Wargame: Airland Battle

poruka: 10
|
čitano: 1.966
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ev da vam skrenem paznju na ovaj naslov koji je jucer na steamu izaso u predprodaju.

Odlicna strategija smjestena u Hladni rat koji vise nije tako hladan 

Official Site:
http://www.wargame-ab.com/
Official Forum:
http://www.wargame-ee.com/forum/
Wiki:
http://www.wargame-wiki.com/Main_Page

Par videa

Airland Battle Beta Phase 1 videos:

12 nacija, 2 strane, 800+ jedinica, 150+ aviona, unaprijeđena verzija R.U.S.E. enginea te iznimno detaljno napravljene jedinice garantiraju mnogo sati zabave

Igra na steamu kosta 40 eura, 30 eura ako imate european escalation, te oko 200 kn ak uzimate preko drugih izvora XD

Ako tko zeli zaigrat koju samnom njubom nek se javi vamo pa razmjenimo kontakte na steamu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Itko igra? 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wargame: Airland Battle

da vratim temu iz mrtvih.

igrali itko ovaj ODLIČAN rts? na steamu je 10 eura pa si gledam bi li upikno il ne...

14 godina

uzo na steamu za 10 eura. makar niko ne igro,rijetko kupujem igre,barem da podrzim developere igre. mada vidim da ima ljudi koji multi peglaju.

15 godina
neaktivan

nabaci koji ss il napisi kratki osvrt da vidim kakva je igra. (ako nije problem)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

moze,igrao sam je prije satima.sad sam original uzeo doduše

pa evo da krenemod početka nekog.

kolko vidim igra ima mnošto patcheva i devovi su izbacili dlc s 2 nove mape i par novih jedinica (potpuno đabe za sve koji imaju igru),paze na balans jedinica i redovno patchaju kada treba.

igra radi jako dobro,solidan je engine i na svim konfama otprilike radi.

eh sad,gdje se razliku od ostalih igara... nema gradnje ikakve. i imas limitiran broj jedinica. postoje 2 strane, nato pact i varšavski pakt,svaka strana ima svoje zemlje i koristi jedinice iz hladnog rata (granica je 1985 godina cini mi se).

sve su licencirane jedinice i vojske ih koriste. svaka jedinica vrijedi odredjen broj bodova (što je ''jača'' košta više). postoji više modova igranja,najcesce je conquest (nešto kao battlefield),gdje zauzimas zone na mapi sa command vozilima i onda ako drzis više terena od protivnika onda bodovi laganu se povecavaju sve dok ne dobiješ meč. druga vrsta igranja je na bodove jedinica. dakle ako pošalješ 3 tenka od 150 bodova svakog kroz sumu a naletio si tamo na engineere sa rpgovima i uvatili su te nespremnog, ode 3x150 bodova u vjetar. kad protivnik skupi limit bodova za mapu game je over i to je to.

eh sad,vecina igranja se odvija na zoomed out pogledu,tako da nemas vremena baš gledati tenkove kako izgledaju i zoomirati previše na akciju jer se puno stvari odjednom događa,i pno micro managementa treba. svaka jedinica je korisna,jer svako oruzje u igri ima svoj range (u metrima) i ako nevidiš što se nalazi na teritoriju koji napadaš loše ćeš se provesti. ovo je valjda jedina igra gdje recon igra ogromnu ulogu. uglavnom se svodi na *ebeno dobru logistiku (ovo je valjda jedna od rijetkih strategija koju sam igrao gdje svaka jedinica ima ammo.) i gorivo. imas Urale (kamioni ruski) s kojima resupplyas jedinice jer svaka jedinica je vazna. mislim što će ti tenk koji je ispucao svih 8 svojih ATGM (anti tank guided missile-a) ,to mi se jaaako sviđa. tako da nemos samo massat recimo artiljeriju i bombardirat protivnika, imas supply.kad ga potrosis to je to. moras uvijek vodit brigu o tome kako ćeš potrosit ammo svake jedinice (igra ima iznimno high learning curve) i djeluje pomalo zastrajuce na prvo igranje...

sve utječe na štetu,dakle front hitovi rade najmanji dmg na tenkove (tamo su najdeblji)...ko i u pravom zivotu jel,svaka jedinica ima svoje statse,neki tenkovi su brzi,brze pucaju,neki su precizniji i imaju veći domet...neki vrijede 150 neki 75. sve je u taktici. isto vrijedi za AA,neki funkcioniraju na long range radar missile,neki su ko tunguska sa radar operated  mitraljezima itd... svaka jedinica necemu sluzi. onda su tu avioni (ima ih oko 150 u igri trenutno). neki su bombarderi,lovci,air superiority fighteri...)

igra nudi mnošto opcija,cak i 10v10 igre na extremno velikim mapama...di je koordinacija s svojom stranom neminovna za dobar napad. neprocjenjivo je vidit rush jedne strane sa hrpom transport helija sa podrskom hindova dok druga strana nema pojma što se dešava jer je jedan igrač s artiljerijom bacio dim da se ništa nevidi...

ja obozavam RTS igre,ali igru poput ove nisam igrao.toliko taktickih mogucnosti,a sve realno. nisam realniji moderni RTS igrao dosad. nema onih glupih powerupova i slicnih stvari u igri (tipa dobijes odredjen broj bodova pa bacis UAV scan ili nekakvi carpet bombing). toga uopće nema.imas svoje jedinice (koje si sam mozes izabrati prethodno meča.) i to je to.

još bi napomenuo da mi se jako svidja sistem deckova (kao u nekoj kartaškoj igri) di radis svoju vojsku. Izabares recimo nato pact i mozes sve jedinice iz nato pacta tu vidit i stavit ih u svoj roster (svaka jedinica odredjeni broj bodova uzme pa nemos nakrkat samo abrams tenkove recimo) tj. čak i mozes ali nema smisla jer ces izginut samo tako... a mozes i uzet vojsku samo odredjene zemlje pakta pa dobit pristup nekim jedinicam koje su specifične samo za njih (recimo francuzi imaju prototip mirage aviona ja mislim,nosi 2 bombe ekstra ili takvo nešto)... uglavnom igra je iznimno kompleksna ali i zadovoljavajuca kada si stavio recon jedinicu u šumu na nekom brijegu s kojeg imas odlican pogled,na brdu imas 2 atgm tenka da snajpaju protivnicke tenkove s max rangea) dok iza imas air support raznih helića koji mame njihov AA da izadje pa da tvoji bombarderi razore sve šta se mrdne...

ma ludilo je :)

screenshotova nemam,ali recimo ima na jutubu vulcanhd gaming koji igra wargame redovno,škicni koji video,traju po 20-50 minuta (ovisno o mapi,igračima)...izgleda konfuzno napočetku ali eto...sve se svodi na dobru takticku igru i pozicioniranje,svaka greška košta

igra je ok za gledat na jutubu,ja bacim oko tu i tam al igrat je nešto skroz drukcije,jako je napeto i stvarno je nešto drugo naspram svih rtsa koje sam igrao. ja dajem 9/10 sigurno ovoj igri. (a vidjevši i tudje reviewove vidim da nisam jedini).

14 godina

best spent 9.99 EUR ever!

ima ljudi koji igraju,chat interface u igri je jako dobar,sve je zivo i vrvi od rasprave o jedinicama,vojskama,taktikama,streljivu...

onako,mirni kutak sa ljudima koji aktivno igraju,odlična stvar. vidim da su pretezito hc rts fanovi što je odlično,ekipu se brzo da nać za 2v2 3v3 10v10...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

dugo nisam guštao u ijednoj igri kao danas u ovoj...

Nasao na chatu slucajno jednog bosanca koji zivi u danskoj,od 30 god,ima i kompanjona iz Engleske koji igra,i tako osli mi na ts,svi baratamo engleskim odlicno i bacili smo se u deck construct i taktiku i prvo opleli 10v10 pa smo onda igrali 4v4. prvu smo jedvice izgubili ali druga je bila makljaza...

koordinacija je nešto neviđeno,gdje svaki igrač se odaziva na odredjene akcije ako je u mogucnosti to napraviti,mene su recimo stisli u gradu i nisam mogao nikud nego to rješavati prvo,da osiguram bodove za svoju ekipu a ujedno ne izgubim svoje bodove (jer se igra na destruction)...i moram reci da su moje jedinice imale prednost ,em su bile veci veterancy rank, em sam koristio šumu i zgrade puuuno efikasnije od protivnika,cak sam i par tenkova snajpao...moje kolege su s desne strane dotad imale frku,al bome kad sam se oslobodio napasti (nekin 10 minuta igre) pozvao sam opaki AA i svoje jetove da pomognem kolegama,a 10 migova sa anti radar missiles je napravilo totalni haos u protivnickim tenkovima i helikopterima...

a tek onda artiljerija sa 12 km udaljenog polja s sumom u blizini tako da mogu sakriti svoje Urale koji resupplyjaju... vrh vrhova. totalno drukcije gledam igru sad kad vidim koliko mogucnosti ima kad se s drugim ljudima igra,em takticki zahtijeva puno em akcija nikad ne prestaje.

kolega je nedavno igrao 3 i pol sata 10v10 jer nijedna strana nije htjela odustati od teritorija,doslo je do toga da tenkovi više municije nisu imali a i ono malo što je ostalo su probavali izmamit van sa praznim kamionima...LUDNICA

12 godina

Frend i ja zajedno igramo par puta tjedno. Po mojoj vlastitoj procjeni srednji skill.

Ono što me frustrira je random bitka protiv dobrog protivnika.

Njih 4, nas 2 + dva random najveća kretana koja se mogu naći u toj igri.

Zatim popušimo jer jedan ili dva igrača feedaju naprijatelje.

Ak je netko zainteresiran da napravimo neki team uigranih igrača bilo bi super.

Neku bazu da znaš s kim igraš i da nije retard.

Igra 10/10, najbolje potrošenih 20e za neku igru.

I da..... igra zna bit totalni mindfuck.

Skupljam 10 minuta hrpu jedinica za napad da bi se kasnije ispostavilo da neprijateljski sektor brani samo par aa jedinica i 2 loša tenka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 11:59 (filter160).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
filter160 kaže...

Frend i ja zajedno igramo par puta tjedno. Po mojoj vlastitoj procjeni srednji skill.

Ono što me frustrira je random bitka protiv dobrog protivnika.

Njih 4, nas 2 + dva random najveća kretana koja se mogu naći u toj igri.

Zatim popušimo jer jedan ili dva igrača feedaju naprijatelje.

Ak je netko zainteresiran da napravimo neki team uigranih igrača bilo bi super.

Neku bazu da znaš s kim igraš i da nije retard.

Igra 10/10, najbolje potrošenih 20e za neku igru.

I da..... igra zna bit totalni mindfuck.

Skupljam 10 minuta hrpu jedinica za napad da bi se kasnije ispostavilo da neprijateljski sektor brani samo par aa jedinica i 2 loša tenka.

heeh,samo recon :)

ja se specijaliziram za recon,artiljeriju i pomno planirane air strikeove :D

fakat je efikasno za malo para,u svaki grm na mapi jednu razvedku imat i tu i tamo (gdje je sigurno) scout heli. i sve vidiš :D

ostavicu ti svoj steam pa dodaj,ovaj bosanac je ozbiljan lik,provodi sate na forumima i igrajuc igru a bome im ene je uvatilo (vec po imenima sve razaznajem što je što)

steam ID: Bytor (na avataru je Geddy Lee,kosato čudo ,svira crni bass,nemos fulat) ,a i pod recent game activiti je Wa/l battle

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice