Wildstar MMO

poruka: 1.317
|
čitano: 130.934
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Wildstar MMO
NoniCRO kaže...

Samo cu reci. Sve se moze kad se hoce. Bio u penziji , roditelj , direktor ogromne firme itd itd itd. 

Očito nisi ništa od toga. Ne može se. ;) Vrijeme je vrlo ograničen resurs, naučit ćeš s vremenom. :)
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
neaktivan

mlad je on još dosta, naravno da će naučit, godine i godine su pred njim, samo treba imat strpljenja :)

14 godina
neaktivan

Ja se sjecam svog prvog raida U wowu , ono bilo mi dosadno a neki lik recrutao, i ja mu w , a on meni da link i kaze prijavi se pa ces uci u program razmatranja i ja uradim nak dva dana on mene w i sad ide ta HC prica koliko mozes jel znas tact sve i gear je spreman uglavnom ja mu naravno malo slazem  i kazem ja sam HC isto kao i oni te da imam resto druida i mage za raid spremne, 25man raid je BTW, i dolazim ja kad su nam zakazali prvi raid ( malo sam gledao taktike i sta sve treba sredit na gearu u medjuvremenu ) i kad smo se skupili doalzi raid leader i inspecta nas sve jednog po jednog i govori taj i taj lik zuti karton nema to ovaj zuti karton nema to itd LOL naravno zuti pa crveni je kick ;)

I uglavnom kad smo ušli ja bum dps  sa mage na prvom bossu i top dps drugi boss opet top kaze meni lik hoces ti u main grupu .

OMG HC moroni su ustvari i unistili ove igre jer traze stalno novi sadrzaj jer ovo rjese za par dana ali ne zato sto su dobri vec sto non stop tuku, prvo betu pa na live kad dodje vec sve znaju , debili a u pvp nisu mogli zadrzati 1500 rating ( lvl 70 stari system).

14 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Sry ljudi htio sam citirat onog sto prica o HC moronima , a ovako mi tekst ispoa nigdje veze!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Gledam zadnji patch, ne znam iskreno pomaze li vam ovo ikako, ali malo pogledajte forume, reddit:

• Fixed issue where removing CPU0 from processor affinity mask would improve performance.  Added an optional "-processor #" command line option, if you want to set which processor the main thread is ideally scheduled on.  By default, it will have no preference. This bug fix was identified when looking at AMD CPU performance concerns

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Gledam zadnji patch, ne znam iskreno pomaze li vam ovo ikako, ali malo pogledajte forume, reddit:

• Fixed issue where removing CPU0 from processor affinity mask would improve performance.  Added an optional "-processor #" command line option, if you want to set which processor the main thread is ideally scheduled on.  By default, it will have no preference. This bug fix was identified when looking at AMD CPU performance concerns

Pratim svaki patch, probo sam sve žive fixeve i dobio sam veoma malo fps-a, tak da  polako gubim nadu u to da ce fixat problem sa amd procesorima, makar sad sam napravio pauzu od par tjedana zbog ispita tak da se nadam da ce mozda fixat bar malo te probleme dok se vratim :) .

lol [eu]east: cpt z0mbiePL
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
NoniCRO kaže...

Samo cu reci. Sve se moze kad se hoce. Bio u penziji , roditelj , direktor ogromne firme itd itd itd. 

Očito nisi ništa od toga. Ne može se. ;) Vrijeme je vrlo ograničen resurs, naučit ćeš s vremenom. :)

vjeruj mi moze se. a to sto placete na forumu umjesto da igrate ( posto imate toliko problema sa tim hc glupostima ) uopce se ne cudim sto nemate vremena za igrati. 

ja samo sto vidim na ovom forumu je vajnanje i vajnanje. a to sto se  ti i vanzemaljac obracate ko da ste mi tate i kao da ste iznad mene. samo upucuje da koliko god godina imali, niste cisti. 

Steam: http://steamcommunity.com/id/nonidoto Battle.net: Noni#2563
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 15:48 (NoniCRO).
16 godina
odjavljen

Nisam te htio uvrijediti, ali kažem ti iz iskustva da se ne može igrati dnevno 5-7 sati i normalno funkcionirati u životu. Uzmeš li prosječnu zaposlenu osobu s jednim djetetom, imaš problem vremena. Do 4-5 si na poslu, ostaje ti 7 sati maksimalno vremena, bez da ideš na WC, jedeš, odmaraš do ponoći, dakle trebao bi svaki dan provoditi svo slobodno vrijeme igrajući igru?

Da. Nezaposlena osoba ili student koji ne odlazi na predavanja ima viška 8 sati vremena koje netko drugi radi. Dodaj tome ako nema curu/ženu/dijete, nema ni tu nikakvog "gubitka vremena" pa ima ukupno (ako se digne u 8 i legne u 00) 16 sati za igru. Oduzmi 2-3 sata za hranu i higijenu (ako je baš nužno).

Kad odrasteš, prioriteti su bitno drugačiji.

12 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Svakako se slazem sa tobom, svakako da nije igrica za bilo koga, jer je tesko sve to kombinirati. Ali danas je takvo trziste. Zato Wildstar ce na zalost izgubiti casual igrace ali ljudi koji igraju 6 sati dnevno ce imati dovoljuno ljudi za igrati i biti ce sretni. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nemoj shvatit krivo - dok sam studirao, igrao sam WoW poprilično vremena (doduše, najviše ikad je bio vikend maraton od 6 sati u komadu), barem 2-3 sata dnevno. No, mislim da Wildstar ne bih mogao ni onda.

16 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Pozdrav ekipa, razmišljam o kupnji Wildstara, ali bih prije probao igru, citao sam po netu da nazalost nema trial :/, da treba neki guest pass ili kako se vec zove, ako neko ima viska i ako to nije neki veliki problem nek mi sibne na PM.

Na brejku sam od WoW-a jos od 3 mjeseca 14/14 pa sad ljeto svi su na brejku a nezelim burnout :/, pa ono probat nesto novo, proslo ljeto sam igrao GW2, pa mozda ovo zaigram Wildstar.

PC gaming a minute to learn a lifetime to master
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Koliko znam, svi smo svoje guest passove dali. Bilo je na webu i nekih giveawaya, ali mislim da trenutno (uz google wildsta guest pass giveaway, ili ako se ne nadje neki kolega koji ce ti poslat na PM) najbolje pitat direktno na wildstar forumu, redditu i slicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Evo napokon diga Stalkera na 50 -.-

Ima sam lapsus na lv24 kad sam odlucia rerollat Espera, pa kad je taj Esper dosa na lv22 odlucia sam da je dosadna 3 button klasa, onda pomislim Spellsinger izgleda zanimljivo, aj da ga probam.

Dignem Spellslingera na 50 i skuzim da mi se nikako ne svida rotiranje spell surge i non-ss fire dotova, too much effort (ulinia me WoW) a nije bas neki bolestan dmg.

I tako sam se vratia levelanju Stalkera :P

Dosta levelenja za sljedecih godinu dana -.-

Napokon se mogu uhvatit attunementa :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 10:02 (Ashelor).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Evo napokon diga Stalkera na 50 -.-

Ima sam lapsus na lv24 kad sam odlucia rerollat Espera, pa kad je taj Esper dosa na lv22 odlucia sam da je dosadna 3 button klasa, onda pomislim Spellsinger izgleda zanimljivo, aj da ga probam.

Dignem Spellslingera na 50 i skuzim da mi se nikako ne svida rotiranje spell surge i non-ss fire dotova, too much effort (ulinia me WoW) a nije bas neki bolestan dmg.

I tako sam se vratia levelanju Stalkera :P

Dosta levelenja za sljedecih godinu dana -.-

Napokon se mogu uhvatit attunementa :)

Willpower: over 9000

I'm very large!
17 godina
Wildstar MMO

Cek, cek, cek, SS ti je kompliciran pa si se uhvatio stalkera kao klase sa jednostavnijom rotacijom? ajme, ti si fulao cijeli fudbal.

Potencijalni problemi, da ih ne krenem nabrajat sve jer ce trajat danima:

PvE dungeon DPS: ne igras sa impale, impale, impale...

- dakle single target encounteri - impale, multi target switchas na neutralize, ocekuj ovo raditi izmedju svakog ili max svaka 2-3 pulla

- u rotaciji bi ti trebali biti ruin, punish (ispod 30 SP) te gotovo obavezni preparation

- trebao bi imati barem 2, a preporuca se i 3 interrupt armora (stagger, collapse i false retreat) - ovdje je najteze koristit false retreat pogotovo kad si zaduzen za skindanje 3 interrupt armora na cast koji traje 1-1.5s - tu nije SS puno bolji, ali njegova kompletna rotacija je malo drugacije postavljena, pa je ovo lakse ukoncipirat

- za razliku od SS-a ti si mele, pa svaki encounter moras stajat blizu bossa sto je potencijalno opasno radi telegrapha. Bilo bi odlicno zbog toga na vecini boss fightova uklopiti i pounce, a za to moras cesto zrtvovat interrupt armor, sto nece dobro sjesti tvojem teamu, pa ces to ciniti sa dijelom dps rotacije sto je jos gore iz slijedeceg razloga:

- kad je faza izbjegavanja necega SS DPS-a u hodu/trku tvoj DPS sveden je na DoT koji si morao postaviti maltene u zadnji tren prije ove faze kako bi maksimizirao vlastiti DPs i bio mjerljiv sa ranije spomenutim SS-om

- za razliku od SS-a tvoja pozicija oko bossa je sa zadnje strane, gdje je to moguce, gdje nije cim blize kako bi i dalje imao "from behind" bonus, zatim ne smijes stati preblizu bossu radi izbjegavanja odredjenih telegrapha, a ni predaleko radi kratkog RNGa, pa ti se sve u zbroju svodi na tocno 2 lokacije kraj bosa - 1 tocka sa lijevog guza i 1 tocka sa desnog guza - bilo gdje drugdje ili dps nije optimalan ili ces imat problema sa izbjegavanjem telegrapha - ovo je posebno zanimljivo u fazi gdje se moras kretat oko bossa u svrhu izbjegavanja gluposti gdje se kreces po tocno zamisljenoj liniji - unutar dps rng a izvan dmg telegrapha - kako bi osto ziv, a ujedno dps-ao. ako ne mozes odrzavati dps onda si na teret partyu, ako mozes, ali primas dmg, onda si na teret healeru, dakle partyu i opet nevalja.

Ne kazem da SS nema svojih problema, ali ako si si htio pojednostavnit zivot sa DPS stalkerom.... good luck.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Cek, cek, cek, SS ti je kompliciran pa si se uhvatio stalkera kao klase sa jednostavnijom rotacijom? ajme, ti si fulao cijeli fudbal.

Potencijalni problemi, da ih ne krenem nabrajat sve jer ce trajat danima:

PvE dungeon DPS: ne igras sa impale, impale, impale...

- dakle single target encounteri - impale, multi target switchas na neutralize, ocekuj ovo raditi izmedju svakog ili max svaka 2-3 pulla

- u rotaciji bi ti trebali biti ruin, punish (ispod 30 SP) te gotovo obavezni preparation

- trebao bi imati barem 2, a preporuca se i 3 interrupt armora (stagger, collapse i false retreat) - ovdje je najteze koristit false retreat pogotovo kad si zaduzen za skindanje 3 interrupt armora na cast koji traje 1-1.5s - tu nije SS puno bolji, ali njegova kompletna rotacija je malo drugacije postavljena, pa je ovo lakse ukoncipirat

- za razliku od SS-a ti si mele, pa svaki encounter moras stajat blizu bossa sto je potencijalno opasno radi telegrapha. Bilo bi odlicno zbog toga na vecini boss fightova uklopiti i pounce, a za to moras cesto zrtvovat interrupt armor, sto nece dobro sjesti tvojem teamu, pa ces to ciniti sa dijelom dps rotacije sto je jos gore iz slijedeceg razloga:

- kad je faza izbjegavanja necega SS DPS-a u hodu/trku tvoj DPS sveden je na DoT koji si morao postaviti maltene u zadnji tren prije ove faze kako bi maksimizirao vlastiti DPs i bio mjerljiv sa ranije spomenutim SS-om

- za razliku od SS-a tvoja pozicija oko bossa je sa zadnje strane, gdje je to moguce, gdje nije cim blize kako bi i dalje imao "from behind" bonus, zatim ne smijes stati preblizu bossu radi izbjegavanja odredjenih telegrapha, a ni predaleko radi kratkog RNGa, pa ti se sve u zbroju svodi na tocno 2 lokacije kraj bosa - 1 tocka sa lijevog guza i 1 tocka sa desnog guza - bilo gdje drugdje ili dps nije optimalan ili ces imat problema sa izbjegavanjem telegrapha - ovo je posebno zanimljivo u fazi gdje se moras kretat oko bossa u svrhu izbjegavanja gluposti gdje se kreces po tocno zamisljenoj liniji - unutar dps rng a izvan dmg telegrapha - kako bi osto ziv, a ujedno dps-ao. ako ne mozes odrzavati dps onda si na teret partyu, ako mozes, ali primas dmg, onda si na teret healeru, dakle partyu i opet nevalja.

Ne kazem da SS nema svojih problema, ali ako si si htio pojednostavnit zivot sa DPS stalkerom.... good luck.

Ma ne tresen se....

Mainam melee Thief/Assassin/Rogue klase u MMO-ima zadnjih 12 godina, tako da sam tu svoj na svom.

Ako sam igra Subtlety Rogue-a i bia kompetetivan u ozbiljnom raid guildu, rastura dps metar i pokupia hrpu rankova na WoL (kada se nisam mora gimpat s nekim sugavim zadatkom ili boss mehanikom, poput handlanje addova u p1 hc Garrosh) mislim da mi Stalker nece pretstavljat velik problem.

SS mi je jednostavno naporan, rotiram dva dota koji traju iznimno kratko, pali/gasi innate svaki sekund, ispali koji quick draw pa opet pali gasi.

Mozda sam se krivo izjasnia, u sustini feel klase mi nije lega.

Serves me right, uvik nesto kemijan, iskusavam razno razne klase igrat, ali na kraju se u 99% slucajeva skrasim s leather melee klasama -.-

17 godina
Wildstar MMO

Pa stalker ima iste probleme samo su kompliciraniji za izvest. Palis innate (stealth) na svaki CD da bi ti skill bio jeftiniji (pod pretpostavkom da koristis pravi AMP) i da bi imao 100% crit, odnosno da ti DPS bude optimalan.

Rogue u WoW-u i Stalker ovdje su nebo i zemlja.

Ako je stvar samo u tome da ti klasa nije legla... ha... sretno sa stalkerom, valjda ce ti biti bolje. Ja ga igram osobno i uzivam u njemu, samo kazem, ne ocekuj da ce biti "jednostavnije" od SS-a, pogotovo uz tu dodatnu napomeno pozicioniranja i udaljenosti od bossa (warrior je u slicnoj poziciji u vecini slucajeva, osim sto ima identican build za aoe i single target i ne mora biti za jedja enemyu, resurs mu se puni u combatu stogod da radio, mi moramo kalkulirat kako da cim cesce bude dostupan...) u svim encounterima (cak i na trashu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NoniCRO kaže...
Tonči kaže...
NoniCRO kaže...

vjeruj mi moze se. a to sto placete na forumu umjesto da igrate ( posto imate toliko problema sa tim hc glupostima ) uopce se ne cudim sto nemate vremena za igrati. 

ja samo sto vidim na ovom forumu je vajnanje i vajnanje. a to sto se  ti i vanzemaljac obracate ko da ste mi tate i kao da ste iznad mene. samo upucuje da koliko god godina imali, niste cisti. 

Momak , oladi malo... dok odrasteš vidjet ćeš da nije sve u igranju. Ovako, vjerovatno si osnovna škola pa pričaš bedastoće....

12 godina
neaktivan
weco75 kaže...

Momak , oladi malo... dok odrasteš vidjet ćeš da nije sve u igranju. Ovako, vjerovatno si osnovna škola pa pričaš bedastoće....

odi sa svojih 40 godina zenu dragat a ne meni tu pisati. Ja znam o cemu pricam a to sto vecina ljudi brije krivo, ne mogu ja tu nista pomoc. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 12:47 (NoniCRO).
13 godina
neaktivan
NoniCRO kaže...
weco75 kaže...

odi sa svojih 40 godina zenu dragat a ne meni tu pisati. Ja znam o cemu pricam a to sto vecina ljudi brije krivo, ne mogu ja tu nista pomoc. 

Vidi se da te mamica nije kulturi naučila. Nea veze, na ignoru si dječače...

14 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Igram na Zhuru, novi sam. Ako me netko hoce dodsat za frenda nick mi je Legendarni!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Evo posto nisam mogao nabavit guest pass, kupio sam igru preko Kinguin, tj njih sam izabrao preko http://www.allkeyshop.com/blog/buy-wildstar-cd-key-compare-prices/ , jer je u danom trenutku bilo 29.50 eura, platio sa PBZ Žiroračunom Visa Ele, sve preslo galatko dobio key u 2 min :).

Algoritam 349 kn a na njihovom sajtu 44.99 eura ko je tu lud...

Praktički kad računam 121kn sam platio friški key i 100kn 1 mjesec igre, po tome na njuškalu igra bez playtajma bi trebala biti cca. 100kn... a i tamo pucaju cijene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Wildstar MMO

Ja sam probao guest pass koji mi je kolega sa foruma dao, i ok je igra, onaj uvod je užasno dosadan, pogotovo od exila. Nisam previše stigao igrat, ali čini mi se ok kasnije, čak možda i kupim poslije ljeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wildstar MMO

100kn wildstar account.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozz, evo danas sam cijeli dan isao testirat hardware part igre.

Početna područja na max-out detaljima, kasnije kad počnem 5 man i raidat cu i tamo to provjeriti.

OVI TESTOVI SE ODNOSE SAMO NA WILDSTAR I USPOREDBA SA WOW-om, tako da ne flejmam određenu firmu!

Lockao sam FPS na 60 jer mi je dovoljno i gledao dropove.

Prvo sam isao CPU part, igra radi na istom principu ko WoW i potpuno je CPU bound.

Testirao sam Intel i5 3570k@ 4.0ghz 

Intel Pentium G3258 @ 4.0ghz

AMD FX 8350 @ 4.0 ghz

Naravno da sam ih mogao OC-at više ili AMD OC-at ali 4.0ghz je cist oke bilo za test.

Ovako FPS kod i5 i Pentium-a NAGLAŠAVAM ništa nije radilo u pozadini bilo je rock stable, i jednak 1-2 FPS razlike izmedu i5 i Pentiuma, igra radi na 1-2 jezgre kao i WoW i single single thread performance je bitan, dok sam upalio Youtube HD ili Twitch aka neki program u pozadini Pentium je poceo padati, radi manjka jezgri, sta je i logicno ali samo ako se igra poprilično su jednaki bili.

Dok u slučaju AMD-a nažalost single thread performance je u banani bio, i bilo je dosta FPS dropa, kao i u WoW-u, naglašavam OVO SU CPU bound igre koje rade na 1-2 jezgre tako da nikako nemogu iskoristi 8 jezgri AMD-a kao recimo BF4.

Tu sam vidio i največi performance gain CPU->GPU.

Šta se tice GPU-a, koristio sam svoje 2x 270x,  GTX 780 ti i 290x

Više manje sa sve 3 kombinacije rock solid FPS, dok sam otključap FPS desila se ista opet stvar kao u WoW-u Nvidia je imala desetak FPS-a više, ali više manje nebitno pošto barem u mom slučaju 60 fps-a sasvim dovoljno.

Ram: 4gb vs 6gb vs 8gb gotovo nikakve razlike nisam primjetio.

HDD vs SSD: Tu je bilo razlike naravno u loudingu textura i prokletog zvuka HDD-a u MMORPG-ovima kad non stop čita texture.

Znači zaključak, U OVOM slučaju i dalje mmorpg tržište je CPU bound na 1-2 jezgre gdje jednostavno Intel uništava AMD, nažalost jer nema bolje nego konkurencija. Tu sam vidio i najveci performance gain. Tako ako neko misli igrat samo MMORPG velika preporuka i5 procsoru ili ako nemisli alt tabat pentium <3 je cisto dovoljan.

Šta se tiče GPU parta, Nvidia magično dobi kao i u slučaju WoW-a desetak FPS-a više u prosjeku, jer jednostavno AMD iz nekog razloga neželi složiti drivere ili je to stvar kod ljudi šta igru rade, nemam pojma :/.

Ram preporuka 6-8 GB

SSD>HDD daleeeko brže čitanje textura.

Šta se tiče igre stvarno je fun, zadnji put sam se ovliko nauživao 2005 kad sam počeo WoW igrat :), ajde i GW2 lvling part :).

Ispričavam se šta se tiče greški, kod pisanja, malo sam se žurio jer dalje pičim igrat :D.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 16:13 (f1lt3r).
17 godina
Tocka na "I"

Mislim, kao sto i naslov ove poruke kaze, da sam stavio tocku na "I" sto se tice igranja ove igre. Neckam se  neckam, ali sve vise sam siguran da ju cenu ponovo upalit. Shvatio sam to kad sa pregovarao sa guild leaderom oko dovrsetka attunanja raid (dungeon dio) gdje mi je objasnjeno kako nisam prioritet, kako od mene traze da pokazem inicijativu i dovrsim sam attunement jer su oni krenuli u raid i da nemaju vise puno vremena runat ljude kroz preostale dungeone, da postoje krugovi (circle) kako za veteran dungeone, tako i za world bosseve koji dolaze nakon dungeona.

Stvar je u tome sto pregovaram sa guild leaderom koji je 2 godine mladji od mene (imam 30) da mi on i njegovi oficiri od 18-24 godina omoguce da se u guildu organizira normalan dungeon group za mene i ostale ljude kojima jos nesto fali. Oni uzmu sve tenkove i healere i mos se slikat...

Ulovio sam se u tome da se opravdavam 10 godina mladjim ljudima zasto nisam u 7:00 bio online kad se radila prozivka, zasto svaku noc kad idem u dungeon moram oko 9:00 radit 10 minuta pauze i tjerat ljude da me cekaju (stavljam klince spavat) i naprosto zakljucio da ovakve pizd*rije nisu za mene i da se ne planiram vise blamirat na taj nacin... Nakon toga ostaje samo "casual" koji, koliko god se trucili objasnit koliko je zabavan, u ovoj igri tehnicki ne postoji.

Zabavni su dungeoni, nije zabavan gear grind. To sam skuzio kad sam skupio BIS opremu iz adventura i nesto sitno iz veteran dungeona (tragicno, ali 90% BIS geara su iz adventura koje zavrsi bilo koji random group na gold bez problema, a u dungeonu gdje krv ispisas da ga zavrsis na silver nakon tog ne padne maltene nikakav upgrade, dapace, onos topadne je i gore, barem za mene), da bih skuzio da sam imao 0 srece sa rasporedom i kolicinom runa na itemima i da u biti sav gear komotno mogu mijenjat. Dakle uz gear grind, jednom kad komad geara i padne, opet sam nigdje jer kombinacija runa koje mogu stavit u njega je katastrofa, treba grindat BIS gear sa BIS runama, tj. barem 2 slota, a bitan je i raspored vrsta rune slotova kad i dobijes potrebne vrste, jer svaka nakon prve gubi na snazi.

Koliko god igra bila zabavna, skuzio sam da se gotovo svakodnevno spojim sa posla barem na 45 minuta, ako treba i u 2-3 navrata, samo da stignem dailye obavit, koji su gotovo obavezan izvor kako elder gemova tako i golda, samo da bih stigao obavit sve za taj dan, budimo realni, 4-6 sati dnevno zahtjeva igra, od cega su oo sat i pol daily questovi na 2 mape, trece se nisam stigo ni dotaci. Slijedeci patch donosi nove dailye, kako i svi ostali. Daily mapa "northern wastes" je samo reciklaza gronak i human starting mape koju su, gotovo nepromijenjenu, popunili sa drugim mobovima i 16 daily questova cija jedina svrha je popunit ti vrijeme svaki dan da imas osjecaj da nesto radis.

Ovoga sam se na zalost nagledao svojedobno u WoW-u koji je imao istu praksu ubacivanja novih dailya i novih frakcija, taman kad su izracunali da su ljudi izmaksali reputaciju sa vec dodanim frakcijama. To je jedan od razloga sto sam sa WoW-om prekinuo, i ne planiram to ponavljat godinama kasnije u losijoj kopiji. Naime mozda sam ostario, ali dungeoni, pa i raidovi u WoW-u, djelovali su mi puno zabavniji, a svaki komad geara koji sam dobio cinio je puno vecu razliku i donosio mi puno vecu radost i uzbudenje. Ovdje ti padne BIS komad geara za koji si neki adventure radio 20ak puta, i nakon toliko grinda adventura koji je dosadan ko proljev, jedan brzi pogled na kombinaciju runa kasnije, shvatis da si dobio drek i da je ovo samo privremeni komad geara dok ne padne sa boljom kombinacijom runa. Da mi se ovo desi u raidu nakon 6 tjedana i da moram uzet jer svi ostali imaju, te trosit DKP za to, znajuc da ne valja i da mi ne sluzi svrsi, te da moram ic na losiju kombinaciju runa, samo zato sto je ovo oruzje "bolje" - u zbroju si smanjivat cak dps ili jos gore, passat i dissenchantat stvar koju sam cekao tjednima, mislim da ne bih hvala.... previse je ova igra "HC" za mene.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Tocka na "I"
Rhodin kaže...

Mislim, kao sto i naslov ove poruke kaze, da sam stavio tocku na "I" sto se tice igranja ove igre. Neckam se  neckam, ali sve vise sam siguran da ju cenu ponovo upalit. Shvatio sam to kad sa pregovarao sa guild leaderom oko dovrsetka attunanja raid (dungeon dio) gdje mi je objasnjeno kako nisam prioritet, kako od mene traze da pokazem inicijativu i dovrsim sam attunement jer su oni krenuli u raid i da nemaju vise puno vremena runat ljude kroz preostale dungeone, da postoje krugovi (circle) kako za veteran dungeone, tako i za world bosseve koji dolaze nakon dungeona.

Stvar je u tome sto pregovaram sa guild leaderom koji je 2 godine mladji od mene (imam 30) da mi on i njegovi oficiri od 18-24 godina omoguce da se u guildu organizira normalan dungeon group za mene i ostale ljude kojima jos nesto fali. Oni uzmu sve tenkove i healere i mos se slikat...

Ulovio sam se u tome da se opravdavam 10 godina mladjim ljudima zasto nisam u 7:00 bio online kad se radila prozivka, zasto svaku noc kad idem u dungeon moram oko 9:00 radit 10 minuta pauze i tjerat ljude da me cekaju (stavljam klince spavat) i naprosto zakljucio da ovakve pizd*rije nisu za mene i da se ne planiram vise blamirat na taj nacin... Nakon toga ostaje samo "casual" koji, koliko god se trucili objasnit koliko je zabavan, u ovoj igri tehnicki ne postoji.

Zabavni su dungeoni, nije zabavan gear grind. To sam skuzio kad sam skupio BIS opremu iz adventura i nesto sitno iz veteran dungeona (tragicno, ali 90% BIS geara su iz adventura koje zavrsi bilo koji random group na gold bez problema, a u dungeonu gdje krv ispisas da ga zavrsis na silver nakon tog ne padne maltene nikakav upgrade, dapace, onos topadne je i gore, barem za mene), da bih skuzio da sam imao 0 srece sa rasporedom i kolicinom runa na itemima i da u biti sav gear komotno mogu mijenjat. Dakle uz gear grind, jednom kad komad geara i padne, opet sam nigdje jer kombinacija runa koje mogu stavit u njega je katastrofa, treba grindat BIS gear sa BIS runama, tj. barem 2 slota, a bitan je i raspored vrsta rune slotova kad i dobijes potrebne vrste, jer svaka nakon prve gubi na snazi.

Koliko god igra bila zabavna, skuzio sam da se gotovo svakodnevno spojim sa posla barem na 45 minuta, ako treba i u 2-3 navrata, samo da stignem dailye obavit, koji su gotovo obavezan izvor kako elder gemova tako i golda, samo da bih stigao obavit sve za taj dan, budimo realni, 4-6 sati dnevno zahtjeva igra, od cega su oo sat i pol daily questovi na 2 mape, trece se nisam stigo ni dotaci. Slijedeci patch donosi nove dailye, kako i svi ostali. Daily mapa "northern wastes" je samo reciklaza gronak i human starting mape koju su, gotovo nepromijenjenu, popunili sa drugim mobovima i 16 daily questova cija jedina svrha je popunit ti vrijeme svaki dan da imas osjecaj da nesto radis.

Ovoga sam se na zalost nagledao svojedobno u WoW-u koji je imao istu praksu ubacivanja novih dailya i novih frakcija, taman kad su izracunali da su ljudi izmaksali reputaciju sa vec dodanim frakcijama. To je jedan od razloga sto sam sa WoW-om prekinuo, i ne planiram to ponavljat godinama kasnije u losijoj kopiji. Naime mozda sam ostario, ali dungeoni, pa i raidovi u WoW-u, djelovali su mi puno zabavniji, a svaki komad geara koji sam dobio cinio je puno vecu razliku i donosio mi puno vecu radost i uzbudenje. Ovdje ti padne BIS komad geara za koji si neki adventure radio 20ak puta, i nakon toliko grinda adventura koji je dosadan ko proljev, jedan brzi pogled na kombinaciju runa kasnije, shvatis da si dobio drek i da je ovo samo privremeni komad geara dok ne padne sa boljom kombinacijom runa. Da mi se ovo desi u raidu nakon 6 tjedana i da moram uzet jer svi ostali imaju, te trosit DKP za to, znajuc da ne valja i da mi ne sluzi svrsi, te da moram ic na losiju kombinaciju runa, samo zato sto je ovo oruzje "bolje" - u zbroju si smanjivat cak dps ili jos gore, passat i dissenchantat stvar koju sam cekao tjednima, mislim da ne bih hvala.... previse je ova igra "HC" za mene.

Huh, čovječe , opusti se malo. Jel ti to nisi sve previše ozbiljno shvatio ??? Koliko vidim iz postova, želiš hc guild, ali nemaš vremena za njega. Pa što ulaziš u to sve ?? Lošija kopija wow -a ? Ajde ne pretjeruj, sve si ono prvi puta igrao ,pa ti je bilo zanimljivije. Razočaran si i pretjeruješ sada do bola. Quitaj brate igru , uzmi neko laganije štivo... nemaš više 18 , vjerovatno si prije 10 tak godina bio onaj koji je prozivao što nema ljudi na raidu, a sada tebi to rade. U kojoj igri ovakvog tipa nema gear grinda ???  Vidi se da si ozbiljan igrač, ali ovakav post ti nije trebao. Ono, u globalu, nemam vremena za 0/24 igranje pa pljujem po igri. Nekako mi se tvoj post na to svodi.. 

13 godina
Wildstar MMO

Kao ima zenu djecu ali je stigo do 50lvl u roku tjedan dana. I onda kad ga ljudi prozovu da ide u HC raid nema vremena... cudim se kako si uopce imao vremne za nabit 50lvl i grindat uz posao i obitelj, ja ne stignem igrati ovu igru kako treba, istekla mi pretplata pa se nisam mako sa 14-15lvl.a a ti koji imas sve to si stigo sve to napravit i jos pljuvat po igri jer eto ti nemas vremena. Zanimljva stvar...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Ne znam sto nije bilo jasno iz mog zadnjeg, a donekle i prijasnjih postova - igru sam quittao. Dakle izjave "ako nemas vremena i volje quittaj" su suvisne.

Sto se tice vremena koje sam upucao u igru, mislim da je takodjer pokriveno sa svime sto sam do sada rekao, kao i razlozi za moj odlazak iz igre - tog vremena nemam, koristenje vremena koje nemam za igru koja je toliko "HC" mi uzrokuje probleme u stvarnom zivotu i kao takvi dodatan su razlog da odem od ove igre.

Sto se tice moje observacije da je ovo losija kopija WoWa, jos jedna u nizu (iako mozda najbliza obecanjima igre koja je slicna WoW-u i mogla bi preuzet dio populacije WoW-a), kao netko ko je igrao WoW godinama, Wildstar betu i sada vec gotovo 2 mjeseca Wildstara, od toga Wildstar endgame barem mjesec i sitno, smatram se kompetentnim napisat takav osvrt, zajedno sa razlozima koji su me na to naveli. Kompetetniji sigurno od osobe koja "je zapela na lvl 14-15 radi nedostatka vremena" , a tvrdi da mi je ocjena prestroga.

Ono sto mogu rec za kraj, je da nudim 4 CREDD-a (4 mjeseca pretplate) i 6p50g zainteresiranim igracima (account ne prodajem jer mi je vezan sa nekim drugim NCSOFT proizvodima) zainteresiranim stranama, ponude mogu na PM, ali ne dajem ih djabe... mozete si usparat 1/3 do 1/2 novca kojim biste placali pretplatu, ovisno hocete li pare ili ne, uzmete li sve odjednom ili dio i slicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Tocka na "I"
weco75 kaže...

Huh, čovječe , opusti se malo. Jel ti to nisi sve previše ozbiljno shvatio ??? Koliko vidim iz postova, želiš hc guild, ali nemaš vremena za njega. Pa što ulaziš u to sve ?? Lošija kopija wow -a ? Ajde ne pretjeruj, sve si ono prvi puta igrao ,pa ti je bilo zanimljivije. Razočaran si i pretjeruješ sada do bola. Quitaj brate igru , uzmi neko laganije štivo... nemaš više 18 , vjerovatno si prije 10 tak godina bio onaj koji je prozivao što nema ljudi na raidu, a sada tebi to rade. U kojoj igri ovakvog tipa nema gear grinda ???  Vidi se da si ozbiljan igrač, ali ovakav post ti nije trebao. Ono, u globalu, nemam vremena za 0/24 igranje pa pljujem po igri. Nekako mi se tvoj post na to svodi.. 

Objektivno jest kopija WoW-a, to sam rekao prije mjesec, dva mjeseca i šest mjeseci. Ne govorim da je loša per se, ali jest svakako vrlo, vrlo sličan proizvod.

MMo svijetu treba nova mehanika, nova kvaliteta i novi stil. Do sada nitko nije uspio zamijeniti WoW baš zato što svaki novi naslov završi kao igra koja uzme maleni dio igrača nekog drugog, najčešće onih kojima je prvi dosadio. Većina ih se kasnije vrati "originalu". Tek kad izađe MMO dizajniran tako da unese svježinu, ponovit ćemo (barem donekle) WoW-efekt i masovno igranje nove "masovke". Očekujem da će to napraviti Blizzardov Titan, kad god to bilo. Bilo bi super da to uspije i netko drugi, ali mislim da se većina dizajnera novih MMO-a ne želi previše udaljiti od koncepta koji je trenutno atraktivan i koji donosi novac (MMO može živjeti i od 150.000 ljudi). Blizzard nema taj uteg - imaju MMO, imaju obične igre i nemaju nikakvu potrebu žuriti, već mogu resetirati projekt deset godina, dok ne pronađu neki koncept koji će "kliknuti" većini igrača.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice