Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 735.036
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Starcraft i Starcraft 2
Nuclear kaže...
Timon kaže...

Ima li kakve šanse da će se kasnije igranje sc2 online plaćati,tj pay-to-play il tak nes?

Vrlo teško jer su skupili dovoljno love od same prodaje i tu su milijuni dolara mjesečno od WoWa...

Te mjesečne pretplate bi bile velika krađa, a i nemogu sada to naknadno uvesti jer bi time razljutili milijune fanova.

17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Battle.Net ne bi trebao biti naplaćivan te time i sam SCII. Ali ono što mene brine je što bi se moglo početi ako kreten to naredi jer njega zanimaju samo pare, kao što je dokazano na CoD franšizi. Iako zar već ne naplaćuju neke mape koje će izdavati ili sam to samo negdje pročitao kao mogućnost.

A inače, probao sp i nije loše. Jedino je priča malo prežvakana na neki način, ali to je Blizzardov trademark. Smijeh

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

samo mi jos to treba

sad sam kupio igru i ak mi pocnu naplacivati b.net necu moci igrati ju vise te sam bacio 350kn

al mislim da se nece to dogoditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft i Starcraft 2

Ma to neće napraviti sada sigurno, pa dovoljno je što su igru podijelili igru na 3 dijela di još da i mjesečno se treba plaćati, to bi bilo malo previše...Ali možda za neke druge naslove ne bi se čudio da se tako neš napraviNeodlučan

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stoja kaže...

Ma to neće napraviti sada sigurno, pa dovoljno je što su igru podijelili igru na 3 dijela di još da i mjesečno se treba plaćati, to bi bilo malo previše...Ali možda za neke druge naslove ne bi se čudio da se tako neš napraviNeodlučan

Kada bi trebali doči ti famozni nastavci.

16 godina
Starcraft i Starcraft 2
Neznan kad ce doci, valjda kada izvucu cekaju da izvucu maximum love iz ovog dijela a onda ce ici na drugi pa na treci nastavak. Uglavnom, mogli su sve staviti u jedan kako je i dosada u vecini rtsa i bude a ne ovako musti lovu iz fanova koji obozavaju ovu igru. Ali eto, ako i mw2 moze dizati ogromnu lovu radeci par mapa i naplacivati da kostaju skuplje i od nekih igara onda i ovi mogu cjepati igru na svaku rasu i prodavati...
Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

ja sam igru platio 440 kn, tako da nema šanse čak i da plaćam mjesečno, ja bi odusto...

nego, odakle vi skidate replaye? da se naučim igrati, ja skidam sa http://sc2.replayers.com/

vidim da mouzhasu igra dobro sa terranom a i onaj lik white ra nije loš... iako kopira često 1 te istu strategiju pa ga ovi stuku... nekako mi se čini na bronze ligi u kojoj sam trenutno da terran ima najjači push/coutner...

ono što sam htio pitati je sljedeće, pošto nisam igro sc 1 a sad imam nekih 25 gameova (14-11) jel netko može dati neki guide, svi kažu scoujtaj nakon 1. pylona (igram prottosa), e sad što mene jebe je sljedeće:

kad dođem u bazu kada znam jel valja pushati ili kad treba techati... protiv terrana idem najčešće na zrak di ga prcam sa 1-2 ona void ray-a ali ako me rusha u tom trenu ja popušim... kako znam kad šta radit... kad vidim baracku i 2 marinca onda mi sjebe da dalje vidim šta ide pa ostalo igram na ćoravo... poslje šaljem 1 zealota (ako ne ide fe ne rusham ga sa 4 ona gateway pusha) ako igra normalno kako da znam valja li air (kad je uopće dobro radit air?) ili one high templare

protiv zerga da ne pričam, držim se 1 strategije ko pijan plota (4 gateway push), često i pali... ali ono kad dođem u bazu, kako da znam radi li zerg push ili ide na one rouche... po onim coconima ili???

eto možda su glupa pitanja ali ono nekad odigram ok a nekad popušim teško jer ne znam iako scoutam šta točno po broju radilica i ostalim glupostima tip radi, zbog toga pitam za neki guide... repse sam gledo ali mi ne kažu neke osnove (micro je tak tak pošto sam pičio wc3 dugo pa sam nekakav steko)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

ja sam igru platio 440 kn, tako da nema šanse čak i da plaćam mjesečno, ja bi odusto...

nego, odakle vi skidate replaye? da se naučim igrati, ja skidam sa http://sc2.replayers.com/

vidim da mouzhasu igra dobro sa terranom a i onaj lik white ra nije loš... iako kopira često 1 te istu strategiju pa ga ovi stuku... nekako mi se čini na bronze ligi u kojoj sam trenutno da terran ima najjači push/coutner...

ono što sam htio pitati je sljedeće, pošto nisam igro sc 1 a sad imam nekih 25 gameova (14-11) jel netko može dati neki guide, svi kažu scoujtaj nakon 1. pylona (igram prottosa), e sad što mene jebe je sljedeće:

kad dođem u bazu kada znam jel valja pushati ili kad treba techati... protiv terrana idem najčešće na zrak di ga prcam sa 1-2 ona void ray-a ali ako me rusha u tom trenu ja popušim... kako znam kad šta radit... kad vidim baracku i 2 marinca onda mi sjebe da dalje vidim šta ide pa ostalo igram na ćoravo... poslje šaljem 1 zealota (ako ne ide fe ne rusham ga sa 4 ona gateway pusha) ako igra normalno kako da znam valja li air (kad je uopće dobro radit air?) ili one high templare

protiv zerga da ne pričam, držim se 1 strategije ko pijan plota (4 gateway push), često i pali... ali ono kad dođem u bazu, kako da znam radi li zerg push ili ide na one rouche... po onim coconima ili???

eto možda su glupa pitanja ali ono nekad odigram ok a nekad popušim teško jer ne znam iako scoutam šta točno po broju radilica i ostalim glupostima tip radi, zbog toga pitam za neki guide... repse sam gledo ali mi ne kažu neke osnove (micro je tak tak pošto sam pičio wc3 dugo pa sam nekakav steko)

//ja sam isto los al to me ne sprjecava da postam

To ti je jako tesko znati. Uglavnom ako vidis da jako rano ide na gas onda te vjerojatno nece rushati. Kod zerga ako jaaako rano vidis SPoll onda je rush... Inace mozes probati sa protosom koristiti observera ako prezivis pocetak da scoutas protivnika... Ako npr mlati po marauderima koji ubiju sve gateway jedinice bez problema onda probaj ga dotuci imortalima. Inace ima jedno pravilo. Ako lik ima ekspanziju znaci da je malo zaostao sto se tice resursa dok mu se ne uhoda ekspanzija. Ako mu se uhoda onda si u banani, dakle imas prozor da ti napravis svoju eksp ili da ga napadnes...

17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

SC sigurno neće poprimiti model mjesečne pretplate - za to im služi WoW Namigiva

Jedino što mogu napraviti (a to će najvjerojatnije i biti u budućnosti) je da naplate samo korištenje Batle.net-a pa tko ima koju igru (ili više njih) nije bitno - igra što želi.

Dakle igre se kupe i onda igraju preko Battle.net-a (WoW, Diablo, SC itd.) a za sve se plaća jedinstvena mjesečna pretplata (recimo oko 15€ mjesečno) bez obzira što se mogu paralelno igrati sve igre koje su kupljene.

Po meni to i ne bi bilo tako loše rješenje.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kaj se vi ljudi drogirate?
Da kupim igru i onda još da plaćam pretplatu da bi bil u stanju igrat multiplay?
Svašta.
16 godina
NEW_MAN kaže...
Kaj se vi ljudi drogirate?
Da kupim igru i onda još da plaćam pretplatu da bi bil u stanju igrat multiplay?
Svašta.

Danas možda izgleda kao droga, ali vidjet ćemo za nekoliko godina, možda postane normalno...i prije 10 godina da ti je netko rekao da ćeš malo nadogradnje igre takozvane DLC plaćati 1/3 same igre, rekao bi da se drogiraju a danas je to normalno i kompanije dižu ogromnu lovu na tome. 

Stoja
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Dakle igre se kupe i onda igraju preko Battle.net-a (WoW, Diablo, SC itd.) a za sve se plaća jedinstvena mjesečna pretplata (recimo oko 15€ mjesečno) bez obzira što se mogu paralelno igrati sve igre koje su kupljene.

Znaci kupis igru za ne tako malu cijenu i mozes igrati samo SP, a za MP trebas jos dodatno placati pretplatu.

I tebi to ne zvuci loše???

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 12:50 (AA-d00d).
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Hebemu mater pa nije ovo MMO.

Nema šanse da stave još nekakva dodatna plaćanja inače ću im glave otkinut. Igra dođe skoro pol hiljade kuna i još da plaćam hahaha

I nadam se da ekspanzije nebudu bile preskupe, nekih 200kn više nedam.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odakle vam uopće ideja za takvo što.

Tradicija je da se samo mmorpg plaća mjesečno a tradicije se  ne krše.

Što  možda znači da bi diablo 3 mogao  mjesečno računati.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

ja neznam otkud vam te ideje

postoji mogucnost da ce se diablo 3 placat mozda

gotovo je sigurno da ce nesto takvo biti u buducnost od strane blizzarda ili nekih drugih kompanija

ali sc2 nece placivat siguran sam u to

da su htjeli to su prije trebali napraviti

ovako da to uvede je cista pljacka koju nekakav zakon mora zabraniti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Tradicija je da se samo mmorpg plaća mjesečno a tradicije se  ne krše.

ne.. to nije tradicija. To je samo jedan od modela naplate.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Hebemu mater pa nije ovo MMO.

Nema šanse da stave još nekakva dodatna plaćanja inače ću im glave otkinut. Igra dođe skoro pol hiljade kuna i još da plaćam hahaha

I nadam se da ekspanzije nebudu bile preskupe, nekih 200kn više nedam.

ak su expanzije samo sp naravi nema sanse da kupim

trk na torrente i bok

osim ako ce nesto u mp mjenjat samo pod tim uvjetom cu kupit

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Vjerojatno će se naplaćivate neke custom mape, ali za njih vjerujem da bi trebale biti kvalitetne ko da se radi o samostalnoj igri(npr. kao razni modovi za hl2), a ne kao ove dosad, nego da bude kakva kampanja ili šta ja znam. Uostalom evo šta bi trebalo uskoro izaći kao

(iako kažu da se neisplati igrati multiplayer zbog minimalne latencije od 125ms koju ograničava Battle.net, trenutačno traže rješenje...)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

ako vidiš da lik ide infantry većinom onda odi na par collossusa koji jedu te jedinice, još ubaciš 2 imortala naprijed da tenkaju ovo ostalo recimo staviš većinom stalkere ako slučajno ima nešto za zrak i staviš par sentrya za guardian shield, ali protiv svake rase ti je dobar 4gate, samo to igraj dok ne dođeš do golda, onda razmotri neke druge strategije.

Potpis
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
domac1986 kaže...

ako vidiš da lik ide infantry većinom onda odi na par collossusa koji jedu te jedinice, još ubaciš 2 imortala naprijed da tenkaju ovo ostalo recimo staviš većinom stalkere ako slučajno ima nešto za zrak i staviš par sentrya za guardian shield, ali protiv svake rase ti je dobar 4gate, samo to igraj dok ne dođeš do golda, onda razmotri neke druge strategije.

u zadnje vrijeme to i idem, od 7 mu sam ih dobio 6... pošto tipovi imaju stvarno ne baš neki micro u bronze ligi... prvih 10 partija sam možda dobio 2-3 jer sam skroz novi... nekako i dobro pali... ali ono što mene zeza je sljed. pro gameri piče zrak 1-2 vod raya da prcaju ili 1-2 phoenixa... niko ne ide na imortal ili colose... to rade protiv terrana ali ne protiv zerga... zato i pitam neke repse... jer koliko sam vidio koreanci igraju ohoho bolje od eruope stalno pushaju stalno su u akciji nema kod njih 5 min stanke ko kod ovih... samo je problem što ne zna mdi mogu skidati te repse od azijata

17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...
hellraiser1110 kaže...
domac1986 kaže...

u zadnje vrijeme to i idem, od 7 mu sam ih dobio 6... pošto tipovi imaju stvarno ne baš neki micro u bronze ligi... prvih 10 partija sam možda dobio 2-3 jer sam skroz novi... nekako i dobro pali... ali ono što mene zeza je sljed. pro gameri piče zrak 1-2 vod raya da prcaju ili 1-2 phoenixa... niko ne ide na imortal ili colose... to rade protiv terrana ali ne protiv zerga... zato i pitam neke repse... jer koliko sam vidio koreanci igraju ohoho bolje od eruope stalno pushaju stalno su u akciji nema kod njih 5 min stanke ko kod ovih... samo je problem što ne zna mdi mogu skidati te repse od azijata

Gle ako ideš protiv zerglinga i hydri moraš imat collossuse jer se oni pod njima tope, phoenixi su dobri za harass, ali ih treba znat koristit i dobri su za skaut već ako imaš stargate, a inače je bolje halucinirat jednog. voidovi su ok kad su chargeani, sve ovisi o skautu i da predvidiš šta će protivnik napravit, nemožeš svaku dobit, al igaj jedan build i usavrši ga naravno dok ne dođeš u neku veću ligu, u goldu recimo da je ok da imaš 3 builda koja znaš dobro odradit, a kasnije ćeš i sam znat. ;D

Potpis
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ako netko zeli moze me dodati na listu.

ZuraTul

code: 990

relativan totalni pocetnik u multiplayer mečevima.

EDIT: nakon sto su me zgazili, križam relativan i dodajem Totalni

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 20:15 (Zura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Poljda

code:783

[url=http://www.userbars.com][img]http://img36.imageshack.us/img36/7731/ubd3943.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

uglavnom sad prelazim kampanju iznova ganjam achievmentse itd.

e sad igram placement meceve ostao mi je jos jedan

4 partije

3 pobjede i 1 poraz

valjda cu uci u srebernu ligu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Starcraft i Starcraft 2

Danas sam počeo učit igrat sa zergovima do sada sam najviše igrao sa protossima i moram priznat da su ove dvije vrste potpuna suprotnost.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Evo da se javim i ovdje, kao i na ostalim stranicama, posto je ocito ekipa rasprsena na vise portala/foruma, pa da se nekako ujedinimo, tu su vam korisni linkovi sto se tice starcrafta 2

STARCRAFT HRV-1
Posto u sc2 nema kanala, mi koristimo svoj na ircu, najednostavnije vam je skinut chatzillu za firefox te preko nje se spojit na kanal. U zagradi su naredbe kako doci do tamo kada upalite chatzilu.

Server: quakenet (/server quakenet)
Kanal: starcraft.hr (/j starcraft.hr)

VODOVI

U fazi bete gamer.hr ekipa organizirala je turnire, te radila vodove najzanimljivijih matcheva, mozete ih pogledati ovdje: (komentirano na hrv ofc)
scgamerhr https://www.youtube.com/user/scgamerhr#p/a

Od stranih, uvjerljivo najbolji su:
HDstarcraft https://www.youtube.com/user/HDstarcraft
Huskystarcraft https://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft

STARTALK
Orzaniziran od strane reiko i stormera, startalk je kao radio show u kojem svaki puta sudjeluje neki drugi gost, teme su naravno o starcraftu ali ima izajebancije
https://www.youtube.com/user/StarTalkCroatia#p/a

OSTALI PORTALI
Ima ih gro, pa evo neki od najboljih i najposjecenijih:
http://www.gosugamers.net/starcraft2
http://www.teamliquid.net/sc2/

FORUMI
Osim ovog ovdje, mozete svratiti i na scgamernet forum (Forum repke), gamerhrov forum, ili forum klanova dd-a, sfca ili cry-a:

sc-gamer.net centar http://www.sc-gamer.net/phpBB3/
gamer.hr http://gamer.hr/forum/viewforum.php?f=5
darkdruids.com http://www.darkdruids.com/forum/index.php
cryteam http://www.cryteam.sc-gamer.net/
sfc.gamer http://www.sfc.gamer.hr/

tolko o mene, poz

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 13:23 (Skyless7).

4 0 hvala 4
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

U da mene collosi uvijek hebu no ništa što se nemože riješiti, inače uvijek mi protivnik nema baš resursa za collose ili ide na voidove koje ja uvijek ubijem.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

SC sigurno neće poprimiti model mjesečne pretplate - za to im služi WoW Namigiva

Jedino što mogu napraviti (a to će najvjerojatnije i biti u budućnosti) je da naplate samo korištenje Batle.net-a pa tko ima koju igru (ili više njih) nije bitno - igra što želi.

Ti nisi normalan.Da kupujem njihove igre i da im jos placam koristenje tih igara.To ako se dogodi,mogu slobodno moj battle net accaunt sa svim njihovim igrama zabiti si u guzicu.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

U da mene collosi uvijek hebu no ništa što se nemože riješiti, inače uvijek mi protivnik nema baš resursa za collose ili ide na voidove koje ja uvijek ubijem.

Ma nisu collossosi tolko problem ako znaš za njih, sa terranima pripremiš kojeg vikinga koji imaju super range i lako je kite-at ako ima nešto za zrak, sa prottosima su dobri i phoenixi i immortali, a sa zergovima imaš mute i corruptore i ultre mislim da su dobre isto. Ima puno kontri samo treba prakse.

Potpis
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

jel zna netko gdje ima za kupit sc/sc2 majica? ;)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice