Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 734.826
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

:SPOILER:

Ne znam da li ste primjetili: u misiji Zero Hour (3. misija) ako zdrmate "hatcheries" koje su gore lijevo, nastavite lagano desno pa gore.

Naletit će te na poljski WC i jednog minotaura (ili mene podsjeca na minotaura) koji će ući u wc kad mu se približite.

Kliknite polako tri puta na wc.

:)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2

Dobio danas napokon original koji sam naručio prije tjedan dana preko game.co.uk. Srećom bez carine:)

Odigrao jednu vs AI ali mi je APM nizak što će reći da moram poraditi na memoriranju hotkeys:)

Nakon izlaska iz igre kursor je dobio vertikalnu liniju sa desne strane a miš mi je Razer Deathadder sa najnovijim driverima.

Nakon restarta sve je bilo ok. Ima li tko možda kakav hint?

15 godina
neaktivan
Zura kaže...

Ne znam da li ste primjetili: u misiji Zero Hour (3. misija) ako zdrmate "hatcheries" koje su gore lijevo, nastavite lagano desno pa gore.

Naletit će te na poljski WC i jednog minotaura (ili mene podsjeca na minotaura) koji će ući u wc kad mu se približite.

Hmm, ako si to radio na hard mozes podijelit mudrost s nama i rec kak se to radi? :P mene masakriraju s oko 100 marinaca svaki put :(

15 godina
neaktivan
Zura kaže...

Hmm, ako si to radio na hard mozes podijelit mudrost s nama i rec kak se to radi? :P mene masakriraju s oko 100 marinaca svaki put :(

16 godina
neaktivan
Plemeniti kaže...

Nakon jedno 15-20 pokušaja "skužio" sam grešku koju sam radio i slijedeća taktika mi je upalila iz druge (jer prvi put nisam bio dovoljno brz) - na hard naravno

posalvagati 2 bunkera koji su odmah uz barake.

staviti 3-4 scv-a da se rade, a jednog odma odvojiti da radi Rafineriju.

jednoj baraki staviti da radi reaktor, drugoj tech lab.

Čim imaš jedno 12-13 scv-eva stavi da imaš ukupno 3 komada koji vade vespen gas.

konstantno pumpati SCV-eve dok ih nemaš približno 30komada.

Uglavnom, potrebne su ti ukupno 4 barake od kojih 3 imaju reaktor i pumpat će marince, jedna s tech labom će pljuckat medic.

Meni su bila potrebna po 2 bunkera kod svakog mosta, a nije loše da su 3. Uz svaku grupu bunkera ostaviti po jedan scv za potrebe popravljanja. Ja sam ih usput koristio da izgrade poneki supply depo.

Barake tempiraj da ih imaš 3 oko 17te minute i 4 oko 15te-12te (vrijeme otkucava unatrag do konačnog spašavanja).

prije isteka 10te minute moraš imati istražen pojačan armor i damage marinaca i već imaš oko +40tak marinaca + medica.

S njima krećeš preko lijevog mosta prema gornjem-lijevom kutu mape. (malo micromanagmenta ne škodi da ne popušiš previše vojske na putu).

Konstantno radi nove marince i medice i suply depo po potrebi.

Jako pomaže da imaš u definiranoj grupi barake (ja sam imao (CTRL+)5 za barake s reaktorom i (CTRL+)6 barake s tech labom).

kad dođeš gore, potamani 2 hatcheri-je i odmah povuci snage malo dolje i lijevo (kod nekog tunela). u ovom trenutku bi trebao imati barem oko 5 minuta do kraja. sa ovim snagama pričekaj na tom mjestu jedno 2 minute.

dok ovi gore čekaju ti u bazi i dalje radiš vojsku i po potrebi pojačavaš snage na bunkerima (ako imaš 3 bunkera to skoro i nije potrebno.)

Ova dodatna vojska će ti trebati ako je gornja napadačka svita ostala na 20 jedinica, pa nebi bilo loše da pošalješ još jedno 30tak marinaca+medica.

oko 2-3 minute do isteka vremena vojsku koju čuvaš lijevo gore pošalji opet gore, gdje je AI već izgradio 2 nove hatcheri-je. počisti to (i cijelu tu bazu) i možeš prošetati do ovog na WC-u.

Inače, koliko god da se trudio, ako bi umjesto ove gornje zerg baze krenuo na bilo koju drugu (lijevu bazu ili gore desno), skršili bi me odmah.

Već sam bio frustriran koliko sam puta pokušao dobiti ovaj zadnji achievement i s gornjom taktikom sam uspio (napokon).

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 13:45 (Zura).
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
domac1986 kaže...

terran je op, protoss nema skoro nikakve šanse

pogledajte samo intel extreme masters, ni 1 protos nije prošao a zergovi su samo tako pušili od terrana. a za sve oni koji govore da su reaperi loši... NEMATE POJMA. tip je u finalu samo po reapersima pičio i pobijedio, je da ima nenormalan micro ali jbg stuko je onog idra-u zerga samo tako (aj ok ovaj je išao na expanziju svaki puta pa je i to bio razlog)

nego, jel vi znate neke repse di se mogu vidjeti od koreanaca, i jel pravi prof. igrači iz koree prelaze na sc2 ili još uvijek igraju isključivo sc1?

Da ti reaperi se čine nebalansirani, ali svejedno mislim da terrani nisu tolko nadmoćni, oni su OP u početku igre, a što igra ide dalje protiv zergova oni imaju sve manje šanse. Protossi su dobri i da je na ovom turniru bio tester on bi ga vjerovatno i osvojio, čovjek stvarno razvaljuje sa protossima.

Azijska ljestvica prije tjedan dana je u top 20 imala 10 zergova, tako da ovisi iz koje perspektive gledaš :D

Uglavnom reaperi jesu jako, jako, jako teški za progutati kao zerg. Inače sam platinum terran igrač, ali tu i tamo bacim koju i sa zergom...Reaperi znače da moraš iz temelja mijenjati svoj build, stalno biti na oprezu zbog proxy barracksa, imati dobro pozicionirane queene i spine crawlere, što i s druge strane košta masu minerala i usporava tech.

IdrA je, makar je bahat i psuje kao kočijaš, odličan zerg. Prvi je primjenio takozvani magic box (čini mutaliske counterom thora). Vrlo vjerojatno i kvalitetniji od protivnika u IEM finalu. IdrA se expandao, što ga je pokopalo, ali je i problem to što kad bi igrao 1base zerga, imao reducirani production i terran bi, zahvaljujući mogućnosti koje imaju, vrlo brzo mogao promijeniti tech (npr izbaciti siege tankove, ili air), što jako lako mrvi 1base zerga. 

https://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/7/lgcfjTONnho - zanimljiv counter proxy reaperu

Mass reapersi su totalno druga stvar...

Eto, po meni je TvZ jedini debalansirani tip igre. Terran lako pravi brutalne kontranapade, i brže se adaptira zergovom tipu obrane nego obrnuto.

Protossi su savršeno balansirani kakvi i jesu, oni koji plaču radi EMPa očito ne koriste dovoljno observere, kao ni brutalni psi storm... Ako si gledao HDH invitational, još za vrijeme bete, nakon čega su još i oslabili terrane, 3 od 4 polufinalista su bili protossi. 1 je bio zerg (IdrA).

To bi bilo to od Terrana.

Nothing else matters.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 16:14 (D_Inuit).
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Jučer sam u jednoj 4v4 partiji devastirao Protosse i Terrane kombiniranim Nuke+EMP+Snipe napadima koristeći samo 10-tak Ghostova. - Max energije i 10 nuke siloa rezultiralo je time da sam u desetak sekundi "pomeo" 2 Terran i 2 Protoss baze - prvo EMP, a onda njukice..... sjatko :)

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Zura kaže...
Plemeniti kaže...

Nakon jedno 15-20 pokušaja "skužio" sam grešku koju sam radio i slijedeća taktika mi je upalila iz druge (jer prvi put nisam bio dovoljno brz) - na hard naravno

posalvagati 2 bunkera koji su odmah uz barake.

staviti 3-4 scv-a da se rade, a jednog odma odvojiti da radi Rafineriju.

jednoj baraki staviti da radi reaktor, drugoj tech lab.

Čim imaš jedno 12-13 scv-eva stavi da imaš ukupno 3 komada koji vade vespen gas.

konstantno pumpati SCV-eve dok ih nemaš približno 30komada.

Uglavnom, potrebne su ti ukupno 4 barake od kojih 3 imaju reaktor i pumpat će marince, jedna s tech labom će pljuckat medic.

Meni su bila potrebna po 2 bunkera kod svakog mosta, a nije loše da su 3. Uz svaku grupu bunkera ostaviti po jedan scv za potrebe popravljanja. Ja sam ih usput koristio da izgrade poneki supply depo.

Barake tempiraj da ih imaš 3 oko 17te minute i 4 oko 15te-12te (vrijeme otkucava unatrag do konačnog spašavanja).

prije isteka 10te minute moraš imati istražen pojačan armor i damage marinaca i već imaš oko +40tak marinaca + medica.

S njima krećeš preko lijevog mosta prema gornjem-lijevom kutu mape. (malo micromanagmenta ne škodi da ne popušiš previše vojske na putu).

Konstantno radi nove marince i medice i suply depo po potrebi.

Jako pomaže da imaš u definiranoj grupi barake (ja sam imao (CTRL+)5 za barake s reaktorom i (CTRL+)6 barake s tech labom).

kad dođeš gore, potamani 2 hatcheri-je i odmah povuci snage malo dolje i lijevo (kod nekog tunela). u ovom trenutku bi trebao imati barem oko 5 minuta do kraja. sa ovim snagama pričekaj na tom mjestu jedno 2 minute.

dok ovi gore čekaju ti u bazi i dalje radiš vojsku i po potrebi pojačavaš snage na bunkerima (ako imaš 3 bunkera to skoro i nije potrebno.)

Ova dodatna vojska će ti trebati ako je gornja napadačka svita ostala na 20 jedinica, pa nebi bilo loše da pošalješ još jedno 30tak marinaca+medica.

oko 2-3 minute do isteka vremena vojsku koju čuvaš lijevo gore pošalji opet gore, gdje je AI već izgradio 2 nove hatcheri-je. počisti to (i cijelu tu bazu) i možeš prošetati do ovog na WC-u.

Inače, koliko god da se trudio, ako bi umjesto ove gornje zerg baze krenuo na bilo koju drugu (lijevu bazu ili gore desno), skršili bi me odmah.

Već sam bio frustriran koliko sam puta pokušao dobiti ovaj zadnji achievement i s gornjom taktikom sam uspio (napokon).

Ja nisam znao da će napravit nove hatcheve i ubio sam ga normalno, makar u biti nije normalno nego brutalno teško ponavljao sam jedno 5 puta + masu loadinga. Uglavnom izvedivo je kak god okreneš u dobar macro, mcro + živce na hozentregere. :D

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Jučer smo ja i Poljda napravili barikadu od baraka, bila je dobra partija. Neprijatelj nije bio uopće jak kako sam mislio. APM u recimo toj partiji mi je bio average 33, peak cca. 110.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Jučer smo ja i Poljda napravili barikadu od baraka, bila je dobra partija. Neprijatelj nije bio uopće jak kako sam mislio. APM u recimo toj partiji mi je bio average 33, peak cca. 110.

Svaka ćast za barikadu kineski zidOsmijeh

Na divljaštvo odgovorimo još večim divljaštvom.
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Battle.net, eu.battle.net... sve je palo.

Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

GG Blizzard.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Battle.net, eu.battle.net... sve je palo.

Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

GG Blizzard.

da i opet se avatari i achievmenti nisu mogli vidjeti vec 2 dana

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Jer to samo kod mene ili nitko vec 2 dana ne vidi achievemente niti sliku profila?

0 0 hvala 0
17 godina

Igram igram, samo me izbaci, mislim pukla veza no nije. Pokušao sam opet za 10min no opet nisam mogao ući, veli poljda da se sad može ući.

Avatari su nestali prije 2 dana, baš sam igrao u 4 ujutro ovaj "DOTU" za SC2 i onda su nestali.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Izgleda da su EMP-ovi mojih ghostova sredili i servere...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
oce radit to na mon kompu (dvojka naravno :))
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
17 godina
Hyperion kaže...

Nadam se da ste imali još nešto osim siegeva

Da su vam napravili drop u glavnu bazu (svakome po jedan), mislim da snipali prije CC nego bi vi unsiege-ali te Siegeve :)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan

LOL pa nikome ne-retardiranome ne biste stigli to napraviti...

16 godina
kao ni brutalni psi storm...

Da, psi storm (bar za mene koji sam igrao SC 1) je brutalno-loš!

Igrao sam game vs Zerga. Tip mi je došao sa mutama, reko nema veze počistit ću ga munjama...aha... ja njemu par stormova, a on veselo leti dalje (čak i bez izbjegavanja munja) psi storm je pre pre loš vs zraka... A i protiv zemlje nije više nešto... Pa 1 munja nemože više počistit marince (+medivace)... katastrofa prema jednici...

Treba se prilagodit, ali da je psi storm brutalan... ne stoji.

15 godina
neaktivan
Dala kaže...

Igrao sam game vs Zerga. Tip mi je došao sa mutama, reko nema veze počistit ću ga munjama...aha... ja njemu par stormova, a on veselo leti dalje (čak i bez izbjegavanja munja) psi storm je pre pre loš vs zraka... A i protiv zemlje nije više nešto... Pa 1 munja nemože više počistit marince (+medivace)... katastrofa prema jednici...

Možda si ih jednostavno promašio, zna se desiti zato jer kada tako bacaš te neke čini protiv zraka ljudi ne uzimaju u obzir da one lete, to ćeš najbolje vidjeti kada zaokružiš neku svoju leteću jedinicu i onda ćeš vidjeti onu točku na tlu koja pokazuje njezin pravi položaj. Dakle ako bacaš munje točno na mutalske fulat ćeš ih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 12:28 (vgetik).
16 godina
neaktivan
Dala kaže...

U SC1 je psi storm još jači. Problem je pri ciljanju air unita jer su brzi i ako igrač dobro microa, no psi storm u SC1 su stackable, znači ako baciš 3 storma na isto mjesto, oni daju 3x damage, što sprži sve od hydra do firebata...

U SC2 je storm smartcast, znači svaki ht (templar) baci jedan, lako je upotrijebiti, lako se cilja air unite, a da i ne spominjem problem medivaca koji se jako lako rješava. Tier 1.5 medici koji hodaju su problem, jer uvijek stoje iza vojske i rade svoj posao, i feedbackati ih je teško jer su sitni. No Tier 2+ medici, koji lete iznad vojske, i koje je veoma lako snipati stalkerima/feedbackom/pomoću par phoenixa nisu problematični svakome tko i minimalno koristi mozak dok igra. Znam, spomenuti ćeš da marauderi upijaju stormove kao spužve, no osjeti se i taj damage, a kad bi imao toliko medivaca za efikasno zakrpavati posljedice storma, ne bi mogao razviti toliku vojsku kroz isti vremenski period. Zato je vjerojatno najbolja opcija protiv protossa kombinacija mecha i infantrya, s naravno neizbježnim ghostovima.

Ukratko, storm/forcefields/malo micra ima razarajući učinak na MMM, koji se konstantno mora razdvajati i stimmati kako bi donekle izbjegao štetu...

P.S. Nemoj spominjati 1 storm; tko normalan ima samo 1 high templara u kombinaciji vojske? Većina protossa protiv kojih sam se imao prilike boriti su, kad su ih koristili, uvijek imali minimalno 4-5, najčešće i više, te bi, kad bi potrošili stormove i feedbacke (energy) automatski templare spojili u archone (skupi, ali iznimno efikasni uniti protiv terrana).

Nothing else matters.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 12:24 (D_Inuit).
15 godina
neaktivan
vgetik kaže...
Dala kaže...

Možda si ih jednostavno promašio, zna se desiti zato jer kada tako bacaš te neke čini protiv zraka ljudi ne uzimaju u obzir da one lete, to ćeš najbolje vidjeti kada zaokružiš neku svoju leteću jedinicu i onda ćeš vidjeti onu točku na tlu koje pokazuje njezin pravi položaj. Dakle ako bacaš munje točno na mutalske fulat ćeš ih.

da tak sam ja radi toga spusio jer sam ih fulao u stvari

al drugi put malo bolje

ali svejedno psi storm iz sc1 je bolji protiv letece gamadi nego u sc2

najvise me zivcira kao toss igraca mass muta/ling

phoenixe nemozes dovoljno brzo ispumpat,stalkeri su preslabi i onda jedino preostaje protiv zerga cim vidis da ide na lair bez roach warrena napasti ga i probat tad zavrsit igru ili jednostavno harrassat ga cijelo vrijeme tak da napumpas jedinice prije nego te njegov makro sa mass muta opali jedan samar

16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
vgetik kaže...
Dala kaže...

Možda si ih jednostavno promašio, zna se desiti zato jer kada tako bacaš te neke čini protiv zraka ljudi ne uzimaju u obzir da one lete, to ćeš najbolje vidjeti kada zaokružiš neku svoju leteću jedinicu i onda ćeš vidjeti onu točku na tlu koje pokazuje njezin pravi položaj. Dakle ako bacaš munje točno na mutalske fulat ćeš ih.

da tak sam ja radi toga spusio jer sam ih fulao u stvari

al drugi put malo bolje

ali svejedno psi storm iz sc1 je bolji protiv letece gamadi nego u sc2

najvise me zivcira kao toss igraca mass muta/ling

phoenixe nemozes dovoljno brzo ispumpat,stalkeri su preslabi i onda jedino preostaje protiv zerga cim vidis da ide na lair bez roach warrena napasti ga i probat tad zavrsit igru ili jednostavno harrassat ga cijelo vrijeme tak da napumpas jedinice prije nego te njegov makro sa mass muta opali jedan samar

Kako bi upotrijebio potpuni potencijal phoenixa, moraju ti stalno biti u pokretu. Znaš i sam da pucaju dok se kreću. E sad, cilj ti je pokušati snipati neke overlorde koje vidiš da lutaju mapom, kao i u borbi navoditi mutaliske da te slijede (malo intenzivniji micro), pa ih phoenixi mogu pucati u letu...

Counter speedlingsima nije ništa drugo nego mass zealots/sentry, probaj s tom forom.

Nothing else matters.
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Psi storm uopće nije loš pa sad 1 munja radi veći dmg nego u SC1, samo je potrebno shvatiti da se on sad treba baciti tik ispred jedinica koje dolaze zato jer njegov dmg počne djelovati tek nakon 1 - 1,5 sekundi. Iz toga razloga su napravljene challenge mape da ljudi nauče kako određene stvari sada djeluju. Kad dobijete gold u svim challenge mapama (njih 9) neke stvari vam postanu daleko jasnije.

Herbalife
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...

Nadam se da ste imali još nešto osim siegeva

Da su vam napravili drop u glavnu bazu (svakome po jedan), mislim da snipali prije CC nego bi vi unsiege-ali te Siegeve :)

Bila je ovakva situacija:

Lik(Terran) je krenuo napast i počeo mi je pucat po tim barakama iz daljine. Morao sam ih liftat, međutim poljda se droppao u zergovu bazu i ovaj je bio odsutan tj. nije pazio na svoje unite pa sam ja svoje siege tenkove pomaknuo, scanno, zaklo njegove i sve marince i građevine što je malo dalje napravio.

Droppao mi se sa 2 shuttle-a u bazu no to sam sredio jer sam imao nešto marinaca siege tenkova i maraudera u bazi. Poslje toga bio je GG.

Velim bili su noobovi nisu radili uopće air unite s čime su nam mogli naštetit puno više (ovako nisu ništa skoro). Da nekažem kak je ovaj zerg poslao hidre na moj ulaz i kak su ih moje haubice sve sredile, umjesto da ih bar 75% spasi on ih nije vraćao nazad u svoju bazu, isto tako i terran.

Poslušao sam savjet i počeo koristiti 1-2 ghosta, nisam radio one emp-e i đinđe već samo nuke. Uglavnom terranu sam se iskrcao u bazu sa shuttle-om, bubno nuke na supply depote i poklo pritom pola njegovih marinaca. Još sam mu 1-2 puta rukno nuke i isto je bilo pa je onda slijedio drop marincima što ga je dokrajčilo. Koji noob mogao je bar turrete sagradit ili scannat no nije ni to.

Poljda je shebo stvar u toj... Toss je imao voidove, i on je meni išao pomoći terrana zgazit što sam mogao i sam bez većeg gubitka unita umjesto da je ostao u svojoj bazi i poklo mu nadolazeće voidove. Posljedica je bila što je on nama sa voidovima zaklo baze no i mi smo njemu. Naravno mi smo pobjedili, al opet da je ostao u bazi moglo je puno prije završit.

Valjda ste nešt skužili :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 12:57 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

To je presudilo heh

[url=http://www.userbars.com][img]http://img36.imageshack.us/img36/7731/ubd3943.png[/img][/url]
15 godina
Hyperion kaže...

lulz to nebi nista proslo

15 godina
protjeran
Starcraft i Starcraft 2

Mjenjam steam account za starcraft 2 cd key ako je ko zaninteresirani neka javi na pp.

Na divljaštvo odgovorimo još večim divljaštvom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZDS kaže...

Mjenjam steam account za starcraft 2 cd key ako je ko zaninteresirani neka javi na pp.

koju original igru imas vezanu za taj account?

17 godina
neaktivan

O kakvim medicima ti govoris? U SC2 ne postoje medici osim Medivac letjelica.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice