PlayerUnknown's Battlegrounds izdvojena tema

poruka: 7.007
|
čitano: 1.545.936
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: PUBG Nickovi - da se ekipa lakše okupi
17 godina
Re: PlayerUnknown's Battlegrounds
TomoR kaže...

Bilo je puno #4, #3, #2 ali i nekoliko pobjeda zadnjih dana.

Evo zadnjih 10-ak minuta od dvije od tih pobjeda:

Pozdravi ekipu :) duju itd..

Ja sam onaj mNik987 jučer što sam bio na chatu.

Uživajte momci

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 10:11 (toxic).
16 godina
mrsmith kaže...

Evo uzeo i ja jucer popodne :)

Igrali smo Tekno i ja sinoc 3-4h... nazalost nista od wina :) 2 puta dosli drugi. Solo queue najbolje sto sam dosao je 4. mjesto od 4-5 igri sto sam odigrao :D

Ali ajde, bit ce bolje :D tek igram par sati.

Sto se tice postavki, 1440p i sve na low i igra radi kao puska :D (radi ok i na vecim postavkama naravno, ali vidio sam da streameri igraju na low pa sam i ja digao nogu )

Vidio sam te online u igri jucer :)

16 godina
Jack Sparrow kaže...

Trebao si uletiti s nama :) Squad i lets go!

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
mrsmith kaže...
Jack Sparrow kaže...

Trebao si uletiti s nama :) Squad i lets go!

Ma već smo skoro bili puni. :)

17 godina
PlayerUnknown's Battlegrounds

Ako netko želi kupiti igru za 23eur imam kod za popust pm

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Treća runda, #20 završio.. Ali igra je bolesno neoptimizirana, nisam mislio da će na i5 i gtx1060 biti nemoguće držati 60fps lock, a sve sam one "trikove" probao

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 0:51 (deflagrated).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
deflagrated kaže...

Treća runda, #20 završio.. Ali igra je bolesno neoptimizirana, nisam mislio da će na i5 i gtx1060 biti nemoguće držati 60fps lock, a sve sam one "trikove" probao

Na Core i7-5960X, GTX 1080 Ti i 32 GB DDR4 pri 2560x1440 i Ultra daje cca 20 FPS. Igrivo postaje tek na Medium. Usporedbe radi, Battlefield 1 na Ultra postavkama i na istom hardveru daje 140-160 FPS, ovisno o modu i mapi - a izgleda jedno 17 milijardi puta bolje  Da ne govorim da se igra prilikom iskakanja iz aviona na sekundu-dvije gotovo smrzne, framerate pada ispod 20.

Iskreno, ne očekujem da će se tu nešto drastično poboljšati. To nisu neki sitni problemi s fluidnošću, već je sve skupa sjebano do koske. Ne velim da i dalje nije zabavno, ali ne bih se usudio očekivati čuda u smislu poboljšanja performansi.

BTW kaj je s melee mehanikom? Jučer sam trčao za likom s kosom (alatkom Grim Reapera, ne pokrivalom glave) dobrih 10 minuta i pokušavao ga umlatiti, ali igra nikako da detektira udarac. Partner na Discordu mi je plakao od smijeha u uho 

Prati me na YouTubeu! www.youtube.com/c/SUPERDAVOR
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 8:21 (Davor).
13 godina
neaktivan
Davor kaže...
deflagrated kaže...

Na Core i7-5960X, GTX 1080 Ti i 32 GB DDR4 pri 2560x1440 i Ultra daje cca 20 FPS. Igrivo postaje tek na Medium. Usporedbe radi, Battlefield 1 na Ultra postavkama i na istom hardveru daje 140-160 FPS, ovisno o modu i mapi - a izgleda jedno 17 milijardi puta bolje  Da ne govorim da se igra prilikom iskakanja iz aviona na sekundu-dvije gotovo smrzne, framerate pada ispod 20.

Iskreno, ne očekujem da će se tu nešto drastično poboljšati. To nisu neki sitni problemi s fluidnošću, već je sve skupa sjebano do koske. Ne velim da i dalje nije zabavno, ali ne bih se usudio očekivati čuda u smislu poboljšanja performansi.

BTW kaj je s melee mehanikom? Jučer sam trčao za likom s kosom (alatkom Grim Reapera, ne pokrivalom glave) dobrih 10 minuta i pokušavao ga umlatiti, ali igra nikako da detektira udarac. Partner na Discordu mi je plakao od smijeha u uho 

Ja na šarolikim postavkama (nešto ultra, nešto low) imam 60+ večinu vremena, na FHD. Konfa mi nije ni blizu tvojoj, ali ocito osjetno bolje radi. 

To je Unreal Engine, ima tu mjesta za poboljšanje.

A što se tiče meleea, da, to je sranje...

Bene docet, qui bene distinguit.
15 godina
Davor kaže...

Jesi pokusao na FHD rezzi Ultra recimo dok warm up ja imam nekih 35-60 fps pa kad se iskace iz aviona stoji do nekih max 50 fps kad se sleti na zemlju popravi se sve i bude 75-100FPS 

16 godina
Davor kaže...
deflagrated kaže...

Istina da ne radi igra baš najbolje. Na nekim dobrim konfiguracijama na istim postavkama radi isto kao i meni.

Ali igra zhatjeva dosta jer ipak u BF1 ti PC treba rendati samo jednu mapu koja je nekih 1x1km ili čak manje. A ovdje učitava skoro cijelu mapu koja je 18x18km. Dodaš na to još 100 igrača koje treba pratiti i eto haos. Slično je i sa The Squad-om koji imao još veće probleme sa performansama. Nadam se pošto je ovo UE4 da će ga dodatno optimizirati, kao i sam PlayerUnknown koji je napisao da misle olakšati igru malo sa još par patcheva.

Nego Davore, što se ne javiš? Pirat, Devil, Pero i ja znamo rokati gore u kanalu, slobodno se pridružiš ako ti se igra PUBG u squadu. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 10:22 (Jack Sparrow).
17 godina
Jack Sparrow kaže...

Istina da ne radi igra baš najbolje. Na nekim dobrim konfiguracijama na istim postavkama radi isto kao i meni.

Ali igra zhatjeva dosta jer ipak u BF1 ti PC treba rendati samo jednu mapu koja je nekih 1x1km ili čak manje. A ovdje učitava skoro cijelu mapu koja je 18x18km. Dodaš na to još 100 igrača koje treba pratiti i eto haos. Slično je i sa The Squad-om koji imao još veće probleme sa performansama. Nadam se pošto je ovo UE4 da će ga dodatno optimizirati, kao i sam PlayerUnknown koji je napisao da misle olakšati igru malo sa još par patcheva.

Nego Davore, što se ne javiš? Pirat, Devil, Pero i ja znamo rokati gore u kanalu, slobodno se pridružiš ako ti se igra PUBG u squadu. :D

Kojih 18x18km????

Mapa je 8x8km... Piše u opisu igre na Steamu.

BTW, dok se voziš po mapi i FPS naglo padne, onda znaš da ima drugih igrača u blizini 

Što se tiče optimizacije, ja igram na 1080p, sve Very Low, osim Anti aliasing i Texture koji su mi na High/Ultra. Na "uzletištu" imam 40-70 FPS (mislim da ovisi i o serveru), unutar igre uglavnom preko 100FPS. CPU mi nije OC'an, tu bih možda uspio nešto izvući više. 

Najgore je zapravo što ne znamo kako radi lag kompenzacija, ja sam znao biti ubijen od ljudi nakon jedne sekunde, a na mojem ekranu ih je moj teammate već ubio... Također izgleda da su EU serveri puno lošiji od US (a možda jednostavno više čitera bude na EU pa i to utječe na performanse), no na US ipak ima taj "zakašnjeli" hitreg za nas.

EDIT:

Mapa 5184x5184, svaki kvadrat je 1 km x 1 km, tako kažu:

https://i.redd.it/7l44l31haqny.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 10:36 (TomoR).
16 godina
TomoR kaže...

Kojih 18x18km????

Mapa je 8x8km... Piše u opisu igre na Steamu.

BTW, dok se voziš po mapi i FPS naglo padne, onda znaš da ima drugih igrača u blizini 

Što se tiče optimizacije, ja igram na 1080p, sve Very Low, osim Anti aliasing i Texture koji su mi na High/Ultra. Na "uzletištu" imam 40-70 FPS (mislim da ovisi i o serveru), unutar igre uglavnom preko 100FPS. CPU mi nije OC'an, tu bih možda uspio nešto izvući više. 

Najgore je zapravo što ne znamo kako radi lag kompenzacija, ja sam znao biti ubijen od ljudi nakon jedne sekunde, a na mojem ekranu ih je moj teammate već ubio... Također izgleda da su EU serveri puno lošiji od US (a možda jednostavno više čitera bude na EU pa i to utječe na performanse), no na US ipak ima taj "zakašnjeli" hitreg za nas.

EDIT:

Mapa 5184x5184, svaki kvadrat je 1 km x 1 km, tako kažu:

https://i.redd.it/7l44l31haqny.jpg

ok, svejedno kao 8 mapa u bf1 zajedno jel?

A ovo za 18km je netko od youtubera rekao na početku, da je 18km ili možda njihova mjerna jedinica pa pobrkao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 10:50 (Jack Sparrow).
17 godina
moderator

Ne kužim ovu spiku oko veličine mape. Kaj vi mislite da vaš stoj čitavo vrijeme renderira cijelu mapu i sve što se na njoj nalazi? 

16 godina
Davor kaže...

Ne kužim ovu spiku oko veličine mape. Kaj vi mislite da vaš stoj čitavo vrijeme renderira cijelu mapu i sve što se na njoj nalazi? 

Pa ne u najvišim detaljima ali mislim da učitava jer možeš sa 15x scopeom vidjeti jako daleku ili kad se baciš iz aviona vidiš kuće i sve ostalo, ali ne u najvišim detaljima. Ima videa sa killevima gdje se samo točkica vidi umjesto čovjeka.

Ali naravno ne radi loše radi toga jer je optimizacija još uvijek u pinpeku. Naveo sam ovo jer je u par sličnih igri (DayZ, Squad) ovo bilo navedeno kao glavni razlog loših performansi. Tako da više ovakvih stvari spojeno i eto ti drek od frameratea.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 11:36 (Jack Sparrow).
13 godina
neaktivan
Davor kaže...

Upravo tako i je, isti problem ti ima i Arma a imao je i DayZ, PC rendera cijelu mapu i veliki broj poligona jer nije optimizirana. U prošlom patchu su smanjili broj poligona objektima u daljini i onda se igra nešto poboljšala. Svaki mjesec dolazi jedan veliki "optimization patch" koji poboljša igru. Daljnji problem je što je "previše" igrača na serverima tj.  Na 100 igrača teško da možeš držati visoki tickrate, uglavnom je oko 30-40, tu i tamo padne na 27-8.  Kad dođeš sa csgo 128 tickrate servera na ovo čudno ti je, isto tako je i sa bf1 gdje je konstantno 60 tj čak je mjereno i 70. Drugi problem je što.nemaju Ping lock a serveri koji imaju Ping lock koštaju znatno više od ovih koje imaju, + ako oces bolji tickrate treba i bolji bandwith a pošto su oni trenutno dosta mali tim teško je to sve izvesti odmah.

17 godina

Igra je sada prodana preko 2 milijuna primjeraka (vijest od 2.5.2017), i užasno je "zarazna", ali ekipa bi se mogla početi rasipati ako ne poprave server performanse, pa makar samo da bude high ping kicker...

https://www.newsledge.com/playerunknowns-battlegrounds-sales/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rekli su da im je cilj za 6mj završiti igru. Napravit će, samo ne kužim zašto je Community tako jadan i toliko flejmaju, imaš jedan. H1z1 i Rust koji su već 2 god u EA i nitko ne kenja tak puno ko ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...

Rekli su da im je cilj za 6mj završiti igru. Napravit će, samo ne kužim zašto je Community tako jadan i toliko flejmaju, imaš jedan. H1z1 i Rust koji su već 2 god u EA i nitko ne kenja tak puno ko ovdje.

Očito je ljudima ova igra bolja, pa više i flejmaju.

16 godina

Pa ja baš vidim suprotno. Ljudi su oduševljeni, barem za sad. Kad netko nešto loše napiše o igri odmah ga pokaenjanju na steamu ili redditu.

Kod za popust od 20% na GMGu, sa kodom dođe 23.99€

M9T3RA-GC44PN-FMAHML

GMG https://www.greenmangaming.com/games/playerunknowns-battlegrounds/

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 12:17 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

igra je full zabavna i zarazna ali meni se čini da oni nikad neće to optimizirat kako bog zapovjeda.

da bar griješim ,ali i u ovakvom stanju je ne prestajem igrat  

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Igra je užas a igran je dnevno 6-10h.... Aj sad vi budite pametni i rugajte mi se ja vise neman nacina.... 

2 0 hvala 0
13 godina
TomoR kaže...

Igra je sada prodana preko 2 milijuna primjeraka (vijest od 2.5.2017), i užasno je "zarazna", ali ekipa bi se mogla početi rasipati ako ne poprave server performanse, pa makar samo da bude high ping kicker...

Ja budem ili full samnjio ili nebum igrao dok bar ne pojacaju severe ili stave ping lock da to bude bar minimalno igrivo a ne da razmišljam jel me delay ubio pa sam stajao na mjestu a realno sam bio 5m dalje na svom kompu, aimboter ili sam jednostavno bio loš -- previše me to nervira..

i druga stvar optimizacija - tu sam si djelomično i sam kriv jer sam htio 4k i veliku dijagonalu i sad sam zaključan na 4k jer mu je to jedina nativna reza i na svi drugim nižim rezama mi totalno uništi sliku i neigrivo je a da ne pričam o input lag-u tada - na 4k u game modu imam 19ms kaj mi je super ali problem je reza - za ovak neoptimiziranu igru je i na low postavkama prezahtjevno pa mi bude zlo nakon dužeg igranja kao neki dan :(

ili bi trebao kupiti GTX1080 ali nije mi u buđetu jer novi auto mislim kupiti uskoro :(

8 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
TomoR kaže...

Ja budem ili full samnjio ili nebum igrao dok bar ne pojacaju severe ili stave ping lock da to bude bar minimalno igrivo a ne da razmišljam jel me delay ubio pa sam stajao na mjestu a realno sam bio 5m dalje na svom kompu, aimboter ili sam jednostavno bio loš -- previše me to nervira..

i druga stvar optimizacija - tu sam si djelomično i sam kriv jer sam htio 4k i veliku dijagonalu i sad sam zaključan na 4k jer mu je to jedina nativna reza i na svi drugim nižim rezama mi totalno uništi sliku i neigrivo je a da ne pričam o input lag-u tada - na 4k u game modu imam 19ms kaj mi je super ali problem je reza - za ovak neoptimiziranu igru je i na low postavkama prezahtjevno pa mi bude zlo nakon dužeg igranja kao neki dan :(

ili bi trebao kupiti GTX1080 ali nije mi u buđetu jer novi auto mislim kupiti uskoro :(

!080 ti nece nista rijesit, i slazem se sa svakon rici koju si napisa

17 godina
moderator
Dario_911 kaže...

Igra je užas a igran je dnevno 6-10h.... Aj sad vi budite pametni i rugajte mi se ja vise neman nacina.... 

Točno tako i ja - tko god me pita kakva je igra, prvo mu kažem da izgleda odvratno, radi kao govno i prepuna je bugova. A onda dodam da jedva čekam da bacim još koju partijicu 

16 godina

Ma igra je cista zaraza :) ..Tekno i ja smo sinoc opet Duo igrali, 2 puta pobjeda i ostalih 5-6 puta tako tako. Steta da je tako neoptimizirana, da se moze igrati na max detaljima kako spada to bi bilo milina za oci. Podsjeca me na pocetke DayZ Standalone-a... sranje na kvadrat ali gust za igranje s ekipom :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
VooDooZg kaže...

Ne bude te GTX 1080 spasio. Čini mi se da postoji neki dodatni problem s performansama na rezolucijama iznad Full HD-a. Kako sam napisao jučer, na GTX 1080 Ti i Core i7-5960X @4,4 GHz (to je procesor s 8 jezgri, 16 threadova) na 2560x1440 radi katastrofalno na Ultra i High detaljima. Tek na Medium mogu dobiti 80-90 FPS (osim u lobbyju i kod iskakanja iz aviona, gdje FPS pada na <20). Na GTX 980 za 80-90 FPS moram kresnuti detalje na Low (samo distance na Medium/High). Za koji dan ću probati i s "običnim" GTX 1080 pa javim utiske :)

Tu je i dodatni problem, kojeg je netko već spomenuo - čak i kad igra radi glatko, nailazak na neprijatelja totalno sjebava performanse. Što mi znači 20 minuta glatkog frameratea kod skupljanja opreme, kad se kod nailaska na neprijatelja u kući događa da počnem peglati po njemu i odjednom ga više ne mogu nanišaniti kako spada, jer glupa igra počne trzati...

13 godina
neaktivan
Davor kaže...

Ne bude te GTX 1080 spasio. Čini mi se da postoji neki dodatni problem s performansama na rezolucijama iznad Full HD-a. Kako sam napisao jučer, na GTX 1080 Ti i Core i7-5960X @4,4 GHz (to je procesor s 8 jezgri, 16 threadova) na 2560x1440 radi katastrofalno na Ultra i High detaljima. Tek na Medium mogu dobiti 80-90 FPS (osim u lobbyju i kod iskakanja iz aviona, gdje FPS pada na <20). Na GTX 980 za 80-90 FPS moram kresnuti detalje na Low (samo distance na Medium/High). Za koji dan ću probati i s "običnim" GTX 1080 pa javim utiske :)

Tu je i dodatni problem, kojeg je netko već spomenuo - čak i kad igra radi glatko, nailazak na neprijatelja totalno sjebava performanse. Što mi znači 20 minuta glatkog frameratea kod skupljanja opreme, kad se kod nailaska na neprijatelja u kući događa da počnem peglati po njemu i odjednom ga više ne mogu nanišaniti kako spada, jer glupa igra počne trzati...

Davore, streamer summit ima sličan PC kao ti, igra sve na very low - izgleda ko govno al radi mu savršeno. Probaj :)

16 godina

Ja se igram na dual 12 core / 24 threads Xeonima koji imaju dosta nizak clock za igre (3.3 ide turbo sa svim jezgrama, 3.5 na single.. ali tko ce to mijenjati stalno za 200mhz-a) ali svejedno dobijem preko 100 fps-a na 1440p kad igram u low detaljima (u biti da budem iskren, uzeo sam postavke od Summit1G-a). Kad dignem na high detalje ubije igru na 30-40 fps-a... ali ja nisam mjerilo jer jos uvijek koristim GTX970 tako da i to koci dosta.

Samo me nervira sto moram stavljati high performance u power options Windowsa 10 jer mi inace procesori na balanced rade na nekakvih 2.6ghz zbog low cpu usage... ne dizu se automatski na 100% brzine kao kod npr. renderiranja. Kad stavim high performance onda peglaju na 100% speed i primjeti se u igri jako velika razlika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 8:43 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam si narihtao one steam launch optionse ,reza fhd ,sve na very low osim textura na medium i view distance medium i radi mi dosta bolje nego sve opcije na very low.kako je to moguće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

E sad da i ja kažem koju, da imate po kome pljuvati

1. Igra je užasno grafički i tehnički neoptimizirana iako je PC ekskluziva (BF4 beta je mila majka za ovo a svi smo pljuvali)

2. Hitreg, netcode, tickrate ili kako već zovu je još veće sranje. Od varpanja igrača i auta u vožnji do pucanja po liku na 50 metara ispre mene na livadi iz kojeg svakim metkom šiklja krv i nakon što sam ispucao pola okvira u njega on odskakuće u zaklon ko usplahirena srna. Da ne pričam o tome da nekada ne mogu normalno proći kroz jebena vrata.

3. I ne mogu ali stvarno ne mogu se naviknuti na ovaj pogled iz trećeg lica. Ko da igram GTA. Jebeš to kad stojiš iza zida i sa strana ili preko zida vidiš a ti si duboko u zaklonu. Znam da se može prebaciti u prvo lice ali onda su protivnici u velikoj prednosti. Znam da su najavili "hardcore" mode koji će biti samo iz prvog lica.

Sami koncept igre je dobar i zabavan ali toliko toga me odbija od nje da ću je samo radi "raje" i zezancije na TS povremeno igrati.

Moj PC  
4 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: PUBG Nickovi - da se ekipa lakše okupi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice