Tražim neku staru arkadnu igricu...

poruka: 13
|
čitano: 2.884
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo iskopao sam negdje neki stari cd i nasao na njemu star defender 4 i xeno assault. Sjecate se onih arkadnih igrica s avionima, gdje letite prema gore i gadjate sve po redu. Zanima me jel zna netko gdje bih mogao skinuti jos takvih igara, i da se po mogucnosti mogu igrati u dvoje. (jedan na misu drugi na tipkovnici) Ove dvije ne mogu...

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Tražim neku staru arkadnu igricu...

Hmmm, znam za MAME i 1942. ('43., '44., itd.), meni najjači serijal, samo se postavlja pitanje legalnosti Osmijeh

Baš me zanima, ako imaš legalnu kopiju igre s komodorca, recimo - jel' to onda OK ili... ?

Pazi, gledam te!
17 godina

to su dvije igrice, MAME i 1942.? Jel se moze to naci negdje, bar neki demo il nesto, pa cu ja dalje traziti full verziju?

17 godina

Ne, nisu dvije igrice - MAME je skraćenica od Multiple Arcade Machine Emulator, dakle emulator starih arkadnih mašina na kovanice. To je rezultat nekakvog znanstvenog projekta, trla, vrla, koga briga... Ako ipak želiš znati nešto više: http://mamedev.org/devwiki/index.php/FAQ:About

Ono što tebe zanima je da na tom emulatoru možeš vrtiti igru imena 1942. (i njene nastavke), u stilu ovoga što si opisao, ali i još dosta drugih zanimljivih stvari (Golden Axe, aaaah!). Čitav serijal je zamišljen upravo na način na koji ga želiš igrati (dva igrača na jednoj tipkovnici), a mislim da možeš koristiti i kontrolere tipa joystick ili gamepad. Samu igru imaš u obliku nekakve ROM datoteke, koju zatim ućitaš u MAME. Ipak, nelegalno je posjedovati ove ROMove ako ne posjeduješ i originalnu mašinu Smijeh, jer autorska prava i dalje drže njihovi izdavači (ma koji oni bili). Baš me zanima funkcionira li ona priča sa legalnom igrom s komodorca, spectruma i sl. Za download ROMova malo potraži po netu, ako si baš zagrizao...

Pazi, gledam te!
17 godina

super mi je ovo, golden axe sam zadnji put igrao prije nekih 15 godina, mozda i vise. A sad, jel netko zna neke ipak malo novije igrice na ovu foru, dakle xeno assault ili star defender 4, koje iako izgledaju kao ove igrice s igracih aparata, ipak su za windows, malo su novije i to. Dakle za ove dvije mi ne treba emulator, samo ih instaliram i to je to...

17 godina
neaktivan

Metal Slug

0 0 hvala 0
17 godina
17 godina
neaktivan

Tyrian

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2008 17:46 (Zabushant).

0 0 hvala 0
17 godina

prehistoric

17 godina

Hvala ovima sto su se javili, ovaj metal slug je divota :-))))

A ostali, dajte, zar nitko ne osjeca nostalgiju prema ovim igricama, dajte prijedloge, recite sto ste igrali prije 10ak godina...

17 godina
neaktivan

prije sam igrao samo 1942, 1943 i R-Type (ako ga želite ubrijati u te screen-scrolere s letjelicama, koncept je sličan)

U zadnje vrijeme se vraćam u djetinstvo putem raznih emulatora.

Prije su mi omiljene bile: Contra (i njezini nastavci), Super Metroid, Megaman 2, Super Mario Bros., Castlevania - tim redosljedom. ima ih još ali recimo da su ovo top 5

jedino si moram kupiti kakav joystick, jer mi je sad na emulatoru nemoguće prijeći Contru sa tipkovnicom....

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina

DemonStar

17 godina
neaktivan

I ja sam pomalo nostalgičan! Zato koristim super nintendo emulator (tzv. ZSNES) na računalu.

Igrice se mogu igrati u dvoje, i ima hrpa zanimljivih naslova, od super maria, donky konga,mortal kombata, star warsa i milja drugih.

Moja preporuka OBAVEZNO ISPROBAJ!

spigyXP

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice