Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 908.015
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
Star Citizen

Damage modul....

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Re: Star Citizen
goodie kaže...

Damage modul....

Gledao sam to nedavno; netko je postao to na ED reddit-u i ovo fakat zakon izgleda... Nadam se da nebude imalo previše utjecaja na frame rate, jer render to texture opcija na tak detaljnim texturama ždere dosta resursa...

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
17 godina

kaj ak laser pogodi pilota direkt u glavu iz prvog pokusaja? jel to game over ili?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

Ne iz prve..... tek kada mu skine štit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 23:11 (goodie).
17 godina
neaktivan
Berko kaže...
goodie kaže...

Damage modul....

Gledao sam to nedavno; netko je postao to na ED reddit-u i ovo fakat zakon izgleda... Nadam se da nebude imalo previše utjecaja na frame rate, jer render to texture opcija na tak detaljnim texturama ždere dosta resursa...

Da, to će ubiti performanse, pogotovo oni portali gdje rendaju sve iza modela (kao rupu simuliraju). Praktički koliko rupa, toliko viewportova.

16 godina
Star Citizen

Sigurno će se količina detalja oštećenja smanjivati i povećavati s obzirom na udaljenost modela koji se prikazuje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 10:28 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
goodie kaže...

Sigurno će se količina detalja oštećenja smanjivati i povećavati s obzirom na udaljenost modela koji se prikazuje.

Pa naravno, LOD je statandardna stvar u igrama :)

Lijep pozdrav ;)
12 godina
protjeran

naravno,ova igra je epic!jedva čekam kad će službeno full izaći za godinu-dvije,da svim hejterima začepe usta!

13 godina
windforce kaže...

naravno,ova igra je epic!jedva čekam kad će službeno full izaći za godinu-dvije,da svim hejterima začepe usta!

želiš reći, svim unucima današnjih hejtera

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
windforce kaže...

Dakle sve ige koje su tek sada (ili će uskoro biti) u izradi ti više nećeš igrati jer ćeš biti prestar ;)

Što misliš da jedan Half Life 3, Diablo IV, GTA VII ili bilo koji drugi veliki naslov koji će tek krenuti u izradu neće biti vani tek za nekoliko godina? 

Ne razumijem što se očekuje od CIG-a, da trenutno najambiciozniji projekt na PC-u sklepaju na brzinu za godinu do dvije i onda će im se predbacivat da su trebali ispolirat i da je prerano izašla?  

Super razmišljanje, nema kaj..

Lijep pozdrav ;)
13 godina
Dado_ZG78 kaže...

Dakle sve ige koje su tek sada (ili će uskoro biti) u izradi ti više nećeš igrati jer ćeš biti prestar ;)

Što misliš da jedan Half Life 3, Diablo IV, GTA VII ili bilo koji drugi veliki naslov koji će tek krenuti u izradu neće biti vani tek za nekoliko godina? 

Ne razumijem što se očekuje od CIG-a, da trenutno najambiciozniji projekt na PC-u sklepaju na brzinu za godinu do dvije i onda će im se predbacivat da su trebali ispolirat i da je prerano izašla?  

Super razmišljanje, nema kaj..

Nije ti baš nekakav zaključak, pogotovo jer ti je jasno na što sam ciljao svojim postom.

Očekuje se da ih za*ebavamo - development je počeo 2011-e, skupljeno je koliko do sada? 70+ milijuna dolara? Da sada izađe SC ne bi se moglo reći da je sklepan na brzinu jer je godinu-dvije o kojima pričaš prošlo prije godinu dvije :P. Kakve veze imaju igre koje još nisu krenuli u izradu sa SC, jesam ja to upao u neki vremenski procjep pa nas dvojica pričamo o ovome u 2013-oj? Super si izmislio moje razmišljanje kako bi ga oborio, nema kaj ;)

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Star Citizen je priču započeo krajem 2012. dakle prije 2 i nešto godine. Od tada su kompletno promijenili engine i assete, kao i cjelokupni scope projekta. 

Možemo reči da je razvoj ozbiljnije krenuo kada je izašao prvi A.C. modul - dakle prije niti godinu dana. Od tada svaki mjesec stižu novi sadržaji, patchevi i vidi se kako od lijepe ljušture nastaje velika igra.

Super mi je kad ljudi koji nemaju veze sa činjenicama vezanim uz projekt bacaju komentare tipa - "joj, još je u izradi, to nebu gotovo još bar 2 godine" - kao da je to dugo za izradu AAA+ igretine.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
protjeran
ElektričnaOvca kaže...
windforce kaže...

ja sam kupio igru prvorodjenom unuku , nadam se da ce je zaigrati prije nego krene u skolu

13 godina
Dado_ZG78 kaže...

Star Citizen je priču započeo krajem 2012. dakle prije 2 i nešto godine. Od tada su kompletno promijenili engine i assete, kao i cjelokupni scope projekta. 

Možemo reči da je razvoj ozbiljnije krenuo kada je izašao prvi A.C. modul - dakle prije niti godinu dana. Od tada svaki mjesec stižu novi sadržaji, patchevi i vidi se kako od lijepe ljušture nastaje velika igra.

Super mi je kad ljudi koji nemaju veze sa činjenicama vezanim uz projekt bacaju komentare tipa - "joj, još je u izradi, to nebu gotovo još bar 2 godine" - kao da je to dugo za izradu AAA+ igretine.

Wiki kaže da je development počeo 2011-e, a ono što navodiš kao početak priče je zapravo početak crowdfunding kampanje u listopadu 2012-e. Možeš reći da je razvoj ozbiljnije krenuo kad god hoćeš, nema to veze s činjeničnim stanjem. Meni su super tvoje racionalizacije, vjerujem da je i tebi tako super jer je za tebe ozbiljniji razvoj krenuo prije niti godinu dana :D.

Osobno, pratim vijesti o SC-u od izlaska u javnost, igrao sam freelancer online nekih 5 godina i željno iščekujem ovakav naslov. Bezveze se blamiraš sa pretpostavkama o meni i mom baratanju činjenicama, mogao si jednostavno pitati ako te zanima.

S obzirom na te promjene ''scope-a'' i ostale pr izjave, legitimno ih je sprdati, što sam ja i napravio. Argumentacija ti je za čovjeka tvojih godina (i mojih) poprilično smiješna, svoju si percepciju stvari postavio kao činjenicu i odatle polaziš dalje - ne znam, možda si dio projekta pa si dodatno emocionalno investirao u sve to. Do tell.

17 godina
goodie kaže...

Ne iz prve..... tek kada mu skine štit.

ok.. al bilo bi fora da ima headshot.. letjelica ostane ispravna a u kabini crvena fleka i mljeveno meso.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Star Citizen

opa napokon malo starijih gamera ( i ja isto) se uhvatilo komentirati ovaj sc.

Mene to veseli jer bi moglo biti zrelih wingman- a...kada to sve krene.

Momci ja mislim da ste obadvojica u pravu.

I nadam se da ćemo surađivati u mračnom i hladnom svemiru.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Wiki kaže da je development počeo 2011-e....

Bezveze se blamiraš sa pretpostavkama o meni i mom baratanju činjenicama, mogao si jednostavno pitati ako te zanima.

Ako Wiki misli na izradu demo filmića u CryEngine-u od strane dvojice zaposlenika Cryteka u slobodno vrijeme uz savjetovanje s C. Robertsom onda da, možemo reči da je počeo još krajem 2011. Po meni to nije početak, to je bio začetak prvotne ideje.

Ovo drugo si se sam našao u mom komentaru jer nije išao specifično tebe nego sve koji tako komentiraju u ovom threadu ;)

Lijep pozdrav ;)
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Dado, daj molim te. O čemu ti? Kakvo "kompletno mijenjanje enginea"? Daj zaboga, rekao si da si programer...

Razvoj SC-a je počeo daleko prije kraja 2012. Kakvi novi sadržaji? NIŠTA nije stiglo, još najmanje novo. Imaš model viewer koji je jedna soba i imaš mikro-sobu prozirnih zidova s dva modela asteroida. Jel' ti čitaš sebe? Kakvi patchevi? Kakva "velika igra"? Ovdje nema ni mikro-igre, a kamoli velike. Napravili su n modela brodova, fino im animirali vrata i stolice. Odličan im posao rade artisti, ali se nekako bojim da ti dečki i cure jedini rade nešto suvislo s rezultatima. Imaju preko 70 milijuna dolara, a za taj novac su se modeleri naradili, vidi se. Crtači, modeleri, artisti, sve što prodaje ručnike i šalice. To im priznajem.

Pričaš o izradi FPS modula za desetak dana, prije 15 dana. Očekivano (valjda je samo meni to jasno) nikad ništa ne izdaju na vrijeme, nego nas svaki rok dočeka novi traktat Robertsovog samozadovoljnog izmotavanja i laprdanja u vjetar. Trebali su izdati FPS modul koristeći engine za FPS u kojem je apsolutno sve namješteno tako da i Mate iz kladuše donje može napraviti FPS igru za jedan vikend.

U međuvremenu CryTek krpa kraj s krajem jedva (valjda i oni preživljavaju s ovih Robertsovih 70M), a obećanja se slažu...

Ti mora da trolaš svih nas ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 20:53 (Tonči).
12 godina
Star Citizen

ovaj damage modul izgleda kao da su brodovi (barem ovi mali) od pvc-a

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ako Wiki misli na izradu demo filmića u CryEngine-u od strane dvojice zaposlenika Cryteka u slobodno vrijeme uz savjetovanje s C. Robertsom onda da, možemo reči da je počeo još krajem 2011. Po meni to nije početak, to je bio začetak prvotne ideje.

Ovo drugo si se sam našao u mom komentaru jer nije išao specifično tebe nego sve koji tako komentiraju u ovom threadu ;)

Nice save, osim što si sada rekao da imaš stereotip o svima koji tako komentiraju (mislim smiješno je uopće što se ideš tako izvlačiti), a to u konačnici opet uključuje i mene :P. Uostalom, nije da 100 ljudi komentira na stranici trenutno, no dobro. Meni nije problem ''pojest govno'', pojest ću ga sa smiješkom ako ova igra izađe u nekom doglednom roku (i uopće), no ja se barem ne izvlačim i ne prosipam stereotipe i djetinjaste napade na ljude jer komentiraju igru. Komentiraju igru, a ne tebe - kužiš?  :wink: :wink:

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Sorry, ne budem više..  

Trebam se suzdržat od komentara ovdje i samo rekreativno čitat biserje   čisto da se malo nasmijem  

Lijep pozdrav ;)
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
Tonči kaže...

Sorry, ne budem više..  

Trebam se suzdržat od komentara ovdje i samo rekreativno čitat biserje   čisto da se malo nasmijem  

Ajmo mi jednu okladu: kad misliš da će izaći SC? Do kraja kojeg mjeseca i koje godine?

16 godina
Star Citizen

Iako nije meni postavljeno pitanje......ja mislim da bi to moglo biti oko božića 2016.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
goodie kaže...

Iako nije meni postavljeno pitanje......ja mislim da bi to moglo biti oko božića 2016.

Evo optimizma. Ja ću biti jako sretan bude li to tako. Do kraja godine igramo perzistentan svijet u alfi. :)

10 godina
neaktivan
Star Citizen

Mogu se ja malo ubaciti u raspravu...

1. Koga briga kad će izaći. When it´s done it´s done!

(bolje da izađe kasnije pa da je optimizirana i napravljeno sve kako spada, nego da izađe kasnije pa ispadne bugfest.)

2. Za igru ovakvog tipa je bespotrebno razmišljati unaprijed planirajući hardware koji trebaš kupiti. Ne da ćeš SSD mijenjati nego češ bubreg prodati i kupiti čitavu novu makinu...

Ovakav naslov bi moglo baciti titan X na koljena. Jebeš ti jedan avion u hangaru, kad se nađeš u otvorenom svemiru okružen milijardama zvijezda, desetcima planeta, 100 krstarica i 500 fightera koji svako malo pucaju lasere i rade eksplozije da vidiš veselja....

Ja držim fige da se igra prebaci na DX12 (I naravno da novi DirectX ispuni sva očekivanja i obečanja..) inače brijem da se možemo pozdraviti sa stabilnim framerateom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 0:13 (Mirogamemasta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Star Citizen

Meni isto izgleda da su do sada stvari išle malo sporije, ali sada su se malo trgnuli.

Gledao sam "intervju" sa ekipom koja radi na uklanjanju grešaka i na poliranju svega.....najzaposleniji su definitivno.

Sviđa mi se koncept da ovi šta programiraju rade ful gas i ne brinu previše o greškama, nego takvo ide ovoj prije spomenutoj ekipi koja onda to polira.

Tako po meni dobivaju na vremenu.

Dobili su još radne snage.....ide to....ima se para.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mirogamemasta kaže...

Mogu se ja malo ubaciti u raspravu...

1. Koga briga kad će izaći. When it´s done it´s done!

(bolje da izađe kasnije pa da je optimizirana i napravljeno sve kako spada, nego da izađe kasnije pa ispadne bugfest.)

2. Za igru ovakvog tipa je bespotrebno razmišljati unaprijed planirajući hardware koji trebaš kupiti. Ne da ćeš SSD mijenjati nego češ bubreg prodati i kupiti čitavu novu makinu...

Ovakav naslov bi moglo baciti titan X na koljena. Jebeš ti jedan avion u hangaru, kad se nađeš u otvorenom svemiru okružen milijardama zvijezda, desetcima planeta, 100 krstarica i 500 fightera koji svako malo pucaju lasere i rade eksplozije da vidiš veselja....

Ja držim fige da se igra prebaci na DX12 (I naravno da novi DirectX ispuni sva očekivanja i obečanja..) inače brijem da se možemo pozdraviti sa stabilnim framerateom.

Na dx 12 ide sigurno......to je već i tvorac igre rekao na ovom zadnjem okupljanju i prezentaciji fps modula.

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 0:21 (goodie).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Dado, daj molim te. O čemu ti? Kakvo "kompletno mijenjanje enginea"? Daj zaboga, rekao si da si programer...

Razvoj SC-a je počeo daleko prije kraja 2012. Kakvi novi sadržaji? NIŠTA nije stiglo, još najmanje novo. Imaš model viewer koji je jedna soba i imaš mikro-sobu prozirnih zidova s dva modela asteroida. Jel' ti čitaš sebe? Kakvi patchevi? Kakva "velika igra"? Ovdje nema ni mikro-igre, a kamoli velike. Napravili su n modela brodova, fino im animirali vrata i stolice. Odličan im posao rade artisti, ali se nekako bojim da ti dečki i cure jedini rade nešto suvislo s rezultatima. Imaju preko 70 milijuna dolara, a za taj novac su se modeleri naradili, vidi se. Crtači, modeleri, artisti, sve što prodaje ručnike i šalice. To im priznajem.

Pričaš o izradi FPS modula za desetak dana, prije 15 dana. Očekivano (valjda je samo meni to jasno) nikad ništa ne izdaju na vrijeme, nego nas svaki rok dočeka novi traktat Robertsovog samozadovoljnog izmotavanja i laprdanja u vjetar. Trebali su izdati FPS modul koristeći engine za FPS u kojem je apsolutno sve namješteno tako da i Mate iz kladuše donje može napraviti FPS igru za jedan vikend.

U međuvremenu CryTek krpa kraj s krajem jedva (valjda i oni preživljavaju s ovih Robertsovih 70M), a obećanja se slažu...

Ajmo reci da je poceo razvoj 1.1.2012. što ce reci da se igra radi malo više od 3 godine. Jel to puno? Kome to moze biti puno kad vidimo da su Order 188shitgameblabla radili 5 godina? I naravno da nisu imali istu kolicinu devova od pocetka pa izrada igre nije tekla istim tempom, a i realno ambicije su porasle suludo (to se mogu složiti). Nisu u startu imali 200-300 ljudi. Mislim nije da nisam i ja posto skeptik vec ali kao covjek s iskustvom reci meni, koji nema, što je razuman razvojni timeline za ovakvu igru? Koliko bi godina bilo realno ako uzmemo u obzir sve. Recimo Diablo 3 je najavljen 2008 a izašao u 5. mjesecu 2012. Dakle 4 godine rada od najave i koliko prije toga? A igra je izašla u katastrofalnom stanju i radio ju je tada vec suludo mocni blizzard. Prebacujete CIGu nešto što je normala u AAA igrama.

Od svih stvari koje se mogu spočitavati ovom projektu mislim da development time nije, još, jedna od tih stvari. Ja bi cak rekao da nisu uopce trebali raditi module jer im to oduzima vrijeme i samo se "sramote" sa odgodama nebitnih modula i popravljanjem istih jer ljudi ne razumiju što znaci alpha. Po meni su trebali ostat na arena comanderu i doviđenja nikakvi hangari, fps, racing gluposti. Nebitno apsolutno jer je jedino bitno kako ce to sve zajedno funkcionirati i ja o igri ništa ne mogu reci iz pojedinog aspekta (modula) dok ne vidim kako to sve radi skupa u PU te je napucavanje u komično malim mapama dosadno nakon 10min, meni.

Svoja 2 centa stavljam na December, 2016 relese.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 9:45 (mislav_01).
17 godina
odjavljen
goodie kaže...
Mirogamemasta kaže...

Na dx 12 ide sigurno......to je već i tvorac igre rekao na ovom zadnjem okupljanju i prezentaciji fps modula.

To ne ovisi o njima, nego o CryTeku i samo je mali i nebitni dio za Star Citizen vezan za renderer.

mislav_01 kaže...

Ajmo reci da je poceo razvoj 1.1.2012. što ce reci da se igra radi malo više od 3 godine. Jel to puno? Kome to moze biti puno kad vidimo da su Order 188shitgameblabla radili 5 godina? I naravno da nisu imali istu kolicinu devova od pocetka pa izrada igre nije tekla istim tempom, a i realno ambicije su porasle suludo (to se mogu složiti). Nisu u startu imali 200-300 ljudi. Mislim nije da nisam i ja posto skeptik vec ali kao covjek s iskustvom reci meni, koji nema, što je razuman razvojni timeline za ovakvu igru? Koliko bi godina bilo realno ako uzmemo u obzir sve. Recimo Diablo 3 je najavljen 2008 a izašao u 5. mjesecu 2012. Dakle 4 godine rada od najave i koliko prije toga? A igra je izašla u katastrofalnom stanju i radio ju je tada vec suludo mocni blizzard. Prebacujete CIGu nešto što je normala u AAA igrama.

Od svih stvari koje se mogu spočitavati ovom projektu mislim da development time nije, još, jedna od tih stvari. Ja bi cak rekao da nisu uopce trebali raditi module jer im to oduzima vrijeme i samo se "sramote" sa odgodama nebitnih modula i popravljanjem istih jer ljudi ne razumiju što znaci alpha. Po meni su trebali ostat na arena comanderu i doviđenja nikakvi hangari, fps, racing gluposti. Nebitno apsolutno jer je jedino bitno kako ce to sve zajedno funkcionirati i ja o igri ništa ne mogu reci iz pojedinog aspekta (modula) dok ne vidim kako to sve radi skupa u PU te je napucavanje u komično malim mapama dosadno nakon 10min, meni.

Svoja 2 centa stavljam na December, 2016 relese.

Razvoj je počeo 2011., tako da ne možemo reći što nam više odgovara. :)

Diablo 3 nije izašao u katastrofalnom stanju, nego je izašao onakakv kakav ne odgovara nekim (a nisu većina) igračima (najčešće piratima zbog always-online zahtjeva i onima koji nisu htjeli auction-house). To nije katastrofalno stanje, dapače, Blizzardove igre uglavnom izlaze bez većih problema. Jedini problem Diabla 3 bio je opterećenje servera. Igra nije toliko bila u proizvodnji na način na koji misliš.

Nije problem Star Citizena da su oni najavili 7 godina razvoja, nego je problem što su igru najavili i ranije, a najnoviji datum je namješten za 2016. što se vjerojatno neće dogoditi. Problem su apetiti, ambicije, nerealni ciljevi. Također, ovo podebljano imaš potpuno pravo. No, ovo nije alfa. SC nije u alfi niti blizu. Ovo je rad koji može obaviti svatko s malo vremena danas kad su i UE4 i U5 i CE3.5 besplatni ili skoro besplatni.

Da naglasim: ja bih volio da SC izađe točno onakav kakav CR želi i najavljuje. No, vjerujem li da će se to dogoditi? Da, ali sami $45 vjerujem, koliko sam inicijalno dao igri i prodao puno više, pa opet dao toliko. :)

Da bih dao stotinu dolara? Ne. $45 mogu "spušiti". $100 mi je već puno bačenog novca.

Daj Bože da ja Dadi platim pivo i ćevape da se ispričam što ga zajebavam već mjesecima.

17 godina
neaktivan

Diablo kod mene nije bio problem RMAH, AH, allways online (cak mi se takav tip zaštite i sviđa, znaš da je sve legit). Problem je bio što se nisi mogao nikako gearat nego preko AH, sve se svodilo na AH, igrao sam puno kao i hrpa mojih frendova i svi su poodustajali dok u ekspanziji svi opet igramo, napravili su dobar posao sa RoSom. Da je loot chance bio kao što je sada nema problema s AH. Ja sam imao velike količine golda, nije mi bio problem igrat AH ali je bilo ubitačno dosadno i činilo se kao obveza jer dropovi su bili frustrirajuce loši. Igra je bila gold AH minigame fest i to nije poanta diabla. Sada je to konacno izbalansirano. 

Nisam ni ja puno novaca ulozio u SC, kupio sam paket s Originom 300 na pocetku i to je to, s obzirom da ima paket za 45$, što je razumno, ne vidim kako neko vidi ovo kao cash grab. Cak bi rekao da ne razumijem ljude, ne radi novaca, što su kupili hrpu brodova jer sta ce raditi kada dođe igra? Imam 10 brodova i šta sad krece PU ja sam vec napravio hrpu toga. Glupo po meni al dobro. 

Isto me brine cryengine i problemi koje krajtek ima. Bolje da su uzeli unreal engine 4 nekako mi se čini (http://en.wikipedia.org/wiki/Unreal_Engine#mediaviewer/File:Liandri_WIP.jpg). Također me dosta smeta što 10 puta rade ponovo neki brod. Radim kao arhitekt i ništa ne izađe dobro ako 10 puta jedno te isto mrdaš u jednom trenutku treba rec to je to i krenut dalje. Projekti se ne revidiraju unedogled kada imaš investitore. Oni nemaju te možda to odnosi dio discipline, ne kazem da je publisher dobra stvar ali mozda nije ni 100% self made dobra stvar za brzinu rada i mogucnost donošenja odluka i rezova. Sve te neke sitnice koje iskacu tu i tamo mi u zadnje vrijeme daju dozu skepticizma prema projektu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 11:49 (mislav_01).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice