Dobar je potg, ali svejedno moraš priznati da je Genji OP. Riješio si jadnog Zenya u 2 sekunde, dashom napravio 250 dmg-a i postao invulnerable na koliko god da traje deflect i uz to si zajedno odbio štetu nazad i na kraju se dashom izvukao od Reaperovog ultija. Apsolutno niti jedan heroj nema takvu paletu abilitya koji pokrivaju napad, obranu i manevriranje. U usporedbi, kada Doomfist uleti u borbu ide na sve ili ništa, kada Tracer uleti u borbu mora se moliti da je nešto slučajno ne pogodi u glavu, svi ostali se moraju držati efektivne udaljenosti ili su u nepovoljnom položaju. A weebo Genji? Sniper, shotgun, noob dash damage, deflect invulnerability, dash reset, dash escape, climbe, double jump, best ultimate in game i još uvijek jebeni ultimate refund - ovoliko featura ne sadrži ni premium paket novog Mercedesa.
Dobro da će se novim patchem ukinuti ultimate refundovi, ali još uvijek ostaje mjesta za nerf, pogotovo kod dash abilitya. Nažalost, Genjieva popularnost i Overwatch league su tu, tako da takve promjene nećemo još dugo vidjeti.
U drugim novostima, Pharmacy ponovno rastura na krilima nove Mercy. Igrali Volskayu, ja kao Mercy i prijateljska Pharah flankali, sami riješili protivničkog Soldiera, Mcreea i Zenyattu, a do kraja teamfighta ubili i Mercy. Toliko o hitscan counterima. Što je najgore, sve se i matematički slaže kad se pogleda koliko Pharah efektivno HP-a ima, 200 svojih i najmanje 2 sekunde odnosno 120 HP-a što dobije od Mercy. Znači imaš helikopter od 320 hp-a sa balističkim naoružanjem i Mercy sa hitboxom čačkalice. Ako slučajno netko uspije skinuti Pharu, to je instant ressurection. Ako je Pharah imalo kompetentna i ako ostatak tima nisu idioti to je gg ez.
Mercy je sada must pick i igra je mnogo zabavnija jer se zbog ressurectiona teamfightovi prolongiraju do besvijesti, pogotovo kad se popa Valkyre što je u najboljem slučaju 4 ressurecta u 40 sekundi..nice. No zbog toga je widow još manje korisna nego prije. Neki dan smo branili Eichenwalde. Protivnička widow je nekoga od mojih headshotala svakih 30 sekundi, uspjeh vrijedan divljenja, ali po njezonu žalost taman da ih ja mogu oživiti na vrijeme i zbog toga uopće nisu mogli probiti choke jer zbog nje na DPS slotu nisu imali dovoljno spam damage da probiju štitove i naše tenkove.
Trenutno se održavam na 2800+, nikako do tog jebenog diamonda, ali sa ovom novom Mercy, uz malo igranja Junkrata, Zenyatte i Rheinhardta sve je moguće, samo da me matchmaking malo poštedi trash DPS-a i trolova.
Zapravo izračunao sam da mi treba oko 15 pobjeda više nego poraza da uđem u Diamond, sad sam na 7 (cca 5%) sa 145 odigranih partija. Ako nastavim istim ritmom trebam odigrati oko 300 partija da mi tih 5% razlike između poraza i pobjeda bude dovoljno za ulazak u Diamond.