Da ,li se može postići to da na Windows Visti rade stare igre i kako?
Naprimjer Warcraft I i II
Da ,li se može postići to da na Windows Visti rade stare igre i kako?
Naprimjer Warcraft I i II
Na samoj Visti tesko/nikako.
Mozes za DOS igre instalirat program koji se zove DosBox - emulator za DOS, procitas uputstva, nije prekompliciran i igras DOS igre u njemu
za igre koje rade pod starijim Windozama je malo kompliciranije, mozes skinut Virtual Machine u koji moras instalirat OS koji ti treba, npr Win ME - pod njime radi skoro sve, ali to ti je gotovo ekvivalent ko da napravis novu Win ME particiju i tamo sve instaliras (uz malu razliku sto kad to napravis pod Vistom guta malo vise resursa, ali kad ti dojadi ugasis i u Visti si, sa druge particije moras resetirat za povratak u Vistu, takodjer kad ti skroz dojadi u Visti to uninstall napravis, a tamo moras brisat particiju)
DosBox ti je najlakši za to, ne trebaš se bezveze zafrkavat s virtualnim računalima...
Ne moze win 95, win 98 itd igre igrat pod dosboxom, tako da war1 ce igrat u njemu, ali fallout 2 recimo nece, za to mu treba virtual machine ili slican program i instalacijski cd windoza koje vec treba, meni je pod ME u machine-u sve radilo skoro, a i jednostavno ga je koristit, besplatan je itd.
Meni fallout 2 radi na 7-ici bez ičega, samo što onaj video na početku nevalja, a igra radi dobro.
Ne rade sve win igre stare pod 7icom
Ljudi ne instaliraju te gluposti iz ciste zezancije jer nemaju drugog posla
Covjek je pitao kako ja sam mu dao odgovor, ako imas pametniji/jednostavniji onda mu ga daj