Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 734.169
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2

A baš je bio tulum :P - Upadneš u bazu s jednim ili dva, napadneš glavnu i sva vojska mu pocrka uokolo u roku par sekundi :D

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

babo, ne budi baba :) 

Svaka rasa je drukcija i jedinice ne mozes tako usporedjivati jer nijedna jedinica nema ekvivalent u drugoj nekoj rasi... znaci bitno su im drukcije uloge.

Inace igram na 1200+ dijamant nivou sa sve 3 rase i mogu reci da sa zergom moras biti mrvicu brzi nego s terranom, a 2 mrvice nego s tossom (ali ta brzina prije recimo 1300+ dijamanta i to late gamea ne ulazi uopce u jednadzbu bez obzira koliko se neki prosjecni nub zalio) . Ta brzina velikom vecinom se trosi na spawn larve a sto se tice kontroliranja vojske... jedino je zerg taj s kojim mozes A-move ovdje (fkors osim muta harrasa i bacanje fungala sa infestorima). Kod zerga je skauting malo bitniji nego kod ostalih rasa, ali ako to dobro radis, imas takve jedinice da se mozes savrseno pripremiti, puno bolje nego s ostalim rasama, i u vecini slucajeva jednostavno pregazit protivnika.

Kod terrana je cista "brzina" malo manje bitna nego kod zerga, ali je zato multitasking daleko bitniji nego kod ostale 2 rase. S terranom se najvise mora mikrati tijekom fajtova i takticki bit "najpametniji." Osim tog, najvise mi se svidja jer mozes bit jako kreativan.

Toss mi je nekako najlaksi, nevolim ga, nije mi ga zabavno igrati i nije do koljena tossu iz BWa, sto mi je zao jer sam bio toss zadnjih 10 godina :( Macro ne zahtjeva puno, mulitasking ti stvarno rijetko treba, a tijekom fajtova osim A-mova jedino sto treba je znati spamati prave force fieldove ili stormove.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Snowie kaže...
 jedino je zerg taj s kojim mozes A-move ovdje (fkors osim muta harrasa i bacanje fungala sa infestorima).

S kojim to jedinicima zerga možeš A-move da postigneš učinkovitost A-movanja MMM? Zerglingzima koji će pocrkati jer ne mogu napraviti surround zbog "clumpanja" protivničkih jedinica? Žoharima kojima moraš stalno burrow/unborrow da bi bili iole učinkoviti? Hidrama koje su sporije od puža? Debeloguzim ultrama? Kraljicama?

Svaka čast diamond nivou, al ne mogu baš olako progutat ovakve izjave... Terran može napraviti bioball, staviti dva medivaca iznad, kliknuti A-move na protivnički main, onda natrpati još tri medivaca sa marincima i shift-dropati ih u tri različita Zerg expa i slobodno si može otići popiti kavicu dok Zerg mora dići APM na 500 da se obrani od ovog. S druge strane Zerg nema apsolutno ništa slično u svom arsenalu, svaka kompozicija vojske zahtijeva micro UZ stalno larvanje i širenje creepa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 20:25 (baba).
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ako radis hidre ili roacheve samo protiv MMM i trebas izgubit. Ili ling/baneling ili ling/muta/baneling ili roach/baneling kombo svaki sa A move pregazi ama bas svakog terrana... a ako terran radi amove samo neces izgubit v od vojske i mozes mu instantno i main pregazit. I to govorim samo za middle game. Kad zergu izadje infestor terranu bilokakva bio vojska postane smjesna jer ih infesotr/linga/baneling rjesavaju kao u komediji... i to sve mozes jako lagano izvest dok techas neometano na ultre. A kad ultre dobijes mozes ga pitat "Pises gg il te moram napadat?" jer protiv ultra/ling/infestora nema te terran vojske koja to moze zaustavit. A cak i da napadnes glupavo, i on prezivi... zerg ima instant novih 200 s kojim ga opet moze pitat isto pitanje...

A sto se tice terran dropova... Ako ti on preko minimape predje sa svojim shift-movom i da ga ti ne vidis i ne cekas sa infestorom ili doslovno bilocim... opet, ti si kriv i zasluzujes popiti puni dmg tog dropa. Isto tako i zerg ima dropove (koje nitko ne koristi i smjesno je) i nyduse (koje velika vecina terrana nece vidjeti cak i ako mu ih stavis u pol maina dok ne budu gotovi). A sto je smjesno, nydusi su vise za neke kretanja po mapi a ne iseravanje cijele vojske njemu u main... jer se jako lagano i efikasno tako koriste.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Protiv Protoss Carriera nemoguć je A-move :-) - Nema te partije koju sam izgubio ako sam na Carrierima bio. Cool

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

i sad u cetvrtfinalu GSL-a nakon patcha opet je samo jedan zerg

a terrana ko u prici ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

najjače što sam ja vidio je kad je lik iz sprdnje suigraču rekao da ide na "mothership rush" i lik ga je stvarno napravio i uspio pobijediti u jednom od jačih liga!

mobitel nije mobitel bez wifi-a :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Protiv Protoss Carriera nemoguć je A-move :-) - Nema te partije koju sam izgubio ako sam na Carrierima bio. Cool

Ma kako nemože, hrpa marinaca čuda rade protiv Carriera. Dobro moraš pritisnuti stim A-move. : D

17 godina
vgetik kaže...
naxeem kaže...

Ma kako nemože, hrpa marinaca čuda rade protiv Carriera. Dobro moraš pritisnuti stim A-move. : D

Može Qrac.

Mass viking ili bc-i ubiju carriere ili oni od zerga neznam kak se zovu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...

najjače što sam ja vidio je kad je lik iz sprdnje suigraču rekao da ide na "mothership rush" i lik ga je stvarno napravio i uspio pobijediti u jednom od jačih liga!

to je bio HUK

nisam siguran ali mislim da je to bilo u MLG-u kojeg je i ujedno osvojio

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
vgetik kaže...
naxeem kaže...

Može Qrac.

Mass viking ili bc-i ubiju carriere ili oni od zerga neznam kak se zovu.

Heh, štos ti je u tome da marinci zapravo ne gađaju direktno Carriere nego one njihove Interceptore. Uostalom imaš onu mapu Unit Test ili kako već pa se sam uvijeri.

17 godina
naxeem kaže...

Carrieri padaju bez problema ukoliko fokusaš njih direktno. A-move je neisplativ jer da bi srušio sve interceptore moraš imati brdo vojske, pošto se moše staviti autocast na izgradnju interceptora i nemoraš se brinuti da će ti ih ponestati. 

Slažem se s tobom da je A-move idiotski potez protiv te jedinice, ali da se ne može izgubiti s carrierima je isto glupost, pa yamato gunovi ih razaraju bez beda, pogotovo jer u sc2  nemoraš klikati posebno na svakog bcruisera nego se akcije izvode jedna po jedna. U par sekundi možeš naciljati sve carriere ukoliko koristiš shortcut za taj "skill".

Herbalife
16 godina
nCh! kaže...
 pošto se moše staviti autocast na izgradnju interceptora i nemoraš se brinuti da će ti ih ponestati. 

Evo do danas nisam imao pojma da se ovo može, uvijek sam stalno pazio pa klikao ko lud da ih radim, hvala puno za ovaj tipSmijeh Mada sam ja noob koji sam komp tamani, ali opet dobro dođe hehe. Mada mi void ray-evi su mi draži, brzi su i kad pojača air weapon i ono da brže chargaju trgaju sve. Sjećam se da sam jedanput sa 4 VR-a došao u sukob sa kakvih 15-ak mutaliska, i pobio ih sve sa jednim izgubljenim VR-om, nakon čega je sljedila kapitulacija kompjuteraCool

Stoja
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Ma kad se chargeaju nitko im ništa nemože, što je po meni OP.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kad pocnete, odmah izgradite pet sest zerglinga i isti tren na protivnicku azu, to je malo lakse sa terranima, porusite zgrade i ubijete ako je napravio vec marinca ili 2, vise nece stici, s*ebat cete ga za cijelu igru, to radite svekih 2 min prvih 15 min igre i onda velii charge i skrsite ga
uvijek pali :)
50Niggas
17 godina
1337Code_breaker kaže...
kad pocnete, odmah izgradite pet sest zerglinga i isti tren na protivnicku azu, to je malo lakse sa terranima, porusite zgrade i ubijete ako je napravio vec marinca ili 2, vise nece stici, s*ebat cete ga za cijelu igru, to radite svekih 2 min prvih 15 min igre i onda velii charge i skrsite ga

LOL

Zato terran odmah blocka ulaz te 1 marinac + scv za popravljanje može pobit sve te zerglinge i zerg se može hebat. No moram priznat zeznuto je nekad igrat protiv zerga ako ti stalno napada proxye sa zerglinzima, infestorima, mutama i pritom se širi ko blesav dok se braniš.

17 godina
1337Code_breaker kaže...

6 pool rush ne pali protiv protivnika sa dobrim microm. Da se razumijemo ja skoro svaki game tako krenem, teran se wallina i nemožeš mu ući, a protoss ukoliko je brz ima 1 zealota i sa tim zealotom i dobrim microm ubije ti sve zergiće a da nije izgubio 2 radilice i onda si ti u banani pošto on ima u tom trenu više radilica od tebe te ih brže može raditi (pomoću boosta onoga) i u startu ima prednost što se tiče crpljenja minerala.

Po meni poanta je scoutati protivnika i vidjeti koliko je brz, ukoliko je stvarno spor treba ga rushati, ukoliko nije trebaš odma krenuti na jače jedinice poput roacheva koji trgaju i stalkere i zealote bez beda.

Što se tiče toga da 4 voida ubiju 15 muti to mi je teško vjerovati, jer u biti mutalisk je jedan od najjačih anti void ray unita. Imaju malo hpa i dobar splash i 15 muti bi trebalo poredati i malo više od 4 voida bez problema. To što tvoj protivnik ne zna micrati ozlijeđene mute malo unazad to je njegov problem, ali čak i bez micra ova situacija mi zvuči nemoguće.

Herbalife
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 0:35 (nCh!).
16 godina
Starcraft i Starcraft 2
A cuj toje bio komp na very hard pa ocito nezna igrati kako spada :P oni su bili samo stajali i kad su se ovi napunili padali su ko kruske hehe. Protiv pravih igraca vjerojatno bi drukcije to zavrsilo :D
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nCh! kaže...
1337Code_breaker kaže...

6 pool rush ne pali protiv protivnika sa dobrim microm. Da se razumijemo ja skoro svaki game tako krenem, teran se wallina i nemožeš mu ući, a protoss ukoliko je brz ima 1 zealota i sa tim zealotom i dobrim microm ubije ti sve zergiće a da nije izgubio 2 radilice i onda si ti u banani pošto on ima u tom trenu više radilica od tebe te ih brže može raditi (pomoću boosta onoga) i u startu ima prednost što se tiče crpljenja minerala.

Po meni poanta je scoutati protivnika i vidjeti koliko je brz, ukoliko je stvarno spor treba ga rushati, ukoliko nije trebaš odma krenuti na jače jedinice poput roacheva koji trgaju i stalkere i zealote bez beda.

Što se tiče toga da 4 voida ubiju 15 muti to mi je teško vjerovati, jer u biti mutalisk je jedan od najjačih anti void ray unita. Imaju malo hpa i dobar splash i 15 muti bi trebalo poredati i malo više od 4 voida bez problema. To što tvoj protivnik ne zna micrati ozlijeđene mute malo unazad to je njegov problem, ali čak i bez micra ova situacija mi zvuči nemoguće.

nije bas istina

fruitseller je dobio ogsincu sa 6poolom na GSL turniru

a obadva imaju nevjerojatan micro i apm na trenutke preko 500

17 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
nCh! kaže...
1337Code_breaker kaže...

nije bas istina

fruitseller je dobio ogsincu sa 6poolom na GSL turniru

a obadva imaju nevjerojatan micro i apm na trenutke preko 500

Eh prilično se teško obranit od 6 poola, a kamoli kad ga radi Cool. Prilično je gej radit 6 pool, ali i to je taktika :D

Potpis
17 godina
neaktivan

Ako si normalno brz, nije. Lakše se obraniti, nego ga izvesti, a da ne govorim o posljedicama na ekonomiju. Trajnim.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ako si normalno brz, nije. Lakše se obraniti, nego ga izvesti, a da ne govorim o posljedicama na ekonomiju. Trajnim.

Ako očekuješ da ti neko radi 6p onda ćeš normalno obranit, ali to se nikad ne očekuje. Jedini način na pripremu je ultra rani scout što će se rijetko radit. Recimo na mapi Steppes of war je 6p skoro neobranjiv. Nije se lakše obraniti to je sigurno, 6p rade bronze lvl igrači i pobjeđuju.

Potpis
17 godina
neaktivan

Ne slažem se. 6-pool može raditi bilo tko i bilo kada i uvijek se moguće obraniti. Da, od Zerga to očekuješ. I rano izviđanje je obavezno. Bez raznog izviđanja nema pobjede.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 17:56 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne slažem se. 6-pool može raditi bilo tko i bilo kada i uvijek se moguće obraniti. Da, od Zerga to očekuješ. I rano izviđanje je obavezno. Bez raznog izviđanja nema pobjede.

Hmmm zapravo si totalno u krivu, u high level playevima se očekuje odličan macro play od zerga znači 15 hatch, 14 pool ovisi o mapi. Ja bi volio viditi tebe protiv Coola kako bi odigrao to i da li bi obranio 6p. Čvrsto stojim iza toga da se prilično teško obranit od 6 poola na 2 player mapama, naravno blizzardovim.

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 18:02 (hellraiser1110).
15 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...

Hmmm zapravo si totalno u krivu, u high level playevima se očekuje odličan macro play od zerga znači 15 hatch, 14 pool ovisi o mapi. Ja bi volio viditi tebe protiv Coola kako bi odigrao to i da li bi obrani 6p. Čvrsto stojim iza toga da se prilično teško obranit od 6 poola na 2 player mapama, naravno blizzardovim.

jest moguce se obraniti

pitanje je kolike su sanse

pro igraci rijetko cheesaju pa zato rano scoutanje cesto preskoce a rani scout je ono sto ih spasava od 6poola

17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...

Hmmm zapravo si totalno u krivu, u high level playevima se očekuje odličan macro play od zerga znači 15 hatch, 14 pool ovisi o mapi. Ja bi volio viditi tebe protiv Coola kako bi odigrao to i da li bi obranio 6p. Čvrsto stojim iza toga da se prilično teško obranit od 6 poola na 2 player mapama, naravno blizzardovim.

Ja ne igram u Diamondu, nego Platinumu, ali to je više-manje nebitno.  Reći da "high-level radi ovo ili ono" je pogrešno i loše. Upravo je u nepredvivljivosti snaga igrača. Gledao sam mečeve gdje "pro igrači" koriste svakakve taktike i iznenade protivnike.

Istraživanje je 50% pobjede u SC2 i važno je imati pregled situacije 100% vremena.

Netko tko ne istražuje u startu je slijep to vrijeme i to je prvi znak "njub" igre.

Dobar Zerg će, ako vidi da se Terran ne zagrađuje, nego ima otvorenu bazu i širi se, ići na zerglinge i napasti. Loš Zerg neće znati što Terran radi punih 10 minuta i imat će "WTF?!" izraz lica čim ga susretne.

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

6 pool rush je težak ovisno o mapi, ja sam protoss i nekad pro igrači pobjede nekad izgube, nekako carrieri su loši, ako ih tip scouta možeš se slikati, jedino ako na prepad dobiješ... ma 1 void ray i ostalo po phoenixima protiv zerga rula ako ideš na expo, protiv terrana 2 void raya i vojsku štancaš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...

Ja ne igram u Diamondu, nego Platinumu, ali to je više-manje nebitno.  Reći da "high-level radi ovo ili ono" je pogrešno i loše. Upravo je u nepredvivljivosti snaga igrača. Gledao sam mečeve gdje "pro igrači" koriste svakakve taktike i iznenade protivnike.

Istraživanje je 50% pobjede u SC2 i važno je imati pregled situacije 100% vremena.

Netko tko ne istražuje u startu je slijep to vrijeme i to je prvi znak "njub" igre.

Dobar Zerg će, ako vidi da se Terran ne zagrađuje, nego ima otvorenu bazu i širi se, ići na zerglinge i napasti. Loš Zerg neće znati što Terran radi punih 10 minuta i imat će "WTF?!" izraz lica čim ga susretne.

Koji je po tebi rani skaut, jer ja šaljem skaut na negdje 11 fooda, a normalni skaut je oko 13.

Potpis
17 godina

meni je sa zergom.

6 pool - spawning pool i odma slijedeća radilica dakle 7 pool ide scoutat. (tj 6 pool je pošto kad ideš radit spawning padneš na 5 pool jer jedna umre).

Herbalife
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 22:23 (nCh!).
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

pa dobro kad već ideš 6p onda ni netrebaš skautat osim ako je 4 player mapa.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice