Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 733.297
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2
Deus ex machina kaže...

Ja ili pricam turski, ili sam toliki noob da ne razumijem da se neke stvari ovdje uzimaju zdravo za gotovo.

Jedan tip je pobijedio u videu. Sta je on tocno napravio, a da se to smatra pederskim?

samo kažem da u toj igri nema gušta... ili i ja pričam turski?Smijeh to je u rangu sa SCV rushem koji je dno dna...

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ja ili pricam turski, ili sam toliki noob da ne razumijem da se neke stvari ovdje uzimaju zdravo za gotovo.

Jedan tip je pobijedio u videu. Sta je on tocno napravio, a da se to smatra pederskim?

cheesao je

to je termin kad netko rusha na nesto

on je rushao na puno marinaca(umjesto da je radio radilice i igrao makro game)odma u pocetku i pobijedio u prvih 5min

pa siguran sam da to kuzis nije to sf

fora je u tome sto mnogi ljudi to smatraju nepravednim i unskilled nacinom igranja

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ah, kuzim, marine rush je gay, mislio sam da je problem to sto je radio bunkere u bazi. Jos bolje.

Dakle, ne valja to sto lik igra po pravilima igre, umjesto da igra po nekim izmisljenim pravilima koje su postavili noobovi koji se ne znaju obraniti protiv takvih taktika.

OK, jedan link za sve koji misle da je to gay - http://www.sirlin.net/articles/playing-to-win-part-1.html

Mozda donekle objasni razliku izmedju dvije vrste igraca.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
Deus ex machina kaže...

cheesao je

to je termin kad netko rusha na nesto

on je rushao na puno marinaca(umjesto da je radio radilice i igrao makro game)odma u pocetku i pobijedio u prvih 5min

pa siguran sam da to kuzis nije to sf

fora je u tome sto mnogi ljudi to smatraju nepravednim i unskilled nacinom igranja

Deus ex machina kaže...

OK, jedan link za sve koji misle da je to gay - http://www.sirlin.net/articles/playing-to-win-part-1.html

Kao što Deus kaže, ti koji to tako smatraju su - naivni tukci.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

cheese buildovi su mi se desavali u prvih 50-ak partija sc-a

kasnije se naucis kako ih izbjec protiv svake rase.

Sa dobrim base buildom lagano se obranit od svacega.

suply-barracks LIKE

neznam kolko ko prati sc castere, day9 mi je osobno najbolji od svih njih jel

analizira igru,informativan je jako i mogu rec da mi je skill porasto od kad ga pratim.

https://www.youtube.com/user/day9tv

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Nevidim što je pederski u cheesu. Sjećate se one linije iz Fast and the furious. 

It doesn't matter if you win by an inch or a mile; winning's winning. 

I to je jednostavno to, pustite gluposti i pametovanja, svejedno je oćeš li pobijediti unutar 5 minuta ili 30 minuta, pobjeda je pobjeda. Sramotno mi je da ljudi whinaju da je cheesanje način igre u kojemu se ne pokazuje skill, pošto se vidi ogromna razlika između ljudi koji cheesaju i znaju micrati unite i onih koji cheesaju i neznaju. Oba dvije vrste igrača igraju na isti način, a sa različitim rezultatima. Sve cheese taktike imaju prednosti i mane tako da će igrači koji znaju kontrirati iste znati i iskoristiti slabosti protivnika koje nastaju kad im takva taktika propadne.

Herbalife
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Nevidim što je pederski u cheesu. Sjećate se one linije iz Fast and the furious. 

It doesn't matter if you win by an inch or a mile; winning's winning. 

I to je jednostavno to, pustite gluposti i pametovanja, svejedno je oćeš li pobijediti unutar 5 minuta ili 30 minuta, pobjeda je pobjeda. Sramotno mi je da ljudi whinaju da je cheesanje način igre u kojemu se ne pokazuje skill, pošto se vidi ogromna razlika između ljudi koji cheesaju i znaju micrati unite i onih koji cheesaju i neznaju. Oba dvije vrste igrača igraju na isti način, a sa različitim rezultatima. Sve cheese taktike imaju prednosti i mane tako da će igrači koji znaju kontrirati iste znati i iskoristiti slabosti protivnika koje nastaju kad im takva taktika propadne.

da slazem se

cheese je taktika kao i svaka druga te u vecini vremena zahtijeva veliki apm

sve je fer sto se tice toga ne vidim zasto ljudi mrze cheese toliko

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Mislim da je taj build koji je Cool radio imba i on upravo na to htio ukazati, kao što je 6 pool imba na steppes of war. Zato i vidimo u novome patchu promjene koje sprječavaju taj build, moći će se opet cheeseat, ali će mu se baraka kasnije napravit i imat će manje marinaca što će biti obranjivo.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

jel može netko reći tko je taj aiur... kad zealot izađe van pa to kaže... jel to netko iz sc1 ? i tko je tasador ako sam dobro napisao ili tasader

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aiur je neki planet od protossa ja mislim, a tassadar je veliki vođa, imaš i njegov portrait za osvojit.

Potpis
17 godina
domac1986 kaže...

jel može netko reći tko je taj aiur... kad zealot izađe van pa to kaže... jel to netko iz sc1 ? i tko je tasador ako sam dobro napisao ili tasader

Auir je matični planet Protossa, nekada je bio središte njihove civilizacije dok ga nisu napali Zergovi u pokušaju da asimiliraju cijelu rasu Protossa. To im nije uspjelo ali su uništili preko 70% populacije i natjerali Protosse u bijeg sa planeta. Trenutno (s obzirom na događanja u igri) Aiur je pod Zergovskom kontrolom i jedna od njihovih matičnih baza. Na samome planetu živi određen dio populacije Protossa koji je podijeljen u 2 frakcije.

Tassadar je bio jedan od ključnih likova prvoga Starcrafta jer je bio jedan od visoko rangiranih Protossa koji su prvi napravili kontakt sa Zergom. Izgubio je tu poziciju jer je u nekim situacijama stao uz ljude i izopćene Dark Templare dok su mu Protoski zakoni zapovijedali drugačije. Poginio je žrtvujući se da bi spasio njihov matični planet Auir. U toj žrtvi uspio je oslabiti Overmind (bivšeg vođu Zerga) dovoljno da ga se može ubiti.

Eto ukratko.

Herbalife
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Aiur je neki planet od protossa ja mislim, a tassadar je veliki vođa, imaš i njegov portrait za osvojit.

hvala puno na infou

16 godina
neaktivan
nCh! kaže...
domac1986 kaže...

Auir je matični planet Protossa, nekada je bio središte njihove civilizacije dok ga nisu napali Zergovi u pokušaju da asimiliraju cijelu rasu Protossa. To im nije uspjelo ali su uništili preko 70% populacije i natjerali Protosse u bijeg sa planeta. Trenutno (s obzirom na događanja u igri) Aiur je pod Zergovskom kontrolom i jedna od njihovih matičnih baza. Na samome planetu živi određen dio populacije Protossa koji je podijeljen u 2 frakcije.

Tassadar je bio jedan od ključnih likova prvoga Starcrafta jer je bio jedan od visoko rangiranih Protossa koji su prvi napravili kontakt sa Zergom. Izgubio je tu poziciju jer je u nekim situacijama stao uz ljude i izopćene Dark Templare dok su mu Protoski zakoni zapovijedali drugačije. Poginio je žrtvujući se da bi spasio njihov matični planet Auir. U toj žrtvi uspio je oslabiti Overmind (bivšeg vođu Zerga) dovoljno da ga se može ubiti.

Eto ukratko.

hmm dođe mi da skinem 1. sc i zaigram ga čisto radi priče

17 godina
neaktivan
domac1986 kaže..

hmm dođe mi da skinem 1. sc i zaigram ga čisto radi priče

Vrijedilo bi, jer je SC1 priča najbolja RTS i među najboljim pričama u igrama ikad (i filmovima).

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

*SPOILERI*

Ako niste prešli kampanju WoL-a i ne želite si pokvariti doživljaj nije preporučljivo dalje čitati :)

Kad smo već kod priče, šta mislite kako će se onda dalje razvijati u Heart of the Swarm? Ja mislim, sad kad je Kerrigan ljudsko biće, da će Zergove kontrolirati Hybridi. Imam osjećaj da će se kampanja jednim dijelom (nadam se manjim) fokusirati na prošlost. S druge strane, možda sa HotS-om skočimo par godina u budućnost kad se Kerrigan opet integrirala u normalan život sa Raynorom, ali ju nešto vuče, vraćanjem Xel'nage osjeća neki poziv, kao da je jedini način da spasi ostale rase da si opet infestira um - slijedi tragičan rastanak i onda žestoka borba koja završava cliffhangerom jer se mora rasplet napraviti u drugoj ekspanziji. Možda čak i ostane čovjek, ali sad može Zergove kontrolirati, ne puno ih, ali kroz razvoj ona jača, tako da spletom okolnosti opet postane infestirana. Tako nekako. Šta vi mislite?

Rečeno je da će ostale kampanje nuditi skroz drugu mehaniku, respektabilno. HotS će se fokusirati na Kerriganin uspon i razvoj Zerga, dok LotV na Zeratula i neke međuodnose plemena Protossa.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 3:14 (naxeem).

0 0 hvala 0
17 godina

Keriganici je ostala zergovska kosa :D

Herbalife
17 godina
nCh! kaže...

Keriganici je ostala zergovska kosa :D

Bude i ona ošla kada bude prala kosu sa Head & Shoulders...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

http://www.gscup.net/

Evo info uvezi Starlige, sada preimenovane u Gaming StarCup - napokon smo digli stranicu. Svi koji zele igrat u turniru neka se registriraju (pricekaju aprove od admina par sati) te se prijave za ovaj cup na sajtu pod cups. I jos da napomenem, nagrade se znaju i one su: 1.mjesto Ati HD 5770, 2.mjesto Logitech G11 Keyboard, 3.mjesto Logitech F710 gamepad.

poz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može li netko napisati sve detektore za sve rase.

Počeo sam više nego obično implementirati dark templare pa da se zna kada nisam clockan.

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
15 godina
neaktivan
momak kaže...

Može li netko napisati sve detektore za sve rase.

Počeo sam više nego obično implementirati dark templare pa da se zna kada nisam clockan.

terrani-raven,missile turret ili alternativno scan iz orbital commanda

protoss-observer

zerg-overseer

17 godina

Ako si već napisao Missile turret, onda bi bilo ok da napišeš i Spore colony - zerg, Infestor (fungal growth spell) - zerg i photon cannon - protoss

Herbalife
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 11:23 (nCh!).
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

I ghost emp na sekundu-dvije detecta.

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala ljudi dobre volje :)

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
14 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Može mi netko malo detaljnije objasnit kako igrat single player vs computer na random mapama ili već ponuđenim mapama.

Neman uopće ponuđenu tu opciju u igri.

Jedan forumaš mi je nedavno kratko opisao mogučnost, ali mi nije baš naj jasnije.

Kada bi mi netko objasnija bio bi mu jako zahvalan.. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
andy1 kaže...

Može mi netko malo detaljnije objasnit kako igrat single player vs computer na random mapama ili već ponuđenim mapama.

Jedan forumaš mi je nedavno kratko opisao mogučnost, ali mi nije baš naj jasnije.

a ti sigurno imaš oriđiđi igru? ;)

mobitel nije mobitel bez wifi-a :D
17 godina
neaktivan
andy1 kaže...

Ako klikneš na single player na desno imaš opciju play vs ai i tu možeš odabrat mapu i dodati ai po želji, a ako klikneš na multiplayer ideš na custom match i isto odabereš mapu i dodaješ ai po želji ili možeš dodati prijatelja. Razlike nema pod kojom opcijom igraš, ali neki achievementi se moraju riješavati pod play vs ai, a neki pod custom match.

Potpis
14 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
andy1 kaže...

Ako klikneš na single player na desno imaš opciju play vs ai i tu možeš odabrat mapu i dodati ai po želji, a ako klikneš na multiplayer ideš na custom match i isto odabereš mapu i dodaješ ai po želji ili možeš dodati prijatelja. Razlike nema pod kojom opcijom igraš, ali neki achievementi se moraju riješavati pod play vs ai, a neki pod custom match.

Vrlo jednostavno, provat ću sutra to napravit.

Hvala!!

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Pozzz, ufff, imam zadnja dva dana teškoća sa zergom protiv protossa. Evo danas sam jedno 7 puta ispao protiv protossa, samo jednu sam dobio (protiv nekog dibidusa).....

Igram zerga, i protoss mi se uvjek na poćetku zatvori, tj. rade onaj protoss choke point, gdje može proći samo jedan zelot, tako da 6pool i 10pool ne funkcioniraju (što je ok, nema cheesanja), ali

kada se jednom zatvore, nedaju se probiti nikako, a ako im se da dovoljno vremena - naprave colossuse, hrpu stalkera, immortale i tu i tamo koji void ray, to je to......game over.

I nikako, baš nikako nemogu sa zergom to kontrirati.....svi viću da probam sa hydrama i roachevima, ali nejde....brzi banelinzi ne valjaju, previše resorsa potrošiš za premalo, ako se techam, imam malo manju vojsku,

ako idem samo na vojsku, njihova je jaća......nije da sam skroz loš igrać, ali ovo me izluđuje.....i ko za vraga, sve danas koje sam odigrao su protiv protossa (osim dve protiv zerga koje sam dobio).....i da, scoutam sve,

širim creep, nisam supply blockan, radim fast expansion najćešće, i pokrivam manje više sve osnovne stvari....

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only apear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Pozzz, ufff, imam zadnja dva dana teškoća sa zergom protiv protossa. Evo danas sam jedno 7 puta ispao protiv protossa, samo jednu sam dobio (protiv nekog dibidusa).....

Igram zerga, i protoss mi se uvjek na poćetku zatvori, tj. rade onaj protoss choke point, gdje može proći samo jedan zelot, tako da 6pool i 10pool ne funkcioniraju (što je ok, nema cheesanja), ali

kada se jednom zatvore, nedaju se probiti nikako, a ako im se da dovoljno vremena - naprave colossuse, hrpu stalkera, immortale i tu i tamo koji void ray, to je to......game over.

I nikako, baš nikako nemogu sa zergom to kontrirati.....svi viću da probam sa hydrama i roachevima, ali nejde....brzi banelinzi ne valjaju, previše resorsa potrošiš za premalo, ako se techam, imam malo manju vojsku,

ako idem samo na vojsku, njihova je jaća......nije da sam skroz loš igrać, ali ovo me izluđuje.....i ko za vraga, sve danas koje sam odigrao su protiv protossa (osim dve protiv zerga koje sam dobio).....i da, scoutam sve,

širim creep, nisam supply blockan, radim fast expansion najćešće, i pokrivam manje više sve osnovne stvari....

skini si koje pro repse recimo od idre ili dimage, imaš na ovim stranicama

sc2rep.com

ali slažem se protoss je nekako jači malo za zeru od zerga, ja igram inače protossa... ono što ti mogu reći je da moraš jako puno scoutati, imaš zerglinge koji su brzi pa ne bi trebo biti problem. ako protoss ide na expo ja bi ti savjetovo ili roache ili mutaliske ovisno kakvu vojsku ima. ako ima puno stalkera nemoj na roache ići ako ima puno zealota idi na roache... ali ako ide na stalkere zergling rush a baneling sjebe ga. ako ne ide na expo vjerojatno će ići na stalkere. e onda se moraš širiti po mapi i stalno hitn run raditi. a ono skini repse. dimaga često expo radi , ali onda ti treba godlike micro protiv dobrih protosa...

ja recimo imam masu problema sa protossom protiv terrana, sve se to nekako dalo. ali sad od jučer otkako sam dospio u diamond ligu jbt koja razlika je između platinuma i diamonde. danas sam popušio 3 partije protiv terrana, sve nekako blizu a opet daleko, nemožeš stići speed upgr. na zealotima a bez toga na manjim mapama nema spasa. jer colose ne stigneš protiv biobala ili ide puno mauradera... slabo nešta repsa ima od white-ra u zadnje vrijeme, pa ne znam šta da radim

16 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

a za 6 pool to ti više ne pali vjeruj mi, to je palilo protiv medium igrača donekle, jedino ako ne scouta na 9 pylonu onda može proći, ali ti nemaš kad vidit hoće scoutati ili ne tako da ti je to lutrija, ja to svaki puta radim jer sam nekad gubio na 6 poolu. ma dobar zergling push je ok i kasnije se prebacuješ na ovisi šta, ako se bunkira ideš na exo i samo roache s time da vidiš jel ide na air. ako ima puno stalkera ti idi zerglinge jer 4,25 ms je previše za stalkere i ono sa mutasima prcaš. recimo ako voliš hitn run strategiju skini si od madfroga repse. on često ide zegling mutas push

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice