PlayerUnknown's Battlegrounds izdvojena tema

poruka: 7.007
|
čitano: 1.576.679
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: PUBG Nickovi - da se ekipa lakše okupi
9 godina
protjeran
Re: PlayerUnknown's Battlegrounds
bik kaže...

Može li i5 3570 @4.2Ghz terat gtx1070 u ovoj igri ili moram ici na komplet novi setup ? Fala

Moze, ali nije to to, vec je to malo zastario hardware. Najbolje bi bilo da upiknes novi i7, zakucas ga na 5Ghz, stavis 32 gige rama, uparis dvije 1080ti i ubacis par SSD od 512gb. Stavi neko dobro hladjenje i dobro napajanje i to bi ti bilo idealno.

...
17 godina

Jasno ali nisi shvatio moje pitanje, trenutno sam na i5 i gtx970 (medium - avg 70/80fps) pa me zanimalo može li ovaj proc u ovoj igri šta bolje sa gtx1070.

Nagodinu sastavljam komplet novu konfu za 4K ;)

17 godina
bik kaže...

Jasno ali nisi shvatio moje pitanje, trenutno sam na i5 i gtx970 (medium - avg 70/80fps) pa me zanimalo može li ovaj proc u ovoj igri šta bolje sa gtx1070.

Moj i5 je na stock 3,8 GHz, pa bez problema gura GTX1070 (zna dropat na oko 50 dok je puno ljudi okolo, ali uglavnom sam na 100+ FPS). Doduše trunkicu je noviji moj i5, ali nije moja generacija CPU-a drastično bolja od tvojeg.

17 godina
PlayerUnknown's Battlegrounds

Moj najbolji cd do sada, nije nešto puno ali nekad prođe i nekoliko dana da ne upalim igru tako da sam zadovoljan.

I kao što je netko spomenuo, igra sad ide zbilja glatko, nadam se da će tako i ostati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
bik kaže...

Može li i5 3570 @4.2Ghz terat gtx1070 u ovoj igri ili moram ici na komplet novi setup ? Fala

ne može, pa mi zato prodaj matičnu

(moći će bez problema)

17 godina

Duo pobjeda s Nyn0-m:

Dvije solo pobjede za redom:

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
bik kaže...

Zasto onda sad pikas samo graficku? Ionako igras na "krivim" postavkama igre (medium) i sam sebe dovodis u losiju poziciju. Po preporucenim postavkama za puno kvalitetniji gameplay i ta gtx970 je vise nego dovoljna. Pa bolje onda sve lijepo skubiciras i promijenis sljedece godine, kak spada.

مرګ ژوبله
12 godina
Super64 kaže...
bik kaže...

Zasto onda sad pikas samo graficku? Ionako igras na "krivim" postavkama igre (medium) i sam sebe dovodis u losiju poziciju. Po preporucenim postavkama za puno kvalitetniji gameplay i ta gtx970 je vise nego dovoljna. Pa bolje onda sve lijepo skubiciras i promijenis sljedece godine, kak spada.

i gtx 960 je dovoljna za kvalitetno igranje pubg-a, a kamoli gtx 970

Battleog - 191silvinjo
15 godina

Danas kupio, prvu odmah pobjedio.

Kako se prebaci u ADS, kad stisnem desni klik i dalje je pogled iz 3 lica. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
agent_00klc kaže...

Danas kupio, prvu odmah pobjedio.

Kako se prebaci u ADS, kad stisnem desni klik i dalje je pogled iz 3 lica. 

drzanje desnog klika ce ti poboljsat ciljanje iz treceg lica, ako samo kliknes desni klik prebacit ce te u ads

Battleog - 191silvinjo
14 godina

Kak igrate PUBG?

Peglate noob mode ili FPP?

12 godina
Rocinante2112 kaže...

Kak igrate PUBG?

FPP only 

Battleog - 191silvinjo
12 godina
hahhaajaads kaže...

i gtx 960 je dovoljna za kvalitetno igranje pubg-a, a kamoli gtx 970

Znam, igram na gtx960 zato i velim 970 je vise nego dovoljna uz taj proc. Za ovu igru nema razloga za promjenu. Mozda, eventualno, dobar SSD i rokaj micika.

hahhaajaads kaže...
Rocinante2112 kaže...

Kak igrate PUBG?

FPP only 

Igrao sam do ovog vikenda iskljucivo third person. Koja milina, pa ne vracam se na tps vise nikada! A cini mi se i ekipa u fppu kud i kamo bolja, na random squadu.

مرګ ژوبله
12 godina
neaktivan

Također odkako sam otkrio FPP ne vracam se, pogotovo u zadnjim krugovima, gdje tip leži 5m od tebe u travi i ne vidi te.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina

Third person je peek wars sa manipuliranjem kamere.
FPP je skill.

17 godina

Toliko sam se navikao sad na FPP, da bi me u 3PP odmah "pojeli".

Dakle, FPP for the win!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Od početka igram 3rd person i želio sam se više puta prebaciti na 1st, ali jednostavno ne mogu. Previše sam se navikao od samoga početka na 3rd person i imam osjećaj da je PUBG igra koja nije rađena za FPP i skroz mi je čudna FPP perspektiva, animacije, osjećaj napucavanja i ostalo. Da, istina je ovo sa manipuliranjem kamere i te sheme, ali šta? Nisam ja jedini koji to ima na raspolaganju i koji to radi, drugi isto slobodno manipuliraju kamerom i peekaju, pa šta. Čak niti to nije toliko bitno za win, najbitnije za win u ovoj igri je da te usere zona, da se dobro postavljaš i da prvi vidiš protivnika. U velikoj većini slučajeva stvar se svodi na to tko koga prvi vidi. Nije to igra tipa COD di bi se stigao jos okrenuti i ubiti ga, tu ako te vidi prije nego ti njega ili ti dođe od iza - gotov si.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS - Early Access Highlights Week 30-32

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ljudi.Evo vec dobrih skoro 2 mjeseca nisam igrao,pa me zanima dal su sta popravili/dodali u igru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kažu da postoji šansa da će zabraniti PUBG u Kini (iz koje dolazi 44% aktivnih igrača iste  ). Neka kineska firma je htjela kupiti Bluehole, ali ovi nisu pristali, pa navodno ne postoji službeni kanal za prodaju PUBG u Kini. Doduše imaju kinezi klona PUBG-a koji povrh svega ima i Terminator licencu. Rekao bih da se radi samo o novčićima:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-30/world-s-hottest-pc-game-could-be-banned-in-china-due-to-violence

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Danas ingame sam prvi put vidio speed hackera bjezao je kao munja i bacio mi metak u glavu valjda s 500m
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo nakon odigranih 100-tinjak sati da dam svoj konačni review i presudim o kvaliteti igre.

OPTIMIZACIJA

Mnogo bolja nego prije nekoliko mjeseci, vidi se da developeri rade na tome. Igra radi glađe i nema konstantnih frame dropova i ostalih smetnji koje su prije bile izražene.

IGRANJE NA LOW END RAČUNALIMA

Nažalost, svi low endaši će u ovoj igri biti u dosta velikom nedostatku. Ja igram na gtx1050 2gb, i5 3450 3,2 gz i 8gb RAM-a i moram sve pokretati na very-low da bi izbjegao kontinuirani stuttering i niski FPS. Problem kod svega na low je u tome što je protivničke igrače veoma teško prepoznati, pogotovo u daljini ili iza drugih objekata poput prozora ili na tamnijoj pozadini. Trebalo bi se igrati s textures na najmanje medium, ali ta stavka uvelike utječe na performanse hardvera. Igrao sam kod prijatelja na high end računalu i razlika je nebo-zemlja. Kod njega sa red dot sightom moreš skidati neprijatelje kao da imaš sniper, uočiš svih bez problema bez obzira na kamuflažu ili cover, na mojem računalu ih ni ne vidiš ako su na malo većoj udaljenosti, možda eventualno koji pixelić.

Osim toga, kao što je već ovdje mnogo puta spomenuto, ponekad dolazi do problema učitavanja testura prilikom slijetanja s padobranom što onemogućava slijetanje u popularna mjesta jer dok se učitaju teksture neprijatelj ti je već pred facom sa dvocijevkom. No zbog ovih problema nemogu optužiti developere, optimizaciju su na high end računalima sredili, a na low end računalima se igra može igrati za zabavu, ali i ne za ozbiljniju kompetitivnost.

FPS GAMEPLAY

Ono što je Reedy iznad spomenuo je vjerojatno najtočniji opis FPP verzije igre. FPS perspektiva, animacije, osjećaj napucavanja i ostalo su zapeli na nekom prijelazu između TPS-a i FPS-a. Teško je to opisati, ali osjećaj je da dok je pogled iz first persona, samo kretanje u igri, ciljanje, pucanje, skakanje i sve ostalo nekako djeluje kao da je igra i dalje TPS. Zbog toga cijela igra ima osjećaj nefluidnosti i nezgrapnosti. Kada se nakon PUBG-a prebaciš na bilo koji izvorni FPS poput COD-a, BF-a, OW-a ili Titanfalla razlika u fluidnosti i brzini mehanike igre je ogromna. I "realistični" FPS naslovi skroz od "Operation Flashpoint" pa do današnjeg "Escape from Tarkov" se svi igraju fluidno s osjećajem potpune kontrole nad svojim likom dok je u PUBG to neprestana borba između onoga što ti želiš napraviti i onoga što igra radi.

NETCODE I SERVERI

Developere je u vezi ovoga nepošteno vrijeđati, mali studio koji nije ni sanjao o ovakvom uspjehu, od njih se ni ne očekuje da imaju fantastičnu hardversku podršku. Stoga ćemo samo objasniti trenutačno stanje. CyberDemon je već linkao video, ali ono što to znači za igru jer da se pripremite na MASU rage inducing momenata kada će vas protivnik riješiti u 0,3 sekunde dok će vama trebati 3 sekunde paljbe po njemu da bi ga ubili. Takvi momenti su veoma česti i na streamovima tako da se tome više nitko ne čudi.

STRATEGIJA

Postoje dvije škole strategije u PUBG-u. Jedna uči kako je važnija zabava od šansi za pobjedu, a druga uči kako se PUBG igra zbog piletine, a ne zabave. Učenici prve škole redovito skaču u popularna mjesta poput Škole, Pochinkia ili Vojne baze kako bi što prije krenuli u obračune sa svojim protivnicima i podignuli si izlučivanje adrenalina, no pritom si drastično umanjuju šanse za pobjedu. No ipak kada konačno pobjede mogu se preseravati sa masom skupljenih killova.

Ljudi koji igraju na pobjedu bez obzira na sredstva biraju manje, sigurnije zone gdje se mirno mogu opremiti i izbjegavaju bilo kakav sukob za koji nisu sigurni da može pozitivno završiti. Takvom strategijom doći u TOP 10 je walk in the park i to najčešće bez ispaljenog metka. Nakon ulaska u TOP 10 domena bilo kakve strategije prestaje i počinje domena sreće s jebenim krugovima. Za bilo kakvo manevriranje, kruženje ili izbjegavanje mjesta ni vremena nema, a plava zona troši više energije nego što možeš izlliječiti. Klasičan primjer koji se događa svima su ljudi koji ostaju zarobljeni na "pogrešnoj" strani kruga i trebaju pretrčati otvoreno polje kako bi ušli u novi krug. Naravno tko god to pokuša će biti okinut u prvih 10 metara, čak ni smoke ne pomaže jer je 360° otvoreno bez ikakvih zaklona. I najčešće se ti ljudi međusobno pobiju, a onoga ili one koji prežive veoma brzo dokrajči plava zona. Dok sa druge strane neki lik već pola sata čami iza nekog drva i smije se brojčaniku igrača koji se smanjuje. Još gori primjer je kada sam ušao u TOP 10 da se nisam pomaknuo iz kuće u koju sam prvu ušao. Ubio jednog lika i ušao u TOP 5 u novi krug 50 metara u polje pored te iste kuće. Sve to samo sa bijednim lootom iz te jedne kuće u kojoj sam bio. Završio sam 4., lik me je skužio prije nego ja njega, ali ovo samo govorim da pokažem koliko krugovi kontroliraju igru.

SKILL

Neka se nitko ne zavarava da uspjeh u PUBG-u više ovisi o skillu nego o sreći. Ovo je jedan od rijetkih luck based shootera gdje te najgluplja strategija dovodi u TOP 10, a sreća do CHICKEN DINNERA. Preciznost, pozicioniranje i brzina reakcije u usporedbi sa time gdje će se krug otvoriti imaju MIZERAN značaj. U TOP 10 se lagano dolazi bez ispaljenog metka tako da tu skill nema nikakav značaj. Eventualno ako naiđeš na nekog lutalicu koji te nije skužio pa ga onda okineš ako si siguran da ga možeš ubiti ili ga pustiš ća i pobjegneš na drugu stranu u slučaju da nisi siguran da ga možeš riješiti na vrijeme. No takav shootout bi i najgori igrač ove igre pobjedio tako da tu nema rasprave.

Ono gdje se može raspravljati o skillu je TOP 10 jer tada je svaki metak i svaka sekunda bitna. Nitko si tada nemože priuštiti dugotrajna napucavanja i slične egzibicije. U TOP 10 ako skužiš neprijatelja i ne uspiješ ga riješiti prije nego stigne u zaklon imaš pat poziciju s njim da se nijedan ni drugi nesmijete pomaknuti uz to da sad svi ostali znaju gdje se otprilike ti nalaziš jer su oružja nevjerojatno glasna, čak i silencerom, a plava zona dolazi.

PRIJEDLOZI ZA POBOLJŠANJE IGRE

1. Plava zona mora biti sporija od trčanja sa spremljenim oružjem. Idiotno je da nemožeš biti brži od zone ako si na nogama.

2. Zone pri kraju moraju trošiti manje energije. Zona te ubije u 4-5 sekundi!? Retardacija.

3. Pri kraju igre skraćivanje zona mora biti najmanje 2 minute. Ono sa 90 i 60 sekundi je definitivno prebrzo. Jedva dođeš do kruga, izliječiš se i već se krug ponovno počne skraćivati.

4. Krajnji krugovi bi trebali završavati u urbanim zonama. U ovih 100 h igre svaki put igra završava u nekim poljima gdje nema zaklona na 2 km ili ponekad u šumi gdje se eventualno mogu koristiti drveća. Niti jednom igra nije završila u gradu ili nekoj urbanoj zoni ili gdje je bilo kakva zgrada.

5. Korištenje granata u ovoj igri je totalna retardacija. Prvo moraš switchati na granatu koja ti je opremljena, pretisnuti LMB za cookanje i onda otpustiti za bacanje. Ajde recimo da je to za opremanje granate realistično i u redu, ali zašto se bacanje granate nemože bindati na key bez switchanja. Zbog toga je upad i čišćenje kuća i zgrada totalna banana. Umjesto da je kao na BF-u da sa MMB-om cookaš, baciš i on automatski switcha na main oružje ovdje moraš odraditi 10 nepotrebnih aktivnosti koje su užasno spore. Koliko puta mi se je dogodilo da su me ubili dok sam pokušao baciti granatu. Switch na granatu - cooking - release - switch to main weapon. Mislim da kad sam mjerio da ti najmanje treba oko 5-6 sekundi da obaviš ovo nabrojeno, s time da se cooka samo dok ciljaš. U 5 sekundi lik po zvuku odredi gdje si, izađe iz kuće i izrešeta te ko sir, a ti se još uvijek zajebavaš s granatom.

ZAKLJUČAK

PUBG je igra koja će vam povremeno zadati blage srčane udare, a ako preživite do završnice i nekoliko minuta veoma brzih otkucaja i napetosti. No da li je to dovoljno? Skakanje iz aviona, lootanje, trčanje, vožnja, lovljenje krugova - previše praznog hoda za premalo akcije. U 9 od 10 partija nećete ni vidjeti neprijatelja dok vas ne ubije, past ćete bez ispaljenog metka i upitati se zašto sam uopće igrao zadnjih 15 minuta? Doći u TOP 10 bez ispaljenog metka ili poginuti u početnim minutama u kaosu škole i zatim to 10 puta ponoviti? Balans između dosadnih ponavljajućih radnji i adrenalinske akcije je neproporcionalan i glavna je mana ove igre. No želja za pobjedom među 100 ljudi je ono zbog čega će se kompetitivni igrači vraćati igri dok je brza akcija nakon skakanja s padobranom i borba protiv nemogućih izgleda upravo ono što nestrpljivi gameri trebaju.  Zarazno? Djelomično! Precijenjeno? Definitivno! Dosadno? Ponekad! Isplativo za 30 €? Svakako!

7 1 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HolyPotato kaže...
Danas ingame sam prvi put vidio speed hackera bjezao je kao munja i bacio mi metak u glavu valjda s 500m

I ja sam naletio na prvog 

u 550sati igre, prvo sam mislio da me frend tuce sa ledja posto sam ga malo zajebavo, al onda skuzim da je on u drugoj zgradi a mene stalno neko saketa 

Battleog - 191silvinjo
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi na PC imam http://prntscr.com/h4fy6s i fps mi je od 65 do 100(malo vise), a vidim da neki pišu kako sa puno losijom grafickom vrte tolko fps-a, ne razumijem se bas u djelove pa me zanima dal mi mozda procesor slab pa mi koci fps ili?

0 0 hvala 0
12 godina
StilaMANIAC kaže...

Pozz ljudi na PC imam http://prntscr.com/h4fy6s i fps mi je od 65 do 100(malo vise), a vidim da neki pišu kako sa puno losijom grafickom vrte tolko fps-a, ne razumijem se bas u djelove pa me zanima dal mi mozda procesor slab pa mi koci fps ili?

imaju bolje fpsove zato sta lazu ili imaju manje rezolucije..

Battleog - 191silvinjo
17 godina
D-wook kaže...

SKILL

Neka se nitko ne zavarava da uspjeh u PUBG-u više ovisi o skillu nego o sreći. Ovo je jedan od rijetkih luck based shootera gdje te najgluplja strategija dovodi u TOP 10, a sreća do CHICKEN DINNERA. Preciznost, pozicioniranje i brzina reakcije u usporedbi sa time gdje će se krug otvoriti imaju MIZERAN značaj. U TOP 10 se lagano dolazi bez ispaljenog metka tako da tu skill nema nikakav značaj. Eventualno ako naiđeš na nekog lutalicu koji te nije skužio pa ga onda okineš ako si siguran da ga možeš ubiti ili ga pustiš ća i pobjegneš na drugu stranu u slučaju da nisi siguran da ga možeš riješiti na vrijeme. No takav shootout bi i najgori igrač ove igre pobjedio tako da tu nema rasprave.

Ono gdje se može raspravljati o skillu je TOP 10 jer tada je svaki metak i svaka sekunda bitna. Nitko si tada nemože priuštiti dugotrajna napucavanja i slične egzibicije. U TOP 10 ako skužiš neprijatelja i ne uspiješ ga riješiti prije nego stigne u zaklon imaš pat poziciju s njim da se nijedan ni drugi nesmijete pomaknuti uz to da sad svi ostali znaju gdje se otprilike ti nalaziš jer su oružja nevjerojatno glasna, čak i silencerom, a plava zona dolazi.

Kako onda objasnjavas da igraci poput Shrouda, Technosha, Grimza i jos nekolicine redovito imaju po 20, 25 killova po game i preko tisuce skupljenih cd? Ako to nije skill nego samo luck, zasto ja nikad nisam imao luck da skupim 25 killova?

10 godina
Jako je tesko govoriti o skillu u ovoj igri, igra laga ko k, i delay je visok, postoje puno faktora koji smetaju tako da se slazem da sreca je dosta bitna ali ima skilla do odredenog levela
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
D-wook kaže...

Evo nakon odigranih 100-tinjak sati da dam svoj konačni review i presudim o kvaliteti igre.

100njak sati je nedovoljno za ovaj literarni rad! ODMAH u startu, da ti velim.

IGRANJE NA LOW END RAČUNALIMA

Trebalo bi se igrati s textures na najmanje medium, ali ta stavka uvelike utječe na performanse hardvera.

Igram na medium. A svi, bas svi koji iole ozbiljnije pisu ili pricaju na YT o ovoj igri kazu da je to i vrh koji treba korisiti. Posatvke u ovoj igri pozeljno je staviti na very low do low - sto znaci i stariji hardwer pije vode. Bitan je gameplay ne eye candy osjecaj. Ko je tu zbog toga nahebo je.

FPS GAMEPLAY

Ono što je Reedy iznad spomenuo je vjerojatno najtočniji opis FPP verzije igre. FPS perspektiva, animacije, osjećaj napucavanja i ostalo su zapeli na nekom prijelazu između TPS-a i FPS-a. Teško je to opisati, ali osjećaj je da dok je pogled iz first persona, samo kretanje u igri, ciljanje, pucanje, skakanje i sve ostalo nekako djeluje kao da je igra i dalje TPS. Zbog toga cijela igra ima osjećaj nefluidnosti i nezgrapnosti. Kada se nakon PUBG-a prebaciš na bilo koji izvorni FPS poput COD-a, BF-a, OW-a ili Titanfalla razlika u fluidnosti i brzini mehanike igre je ogromna. I "realistični" FPS naslovi skroz od "Operation Flashpoint" pa do današnjeg "Escape from Tarkov" se svi igraju fluidno s osjećajem potpune kontrole nad svojim likom dok je u PUBG to neprestana borba između onoga što ti želiš napraviti i onoga što igra radi.

Opet neistina. Ja sam nakon 300 sati tps presao na fps i ne vracam se na tps. Igra je kud i kamo bolja u fpsu! Nema gledanja preko ramena. Nema pikanja iza zida. Dva put ces razmislit kad i gdje ces glavu dignut. Zvuk je jos vise dobio na dimenziji nego u tpsu. U odnosu na druge naslove? Osjecaj potpune kontrole? WTF???? Nezgrapnost? Pa u fpsu mi se cini da je trcanje puno brze nego u tpsu!

STRATEGIJA

SKILL

MIZERAN značaj.

Strategija i skill su ovoj igri povezani ko prsti i nokat. Ne moze se gledat odvojeno pa ni u snu. Flenkanje ovako bitno nije bilo u nekom popularnom suteru jos od AAO!

ZAKLJUČAK

Balans između dosadnih ponavljajućih radnji i adrenalinske akcije je neproporcionalan i glavna je mana ove igre.

To je odnos izmedju igraca koji vole taktiku ili run and gun. ZATO je ova igra posebna - u jednom naslovu imas AAO a i COD. Ovisi koji stil preferiras. Hoces li ici i graditi sporo i sigurno ili ides ko hrpa idiota u skolu i hoces odmah sve.

مرګ ژوبله
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 20:07 (Super64).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: PUBG Nickovi - da se ekipa lakše okupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice