Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 733.621
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Starcraft i Starcraft 2
hellraiser1110 kaže...

pa dobro kad već ideš 6p onda ni netrebaš skautat osim ako je 4 player mapa.

Većinom je, a i zašto nebi scoutao jer taman kad se stvori pool ja imam 150 minerala i mogu odmah vidjeti isplati li mi se rush ili se protivnik pripremio pa bolje da uložim dotične resurse u ekonomiju.

Herbalife
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...
hellraiser1110 kaže...

pa dobro kad već ideš 6p onda ni netrebaš skautat osim ako je 4 player mapa.

Većinom je, a i zašto nebi scoutao jer taman kad se stvori pool ja imam 150 minerala i mogu odmah vidjeti isplati li mi se rush ili se protivnik pripremio pa bolje da uložim dotične resurse u ekonomiju.

Jedino logično bi bilo da ako te rano scouta da cancelaš pool, ja sam par puta radio 7 pool i onda imam 250 minerala bacim jedan spine 3 zerglinga i kad još jedna larva izađe još jednog zerglinga, waypoint na protivničku bazu i to je to, baš rijetko se netko zagradi tako brzo.

Potpis
17 godina

Sa zergom u slabijim ligama ti je žestoka taktika protiv drugog zerga slijedeće (dobio sam dosta gameova na ovo):

pošalješ radilicu u scout i ako vidiš da lik samo radilice štanca, povučeš tu radilicu i ostaviš ju tamo. Kad ti 6 pool zergići iskoče šalješ njih i još 1 dronea i taman dok ti stignu imaš oko 200 minerala. Pošalješ radilice da rade 2 sunkena na njegovom creepu i ti mu dotle napadneš radilice. Ukoliko mu uspiješ ubiti većinu radilica a on nije digao zergiće u međuvremenu sunkeni mu završe bazu bez problema, pogotovo jer ih u sc2 možeš dizati i premještati po volji. Ukoliko ti to propadne ekonomski si u banani :D

Doduše ovo slabo pali protiv jačih zergova jer su podjednako brzi kao i ti.

Herbalife
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ma ja sam 3. u platini, a i ne volim 6pool baš tako da ga i ne radim.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Ma zerg je po meni najmanji problem. Dok igram protiv zerga (ja sam protoss), napravim 10 pylon i pošaljem dronu u skaut. Dotle čekam dalje sa zgradama i pumpam probe. Dok dođem do njega (ili je pool na pola od gotov, ako je mapa za 2 ili je baš gotov, ako je mapa za 4). Stavim na ulaz forge i gateway, napravim par canona (najčešće 2) i nema šanse da prođu zergle i onda dalje idem normalno.

Mene više muči MMM (ja sam platinum). Svi terrani, ali baš svi s kojima igram igraju MMM. I ako samo na trenutak ne pazim, ode baza (jedan drop maraudera sa stimom odnese bazu u 10 sec). I još najgore, marauderi dok su stimani ih je tako lako mikroati. TO već i oni iz bronce mogu bez problema. A i nije ih teško kontrolirati dok nisu stimani. I onda ako pumpam imortale sa zealotima, ne stignem doći do "kritične" mase imortala da riješim sve njegove maraudere,  a još uz to, spori su do bola. Ako idem na high templare, trebam poveću količinu da budu učinkoviti protiv maraudera i opet ne stignem doći do toga. Jedini način na koji se uspjevam braniti je sa sentrijima i odvajanjem vojske na rampi za ulaz, ali onda se ne mogu expandati jer mi terran čuči stalno na ulazu.

Probao sam i jednu sa chargelots, ali ako stima maraudere (ili ih stavi u dropshipove) opet ništa od toga. Moram neku taktiku smisliti :)), ako neko ima dobru (kao protoss), nek javi :)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...

Pa marauderi nemogu pucat po zraku, radi voidove ili ih pali sa collosima.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
Hyperion kaže...
dado2202 kaže...

Pa marauderi nemogu pucat po zraku, radi voidove ili ih pali sa collosima.

Aha, samo bi bio problem da on nema i marinaca. Svi terrani ti prvo rade (rijetko koji u višim ligama ide samo na maraudere) do 10 marinaca (koji su u stanju stimani snipati 2-3 chargana void ray-a ili 4-5 ne chargana). Void ray je jako skupa jedinica, a marinci prebrzo od nje naprave kašicu (jedino ako ih nemaš u povećem broju). Slažem se da su colossusi dobro rješenje, ali samo protiv marinaca (i to na nekom ledge-u, gdje ovi ne vide, tu su dobri i protiv maraudera), ali u njegovom početnom pushu (dok on ima oko 10 marinaca i oko 5-6 maraduera), ako ja direkt idem na colossuse, oni lagano snipaju mojeg jednoga (teško da ih bude više u početku, bez obzira na sve moguće chrono boostove)....

Bilo bi možda dobro u kombinaciji sa par sentrija, treba probati, makar mislim da onda nebi imao gas za colossuse.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 10:36 (dado2202).
15 godina
neaktivan

Ja ne volim 6-pool jer je all-in strategija. Ako upali, super, pobjedio si, ako ne ekonomiju više ne buš vratio. U svakom slučaju partija ne izađe u neki gušt.

Osim toga u višim ligama se gotovo svi znaju obraniti od toga, tako da se 6-pool smatra više-manje patetičnim. Isto kao kad te Terran reaper rusha, već svi znaju za to i kako se obraniti. Jedino što Terran nakon reapera fino prijeđe na Maraudere bez iakkve štete za ekonomiju, a Zerg nakon propalog 6-poola se može samo nadat da igra protiv totalne njubare koja će ga pustit da se vrati u igru.

17 godina
neaktivan

@dado2202

meni nije MMM više problem. Dva-tri zealota, par stalkera, dark templara, high templara i to je to. Zahtjevno je za tech, ali pali. Ako pokuša mali MMM (desetak marinaca i pet maraudera s 2 dropshipa) onda su topovi dovoljni.

Ključno je znati na što ide. Ja skoro uvijek gradim forge i odmah imam 3 topa na tri kuta baze. To me osigura za bilo koji rani napad. Dok on ima dovoljno MMM za to zgazit, ja već imam charge zealote i/ili stalkere s blinkom ili pokojeg HT.

Najljepše je imati dva dark templara i malo stalkera i pokojeg HT. On u pravilu nema scan ako je išao na MMM rano i možeš ga maltretirat i mislit će da su zealoti tj. da su sami.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
Zanimljivo. Mogao bi probati ovo sa forge-om. Kolko sam skuzio,ako ovo upali, toss se moze obraniti od skoro svega sa par cannona. Naravno dobro postavljenih. Thx.. budem probao.
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

link za intro:

Pozdrav svima, evo da se javim i ovdje kao i na ostalim forumima, kako bi sto vise ljudi saznalo za ovaj vec sada ogroman Cro only turnir. Ovo ce bit vec 4 turnir, prva dva su bila u beti te treci koji je u zavrsnoj fazi i jos uvijek se odrzava. Sam turnir je specifican po tome sto se ne odigrava u jednom danu, vec nekih mjesec do mjesec i pol. Prvo su igraci ravnomjerno rasporedeni po vecim skupinama u kojima prva polovica koja se uspije kvalificirati ide dalje u kup dio natjecanja, u kojemu se igraci natjecu u winners i lossers dijelu bracketsa... Evo link na brackets kako to izgleda ove sezone nakon skupina: http://img29.imageshack.us/img29/4169/starliga2z.png . I da, moram napomenuti da za ovu sezonu imamo sponzora Svijet medija, koji pobjedniku ovoga turnira daje SC2 orginal.

Vise o novom dijelu starlige mozete naci ovdje: http://gamer.hr/forum/viewtopic.php?f=89&t=40097
Dok se prijave vrse ovdje: http://gamer.hr/forum/viewtopic.php?f=89&t=40098

poz

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Uh, evo nisam mogao izdržati, a da vam ne napišem:

Sinoć sam prvi put vidio kako izgleda partija sasvim glupe taktike i ne razmišljanja

To kažem jer je jučer onaj prijatelj kod kojeg često i igram SC2 koji je malo "poglup" što se tiče strategija pobjedio jednog lika igrajući 2v2. On je bio Protoss, a njegov suparnik Zerg. Protivnici su bili Terrani, te su se odmah obojica okomila na njegovog suparnika te u roku od nekoliko minuta skršili ga sve do zadnjeg unita...

Nakon nekog vremena moj frend je napravio su-bazu na mjestu gdje je bio njegov suparnik te je uskoro bio imao dosta vojske da skrši ZX Onea (tako nešto se zvao jedan od Terrana, no nisam napomenuo da je u bitci kada su se oba Terrana suprostavili frendovom suparniku bilo mnogo gubitaka od strane ove dvojice iako se moj frend nije mješao u bitku te je taj ZX ostao prilično "slab" po pitanju vojske dok je ovaj drugi bogami bio dosta jači).

Nakon toga ja sam mu savjetovao da tu vojsku prebaci u su-bazu a na glavnom ulazu main-baze napravi barikadu od baraka (hvala Hyperionu usput na tomu)... To je uradio i poslao nekoliko radilica da izvide ovog drugog znači ne ZXa, i ovaj je polako dolazio do main-baze gdje je mislio da ima vojske te se jadan mučio uništavajući barake a moj frend je sa 20tak zealota, 10 stalkera i nekoliko Immortala sravnio ZXa te se ovaj povukao i bio ono "w00t" reakcija...

Taj drugi ga je nekako skontao i otkrio da je napravio su-bazu i nju uništio (znači odustao od main-baze uništavanja) i nastavili fajt :D

Dobro su se namučili i jedan i drugi, ovaj njemu + drugi - i sve tako u krug dok ovaj nije baksuz pomislio "haj' neće on mene napasti" i otišao napraviti sporednu bazu te je u međuvremenu dooobro popušio (20 zealota, 20 stalkera, 5 immortala (kako sam zapamtio sve :) ) + nekoliko void rayova na 30tak marinaca i 10 maraudera i 2 battle cruisera) i na kraju izgubio...

Ja sam se ismijao jer nisam mogao ni zamisliti da se može "ne taktički" i na jako glup način pobjediti u SC2...

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije glup način. To je njihova greška i greška 95% onih koji izgube od "glupe taktike" - NISU IZVIĐALI.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nije glup način. To je njihova greška i greška 95% onih koji izgube od "glupe taktike" - NISU IZVIĐALI.

Shvaćam što hoćeš reći, ali mi je bolje rečeno čudno da se na taj način može pobijediti (hej, ipak je to bio jedan Protoss na dva tako nahvaljena Terrana)...

Sve u svemu, meni je bilo jako zanimljivo i smiješno gledati kako igraju jer takvo što se ne viđa dva puta... :D

17 godina

A ono u sc2 čim na tren prestaneš štancati vojsku (čak i ako misliš da si u ogromnoj prednosti), gubiš tu partiju. Barem je moje iskustvo takvo.

Što se tiče tvog prijatelja,

suparnik (opponent) - osoba protiv koje igraš

saveznik (ally) - osoba koja igra s tobom u tvome timu

dakle prijatelj ti je vjerovatno bio saveznik a ne suparnik :D

Herbalife
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...

A ono u sc2 čim na tren prestaneš štancati vojsku (čak i ako misliš da si u ogromnoj prednosti), gubiš tu partiju. Barem je moje iskustvo takvo.

Što se tiče tvog prijatelja,

suparnik (opponent) - osoba protiv koje igraš

saveznik (ally) - osoba koja igra s tobom u tvome timu

dakle prijatelj ti je vjerovatno bio saveznik a ne suparnik :D

Krivo sam se izrazio jer sam pisao u žurbi - my bad...

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Eh, eto dok vi uživate ja odoh tj. moram ići igrati - ali fucking skirmish jer još nisam nabavio original...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Blizzard je objavio zanimljive statističke podatke i planove za sljedeći patch.

Za one koje ne zanima statistika:

Here are a few of the changes we currently have planned:

- We're increasing roach range. This will allow roaches to be more effective in large groups, giving the zerg more options in the mid to end game.

- Fungal Growth will now prevent Blink, which will give zerg a way to stop endlessly Blinking stalkers which can be very challenging to deal with in large numbers.

- The Barracks are going to require a Supply Depot, which will impact a lot of early terran reaper pushes.

- The reaper speed upgrade will require the Factory, which is meant to weaken a lot of the early terran reaper attacks that dominate so many matches, especially in team games.

- We're making a number of increases to the health of zerg buildings, which will make the very vulnerable zerg technology structures more resistant to raids.

We don’t expect these hit point changes to have a super significant impact on the game, but the current numbers felt way too low.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 20:50 (PROTECTOR).

3 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
u prijevodu, boostali su zerga, mrvicu oslabili terrane ani pipnuli protosse...
50Niggas
17 godina

Pa ovo nema nikakvog smisla, jer teran postaje puno ranjiviji na 6pool rusheve. Dosada je teran sa 1 marincem i 1 scv-om mogao obraniti 6pool rush, radilica popravlja depo i marinac pere po zergićima. Na ovaj način neće marinac moći izići dovoljno brzo i zergići imaju vremena srušiti depo ili da bi se teran obranio mora povući nekoliko radilica na ulaz s čime mu ekonomija automatski pati.

Herbalife
15 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Pa ovo nema nikakvog smisla, jer teran postaje puno ranjiviji na 6pool rusheve. Dosada je teran sa 1 marincem i 1 scv-om mogao obraniti 6pool rush, radilica popravlja depo i marinac pere po zergićima. Na ovaj način neće marinac moći izići dovoljno brzo i zergići imaju vremena srušiti depo ili da bi se teran obranio mora povući nekoliko radilica na ulaz s čime mu ekonomija automatski pati.

na neki nacin ako buffaju zerga odma automatski remete balans drugih rasa Izlanuo se

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Sad će toss biti OP...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Sad će toss biti OP...

po cemu si to zakljucio?

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
17 godina
TopForumaš kaže...

po cemu si to zakljucio?

Njega nisu ništa oslabili, koliko znam warpanje su povećali za 5 sec i mislim da je to to.

A i mislim da zerg za njega nije neki veći problem, a sada kad su terrana totalno nerfali bude i njega mogao skršit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 23:31 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
TopForumaš kaže...

po cemu si to zakljucio?

Njega nisu ništa oslabili, koliko znam warpanje su povećali za 5 sec i mislim da je to to.

A i mislim da zerg za njega nije neki veći problem, a sada kad su terrana totalno nerfali bude i njega mogao skršit.

A ti si mislio baš reaperima razvalit protosse jelda. Nerf reaperima nije tako strašan. Rax treba supply depot OMG OMG!!!! To bi trebalo smanjit bioballove u early gameu, ali ne za puno, ovako su bili preveliki i u većini slučajeva nezaustavljivi, a sad će biti taman.

Potpis
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Pricas svasta... riperi nisu strasno nerfani? Unit se vise nece raditi, mogu ga slobodno makniti iz igre... Spori riper poslije supplya i barake ti stvarno ne treba jer zerg ima linge koje su brže od obicnog ripera (i to spori, neupgani linzi, a kad dobiju speed nemoram ni pricati) i s njima bas nemozes nikakav pritisak napravit, a ako imas factory i mozes speed unaprijediti ti riperi stvarno vise netrebaju. I ovaj nerf nema veze sa TvP matchupom, ne vrti se sve oko protossa.

A stavljanje supplya prije barake nema ama bas nikakve veze sa velicinom bio balla kako kazes na pocetku, upravo suprotno. Ako radis prvo baraku, neces imati ni priblizno vojske na pocetku kao da otvoris sa supplyem prvo. Ima veze sa proxyijima za koje misle vjerojatno da su prejaki. Ali onda opet, sad je terran osakacen i nema nikakvu obranu od tossevog proxy gate rusha (znaci slobodno toss moze napravit pylon i gateove terranu, dok bi on morao prvo cekati supply, pa rax, pa bunker... umro bi do onda) i doslovno je NEMOGUCE na bilo koji nacin sprijeciti zergov fast exp... uglavnom smijurija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 14:08 (Snowie).

0 0 hvala 0
17 godina
hellraiser1110 kaže...

A ti si mislio baš reaperima razvalit protosse jelda. Nerf reaperima nije tako strašan. Rax treba supply depot OMG OMG!!!! To bi trebalo smanjit bioballove u early gameu, ali ne za puno, ovako su bili preveliki i u većini slučajeva nezaustavljivi, a sad će biti taman.

Si zaboravio da su ih nerfali i u patchu prije... Kog sad haubica može ubit? Zealota mora 3-4 puta pogodit da bi ga ubila. Oslabili su ovak i onak jadnog BC-a itd.

Toss mi se čini kao najbolja opcija sada.

Snowie kaže...

Ali onda opet, sad je terran osakacen i nema nikakvu obranu od tossevog proxy gate rusha (znaci slobodno toss moze napravit pylon i gateove terranu, dok bi on morao prvo cekati supply, pa rax, pa bunker... umro bi do onda) i doslovno je NEMOGUCE na bilo koji nacin sprijeciti zergov fast exp... uglavnom smijurija.

Neznam, ako se stavi odmah radit rax i dok je on na 75% izgradnje stavi se radit supply i dođe skoro na isto, marinac više manje.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Neznam, ako se stavi odmah radit rax i dok je on na 75% izgradnje stavi se radit supply i dođe skoro na isto, marinac više manje.

- The Barracks are going to require a Supply Depot, which will impact a lot of early terran reaper pushes.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
PROTECTOR kaže...
Hyperion kaže...

A pomješao sam nešto... Otišao sam na spavanje u 8h ujutro, to je napravilo svoje.

17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ovako ljudi. Kad se pokušam logirati iz igre na svoj battle acc. igra mi se sruši bez bilo kakvog razloga. zna li netko razlog tomu i kako to srediti?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice