Overwatch (Blizzard studios)

poruka: 3.497
|
čitano: 464.244
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Overwatch (Blizzard studios)

Dobar je potg, ali svejedno moraš priznati da je Genji OP. Riješio si jadnog Zenya u 2 sekunde, dashom napravio 250 dmg-a i postao invulnerable na koliko god da traje deflect i uz to si zajedno odbio štetu nazad i na kraju se dashom izvukao od Reaperovog ultija. Apsolutno niti jedan heroj nema takvu paletu abilitya koji pokrivaju napad, obranu i manevriranje. U usporedbi, kada Doomfist uleti u borbu ide na sve ili ništa, kada Tracer uleti u borbu mora se moliti da je nešto slučajno ne pogodi u glavu, svi ostali se moraju držati efektivne udaljenosti ili su u nepovoljnom položaju. A weebo Genji? Sniper, shotgun, noob dash damage, deflect invulnerability, dash reset, dash escape, climbe, double jump, best ultimate in game i još uvijek jebeni ultimate refund - ovoliko featura ne sadrži ni premium paket novog Mercedesa.

Dobro da će se novim patchem ukinuti ultimate refundovi, ali još uvijek ostaje mjesta za nerf, pogotovo kod dash abilitya. Nažalost, Genjieva popularnost i Overwatch league su tu, tako da takve promjene nećemo još dugo vidjeti.

U drugim novostima, Pharmacy ponovno rastura na krilima nove Mercy. Igrali Volskayu, ja kao Mercy i prijateljska Pharah flankali, sami riješili protivničkog Soldiera, Mcreea i Zenyattu, a do kraja teamfighta ubili i Mercy. Toliko o hitscan counterima. Što je najgore, sve se i matematički slaže kad se pogleda koliko Pharah efektivno HP-a ima, 200 svojih i najmanje 2 sekunde odnosno 120 HP-a što dobije od Mercy. Znači imaš helikopter od 320 hp-a sa balističkim naoružanjem i Mercy sa hitboxom čačkalice. Ako slučajno netko uspije skinuti Pharu, to je instant ressurection. Ako je Pharah imalo kompetentna i ako ostatak tima nisu idioti to je gg ez.

Mercy je sada must pick i igra je mnogo zabavnija jer se zbog ressurectiona teamfightovi prolongiraju do besvijesti, pogotovo kad se popa Valkyre što je u najboljem slučaju 4 ressurecta u 40 sekundi..nice. No zbog toga je widow još manje korisna nego prije. Neki dan smo branili Eichenwalde. Protivnička widow je nekoga od mojih headshotala svakih 30 sekundi, uspjeh vrijedan divljenja, ali po njezonu žalost taman da ih ja mogu oživiti na vrijeme i zbog toga uopće nisu mogli probiti choke jer zbog nje na DPS slotu nisu imali dovoljno spam damage da probiju štitove i naše tenkove.

Trenutno se održavam na 2800+, nikako do tog jebenog diamonda, ali sa ovom novom Mercy, uz malo igranja Junkrata, Zenyatte i Rheinhardta sve je moguće, samo da me matchmaking malo poštedi trash DPS-a i trolova.

Zapravo izračunao sam da mi treba oko 15 pobjeda više nego poraza da uđem u Diamond, sad sam na 7 (cca 5%) sa 145 odigranih partija. Ako nastavim istim ritmom trebam odigrati oko 300 partija da mi tih 5% razlike između poraza i pobjeda bude dovoljno za ulazak u Diamond.

17 godina

Molio bih admina da preimenuje temu u D-wook-ovi monolozi.

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina

What is Talon's hidden DEADLY Plan for humanity?! (Theory) [Overwatch 
Explained]

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Super mi je citati kad Mercy main kaze da je Genji op, pa Mercy je bila predmet sprdnje prosle sezone. Imao si heroja s kojim nisi trebao imati pola skilla kao za ostale heroje, jedino sto si morao znati je puknuti ulti, a ljudi su se s njom uredno boostali 1-2 ligu vise nego sto zasluzuju biti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nova mercy je brutalna! 

znači toliko je sad op da je to strašno, ako sad znaš šta radiš s njom možeš dignut po 4-5 ljudi tokom ulte bez kiksa!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Super mi je citati kad Mercy main kaze da je Genji op, pa Mercy je bila predmet sprdnje prosle sezone. Imao si heroja s kojim nisi trebao imati pola skilla kao za ostale heroje, jedino sto si morao znati je puknuti ulti, a ljudi su se s njom uredno boostali 1-2 ligu vise nego sto zasluzuju biti. 

"Mercy has the reputation for being the hero for the unskilled. However, the skills needed to succeed are simply different. The real skill of a masterfull Mercy is to always be at the right place at the right time."

Pošto su DPS heroji brojniji i mnogo popularniji, DPS mainovi su nametnuli svoje pogrešno mišljenje kako je Mercy no skill hero i kako su svi boostani u viši rang nego što zaslužuju. ISTINA je da su DPS mainovi u rangu u kojem jesu ZBOG Mercy i njenog ressurecta. I što je onda ironično, isti ti DPS mainovi koji bi ostali u 2 ranka niže nego što sada jesu se žale na Ressurect ability od samoga početka, ne shvaćajući da su upravo zbog toga došli do tamo gdje su sada.

Ali inteligencija nikad nije ni bila odlika OW communitya pa im se to nemože zamjeriti.

Tvoj sr i pogotovo career high su varijable najviše ovisne o tvojem main heroju kojeg najbolje i najduže igraš. Razlika u skillu između main heroja i heroja kojeg najmanje znaš igrati mjeri se u tisućama SR-a. Čak i GM i M igrači sa svojim najgorim herojima igraju u goldu i platini jer ih neznaju igrati bolje. Ništa drukčije nije ni za Mercy mainove, osim toga što Mercy svoj potreban skill set ne dijeli s niti jednim drugim herojem tako da sr rezultat Mercy maina gotovo isključivo ovisi samo o jednom heroju.

ZeNGe_CRO-mt kaže...

nova mercy je brutalna! 

znači toliko je sad op da je to strašno, ako sad znaš šta radiš s njom možeš dignut po 4-5 ljudi tokom ulte bez kiksa!

Odmah da rasčistimo situaciju između toga kad je DPS heroj OP i kad je healer OP. Ako je DPS heroj OP to je smrt za igru jer on doslovno dominira na način da ubija sve lijevo i desno bez ikakvog countera. Kad je healer OP to utječe na promjenu mete i načina igre jer on nikoga ne ubija već samo supporta svoj team. Znači; DPS OP - NIJE DOBRO, Healer OP - PONEKAD I POTREBNO

Kod OW je situacija toliko specifična da Healeri moraju naginjati na OP stranu jer ih je proporcionalno kriminalno malo - 4/25, 16%; nisu popularni za igrati i Community je prema njima neprijateljski nastrojen jer se većinom sastoj i od DPS mainova kojima su healeri prirodni neprijatelji jer doslovno poništavaju njihov trud, pogotovo kad se radi o korištenju ultimatova.

Ja igram OW od kraja 2 sezone i do sada su najzabavniji dani bili kada je Ana na svojim leđima nosila 3Tank metu i sada kada Mercy diktira tempo. Teamfightovi su najduže trajali, kritični heroji (Ana i sada Mercy) su bili relativno dobro zaštićeni i sigurni i pickovi, pokanje i sami killovi nisu nosili toliki značaj. I to je ono što čini igru mnogo zabavnijom.

Kada su Mcree, Genji, DVA, Pharah, Soldier i Roadhog bili OP (Pharah i Genji i dalje naginju) to nije na ništa ličilo jer su s lakoćom mogli ubiti koga god su htjeli i to je označilo kraj teamfighta zbog brojčane nadmoći. Znači najvažniji trenutak teamfighta se je mogao dogoditi i prije samo početka bitke ako je došlo do pickanja. Što je umobolno za motivaciju i zabavu. Pa kad se samo sjetim koliko puta je bilo, teammate taman prije okupljanja peeka i ovi ga ubiju. Pošto se nikoga ne čeka ide se 5v6 ili 4v6 i naravno teamfight se izgubi. Repeat jer se opet spawnamo u različito vrijeme. Idiotizam na kvadrat.

Sada kada onaj smrdljivi Genji sa svojih 250 abilitya uspije nekoga riješiti Mercy konačno može reći bitch pls i nastaviti sve kako je planirano. Ako netko peeka prije samog teamfighta i Widow ga headshotira opet je Mercy tu sa rezom i nastavljamo prema programu. Vrhunski.

I samo da objasnim zašto ne volim Genjia jer vidim da se pretpostavlja zato što igram Mercy. To je potpuno pogrešno pošto se Mercy mainovi više boje dobrih snipera, Mcreea i Winstona, Genji je problem na razini Tracer, drži se svojih tenkova ili svoje Pharah i nemože ti ništa. Osim toga, pošto ne povlačiš pištolj njegov deflect ability je u tom slučaju beskoristan. Zašto Genjia ne volim najbolje se može primjetiti u FFA modu. Od svih Att i Def heroja on je jedini koji može riješiti svog protivnika u rekordnom roku ili pobjeći od borbe ako se ne odvija kako je zamišljeno. A najbolji primjeri toga su protiv Mcreea i Hanza, oba heroja koji u svom arsenalu imaju potencijalno riješenje problema u obliku Scattera i Flashbanga, ali nažalost samo na papiru, jer u stvarnosti niti jedan niti drugi nemogu pobjeći od Genjia, a scatter i flashbang ako se i izbjegne deflect je nevjerojatno teško pogoditi kada ti Genji skače po glavi. Još nebi ništa rekao da sam jedini kojemu je to problem, ali pošto Overwatch pratim na YT-u i gledam kako drugi igraju kompletno svi rankovi imaju taj problem. Ako Master Mcree i Hanzo kojemu trebaju dvije nategnute strijele nemogu riješiti Genjia sa svim raspoloživim abilityima onda se tu više nema o čemu pričati.

Što se tiče Mercy danas, da li je must pick? Sigurno da je! Ali pošto su samo 4 healera u igri sa kompozicijama od 2 healera, ne vidim u čemu je preveliki problem. Ljudi, uživajte u igri kakva je danas, zabavno je, nema toliko toksičnosti i trolova kao prošle sezone, a kao što znamo dobre stvari dugo ne traju.

9 godina
neaktivan

Došao sam na 2 pobjede od Diamonda, pomislio ajde još malo, završio na 2830. Hebeni matchmaking mi je namjestio 6 poraza zaredom, 2 puta leaveri, jednom Symmetra troll sa teleporterom na rubu, jednom protiv Pharmacy premadea, jednom protiv pro Genjia i jednom 3 Mercy maina u momčadi. Lakrdija, ništa drugo!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
D-wook kaže...

Došao sam na 2 pobjede od Diamonda, pomislio ajde još malo, završio na 2830. Hebeni matchmaking mi je namjestio 6 poraza zaredom, 2 puta leaveri, jednom Symmetra troll sa teleporterom na rubu, jednom protiv Pharmacy premadea, jednom protiv pro Genjia i jednom 3 Mercy maina u momčadi. Lakrdija, ništa drugo!

Prokleti Blizzard!  Polako, ja sam se sa 2600 popeo na 3400. Možeš i ti sigurno do Diamonda.

17 godina
Jucer sam izgubio sest partija jer sam imal autiste u grupi koji ne bi pogodili zgradu na dva metra i onda jos seru da zakaj ne hilam nego sam se prebacil na soldiera a fara iz suprotnog tima nas gazi, gazi, gazi i gazi. Cim sa swapal odma smo ih vajpali i normalno izgubili jer sam igral s kretenima.

Ak igram hilera nemamo dps, ako igram dps nemamo heal i ve nes pil? Nes vraga.
9 godina
neaktivan
Tygaa kaže...
D-wook kaže...

Prokleti Blizzard!  Polako, ja sam se sa 2600 popeo na 3400. Možeš i ti sigurno do Diamonda.

A drugo je to, ti si počeo u platinumu, ja sam se u tri sezone digao sa 1800 na 2985. I to je definitivno moj limit, to ne sporim, ali je toliko blizu diamonda da se još uvijek nadam da bi mogao uhvatiti koji win streak da uđem u diamond. Drugi je problem što na platinum skill razini osim Mercy igram možda još par heroja koje mogu odflexati, svi ostali heroji su mi za broncu koliko sam loš.

Što se tiče high skill heroja poput Mcreea, Widow i Hanza njih rijetko igram u competitivu, ali imam dosta sati na njima. Imao sam faze kada sam jedno vrijeme igrao samo po jednoga od tih heroja i tek nakon svakodnevne igre od 2+ tjedana bi mogao pogađati kako spada. Widow sam igrao masu custom headshot only modova i tamo sam znao dominirati iako igram na 60 hz monitoru, ali sve je to bilo nakon mnogo sati igranja. Također i sa Hanzom, nakon 2 tjedna samo Hanza osjećaš se kao da nemoreš falit, pogađaš i ono što ne misliš da ćeš pogoditi. Ali čim prestaneš igrati tog heroja i igraš npr Mercy neko vrijeme kao da ga nisi nikad igrao, nemoreš ništa pogodit. Također primjetio sam da kad sam šaltao između Overwatcha, BF-a i R6S-a, aim mi je bio u banani jer mi je na svakoj igri drukčiji sensitivity. A sensitivity mi je drukčiji jer ne kužim kako ljudi mogu igrati BF sa istim sensitivityem kao OW, a BF izdominiraš sa ručnim zglobom, a OW moraš isčašit rame da bi nešto pogodio. Potpuno drugačiji tip igre koji zahtijeva potpuno drugačiji sensitivity.

NEW_MAN kaže...
Jucer sam izgubio sest partija jer sam imal autiste u grupi koji ne bi pogodili zgradu na dva metra i onda jos seru da zakaj ne hilam nego sam se prebacil na soldiera a fara iz suprotnog tima nas gazi, gazi, gazi i gazi. Cim sa swapal odma smo ih vajpali i normalno izgubili jer sam igral s kretenima.

Ak igram hilera nemamo dps, ako igram dps nemamo heal i ve nes pil? Nes vraga.

To budi sretan da možeš odflexati više uloga i odigrati kako spada. Kad ja u momčadi imam trash DPS-a mogu samo plakati jer znam da ga nemogu zamijeniti jer sam još gori od njega. A pronaći nekoga drugoga da odigra DPS-a i potpuno rekonstruirati kompoziciju je rijetkost u ovoj igri.

Da se ovo igra kako spada nakon 2 izgubljena teamfighta ili nakon izgubljene runde svi bi došli na chat, malo se izvrijeđali i na kraju zamijenili uloge i probali popuniti s onime što im najviše odgovara. I nakon toga bi lagano pobjedili.

Pošto sam Mercy main znam točno kada naša Mercy neigra kako spada. A najgore je kad imamo Reapera, a Mercy ne pazi na njega. Jer Reaper kad se zabije sa svojih 250 hpa, svojim selfhealingom i sa Mercy beam na leđima on kao buldožer može preorati cijelu momčad. Mercy mu daje toliki survivability da prođe kroz Rheinov štit i sašije ga point blank ili u nekim slučajevima dođe do samih healera iza tenkova i njih riješi iz blizine. Čak i ako ga protivnička momčad počne prioritizirati, prije nego što se izvuče sa Wraith formom unese dovoljno panike i kaosa da se teamfight pobjedi. Reaper i Mercy su najbolja kombinacija za kontrirati neke nepokretne kompozicije ovisne o štitovima i držanju zajedno.

A koliko pojedinac ovisi o momčadi najbolje sam vidio danas kada smo igrali protiv pro Genjia. Neznam da li je bio smurf ili nešto, ali lika se nije moglo ubiti nikako, tek kad bi ga 4-5 ljudi počelo naganjati bi pao, a imao je ultimate svaki drugi teamfight. Ali pošto nije koordinirao sa momčadi i imao nesposobne suigrače na kraju smo mi pobjedili 2:1 na Oasisu. No ipak u njegovom slučaju ostavljam mogućnost da ga nije bilo ni briga jer je izgledalo kao da lik namjerno uletava 1 v 4/5/6 pa da vidi koliko nas može pobiti prije nego ga riješimo. Ja sam igrao Junkrata i mislim da je moja Zarya popila više mojih granata od njegovog deflecta nego protivnički tim.

15 godina

Događa mi se u zadnje vrijeme da mi ping jednostavno skače polako na 500 i polako se pušta i tako svakih cca 2-3 minute tokom partije iritira jako... Zna li se rješenje probao sam sve i svašta.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel igrate vi kad skupa? I što igrate? Ja imam 20h, dosad sam igrao samo quickplay. 

HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

tko zeli moze me dodati da igramo, volim igrati custom game-ove, quickplay ponekad i ranked. 

treutno imam 2730 points, mada slabo igram ranked. 

nickname : itsmoriarty#2321

vidimo se na battlenet-u. I guess. 

IG : _itsmoriarty
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ove sezone puno bolja situacija nego prosle... Placement igre zavrsio sa 8-2 i svrstalo me na 2737 (prosli season high 2550!)... I nakon toga su nastavile dobre igre, score mi je mislim 7-3. Nije jos bio nijedan leaver, idiot niti troll, ljudi komuniciraju i opcenito je osjecaj ko da je totalno druga igra. Vjerojatno je situacija i dosta bolja opcenit o u platini nego u goldu, ali trenutno mi je stvarno gust.

Jedino sto i dalje moram igrati healera ili tenka u 99% igri jer obicno cekam last pick. Dosad sam igrao u jednoj igri Reapera (bio sam s nekim 5-stackom koji je meni ostavio DPS :O ), oduzio se s 2 pentakilla i easy pobjedom :)

I ne znam jesam li vec spomenuo, al mrzim junka iz dna duse. Mrzio sam ga i prije buff, a sada se moja mrznja ne moze opisati rijecima :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma Junkrat je zakon i gušt za igrat. 
Samo sipaš bombe, stalno imaš što raditi. 

HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
17 godina

Overwatch Seasonal Event | Overwatch Halloween Terror 2017

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Event je nazad. Dodali jos simetru kao neprijatelja.

Najbolja stvar je sta se mogu sad kupit skinovi od proslogodisnjeg eventa za standardne cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Overwatch - Patch in a Minute Oct 10th - Halloween Terror 2017

Halloween Terror 2017 Skins and Emotes [Overwatch]

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Zacudujuce dobri skinovi... svidaju mi se svi osim Mei, a McCree je savrsen. Fale mi jos Zarya, Ana i Reaper nakon otvaranja cca 60 boxova, dosta lose :( Dobio sam pun k legendarya ali uglavnom non-event...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sym skin je woooow
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Nisam takao OW jedno par mjeseci. Krenio ovaj event, ulogiro se samo da otvorim chest koji se dobije gratis i dobio legendary Tobjorna.

Imam previše sreće kod svakog tog eventa u prve 1-3 škrinje. 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jel uspijete izvući koju pobjedu na Junkensteins Revenge na teže od hard?

Skinovi su lijepi, Zenyattin je nekako najupečatljiviji iako je Zaryin s razlogom najkontrovezniji.

Što se tiče kompetitiva i dalje nitko ne želi igrati tenka ili healera, čak niti sad kada Mercy diktira ishod igre, neznam da li će se to ikada promijeniti. Što je najtužnije ugrao sam Junkestein endless bez healera jer ga nitko nije uzeo lol. Animozitet prema healerima i tenkovima je problem kojim bi se Blizzard trebao mnogo ozbiljnije zabaviti.

FFA sam uspio pobijediti sa 3 heroja do sada, Mcree, Soldier i Hanzo. S kojim herojima ste vi sve uspijevali pobijediti u FFA?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je, ja sam hard igrao i jedva smo presli, i to vise puta igrajuci, nekako mi se cini da su puno teze napravili ove godine

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam igrao jednom na normal obican, i jednom endless... u oba slucaja jedan lik leavao u prve 2 min. I uzasno me zivcira sto ne dobis replacement -.- Srecom uspjeli smo prec oboje i utroje.

Za Hard i teze moras imati tocno odredenu kompoziciju i odlicno suradivati, dosta tesko to ide s randomima osim ako su svi Master+ ili nesto. Najbolji combo za Endless je Zen, Torb, Soldier i McCree.

Sto se tice FFA, odigrao sam samo jednom i to s Reaperom koji mi je main (ako ne racunamo Mercy koju moram uvijek igrati :P), odmah laka pobjeda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije da mi puca za rating al cisto onako reda radi bi volio facu smrskati liku koji je odlucio da je logicno da u 3 pobijede skupim oko 40 bodova a za 1 loss izgubim 28 ili 30 kako jebeno divna matematika i logika na grob mu pljunem.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
To se dogada kad se nakon plejsment gejmova smjestis u krivu ligu, statisticki pocnes gubit vise meceva ako igras na nivou iznad svog, a posto na pocetku sezone ili kad tek krenes igrat ranked imas velike oscilacije u mmr-u on padne nize nego sto imaju ljudi u toj ligi i onda te igra sa tim nacinom bodovanja pokusava smjestiti tamo gdje pripadas.

Stvar vrijedi i obrnuto, ako zavrsis u nizoj ligi, a bolji si zapravo, pobjedivat ces vise, buffati mmr i onda ce ti igra davat vise bodova da bi sto prije dosao do ligu u kojoj zasluzujes biti.
9 godina
neaktivan
Wack kaže...

Nije da mi puca za rating al cisto onako reda radi bi volio facu smrskati liku koji je odlucio da je logicno da u 3 pobijede skupim oko 40 bodova a za 1 loss izgubim 28 ili 30 kako jebeno divna matematika i logika na grob mu pljunem.

Koliko ćeš SR-a dobiti ili izgubiti ti najviše ovisi o dvije varijable:

1. Koliki je postotak za pobjedu MM izračunao za tvoju momčad. Npr. ako je 50-50 onda je neki bazični broj sr-a, recimo 25. Ako je 60-40 onda se taj bazični broj prilagođava postotku. Ako imaš 40% šanse za pobjedu i pobjediš dobiješ više sr-a, ako imaš 60% šanse za pobjedu i izgubiš, izgubiš više sr-a.

2. SR ovisi i o tvojem "individual performance" što znači da se tvoje statistike po pojedinim herojima koje si igrao u tom meču uspoređuju sa posjekom ostalih igrača tvojeg SR-a (ne MMR-a). Time se praktički potiče one-trickanje jer netko tko igra samo widowicu će biti bolji od prosjeka i zbog toga dobivati više/gubiti manje sr-a. Također, to je razlog zbog čega se Mercy mainovi penju do GM-a sa 40% winrateom, jer što je tvoja momčad lošija to ti imaš bolju statistiku jer ih više liječiš i zbog toga gubiš manje sr-a. Tako da se događa da po pobjedi dobivaju 30 sr-a, a po porazu gube samo 20.

Osim navedenog, učestalo se i spominje problem sa flexanjem, odnosno switchanjem heroja tijekom igre i njegovog negativnog utjecaja na sr. Igrači su prijavljivali nesrazmjernost u dobivanju/gubljenju sr-a kada igraju samo jednog heroja cijeli meč i kad mjenjaju više heroja tijekom meča. Najbolje je to objasniti na primjeru:

Igrač A igra soldiera cijelu partiju i na kraju ima 20 eliminacija. Igrač B igra soldiera jednu rundu i skupi samo 10 eliminacija. 10+20=30/2=15 eliminacija. Igrač C igra soldiera cijelu partiju i skupi 18 eliminacija i dobiva masu/gubi malo sr-a jer je dosta iznad prosjeka.  Igrač D izmjenja 4 različita heroja i sa soldierom uspije skupiti samo 2 eliminacije i zbog toga gubi mnogo/dobiva malo sr-a na kraju meča.

Performance based sr je lakrdija, ne samo zbog gore nabrojanih razloga, već i zato što se logaritmima nemože odrediti koliko je tko imao utjecaja na završetak igre. Npr. ja kao Mercy možda cijelu partiju ništa ne uspijem jer me neprijateljski Genji non stop spawn campa. No u overtimeu uspijem ressati soldiera koji ultimateom pokosi neprijatelje i zbog toga pobjedimo partiju. Moje statistike kao Mercy su katastrofalne jer sam cijelo vrijeme bio mrtav, ali da nisam rezao soldiera bi izgubili meč. Takvo nešto niti jedan algoritam nemože prepoznati.

Prijedlozi za alternativni sr sustav se uglavnom vode oko toga da  se za pobjedu i za poraz dobiva/gubi jednaki broj sr bodova.

war3_tft kaže...
To se dogada kad se nakon plejsment gejmova smjestis u krivu ligu, statisticki pocnes gubit vise meceva ako igras na nivou iznad svog, a posto na pocetku sezone ili kad tek krenes igrat ranked imas velike oscilacije u mmr-u on padne nize nego sto imaju ljudi u toj ligi i onda te igra sa tim nacinom bodovanja pokusava smjestiti tamo gdje pripadas.

Stvar vrijedi i obrnuto, ako zavrsis u nizoj ligi, a bolji si zapravo, pobjedivat ces vise, buffati mmr i onda ce ti igra davat vise bodova da bi sto prije dosao do ligu u kojoj zasluzujes biti.

Uf dosta si tu nadrobio svega i svačega, pomalo i nerazumljivo.

Kao prvo placementi ti nemaju skoro nikakvog značaja, osim prvih placementa koje odradiš. To je i potvrđeno od Tate Kaplana koji je rekao da su placementi tu samo zbog novih računa. To znači da bi nakon placementa trebao početi oko prosječnog sr-a na kojem si boravio većinom prošle sezone. Jedina varijabla izvan toga su bile Blizzardove manipulacije kada su do 5 sezone igrače namjerno stavljali niže od actual rezultata kako bi citiram "imali osjećaj napredovanja".

Što se tiče novih računa. Blizzard nije niti vjerojatno hoće obrazložiti kako računaju MMR, no spekulira se da se MMR računa prema QP partijama do lvl25 i prvim placementima. Takva teorija drži vodu u dokazima kada su igrači, nakon što su kupili novi račun, bili svrstani 2 ili čak 3 ranka više od staroga računa. Problem je što neznamo koji izračun prosjeka Blizzard koristi pri računanju MMR-a. Koji god da koriste, prema iskustvima igrača uteg prvih 100 lvl kada si se upoznavao s igrom je veoma velika prepreka prema daljnjem napredovanju u ranku.

Što se tlče nizova pobjeda i poraza i pratećeg povećanja sr-a, to je smišljeno kao oruđe u borbi protiv smurfova, što znači ako bi Gm igrač namjerno failao placementa i završio u silveru i zatim počeo igrati na svom nivou taj bi ga sistem veoma brzo vratio u njegov pripadajući sr.

I da direktno repliciram na tvoj post, te "lige" koje ti spominješ, odnosno rankovi nemaju nikakve povezanosti sa sr-om ili mmr-om, tu su više kao estetika kompetitivnosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 23:52 (D-wook).
13 godina
protjeran
D-wook kaže...

Uf dosta si tu nadrobio svega i svačega, pomalo i nerazumljivo.

Kao prvo placementi ti nemaju skoro nikakvog značaja, osim prvih placementa koje odradiš. To je i potvrđeno od Tate Kaplana koji je rekao da su placementi tu samo zbog novih računa. To znači da bi nakon placementa trebao početi oko prosječnog sr-a na kojem si boravio većinom prošle sezone. Jedina varijabla izvan toga su bile Blizzardove manipulacije kada su do 5 sezone igrače namjerno stavljali niže od actual rezultata kako bi citiram "imali osjećaj napredovanja".

Što se tiče novih računa. Blizzard nije niti vjerojatno hoće obrazložiti kako računaju MMR, no spekulira se da se MMR računa prema QP partijama do lvl25 i prvim placementima. Takva teorija drži vodu u dokazima kada su igrači, nakon što su kupili novi račun, bili svrstani 2 ili čak 3 ranka više od staroga računa. Problem je što neznamo koji izračun prosjeka Blizzard koristi pri računanju MMR-a. Koji god da koriste, prema iskustvima igrača uteg prvih 100 lvl kada si se upoznavao s igrom je veoma velika prepreka prema daljnjem napredovanju u ranku.

Što se tlče nizova pobjeda i poraza i pratećeg povećanja sr-a, to je smišljeno kao oruđe u borbi protiv smurfova, što znači ako bi Gm igrač namjerno failao placementa i završio u silveru i zatim počeo igrati na svom nivou taj bi ga sistem veoma brzo vratio u njegov pripadajući sr.

I da direktno repliciram na tvoj post, te "lige" koje ti spominješ, odnosno rankovi nemaju nikakve povezanosti sa sr-om ili mmr-om, tu su više kao estetika kompetitivnosti.

Nisam ja nista nadrobio, osnove svakog MMR (tj ELO) sistema su iste, samo ih treba razumjeti, naravno svaka igra ubaci nesto svoje i to su oni dijelovi koji su nerazumljivi.

Ovo sto si rekao za lvl 100 stoji, al treba razumjeti zasto je to tako. U MMR sistemu kada igrac tek krene igrati njegov tzv "confidence level" (CL cu ga zvat na dalje) je jako nizak, drugacije receno igra jos ne zna koliko je on dobar ili los, tako da na pocetku svaki igrac ima velike oscilacije u MMR-u. Postoji neki pocetni MMR, spominje se brojka 1700, i kad igrac tek krene igrati on nakon gejma dobiva/gubi dosta MMR bodova cca 150-200, na taj nacin ga igra baca u razlicite skill levele da vidi kako ce se on ponasati, sto vise igara imas tvoj CL je veci i dobiva se sve manje i manje bodova tj igra pocinje polako dobivati sliku koliko je netko dobar sve dok se nakon odredenog broja igara to ne svede na neki minimum sto je cca 10 MMR bodova i u tom trenutku igrac se u biti nade tamo gdje pripada.

E sad problem je sto jednom kad se dode do tog levela napredak je spor, zato postoje tzv "soft MMR resetovi" pocetkom svake nove sezone, svakom igracu CL se malo smanji tj pruzi mu se prilika da nesto brze napreduje (ili pada) u MMR-u. Problem je sto se CL ne smanji previse, nego igrac umjesto 10 dobiva 30-40 bodova sto u prevedenom znaci cak i da dobije sve plejsmente ne moze napredovati ne znam koliko, nakon odredenog broja igara CL ponovno dode so svog maksimuma.

Zbog ovog zadnjeg sto si napisao zapravo ne razumijes ono sto sam napisao u prvom postu. Rank tj SR je do jedne mjere vezan uz neciji MMR, on bi trebao biti reprezentacija necijeg skila (MMR-a), ali on postaje precizan tek nakon sto se odigra malo veci broj igara. Evo primjer da pojasnim malo to sve skupa:

Igrac xy je tek poceo igrati ranked i svojih 10 palcementa je zavrsio rezultatom 7-3, posto je tek poceo igrati ovisno kakvi su bili omjeri MMR-a izmedu timova dobivao/gubio je 150-200 MMR bodova nakon svakog gejma, ako uzmemo neki pocetni MMR od 1700 bodova recimo da je zavrsio na cca 2500 MMR tj nekom ekvivalentnom SR-u (koji je u brojkama veci od MMR-a).  Problem je sto nas xy igrac nije dajmond kalibra tj smjestio se pre visoko i poceo je gubiti vise nego dobivati, dok je s jedne strane gubio dosta MMR-a iz razloga sto mu je CL jos uvijek nizak, s druge strane SR mu nije padao tolikom brzinom iz jednog pametnog razloga kojeg se blizzard dosjetio, naime kad bi SR i MMR bili jednaki igraci ne bi imali osjecaj napredka i penjanja na ladderu nakon sto im CL dostigne maksimum, odigras 100 gejmova sa 55% win rejtom i napredujes cca 100 MMR bodova. Ovako kad su oscilacije SR-a vece ima se neki osjecaj skakanja gore-dolje na ljestvici. Uglavnom nas xy igrac se nasao u dajmondu, a njegov MMR je nakon tih izgubljenig meceva pao na platinum level. U tom trenutku se pojavljuje ovo sto je kolega gore rekao, za lose izgubi vise bodova nego za win, na taj nacin ga igra pokusava sto brze dovesti do lige u kojoj zasluzuje biti tj one koja bi trebala pokazivati njegov realan skill.

11 godina
war3_tft kaže...

Nope nije to u pitanju sto se liga tice,svaku godinu i ligu a igram od sezone 1 svaku sezonu sam bio platina u jednoj sezoni me malo posrecilo i dogurao i do dijamanta ali 99% vremena svake sezone sam plat igrac.

Jedino sto flexam/switcham puno ne znam moze li to imati veze pickam po potrebi rola ili countera vs enemy tima,ali to placmenta i lige nije osim ako vec 5 sezona ne igram u pogresnoj :D

13 godina
protjeran

Onda je vjerovatno tvoj tim imao veci prosjecni "team MMR" u tim slucajevima. Ako pobjedis gejm di si favorit dobijes manje bodova tj ako izgubis gejm di si favorit gubis vise, isti sistem vrijedi obrnuto ako si underdog.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice