Za pod 1 ne mogu nista reci jer sam samo za FF uopce cuo
Pod 2, sta fali swtoru? Igra je dobra, contenta ima hrpa i redovito izlazi novi, broj igraca je stabilan vec godinu i pol dana, ne znam zbilja na sto mislis?
bila je P2P pa su presli na F2P,zar ne?
da i?
SW ima stotine milijuna fanova i vecina nije smatrala igru vrijednu placanja mjesecne pretplate ili cak ni zauzimanja prostora na HDD-u,serveri su bili pustare i svako malo su se spajali,igra je lsa MMO kao i ESO ,brojni fanovi nemogu spasiti igru od unakazivanja prelaskom na F2P.
Evo samo jos komentar pa da prestanem offtopicariti. Swtor uopce nije unakazen prelaskom na F2P, ja i vecina ljudi u igri koje znam svi smo pretplatnici. F2P je swtoru udahnuo novi zivot i toliko potreban content koji sad redovito izlazi. SWTOR je kupilo 2 milijuna ljudi, niti jedan MMO ne moze zadrzati toliki broj igraca u danasnje vrijeme kad ima milijun drugih igara tog tipa. Vecina kupaca novih MMO-a su gutaci sadrzaja, koji kad probave cijeli content u prvih mjesec-dva, prelaze na nesto drugo. Sve je to viđeno na swtoru, GW2, Secret Worldu itd. Tako će biti i sa TESO.
SWTOR sad ima vjerujem redovitih 300k ili vise pretplatnika plus F2P igrace koji besplatno prakticki samo pricu mogu odigrati. A cash shop je ono sto SWTOR-u donosi lovu, u swtoru se pretplatnik osjeca povlasten, jer povlastice su zbilja mnoge. SWTOR ima zaista kvalitetan PVE, PVP je manjkav u neku ruku i to je to.
Naravno u ono gore navedeno ne spada jedino WOW, koji je poseban skroz, mnogima je bio prvi MMO i njima se ne isplati opet takvu kolicinu vremena investirati u druge igre, da ne spominjem azijske modele placanja, plati koliko igras, jednodnevne pretplate itd. plus fantasy setting koji prolazi u aziji, a SW fransiza jedino USA i Europa.