne si pročitao drugu rečenicu? Isto jedan primjer iz igre: američki t10 heavy t110e5 kad ga gađaš u tumor i u tijelo. U tumor radiš konzistentno veči dmg nego hicima u tijelo jer tijelo jedva penetriraš a u tumoru commander i još pokoji modul. Za osnovni dmg se slažem s onom formulom penetracija +-25% ali to poraste  s  brojem modula/crewmembera kroz koje granata prođe.

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
chemmy kaže...

Ma dijele se kako ne si pročitao drugu rečenicu?

Ne dijele hitpointe s tenkom.

Zbog toga imaš detracking sa 0 dmg na tenku jer granata samo potroši hit pointe gusjenica bez da odvali dmg na hp poolu (pojačan ovjes dodaje 30% hitpointa na gusjenice, a da ti se hp tenka ne poveća).

Drugi primjer, možeš koristiti remove speed governor kod sovjeta koji troši hp motora i spaliti motor da i dalje imaš full hp tenka (ili nabaciti filter koji daje 50% hitpointa motoru bez da ti se hp tenka mijenja).

Pogodak radi isto to. Moduli imaju svoj hp ali nemaju armor, pa ako su pogođeni i pogodak odbije sve hitpointe, gubiš taj modul (crven).

14 godina
protjeran

FFS ok baš me briga nisi mi uspio ni na jedan primjer ni približno smisleno odgovorit, kužim ovo sve šta ti pišeš i to stoji. Neču više trošit vrijeme, provjeri sam...

17 godina
moderator
chemmy kaže...

FFS ok baš me briga nisi mi uspio ni na jedan primjer ni približno smisleno odgovorit, kužim ovo sve šta ti pišeš i to stoji. Neču više trošit vrijeme, provjeri sam...

Ja nisam smisleno odgovorio? Dao sam ti link na battle mechanics na wiki stranici gdje se detaljno objašnjava mehanika igre.

Tu su ti pokriveni i hitpointi modula:

----------

Module and Crew Damage

As mentioned above, you can not only damage a vehicle's armour, but also its modules and crew. Armour damage and module/crew damage are distinct. That means hitting a module only affects that module, not the hitpoints of the tank, just like hitting the armour does not affect a module. However, the same shell can damage both hull armour and module(s) or crew since it travels through the tank after penetrating the hull armour.
Damage States

Just like the vehicle's hull, also each of its modules and crew have hitpoints. During a battle, you only see a simplified display of the amount of hitpoints remaining on your modules and crew represented by one of three colour states in the damage panel at the bottom left of your screen.

--------------------

S druge strane ti svoje argumente baziraš na nečem što si samo ti primjetio (ja nisam, drugi se nisu izjasnili, a ni na forumima nisam ništa našao). Tvoj link samo potvrđuje ono što piše i na wiki, odk ti pričaš o nečem drugom.

Još ti piše da modul može biti pogođen i ne primiti štetu (Saving throw). To može objasniti zašto nekad oduzmeš više štete a nekad manje (govorimo o penetraciji i unutrašnjim modulima, ako modul bude oštećen, onda će hp tenka biti skinut za razliku, a ako ne bude oštećen, onda će hp tenka biti skinut u punom potencijalu).

14 godina
protjeran

Mozemo trenung navecer ako zelis malo pucat po meni :)

17 godina
moderator
chemmy kaže...

Može, ako mi net bude dobar, jer mi je toliko loš navečer da želim mijenjati providera.

Koji ti je ingame nick?

BTW, kod tih više štete/manje štete pogodaka moraš gledati da li si oštetio modul tad kad odbiješ manje štete (to ti mora reći onaj kojeg gađaš), što znači da dio dmg-a zrna ode na modul, umjesto na hp.

14 godina
protjeran
World of Tanks

dopterianCRO cak cu i kupit JP ipet da vidis razliku

0 0 hvala 0
17 godina
World of Tanks

DrNasty je u pravu.

7 0 hvala 2
16 godina
DrNasty kaže...
chemmy kaže...

Može, ako mi net bude dobar, jer mi je toliko loš navečer da želim mijenjati providera.

Koji ti je ingame nick?

BTW, kod tih više štete/manje štete pogodaka moraš gledati da li si oštetio modul tad kad odbiješ manje štete (to ti mora reći onaj kojeg gađaš), što znači da dio dmg-a zrna ode na modul, umjesto na hp.

Moduli ne jedu damage...

http://ftr-wot.blogspot.com/2013/02/1922013.html

- apparently, there is no "excessive" damage, external modules don't eat damage (SS: players were complaining about tracks and gun eating damage and only the leftover damage being transferred to the enemy tank HP, Storm says there is no such thing)

Znaći, ako probije gusjenice i ima dovoljno snage za probije oklop, naptavit će standardni damage (+-25%).

@ chemmy

Ako jačina penetracije nema veze sa damageom.

Recimo, ako gađaš sa D-54 (t-54 top), napravit ćeš u prosjeku 320 dmg bez obzira jesi li probio 50 mm ili 200mm oklopa...

Tko visoko leti, štedi gorivo.
12 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Meni je jgpanther trenutno muka... Tek sam mu otkiro gusjenice, ali motori i topovi traže dosta zvjezdica da ih otkrijem :( Tako da sam na mukama, jer mi je tenk spor i nije neka pretjerana opasnost drugima sa 8.8cm topom sa JgPz IV-a.

Kad ti bude u fulu uzivat ces...meni osobno savrsenstvo brz,precizan solidan amor extra TD,neces se pokajat.

15 godina
neaktivan
World of Tanks

malo sam trollao sa loltraktorom...

a isao malo trollati.. dobar money maker sa 75% crew :D a isao malo trollati.. dobar money maker sa 75% crew :D
mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Shamrock kaže...

Moduli ne jedu damage...

http://ftr-wot.blogspot.com/2013/02/1922013.html

- apparently, there is no "excessive" damage, external modules don't eat damage (SS: players were complaining about tracks and gun eating damage and only the leftover damage being transferred to the enemy tank HP, Storm says there is no such thing)

Znaći, ako probije gusjenice i ima dovoljno snage za probije oklop, naptavit će standardni damage (+-25%).

Govorio sam o internim modulima, kad ti skine hp i razvali npr motor ili ammo rack nakon penetracije.

12 godina
neaktivan
World of Tanks

može li mi neko reć jel se može doć do jači tenkova bez kupovanja zlata

0 0 hvala 0
15 godina
torpedo0 kaže...

može li mi neko reć jel se može doć do jači tenkova bez kupovanja zlata

Da.

Swedish latin super funk.
12 godina