Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 732.284
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

evo skinio sam demo...kako da ga sad instaliram?u folderu gdje je demo skinut nema nikakvi instalacijski file...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2
pupa265 kaže...

evo skinio sam demo...kako da ga sad instaliram?u folderu gdje je demo skinut nema nikakvi instalacijski file...

uspio sam riješit problem...

16 godina
toohazard kaže...

Pretpostavljam da je ovo već bilo al možete mi reć gdje je najjeftinije uzet dvojku?

Nadam se da će nekom pomoći ove informacije: 

game.co.uk  cca 308 kn (plus poštarina)

ili da vam netko naruči 330 kn  

adria computers 359 kn itd

rabljeni key - od 150 do 250 kn 

16 godina
Starcraft i Starcraft 2

Dok čekam original da mi stigne konačno sam pobijedio i terran kompa na insane težini.

Još prije su pali i zerg i toss. {#}

Kako vama ide protiv kompa?

5 Insane kompa je nemoguće dobit
1 Malo mi je falilo
5 Dobio sam ga
0 Insane je laganini
0 Dobio sam 2 insane AI odjednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Dok čekam original da mi stigne konačno sam pobijedio i terran kompa na insane težini.

Pa insane kompa uvijek možeš dobiti cannon rushom, možda i bunker rushom i vjerovatno 6 poolom, a ako ideš na dulji meč onda je malo teže jer trebaš imat dobar macro pošto on mina 7 minerala po radilici, a ti 5 i on će imat više vojske, pa se moraš snać.

Potpis
16 godina
hellraiser1110 kaže...
Tomo Yoda kaže...

Pa insane kompa uvijek možeš dobiti cannon rushom, možda i bunker rushom i vjerovatno 6 poolom, a ako ideš na dulji meč onda je malo teže jer trebaš imat dobar macro pošto on mina 7 minerala po radilici, a ti 5 i on će imat više vojske, pa se moraš snać.

Tek sam danas saznao za cannon rush. Vidio sam nekog lika kako dobija 2 insane sa cannon rushom. 

Uspio sam ih dobiti prsa o prsa {#} Ali iskreno i nemam baš neki makro. 

Zanima me kako ću proći u brončanoj ligi {#}

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Zasto kad pokrenem instalaciju izbaci mi ovo sa slike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 12:50 (Intelovac123).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Mani se kompa, igraj protiv drugih ljudi što prije uzmogneš. Komp samo macra i tu i tamo pošalje val vojske na tebe, uopće ne zna reagirati na rush ili harass i uvijek pada na iste fore (insane nema ništa bolji AI, već samo ima pozitivni hendikep tako da se nikakav macro protiv njega ne isplati). Oni koji previše igraju sa kompom se obično deprimiraju kad krenu igrat ladder, jer misle da igraju ne znam kak dobro i onda ih u bronze ligi krenu masakrirati svi po redu.

Najbolje je skipati practice matcheve, odmah krenuti na ladder, skupiti hrpu lossova i onda gledati replay po replay i vidjeti gdje i zašto gubiš.

Inače, po meni je najzabavnije biti njubara i polako učiti i napredovati. Ja sam konačno sa svojim zergom stigao u platinum i više mi se uopće ne igra, da bi održao status quo moram konstantno "trenirati" a nemam niti vremena niti volje niti živaca za tako nešto. Zato mi SC2 shortcut polako skuplja prašinu a ja lupam po Left 4 Dead 2 {#}...

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ako netko ima viška guest pass ili možda čak i cijelu igru pa da mi da. Bio bi jako zahvalan.

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Frentt kaže...

Ako netko ima viška guest pass ili možda čak i cijelu igru pa da mi da. Bio bi jako zahvalan.

Oš i 200 Kn džeparca? {#}

15 godina
neaktivan
baba kaže...
Frentt kaže...

Oš i 200 Kn džeparca? {#}

Ne treba. Samo igra :P

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
16 godina
baba kaže...
Tomo Yoda kaže...

Mani se kompa, igraj protiv drugih ljudi što prije uzmogneš. Komp samo macra i tu i tamo pošalje val vojske na tebe, uopće ne zna reagirati na rush ili harass i uvijek pada na iste fore (insane nema ništa bolji AI, već samo ima pozitivni hendikep tako da se nikakav macro protiv njega ne isplati). Oni koji previše igraju sa kompom se obično deprimiraju kad krenu igrat ladder, jer misle da igraju ne znam kak dobro i onda ih u bronze ligi krenu masakrirati svi po redu.

Najbolje je skipati practice matcheve, odmah krenuti na ladder, skupiti hrpu lossova i onda gledati replay po replay i vidjeti gdje i zašto gubiš.

Inače, po meni je najzabavnije biti njubara i polako učiti i napredovati. Ja sam konačno sa svojim zergom stigao u platinum i više mi se uopće ne igra, da bi održao status quo moram konstantno "trenirati" a nemam niti vremena niti volje niti živaca za tako nešto. Zato mi SC2 shortcut polako skuplja prašinu a ja lupam po Left 4 Dead 2 {#}...

Došla mi igra i taj dio sam saznao na vlastitoj koži :) Komp te samo zatupi.

Ali ako ništa drugo, barem sam naučio malo o jedinicama i građevinama dok nisam dočekao original. 

Očekivao sam da ću brzo doći do silver lige, ali sam još uvijek u brončanoj sa 15 pobjeda i 18 poraza, ili tako nešto. 

Na početku su me samo dobijali rush-em, dok nisam naučio protiv toga (scout).

A sada me pobjeđuju tako da ja donesem neku glupu odluku :)

Rijetko tko me baš razvali. 

Svaka čast za platinum!

Ako ti se da, pošalji pp pa da budemo frendovi u igri.

Igram kao toss. 

15 godina
neaktivan

Za preći u Silver ligu trebaš znati samo par stvari:

- nikad nemoj prestat radit radnike

- scoutaj

- nemoj se supply-lockat

- nemoj koristit queue

- nemilice troši sve resurse što imaš, nije bitno na što, glavno da su minerali i gas na nuli

- zagradi choke ak možeš (većina njubara rushaju)

- nek ti sve zgrade za proizvodnju jedinica uvijek nešto rade; ak imaš npr. četiri gatewaya a samo dva istovremeno rade jedinice onda ti je loš build order; isto ako imaš samo dva gate-a i tonu nepotrošenih  resursa

Toss je dosta newbie friendlly jer mass stalkeri rulaju, a još ako znaš stavljat force fieldove nitko ti ne može ništa u nižim ligama. Ak igraš protiv zerga samo pogledaj koliko brzo uzima drugi extractor - ako jako brzo ima dva vjerojatno ide na mute tako da ga možeš uredno zgaziti sa gateway jedinicama prije nego ih uspije naštancat, najbolje tamo negdje kad mu se napravi Lair. Ako se expa ili glupira sa land jedinicama, onda gomilaj gateway i nabaci kojeg Colossa. Ako krene odugovlačit napravi starport i maltretiraj mu OL-ove feniksima, garantirano će bronzeri poluditi.

Potražim te u igri kad se vratim na SC2, što možda neće bit tako skoro, treba mi pauza. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:49 (baba).
16 godina
baba kaže...

- scoutaj

- nemoj se supply-lockat

- nemoj koristit queue

- nemilice troši sve resurse što imaš, nije bitno na što, glavno da su minerali i gas na nuli

- nek ti sve zgrade za proizvodnju jedinica uvijek nešto rade; ak imaš npr. četiri gatewaya a samo dva istovremeno rade jedinice onda ti je loš build order; isto ako imaš samo dva gate-a i tonu nepotrošenih  resursa

Toss je dosta newbie friendlly jer mass stalkeri rulaju, a još ako znaš stavljat force fieldove nitko ti ne može ništa u nižim ligama. Ak igraš protiv zerga samo pogledaj koliko brzo uzima drugi extractor - ako jako brzo ima dva vjerojatno ide na mute tako da ga možeš uredno zgaziti sa gateway jedinicama prije nego ih uspije naštancat, najbolje tamo negdje kad mu se napravi Lair. Ako se expa ili glupira sa land jedinicama, onda gomilaj gateway i nabaci kojeg Colossa. Ako krene odugovlačit napravi starport i maltretiraj mu OL-ove feniksima, garantirano će bronzeri poluditi.

Potražim te u igri kad se vratim na SC2, što možda neće bit tako skoro, treba mi pauza. :)

Hvala na savjetima, zvuče odlično.

Sada još 'samo' da ih počnem i primjenjivati :) 

Tak je i meni dosadio CoD. Dobro je kod SC što uvijek možeš igrati i 2v2 ili 3v3 ili FFA itd...

Uživaj u L4D :)

15 godina
neaktivan
baba kaže...

- scoutaj

- nemoj se supply-lockat

- nemoj koristit queue

Za silver ligu je mislim dovoljno imat 2 prsta. Ako ove stvari koje si napisao dobro naucis definitivno si u top200 cijelog servera, a ako si toss onda top20 :)

16 godina
Snowie kaže...
baba kaže...

- scoutaj

- nemoj se supply-lockat

- nemoj koristit queue

Za silver ligu je mislim dovoljno imat 2 prsta. Ako ove stvari koje si napisao dobro naucis definitivno si u top200 cijelog servera, a ako si toss onda top20 :)

Na što misliš kada kažeš 'cijeli server'?

EU server?! 

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

upravo tako... iliti drugim rijecima da ces biti top200 u diamondu sigurno.

0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft i Starcraft 2

E tu si stvarno malo pretjerao, za uć u diamond ipak treba malo skilla. Ali za dobar početak je to jako bitno, može se reći da je to temelj igre. Prvo se treba dobro upoznati s jedinicama svojim i jedinicama drugih rasa. Koje su im prednosi i slabosti. Ona možeš krenuti s proučavanjem glavnih taktika koje pojedine rase koriste i koje su im slabosti. Gotovo svaka jedinica(taktika) ima teški counter s kojom lako možeš doći do pobjede. Uglavnom scoutati što više da u svakom trenutku znaš  što te čeka. Pogledati što više replayeva, pogotovo svojih izgubljenih mečeva da vidiš u čemu si griješio. Preporučam i da pogledaš neke castove od day 9 i huskey-a, day 9 stvarno temeljno analizira mečeve i možeš puno toga naučiti. En taro Tassadar!

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

¸JA sam u brončanoj ligi i sami njubovi, cesto igram 1 vs 1 sa terranima, usavrsio sam rush gledajući replaye lossova, par sati proučavanja savjeta Husky-a i HDstarcrafta i supp mi ide. Samo glupo mi je sto u placment mecevima mi da nekog lika koji je 4 u diamond ligi a mom friendu koji je cisti noob u starcraftu daju neke tam njubove koji su zadnji na ljestvici u brozne, tako je on sad u silver a ja u bronze. Prestao je igrati jer se nemoze vratit u drugu ligu i tam su ga razbijali od 30 meceva pobijedio je samo 3{#}

Ali ja sam zadovoljan u broncanoj ima iskusnih i njubara ali neopisiv događaj kad posaljes jednog marinca i unisti mu radnika dok radi baraku, inace ja sam specializiran samo za brzi rush i kad treba campat to dolaze problemi. Trenutacno igram 2 vs 2 i ucim se kampat{#}

Nick:ElitePer

Code:182

Ovih dana me nema na sc2 jer sam bolestan ali ocekujte me za 3 ili 4 dana.

Hell, it´s about time{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bera kaže...

¸JA sam u brončanoj ligi i sami njubovi, cesto igram 1 vs 1 sa terranima, usavrsio sam rush gledajući replaye lossova..

Ima JAKO puno igrača koji nauče jedan build order (tj. jedan timing rush) i onda samo drve po njemu, naravno zato što za tako nešto ne trebaš ne znam kakav skill a potencijalno je prilično učinkovito - stalno igraš sa novim ljudima i nije teško ni boljeg igrača uhvatiti nespremnog. I onda takav jedan rusher uz malo sreće dođe do Golda ili čak Plata,  rush odjednom više ne pali i svi ga gaze. I što dečko radi? Naživcira se ko konj, ode na forume i dere se kako je to-i-to imba i pokazuje na svoj ladder status kao dokaz kak je on dobar igrač. :)

Po meni je daleko bolje i zabavnije zadržati se što duže u nižim ligama i isprobavati sve živo i neživo ali uz naglasak na macro i "pametnu" igru. Svaka budala može naučiti napamet jedan BO (čoeče sevn rouč raš je super vidi me već sam u goldu) ali to je slijepa ulica. Ionako nije ni bitno kakav simbolić imaš kod profila i koliko si lossova nakupio (osim ak visiš na patetičnim eu B.net forumima), bitno je da je gušt.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 9:34 (baba).
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

ne... nisam pretjerao. Sve sto trebas naucit je po 2 najstandardnija/sigurnija build ordera i njihove prilagodbe (sto se tice strategije) za svaku rasu i ako primjenjujes sve te osnove savrseno GARANTIRANO si u vrhu vrhova dijamanta. Inace sam 3k+ bodova terran s MMRom s kojim me sparuje sa 3300-3400 igracima. Igram terrana jer mi je iz iskustva najzanimljivije, najteze i najbolji izazov. Isto tako sam igrao tossa jedno vrijeme tek toliko da dokazem koliko je rasa upropastena u odnosu na brood war i dogurao sam smurfom do 3200 sa samo 4gateom, 3gate+vr rush i cannon rushevima, stvarima za koje ti treba doslovno 1 mozdana stanica... komedija. Zergom sam isto solidan i nekad offraceam na glavom accu s 50+% win ratiom. 

Pa mislim da sam kvalificiran da mogu sa sigurnoscu reci da ako si sposoban za non stop produkciju radilica, vojske, da se ne supply blockas i da imas samo osnovno razumjevanje strategije da si u top200 sigurno (ako si toss i hoces raditi 4gate ovo zadnje nije uvjet). 

I molim vas, nemojte gledati Huskya, HDStarcrafta, Crotu i ostale smjesne likove u edukativne svrhe... Od castera igru stvarno bas razumije samo Day[9] i od njega bi definitvno svaki savjet prihvatit (bar dok ti to sto govori ne postane druga priroda samo po sebi). Artosis je dobar, ali samo ako imate zivce da prezvacete tu samodopadnost i pristranost zergu u nekim situacijama (pogotovo sto se tice zvt match-upa). Tastelessa ne spominjem jer je on vise kao zabavljac... ali sigurno i on vise razumije igru od prve trojice koje sam napisao, iako rijetko to pokazuje :D

EDIT: Eto savrsen primjer danasnji GSL (ako neko gleda), code A partije. Znaci doslovno jedni od najboljih igraca na svijetu, a pokazali su da nemaju pojma kako i zasto, ne razumiju igru ali su tamo samo zato jer se rijetko supply blockaju i macro im je skoro savrsen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 10:44 (Snowie).

0 0 hvala 1
16 godina
del4nec kaže...

E tu si stvarno malo pretjerao, za uć u diamond ipak treba malo skilla. Ali za dobar početak je to jako bitno, može se reći da je to temelj igre. Prvo se treba dobro upoznati s jedinicama svojim i jedinicama drugih rasa. Koje su im prednosi i slabosti. Ona možeš krenuti s proučavanjem glavnih taktika koje pojedine rase koriste i koje su im slabosti. Gotovo svaka jedinica(taktika) ima teški counter s kojom lako možeš doći do pobjede. Uglavnom scoutati što više da u svakom trenutku znaš što te čeka. Pogledati što više replayeva, pogotovo svojih izgubljenih mečeva da vidiš u čemu si griješio. Preporučam i da pogledaš neke castove od day 9 i huskey-a, day 9 stvarno temeljno analizira mečeve i možeš puno toga naučiti. En taro Tassadar!

Gledam HDa i Husky-a, ali nisam day9. Budem ga počeo gledati.

En tamo Adun!

Bera kaže...

inace ja sam specializiran samo za brzi rush i kad treba campat to dolaze problemi. 

Pitanje: koji ti je gušt igrati tako? 

Koristiš valjda 1% potencijala igre i to ti je dovoljno?! 

@Snowie, Bera, del4nec -

Igrao sam do sada 40tak igara i čini mi se da sam u početku bolje igrao nego sada :)

Nije mi to baš jasno? Jel trebam samo povećati broj igara (iskustvo) ili što?

Koliko dugo igrate SC 2 i koliko vam je trebalo da je pohvatate, tj, da počnete dobijati sa omjerom većim od 50%? 

Jeste li igrali SC 1 na bnetu i kolko dugo? 

15 godina
neaktivan

Pa jednostavno znam igrat sam s terranima ali malo polako se vjezbam s tossovima.

Mljaaac, uzivam kad protivniku nasadil photon cannone i baraku i štancanje Zealota.

Igram Sc2 negdje oko 2 i pol tjedna, cilj uspjeha lezi u konstantnom igranju i dali si jos u begginer league ili ne?

Ne preporučam preskocit begginer ligu jer tamo se naucite a onda se iskazete na placment mecevima i usavrsavate u određenoj ligi.

I ne nisam igrao SC 1 nego sam krenuo sa SC2 ali igra nije komplicirana i lako se sve pohvata{#}

15 godina
neaktivan
Bera kaže...

Mljaaac, uzivam kad protivniku nasadil photon cannone i baraku i štancanje Zealota.

I ne nisam igrao SC 1 nego sam krenuo sa SC2 ali igra nije komplicirana i lako se sve pohvata{#}

A jak ti neki protivnik... {#}

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Daj prouci taktike moolim te

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
baba kaže...
Bera kaže...

A jak ti neki protivnik... {#}

hehe, slažem se.

Bera, čak ni na meni više ne vrijedi cannon rush {#}

@baba - a kad si ti nabavio SC 2 i kolko ti je trebalo da samouvjereno izađeš iz bronce?

SC 1?

15 godina
neaktivan

Igrao sam do sada 40tak igara i čini mi se da sam u početku bolje igrao nego sada :)

Koliko dugo igrate SC 2 i koliko vam je trebalo da je pohvatate, tj, da počnete dobijati sa omjerom većim od 50%? 

40ak partija nije nista. Ljudi igraju po 40ak partija dnevno. Pocet ces tek polako shvacat zasto i kako kad ih budes imao bar 10 puta vise. Pretpostavljam da nemas neko znacajno prijasnje rts iskustvo pa zato. Ako ti netko kaze da razumije igru a nije visoki visoki dijamant... jednsotavno laze i nemoj uopce slusat sta pricaju. Objektivno bi rekao da kompetitivna zajednica smatra nubom svakog dijamanta ispod recimo 2500 bodova trenutno tako da se nemoras nista opterecivati dok igru ne pocnes shvacati ozbiljno, a onda ces se nasmijat kad se sjetis pitanja koja si postavljao s pocetka :) Zavidim ti, ovo bi ti trebalo biti najzanimljivije razdoblje :D

BW sam igrao 10 godina kompetitivno, SC2 od ožujka. Osobno mi nije bio problem pohvatati jer su koncepti igara jednaki. Cak znam da mi se igra pogorsala/ulijenila jer je SC2 puno jednostavnija igra... i u strateškom i u mehaničkom smislu. 

17 godina
neaktivan
Snowie kaže...

EDIT: Eto savrsen primjer danasnji GSL (ako neko gleda), code A partije. Znaci doslovno jedni od najboljih igraca na svijetu, a pokazali su da nemaju pojma kako i zasto, ne razumiju igru ali su tamo samo zato jer se rijetko supply blockaju i macro im je skoro savrsen.

GSL pokazuje ono što sam oduvijek i tvrdio, većina korejskih pro igrača su obični brute force monkey-i.

*zaboravih napisati kako je igra jednolična i dosadna.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 12:59 (PROTECTOR).
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ma nije samo korejskih... svagdje su takvi. Protossi najvise.

Inace nastavak danas s GSL-a, code S grupa s Jinrom, Idrom, Ensnareom i Checkom... predobre partije igraca koji stvarno znaju igrat i svako bi to trebo pogledat.

0 0 hvala 0
15 godina
Tomo Yoda kaže...
        @Snowie, Bera, del4nec -

SC1 sam igrao kao singleplayer valjda 20-30 puta :D i nekoliko lan mečeva s frendovima. SC2 sam čekao pred algoritmom :P i prvo odigrao kampanju i pobrao sve achievmente. Cijelo vrijeme igram s oko 50% odnosno nešto malo višem, u početku sam imao malo više kad sam se penjao po ligama. Uglavnom ako imaš oko 50% znači da si u lizi u kojoj i trebaš biti. Evo mojeg početka screen :D

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 16:42 (del4nec).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice