Sanitarium na Windows 7

poruka: 5
|
čitano: 1.874
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sanitarium na Windows 7

Odlučio sam zaigrati ovu igru originalno rađenu za Windows 98 i DirectX5 i naravno, problemi.

Kao prvo, ako se ne podesi Compatibility odmah puca. Uspio sam je natjerati da se pokrene u Windows 98 compatibility modu ali dobijam ružne grafičke artifakte, npr. glavni lik je kao u nekakvom kolor negativu, video sekvence su praktički negledljive (kao kad skineš neki divx a nemaš codec pa se sve prelijeva u nekim bojama ali se niš ne vidi). Zanimljivo je da se iz svakog petog pokušaja pokrene ali samo ako se igram sa refreshom monitora (60->75 i obrnuto).

Da li je netko uspio pokrenuti ovu genijalnu avanturu na Visti ili Windowsima 7 i kako?

Imam u dualbootu xp  i na njemu se pokrene bez tog grafičkog smeća, ali ne da mi se bootati xp svaki put kad hoću odigrati.

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sanitarium na Windows 7

Hm, mozda bi radilo u DosBoxu?

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sanitarium na Windows 7

Kak kad nije DOS igra već Win98? Inače, probao sam u Virtual PC-u s instaliranim Windows 98 ali mi se tamo stalno krši. Vjerojatno zato što Virtual PC emulira S3 karticu i tko zna kako se DirectX u takvim scenarijima ponaša.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 15:21 (Tvrdy).
16 godina
neaktivan
Sanitarium na Windows 7

Sorry, nisam bio siguran na kojoj platformi radi jer sam to davno davno igrao.

Ovaj, preporucio bi ti virtual pc ali vidim da si to vec probao. Dakle, bez ideja sam.

Mozda da dignes linux u VirtualPC-u, pa dignes Sanitarium u Wineu :-D :-D :-D

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sanitarium na Windows 7

Holy guacamoli Batman,

Proradilo je! (bar zasad)

Samo sam u settinzima igre stavio performance na max. I naravno exe je u win98 compatibility modu.

Jedino što još u nekim sekvencama cijeli ekran blinka ali to je podnošljivo. Ipak je stara igra.

Vidjet ćemo da li će se rušiti, nisam baš puno igrao, samo učitao poziciju i malo hodao naokolo.

EDIT: Nažalost, i dalje puca i grafika je loša. Prošao sam nivo u kojem je jako pucalo na sedmici sa lošom grafikom i odsad igram dalje u Virtual PC-u pod Win98. Ako ni to ne pomogne, oživljavam staru kantu koja stoji u kutu sobe i dižem Win98, what the hell.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 11:57 (Tvrdy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice