Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 323.532
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Total War: Rome 2
fila2208 kaže...

Doktore jel ima kakav fix da radi taj tvoj plugin ali i da radi msi plugin u igri?

Ne...

Iako ja sam si sada samo stavio SMAA preko SweetFX te minimalnu korekciju boje... pošto je igrin AA čisto sranje!

Brightnes i Gamma se da poštelat da se makne ona ispranost boja i dobije veći kontrast...

Ovo su mi postavke i totalno sam zadovoljan kako igra izgleda; naravno sve ovisi i o postavkama monitora!

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 19:13 (doktor1).
17 godina

Ova slika je već ja mislim na svim forumima, ali onda tko je igrao igru zna da to nije prečica od igre već od Mod Managera. Je da nije drastično drugačija, ali nije mutna niti ima crnu pozadinu, (na šta se jako puno komentara odnosi)...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 20:05 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Igra tko sa Germanima,ja sam sad počeo pa me zanima kak je? :)

You think by killing me tonight my powers will not rise there'll be nowhere for you to run when my hatred comes to life.
13 godina
neaktivan

e ovako

overclockao sam svoj CPU na 3.0 ghz sa stock coolerom

dobio sam bolje perfomanse u igre kod velikih bitaka i to za 10fps-a

ali temperatura se vrti između 69-74 C na 65-70% loada

dobro,loše,luđački??

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 21:01 (njuska11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
doktor1 kaže...

Ova slika je već ja mislim na svim forumima, ali onda tko je igrao igru zna da to nije prečica od igre već od Mod Managera. Je da nije drastično drugačija, ali nije mutna niti ima crnu pozadinu, (na šta se jako puno komentara odnosi)...

Takav stručnjak i windowsi na hrvatskom, {#}

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina

moram priznat da su egipćani prejakI! :D

hrpetinu zemlje imaju za start,soldidan income...a research rate je nenadjebiv. nekih 30 turnova ingame imam 156% research rate,positivan food svuda ( i public order),o income-u da nepricam i 5 vojski i 2 pune provincije s edictima. imam i pola trece provincije

jedinice pocetne su odlicne,strijelci su fora,generali mogu na slonovima jahat...fakat su nezaustavljiva sila

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 0:13 (Rocinante2112).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rocinante2112 kaže...

moram priznat da su egipćani prejakI! :D

hrpetinu zemlje imaju za start,soldidan income...a research rate je nenadjebiv. nekih 30 turnova ingame imam 156% research rate,positivan food svuda ( i public order),o income-u da nepricam i 5 vojski i 2 pune provincije s edictima. imam i pola trece provincije

jedinice pocetne su odlicne,strijelci su fora,generali mogu na slonovima jahat...fakat su nezaustavljiva sila

To ćeš govoriti dok ne dođeš do parthie, koja isto može furati slonove, uz parthian horse archere i cataphracte, harass force bez premca.

Al nije prelako početi sa njima, starta se sa jednom minor regijom, ali dok se skompletira par provincija postaju nezaustavljiv steamroll.

Potemkinhr#2800
17 godina
fila2208 kaže...
doktor1 kaže...

Pa šta ako su Windowsi na hrvatskom? Uopče ne vidim šta je tu smješno...

Šta ćemo se onda smijat svima sa engleskog govornog područja jer su im Windowsi na njihovom jeziku po defaultu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 7:35 (doktor1).
12 godina
neaktivan

jel 2. patch popravio štogod u igri po pitanju AI, grafike, lagga?

kuku lele

0 0 hvala 0
17 godina
Legiija kaže...

jel 2. patch popravio štogod u igri po pitanju AI, grafike, lagga?

Osim alpha gameplaya gdje je prisutan žuti filter, (kao GEM mod) igra grafički izgleda isto ili bolje nego na nekim slikama koje se mogu naći za vrijeme razni intervjua sa CA osobljem za vrijeme razvoja igre. Nemojte gledat službenu galerju na stranici jer tamo svi developeri stavljaju ušminkane slike! Dali GTA V izgleda ovako ispeglano izglađeno, obojano pun DOF efekta...?

Zbog tog žutog filtera je bilo toliko diskusije kada su pokazali i ljudi se se žalili da je igra sva žuta; sada maknu i ljudi se žale da igra nije žuta. Malo sam radio te SweetFXove, radio sa GEMom i ne paše mi to žutilo. Pogotovo na kampanjskoj mapi. Pa zamislite da je kampanjaska  mapa smeđa i žuta kao u alpha gameplayju...

Evo primjer kampanjske mape sa screenshota prije izdavanja igre, prvo šta sam prijetio kada sam još prije vidio ovo je identična jednolična morska površina i rekao da se nadam da će to promjenit. A to se i dogodilo jer moj vanilla screenshot izgleda kudikamo bolje od te slike. A da ne govorim da su popravili i sjene ispod drveća na kampanjskoj mapi koje su na screenshotu jedva vidljive.

P.S - možete vidjeti dim iz ovog vulkana na slici prijeizdavanja, (sama sredina slike); ti efekti na kampanjskoj mapi su dostupni samo ako je Particle Effects opcija u postavkama na Extreme

A igra ima i istu paletu boja koja se mejnja ovisno o vremenskim uvjetima.

Njihov screenshot te moj; jedino su kod mene neki Very High/Ultra detalji

Još jedan njihov te moj za usporedbu tonova...

Osim žutog alpha gameplaya te screenshotova u njihovoj galeriji na službenoj stranici, (koji su fotošopirani ili iz alpha gameplaya) igra u suštini izgleda isto kao i na screenshotovima na raznim stranicama šta smo vidjeli u kasnom stadiju razvoja igre, (primejri tih screenshotova jedan, dva, tri.....)

Kod ove igre nijhe problem grafika jer izgleda odlično, (to šta netko hoće CryEngine u strategiji sa gomilom vojnika njegov problem, jer ima i takvih) već problematičan AI u bitkama i užasne performanse kod nekih, (mnogih?) ljudi.

Meni bi osobno najdraže bilo da su zadržali sistem od four truns per year, dakle jedan trun jedno godišnje doba kao u Shogunu 2 jer mi je to draže. Iako i ovjde kada dođe mladi general od cca 35 godina on "traje" 40 turnova, (naravno ako ne pogine u borbi) šta je dosta dugo..

Prvi put kada sam krenuo nisam ni vidio da sam išao u bitku sa faction leader generalom koji je imao 74 godine te je nakon šest turnova umro u starosti. Tada je usljedio šok no srećom ipak nije tako kritično. No bilo bi dobro da kod odabira generala možemo vidjeti koliko ima godina te da su ubacili što je stariji da ima neke bonuse pošto će brzo u vječna lovišta...

Tu je nadalje i politički sistem koji doduše najbolje funkcionira kod Rimljana i Kartage jer kod njih je drugačiji no također se i tu treba pozabavit raznim opcijama.

A šta se tiče zakrpa, da poboljšavaju mnogo toga. Update igre plus par modova i Total War iskustvo je odlično.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 9:23 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...

Lijepo obrazlozeno...{#}

15 godina
doktor1 kaže...
fila2208 kaže...
doktor1 kaže...

Pa šta ako su Windowsi na hrvatskom? Uopče ne vidim šta je tu smješno...

Šta ćemo se onda smijat svima sa engleskog govornog područja jer su im Windowsi na njihovom jeziku po defaultu...

pališ se ko šibica, šalio sam se. Odrasti :)

Kad se novi patch očekuje za total war?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
doktor1 kaže...

Odlično...

Čovjek je u par minuta našao gro tema plakanja, pljuvanja i slično kod izlaska Medival 2 naslova....

Uvijek su igre imale bugove i nisu briljirale na samom startu...

A i ovdje pomalo dolazi sindrom, "Kud svi tu i mali Mujo"... Odnosno, treba pljuvat, pa makar niti nepoznam mehaniku igre uopće itd...

Ček ček, znači trebali bi im progledat kroz prste jer ponavljaju istu grešku iz igre u igru?

Čovjek bi pomislio da uče na svojim greškama, da im je ovo prvi put nebi me čudilo niti bi itko bio kivan na njih. Zar ćemo opraštat ne dovršene proizvode (beta) jer im se žurilo.

Najbolje onda da za njihova obećanja i narudžbe mi njima faxiramo novac (beta verzija pravog) a pravi ćemo zadržat do dovršena proizvoda.

Nemojte mi sad s uletima "nemože se sve polirat, to je nemoguće" jer ovo što su oni izbacili nije gotov proizvod i nisu bili sitni bugovi koje je trebalo iscrpno testirati da bi ih našli.

Oni nisu uopće odigrali svoju vlastitu igru koju su napravili jer da jesu naišli bi na bugove...ili možda jesu, što je još gore.

Zar smo toliki mazluni da smo se naviknuli da plaćamo punu cijenu za nedovršen proizvod. Ako ovo smatramo OK onda nešto s nama nije ured.

17 godina
Vakaka kaže...

Ček ček, znači trebali bi im progledat kroz prste jer ponavljaju istu grešku iz igre u igru?

Ne, nebi im trebalo progledat kroz prste! I igra je minimalno morala biti ovakva kakva je nakon prva dva, tri patcha! To je bez ikakvih pogovora morao biti vanilla release!

Ali stvar je u tome da se po Rome 2 naslovu skoro jednako pljuje kao i po prethodnicima!

Pa sreo sam postove gdje ljudi nemaju pojma o osnovnim mehanikama, nezanju koristi agente itd, a igri daju 1/10 jer su izbacili Familly Tree

Te ima toliko pljuvanja od stane korisnika koji niti neznaju koje opcije igra ima i kako ih koristi, ali bitno da pljuju.

Evo ti i primjer ismijavanja ikone. Neki tukac stavi od Mod Managera ikonu koja NIJE ista kao Rome 2 ikona i TW centar i TW forumi počnu brujit o ikoni i u pet stranica ne vidim niti jedan post koji kaže ovo šta i ja - to nije ikona od Rome 2 igre!

Kud svi tu i mali Mujo!!

Igram Total War od prvog Shoguna i nakon patcheva i par modova igra mi je odlična! Nakon toga modiranja/patchiranja nisam imao problema sa AIem u bitkama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 11:08 (doktor1).
16 godina

mislim da se sa tehničke strane najviše pljuvalo po empire-u i rome-u 2

empire je isto bio krkljanac žešći

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 11:03 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

u empireu i dan danas nakon svih patcheva i tko zna čega imam zamrljana blurry slova :D

o/

0 0 hvala 0
16 godina

a izdano je koliko điđabajta pečeva?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ah uvijek isto za sve igre na svijetu... Igra se proda u 2.000.000 primjeraka, 5.000 ima probleme, 4999 piše o tome na forumima i onda je igra smeće jer ne radi savršeno u 0,0025% slučajeva...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
3 9 hvala 0
14 godina

preorder special forces je 11.5 GB, sada sa zadnjim patchem 1.6 na hardu zauzima 16.3 GB, bez modova...

moglo je i gore {#}

za rome 2 moram skinut patch 2 i vidjel dal mogu skalirat grafiku kako spada, jer sa 1. patchom je bolje koliko-toliko ali ni blizu onoga što se posta u ovoj temi...

@post iznad:

a tebe plaćaju da pises kontra toga i "ispravljas sliku"? fakat vjerujes da je samo 2% ljudi imalo probleme sa vanilla verzijom? ili možda da probleme u svom studiju nisu uočili prije izlaska, nego tek tjedan nakon? što imaju 20 konfiguracija na kojima isporbavaju igru?

što ne smijem napisati da nakon gigabajta patcheva imam jos uvijek slova od kojih osljepim nakon dvosatnog igranja? dođeš tu i pišeš da nemaju svi taj problem. ok ja imam i to sam napisao. niti sam bilo gdje napisao da tih 2 milijuna ima isti problem.

očito imam takvu usranu srecu da kod svakog primjerka Total War igre od Empirea imam probleme. ti nemas i sve 5. jel imas takvu nadnaravnu potrebu to pisati 4. put da smo mi sa problemima u "zanemarivoj manjini"?

o/
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 11:25 (Apachy).

1 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

za rome 2 moram skinut patch 2 i vidjel dal mogu skalirat grafiku kako spada, jer sa 1. patchom je bolje koliko-toliko ali ni blizu onoga što se posta u ovoj temi...

Obavezno čekiraj ovu opciju ako nećeš da igra radi downscaling...

I kakvih 11/16 GB?

Igra ima 18 GB kod instalacije!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 11:29 (doktor1).
17 godina
Tonči kaže...

Ah uvijek isto za sve igre na svijetu... Igra se proda u 2.000.000 primjeraka, 5.000 ima probleme, 4999 piše o tome na forumima i onda je igra smeće jer ne radi savršeno u 0,0025% slučajeva...

Tako je ili dođe neki koji nezna ni kako koristit diplomata na mapi ni osnove igre pa piše kako je igra ok i izvlači brojke iz šu...

15 godina
Apachy kaže...

preorder special forces je 11.5 GB, sada sa zadnjim patchem 1.6 na hardu zauzima 16.3 GB, bez modova...

moglo je i gore {#}

@post iznad:

a tebe plaćaju da pises kontra toga i "ispravljas sliku"? fakat vjerujes da je samo 2% ljudi imalo probleme sa vanilla verzijom? ili možda da probleme u svom studiju nisu uočili prije izlaska, nego tek tjedan nakon? što imaju 20 konfiguracija na kojima isporbavaju igru?

što ne smijem napisati da nakon gigabajta patcheva imam jos uvijek slova od kojih osljepim nakon dvosatnog igranja? dođeš tu i pišeš da nemaju svi taj problem. ok ja imam i to sam napisao. niti sam bilo gdje napisao da tih 2 milijuna ima isti problem.

očito imam takvu usranu srecu da kod svakog primjerka Total War igre od Empirea imam probleme. ti nemas i sve 5. jel imas takvu nadnaravnu potrebu to pisati 4. put da smo mi sa problemima u "zanemarivoj manjini"?

Ignore tončija, on samo misli da je troll.

17 godina
odjavljen
Vakaka kaže...
Tonči kaže...

Tako je ili dođe neki koji nezna ni kako koristit diplomata na mapi ni osnove igre pa piše kako je igra ok i izvlači brojke iz šu...

Morat ćeš ponoviti srednjoškolsko gradivo iz stilskih figura... Pojašnjenje: brojke su nebitne, to je okvirno nabacivanje i bitna je poanta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 12:54 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...

Morat ćeš ponoviti srednjoškolsko gradivo iz stilskih figura... Pojašnjenje: brojke su nebitne, to je okvirno nabacivanje i bitna je poanta.

Tako je ništa ne radimo i nismo završili srednju školu, a to okvirno nabacivanje (podjeb....) zadrži za sebe.

17 godina
odjavljen

Naravno da neću, osim ako ti svoje okvirno nabacivanje o "problemima" u igri nemaš namjeru zadržati za sebe. Iz tvoje perspektive igra ima strašnih problema jer po forumima "puno" ljudi piše kako ih ima, a zapravo se u stvarnosti radi o sitnom broju igrača koji su bučni baš zbog toga što oni zadovoljni ne pišu.

Eto, meni od prvog dana radi besprijekorno i nisam jedini, dapače, drastično nas je više od ovih kojima ne radi. {#}

14 godina
doktor1 kaže...
Apachy kaže...

Obavezno čekiraj ovu opciju ako nećeš da igra radi downscaling...

I kakvih 11/16 GB?

Igra ima 18 GB kod instalacije!

ma 16gb poslje zadnjeg 1.6 patcha, govorim za empire total war, ne za rome 2

o/
17 godina
Tonči kaže...

Naravno da neću, osim ako ti svoje okvirno nabacivanje o "problemima" u igri nemaš namjeru zadržati za sebe. Iz tvoje perspektive igra ima strašnih problema jer po forumima "puno" ljudi piše kako ih ima, a zapravo se u stvarnosti radi o sitnom broju igrača koji su bučni baš zbog toga što oni zadovoljni ne pišu.

Eto, meni od prvog dana radi besprijekorno i nisam jedini, dapače, drastično nas je više od ovih kojima ne radi. {#}

Pišem iz iskustva s dotičnom igrom na određenoj težini (da ne ispadne da se pušem) s neznam koliko već utrošenih sati, da si čitao moje postove zaključio bi da ja zapravo igram i izvjestim o tome a ne "pročitao na forumu".

Sad te nemogu pitat jer je igra dosta ispeglana s zadnjim zakrpama koga god sam upitao imao je probleme s AI prilikom siege bitke koja je imala luku (pogotovu ako je AI pokušao koristit i brodove u takvoj bitci).

Ako 8 od 10 ljudi kaže da je imao problema to ne smatram manjinom, naravno neznam koliko nemam brojke pri ruci, a u tih 8/10 si ti i tvoj kolega tako da ste manjina.

BTW i ja nisam pisao na njihovu forumu i moj frend isto a oboje imamo problema s "glupim" AI.

Zar ti možda nije palo na pamet da mnogi ne sudjeluju u temi na forumu a imaju iste probleme ili jednostavno nisu ni došli do takvih sukoba pa da su iskusili takav AI jer je AI mnogim bio dosta pasivan pa se nije ni dogodila takva bitka da je AI napao s kopna i mora grad s zidinama.

16 godina

Staviti nekakav online radio, uzet hladnu pivu, dignit noge na stol, tastaturu na sebe i laganini rome2, bez stresa, laganica... nirvana

- Pa onaj osjecaj kad Mujo(battle advisor) kaze "The enemy general is dead"

- Ili onaj osjecaj kada flankas protivnika i kad zastave pocnu trepterit bijelo jedna za drugom.

- pa ona opsada grada koja ima samo jedan ulaz, routas sve protivnicke vojnike i stavis svoje na taj jedini izlaz, i pokoljes doti jednog.

- Ili onaj pokolj kada napravis sa nekoliko grupa ballista dok te protivnik ide napast...

- Ona strka kada se neprijatelj povlaci a ti mu nisi ubija generala...

Dajte ljudi ima jos dobrih primjera... Samo FPS,lag,FPS,lag, detalji...

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Abomb kaže...
Dajte ljudi ima jos dobrih primjera... Samo FPS,lag,FPS,lag, detalji...

Igra je dosta ispeglanija s patch 3 beta (samo ne radit alt+tab jer igra promjeni rezoluciju i nemoš ništa napravit).

Sad je AI u neku ruku malo bolji i dalje je pasivan braneći grad (možeš ga laku ubit sa strelcima i katapultima a da te ne napadne) ali ide na bolje na otovrenom čak pokuša i flankat.

Jedini problem koji sam zamjetio je u MP a to je da su vidljive jedinice koje se kreću po mapi usporene.

Desinhronizacije nema, valjda su to riješili, nemogu tvrdit 100% jer nisam odigrao bar +100 đireva u coop.

Uglavnom preporuka za patch 3 betu osim tog buga kod alt+tab ili ctrl+alt+del.

Malo me izbaci iz takta prilikom diplomacije s istočnim zemljama, kad se pojavi Gal na slici a glas ko u grlice.  :)

Nakon patcha 3 opet sam se vratio na THIS IS SPARTA kampanju i uživam.

Jedinice se dosta duže zadržavaju u borbi i nema vrlo laganog chain routinga.

Pazite se protiv iste "težine" jedinica jer sad će vas mačevaoci nakantat ako su vam sve spear jedinice i niste aktivni sa specialnim mogućnostima kako generala tako i jedinica.

Ako naletite na početne jedinice "Levy" i dalje će ih vaši hoplites pobjedit dosta brzo ali protiv iste težine jedinica bit će muke, nećete moć bit vrlo pasivni ko prije ove zadnje zakrpe.

Eto, ima dosta dobra za reć.  :)

16 godina

kad alt tabaš i vratiš i dobeijš onako zumiran ekran kao što si rekao probaj opet alt tabat i istovremeno stisnut tipku za meni.

meni se tako igra vrati u normalno stanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice