Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 734.557
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2
Promotion sustav im je bullcrap. Imam masu partija. 240. Od toga 126 pobjeda. Već odavno čekam da me gurne u silver.
Stalno sam 1. ili 2. u svojoj bronze diviziji. Čim nanižem par pobjeda (a stavlja me često protiv silver), počne me stavljati protiv gold. Wtf. Zašto me ne stavi me prvo u silver pa onda protiv gold.

Za ljude pri vrhu silver piše mi "Teams even". Za ljude iz sredine gold piše "Teams even". (?!) Ako igra čeka da dobijem nekog iz gold, onda će se načekat. Gold naravno da spušim, i nikako da me promota. Gubici me samo koštaju bodova.

Ispada da je su ljudi u vrhu (npr) bronce jači od sredine silver lige? wtf?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2
BannedOnThisForum kaže...

Može maleni odgovor? Živcira me što imam da u kampanji igram samo sa protoss-ima i human-ima, zanima me da li postoje "misije" i sa zerzima?

SC2 je zamišljen kao trilogija, čitaj izvlačenje novaca, i doći će još dvije ekspanzije (protoss i zerg).

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

jel ima tko kakvu taktiku za tossove? igram s terranima i zergove i terrane još nekako i dobijem(iako nisam baš dobar) ali protiv ove gamadi nikako nemogu... obranim se bez problema od zealota s marincima i tenkićima, ali mi onda većinom pošalju void rayeve i onda je pušiona... malo me to počelo živcirat jer nemrem nikako zgruntat kaj da napravim... ima koji savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napravi Vikinge .

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
16 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Napravi Vikinge .

ne stignem ih napravit tako brzo... neznam kolko tossu treba da dođe do voidova ali ovo je fakat iritantno... a 3 voida mi zrokaju 5-6 vikinga kad god se sjete...

16 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

jel ima tko kakvu taktiku za tossove? igram s terranima i zergove i terrane još nekako i dobijem(iako nisam baš dobar) ali protiv ove gamadi nikako nemogu... obranim se bez problema od zealota s marincima i tenkićima, ali mi onda većinom pošalju void rayeve i onda je pušiona... malo me to počelo živcirat jer nemrem nikako zgruntat kaj da napravim... ima koji savjet?

Evo mojih iskustava dok sam igrao - isto sam pušio od Protossa dosta puta igrajući ka Zerg, a evo što sam ja radio:

Nakon što napravim na gl. ulazu u bazu po nekolikio bunkera i stavim sa nekoliko zerglinga te one (nikako da im zapamtim ime lol) što se ukupaju u zemlju poput crva (tih 2-3) i nema šanse da protossi probiju to u početnom stadiju (ako te početni nekoliko minuta jako koči). Tako sam 2 puta uspio (sa malom pomoći suigrača) odbiti Protosse. :D

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Evo mojih iskustava dok sam igrao - isto sam pušio od Protossa dosta puta igrajući ka Zerg, a evo što sam ja radio:

Nakon što napravim na gl. ulazu u bazu po nekolikio bunkera i stavim sa nekoliko zerglinga te one (nikako da im zapamtim ime lol) što se ukupaju u zemlju poput crva (tih 2-3) i nema šanse da protossi probiju to u početnom stadiju (ako te početni nekoliko minuta jako koči). Tako sam 2 puta uspio (sa malom pomoći suigrača) odbiti Protosse. :D

a ja samo "znam" igrat sa terranima i igram uvijek 1vs1 tako da mi kolege nemogu baš pomagat Plač

15 godina
neaktivan
smrad06 kaže...
4ucker kaže...

a ja samo "znam" igrat sa terranima i igram uvijek 1vs1 tako da mi kolege nemogu baš pomagat Plač

Ako on ide odmah na void ray onda znači da nema neku veliku ground vojsku s toga ga odmah napadni. Vidit ćeš kasnije kada se unaprijediš u višu ligu da skoro nitko ne ide na void ray zato jer nisu od neke koristi kad ih imaš malo. Vjerojatno je tvoj problem što mu puštaš da se razgradi, pokušaj ga napasti i budi u kontaktu s njim da vidiš  šta radi.

16 godina
neaktivan
vgetik kaže...

Ako on ide odmah na void ray onda znači da nema neku veliku ground vojsku s toga ga odmah napadni. Vidit ćeš kasnije kada se unaprijediš u višu ligu da skoro nitko ne ide na void ray zato jer nisu od neke koristi kad ih imaš malo. Vjerojatno je tvoj problem što mu puštaš da se razgradi, pokušaj ga napasti i budi u kontaktu s njim da vidiš šta radi.

e hvala... to i je moj najveći problem što sam dosta spor igrač... znači teško mi je otpratit sva zbivanja na mapi... ali radim na ubrzavanju... već polako učim shortcutove, i grupiram jedinice pa valjda će uz vježbu bit neke koristi od mene... avg apm mi je 20-30, a peak mi je oko 80 tak da je to dosta loše...

15 godina
neaktivan
post kaže...
Promotion sustav im je bullcrap. Imam masu partija. 240. Od toga 126 pobjeda. Već odavno čekam da me gurne u silver.
Stalno sam 1. ili 2. u svojoj bronze diviziji. Čim nanižem par pobjeda (a stavlja me često protiv silver), počne me stavljati protiv gold. Wtf. Zašto me ne stavi me prvo u silver pa onda protiv gold.

Za ljude pri vrhu silver piše mi "Teams even". Za ljude iz sredine gold piše "Teams even". (?!) Ako igra čeka da dobijem nekog iz gold, onda će se načekat. Gold naravno da spušim, i nikako da me promota. Gubici me samo koštaju bodova.

Ispada da je su ljudi u vrhu (npr) bronce jači od sredine silver lige? wtf?

yep ranking sistem je uzas

17 godina
neaktivan

Pianta je da ti daje najprije puno snaznije, a onda manje. Miguce je preskociti cijelu ligu ako dobro odigras.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

Marinci su vrlo, vrlo efikasni protiv VR-a. Ne trebaju ti Vikinzi.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

samo kaj ih ne stignem nakrkat tolko... void mi recimo ubije 5-6 marinaca dok ga ne ubiju... on dođe sa 6-7 voidova pa računaj kolko mi ih treba... malo su po meni trebali produžit vrijeme gradnje protosima...

17 godina
neaktivan
Ako dodje sa 5-6 VR-a, ti bi ga zbog cijene mogao cekati s 30+ marinaca.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

ali bi uz to bilo poželjno napraviti i factory i naravno starport ili dva... mogu se ja branit neko vrijeme ali ništa od moje kontre tu nema... valjda ću s vremenom počet kužit kako ih zgazit ali zasada nemam šanse...

17 godina
naxeem kaže...

30 marinaca plus stim pack voidovi nemaju šanse. Ja inače igram kao protoss, pa znam, a ako protoss ima prilike razviti se do te razine (da ih ima 5-6 komada), onda očito ne napadaš. Ja se slažem sa zealot i tenk promjenama, a ove ostale i ovako rijetko srećem tijekom igranja, tako da mi i ne znače baš nešto.-.

Kao protoss igrao sam u početku proxy gw i ako protivnik ne skauta na vrijeme, nema obrane, sad više ne igram, tako da se većinom samo branim od toga.

Npr kod 2vs2 ako vidiš za protivnike 2 protoss-a skoro pa uvijek idu na proxy (sa 2 gateway-a), znači oni dođu sa 4 zealota na tvoja 2(ako se branim samo za zealotima), saveznik može imati 2-3 marinca. Njegovih 4 pobjedi moje 2 (kako god ih ja stavim na choke), dok dođe moj saveznik do mene, već su oni na mineralima(a s dronama baš nije pametno napadati zealote), znači da biježim s njima i to je vrijeme koje ne radim mining. Uspijem spumpati slijedeća 2 zealota, koji uz pomoć marinaca od saveznika počiste preživjela 2 od protivnika, ali kod slijedećeg napada više ne stignem napraviti zealote, jer drone neko vrijeme nisu ubirale minerale i nemam dosta para. Natrčavanje oko baze s dronama neko vrijeme pali, ali nakon nekog vremena ih je previše da se mogu počistiti kako spada i saveznik mora dalje sam igrati (ali i to ne traje dugo).

Ako zabarikadiram ulaz i idem na stalkere, dobijem tek jedan van dok oni dođu sa 4 zealota. Dok to vide, okreću se na mojeg saveznika (ja mu naravno ne mogu pomoći jer još nemam blink, a nikako drugačije stalker mi ne može van) pričekaju još 4 zealota i samelju mog protivnika koji ima 4-5 marinca u to vrijeme.

Najučinkovita obrana protiv rusha je forge gateway choke i photon cannon-i. Pomoću forga i gateway-a napravim choke (ne skupljam uopće plin nego samo minerale) 2 cannon-a iza svake zgrade i jedan zealot na choku. Dok oni dođu sa 4 zealota, moj jedan uz potporu cannon-a može to izdrđati, a ako krenu na saveznika mogu bar sa tim jednim zealotom pomoći savezniku(a začas drođe i drugi van). Većinom se u tim situacijama obranimo.

Ovo sve vrijedi samo ako se napravi skauting i zna se za proxy, bez skautinga je to puno puno gore, kod pp protivnika idem sa 10 dronom napravim skauting, jer posle je već prekasno.Sve te situacije vrijede i za 1vs1 (tamo čak druga i treća opcija prolaze jako dobro).

Oni koji se boje 6 pool kod zerg-a, protiv toga se lagano obraniti i samo dronama... Kad zerglingi dođu gateway je već napravljen, imam oko 18 drona (drugi pylon) ako ne i više, zerg ima tek oko 10 drona (zbog brzog spawning pool-a). Ti zerglingi uvijek idu na drone, odvučem sve drone iz minerala, zerglingi slijede, do praznog prostora i okružim zerglinge. Izgubim maksimalno 2-3 drone (što je protuvrijednost zerglinga koji su poslani na mene), ali imam prednost što imam više drona od zerga i ekonomija mi je jača, a već onda dolazi i zealot, koji može kasnije napadaje držati.

Tenkovi su bili prejaki, osobito u kombinaciji sa marincima i medicima (ili ti ga poznati 111 build). Evo je iz perspektive protoss-a. Zealoti i stalkeri se tope pod tenkom, void ray ne može do tenka zbog  marinaca i medica koji se lagano drže. Jedino što onda pali su chargealots (zealoti sa chargom), ali ako su tenkovi dobro raspoređeni, teško je i s njima ili high tech (high templari za bio vojsku i carrier-i za tenkove), ali opet i sa svime time treba dobro mikroati.

Naravno i gerilla taktike (dropovi u bazu), ali treba onda dobro protivnika stresti, jer ako uspije napraviti par turreta ili ostaviti marince u bazi, opet ništa od toga...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 9:28 (dado2202).
16 godina
D_Inuit kaže...
Dala kaže...
kao ni brutalni psi storm...

Da, psi storm (bar za mene koji sam igrao SC 1) je brutalno-loš!

Igrao sam game vs Zerga. Tip mi je došao sa mutama, reko nema veze počistit ću ga munjama...aha... ja njemu par stormova, a on veselo leti dalje (čak i bez izbjegavanja munja) psi storm je pre pre loš vs zraka... A i protiv zemlje nije više nešto... Pa 1 munja nemože više počistit marince (+medivace)... katastrofa prema jednici...

Treba se prilagodit, ali da je psi storm brutalan... ne stoji.

U SC1 je psi storm još jači. Problem je pri ciljanju air unita jer su brzi i ako igrač dobro microa, no psi storm u SC1 su stackable, znači ako baciš 3 storma na isto mjesto, oni daju 3x damage, što sprži sve od hydra do firebata...

U SC2 je storm smartcast, znači svaki ht (templar) baci jedan, lako je upotrijebiti, lako se cilja air unite, a da i ne spominjem problem medivaca koji se jako lako rješava. Tier 1.5 medici koji hodaju su problem, jer uvijek stoje iza vojske i rade svoj posao, i feedbackati ih je teško jer su sitni. No Tier 2+ medici, koji lete iznad vojske, i koje je veoma lako snipati stalkerima/feedbackom/pomoću par phoenixa nisu problematični svakome tko i minimalno koristi mozak dok igra. Znam, spomenuti ćeš da marauderi upijaju stormove kao spužve, no osjeti se i taj damage, a kad bi imao toliko medivaca za efikasno zakrpavati posljedice storma, ne bi mogao razviti toliku vojsku kroz isti vremenski period. Zato je vjerojatno najbolja opcija protiv protossa kombinacija mecha i infantrya, s naravno neizbježnim ghostovima.

Ukratko, storm/forcefields/malo micra ima razarajući učinak na MMM, koji se konstantno mora razdvajati i stimmati kako bi donekle izbjegao štetu...

P.S. Nemoj spominjati 1 storm; tko normalan ima samo 1 high templara u kombinaciji vojske? Većina protossa protiv kojih sam se imao prilike boriti su, kad su ih koristili, uvijek imali minimalno 4-5, najčešće i više, te bi, kad bi potrošili stormove i feedbacke (energy) automatski templare spojili u archone (skupi, ali iznimno efikasni uniti protiv terrana).

Nije istina. U SC1 storm nije stackabilan. Baciš 3 munje na 1 mjesto ili 1 isto ti je.

Tko normalan ima 1 HT u igri? U late gamu niko, ali ja pričam napočetku dok je čupavo. Npr dodje ti teran sa MMM, ako nisi povučen na sigurno iza force fielda negdje moš se je... Kad ti izadje HT moš se jeb... dok skupi za munju i konačno je opali-očekuješ nešto da i napravi onda. Iz toga slijedi razočaranje...

Nemoj me krivo shvatit, stormovi su korisni i uvijek ću ih koristit, ali su me malo razočarali...

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

To je ok, ako se zaista dogodi da dodju VR, ali protiv protossa nema smisla investirati u toliko marinaca, budući da će to coloss to sve spaliti. Jedina obrana od VRa je ne dopustiti da se izgrade. Protossa moraš napadat od početka. Ako terran nije zgotovio igru prije VRova, gotov je. Nema countera protiv njih. Ako i ima, ti counteri ne služe ničemu osim obrani, i opet spušiona.

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Rankig sustav je odlican, jer kad igras silver na silver i dobijes par partija daje ti da igras protiv golda, dvi pobjede protiv njih i bacit ce te u gold ligu, ovo je ugrubo sta sam ja napisa ali otprilike tako ti sustav šljaka..

Uvijek nesto novo..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TrutYF kaže...

Rankig sustav je odlican, jer kad igras silver na silver i dobijes par partija daje ti da igras protiv golda, dvi pobjede protiv njih i bacit ce te u gold ligu, ovo je ugrubo sta sam ja napisa ali otprilike tako ti sustav šljaka..

U teoriji, sigurno su tako zamislili, i većinom vjerojatno radi. No na svojoj kozi sam osjetio nešto drugo. Kao što vidim, isto je i u za još 2-3 igrača u mojoj (bronze) diviziji. Imamo po 800+ bodova, stalno smo pri vrhu divizije. I oni i ja smo tu od samog početka, nikako da netko izađe "van" u silver. Meni se događa sljedeće:

- pobijedim 3,4 partije

- počne me stavljati protiv silver

- pobijedim dva silver

- stavi me protiv gold, izgubim

- ponovo igram protiv bronce, sve ispocetka dok ne zaredam par pobjeda.

Nije da se žalim nakon 10tak odigranih partija, već mjesec dana i 250 odigranih partija, još uvijek isti problem.

Kao da me želi staviti u gold, preskakanjem silvera. Pretpostavljam da je to što bih sa 800+bodova opet bio u vrhu silver divizije. Što znači da to što sam na vrhu bronze, zapravo jači od pola silver lige. To nema nikakvog smisla.

17 godina
post kaže...
TrutYF kaže...

U teoriji, sigurno su tako zamislili, i većinom vjerojatno radi. No na svojoj kozi sam osjetio nešto drugo. Kao što vidim, isto je i u za još 2-3 igrača u mojoj (bronze) diviziji. Imamo po 800+ bodova, stalno smo pri vrhu divizije. I oni i ja smo tu od samog početka, nikako da netko izađe "van" u silver. Meni se događa sljedeće:

- pobijedim 3,4 partije

- počne me stavljati protiv silver

- pobijedim dva silver

- stavi me protiv gold, izgubim

- ponovo igram protiv bronce, sve ispocetka dok ne zaredam par pobjeda.

Nije da se žalim nakon 10tak odigranih partija, već mjesec dana i 250 odigranih partija, još uvijek isti problem.

Kao da me želi staviti u gold, preskakanjem silvera. Pretpostavljam da je to što bih sa 800+bodova opet bio u vrhu silver divizije. Što znači da to što sam na vrhu bronze, zapravo jači od pola silver lige. To nema nikakvog smisla.

Trenutno sam Platinum liga (bio gold neko vrijeme), najčešće me stavlja sa Platinum igračima, malo rijeđe sa diamond i ponekad gold, silver. Mogu reći da u diamond, platinum ligama ima masu igrača koji su slabiji od onih koji su gold, silver. Češće sam izgubio od gold, silver nego platinum, diamond. Dosta ovih u platinum i diamond je došla u te lige samo s jednom jedinom forom (mmm, proxy gateway itd) i masom igara, kad to ne uspije, onda u većini slučajeva izgube.

Ne zamaraj se s rankingom, igraj igru i pokušaj što više ljudi pobjediti i bude te promotalo u višu ligu, bez brige.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
smrad06 kaže...

Vikinzi su još bolji, jer imaju veći range, samo treba kiteat i nećeš izgubit nijednog, a ti vjerovatno dođeš i attack move i to je sve što napraviš, treba kontrolirat svoje jedinice.

Potpis
17 godina
Zoidberg kaže...

@ Hyperion... amateru ;)

To i jesam.

Budem odigrao još par mečeva 4vs4 i možda koji 2vs2 sa tossom pa bi se mogao bacit na 1vs1. Toss mi je puno zanimljiviji, zakon mi je kombinirat vojskicu sa stalkerima, zealotima, immortalima, high templarima, dark templarima i observerom. Raznovrsno i dosta je dobro, ako se ima para bude i collos.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
neaktivan
kakvi su minimalni zahtijevi?
konkuriram borgu sa avatarom :-D
17 godina
1337Code_breaker kaže...
kakvi su minimalni zahtijevi?

Bez brige nećeš je moći pokrenut sa tim intel šrotom.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
neaktivan
:(
17 godina
1337Code_breaker kaže...
:(

Uglavnom u knižici mi piše:

2.6Ghz pentium 4 ili ekvivalentni AMD athlon (~ athlon XP 2800+)

6600GT/9800pro ili bolje

1GB ram-a

Recomanded:

Vista/7

dual core 2.4GHz

2GB ram-a

8800GTX/ HD3870 ili bolje

15 godina
neaktivan
imam sve osim grafe, mogu ja na drugom laptopu nije problem taj je jaci, samo da radi ostalo je moja briga :)
17 godina
1337Code_breaker kaže...
imam sve osim grafe, mogu ja na drugom laptopu nije problem taj je jaci, samo da radi ostalo je moja briga :)

No opet neočekuj nešto posebno ni sa nekim prosječnim grafama, da vidiš kada ti dođe hrpa zerglinga kak lagga, oni su najgori gori čak i od 30 carriera i mothershipa koje radim u fastest possible green mapi.

Ja moram sa HD5850 igrat na medium/high čak, kak bi tek sa slabijom grafom bilo neću pomišljat.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
1337Code_breaker kaže...

No opet neočekuj nešto posebno ni sa nekim prosječnim grafama, da vidiš kada ti dođe hrpa zerglinga kak lagga, oni su najgori gori čak i od 30 carriera i mothershipa koje radim u fastest possible green mapi.

Ja moram sa HD5850 igrat na medium/high čak, kak bi tek sa slabijom grafom bilo neću pomišljat.

Zašto? Ja držim 1920x1200 sve na max i ne padam ispod 50FPS-a bez obzira na situaciju. (5850).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice