Sva sreća pa Witcher 3 nije gladan grafičke memorije.
Neka starina od relativno OK quad procesora 3+ GHz, 4 GB RAM i barem GTX 660 - AMD 6950 sa 2 GB memorije mogu relativno ugodno gurati na low - medium postavkama.
Jedini dio igre koji guši stare konfiguracije su gradovi, posebno Novigrad, ali i to se da nariktati u postavkama koje možete naći na netu i u ovoj temi.
Ja ga igram na na mixanim postavkama ultra-high na Phenom II 965 BE 4GB RAM i R9 280x, grafička me izvlači poprilično i njezino zauzeće je izvan gradova skoro 100%, dok u gradovima pada zauzeće na 50% ali opada i zauzeće procesora što je čudno. Nedavno sam dodao još 2 GB RAM, pa je sada ukupno 6GB i osjeti se da je manje frame dropova u gradovima.
GTX 960 2GB; sve na ultra osim shadows high, (uz uključen hairworks na high i 8xAA te HBAO+) i FPS samo u močvari padne na cca 27.
No samo spuštanje Foliage visibilty range opcije sa ultra na high rješava taj problem i igra radi bez greške na zaključanih 30 FPSa.
Sve high postavke + HBAO i isključen hairworks = lock@50 FPS; radi uglavnom na 60, ali ima padove do 50 tako da zaključam na najnižii FPS i to je to...
_________
_________
Sutra dolaze recenzije

? Igra mi se strašno dvojka, a B&W još više... a tek sam sad otišao iz Flotsama

ne mozes ljudima udovoljiti :)