Ja sam stavio sve na MAX i stavio Dx11, a sad je li teselacija pri tome uključena ili ne to neznam jer specifično baš za mijenjanje teselacije nema (no vjerovatno je i ona uključena). I AvP je imao teselaciju pa mi je avg fps bio 100 (provjerio sam frapsom)
procitaj po temi Minozi teselacija na HD5870 rusi igru na 10-ak fps..znaci neigrivo. ali to je sve radi nVidie
Našao sam gdje da promijenim teselaciju i dof. Provjerio sam sa frapsom, avg je 35-40, iako je dosta igre u mraku pa je onda 55-65. Najveći framedrop mi je bio na 25fps. Sve je uključeno osim što je aa stavljeno na aa, a ne msaa (ali svejedno sam stavio u ccc super aa)
Ne znam kako je tebi tako smooth meni na 5870 sa teselacijom i DOF-om nije baš glatko... Osjeti se onako neka tromost... (klokana mi je i grafa i proc) A ako uključim multi-sample AA onda je neigrivo. S tim da ja još koristim i 9800 za fiziku, skužio sam da ako uključiš fiziku (bez NV) na ATI da kada baciš npr bombu da FPS jako padne kao i u Batmanu.
Nadalje skužio sam da mi zapravo igra (bez teselacije i DOF-a) 90% vremena radi sasvim dobro. Problem nastane kada ima puno volumetričnih zraka u prostoriji, to mi iz nekog razloga ubije FPS. Isto tako kada imam gas masku pa mi lik (Bourbon) sa leđa uperi svjetiljku u glavu, na maski se napravi neki odsjaj i to mi zakolje FPS također...
Ugl. tak neke sitnice tu i tamo iz neobjašnjivih razloga u trenutku igru učine neigrivom, a nakon toga sve ok...
Ali i dalje mi nije jasno kako tebi tako glatko radi sa teselacijom i DOF-om... Kolega mi ima i7 na 4.0 i istu grafu i radi mu jednako loše kao i meni...
Daj pliz ako ti se da probaj po onim prostorijama gdje ima puno volumetričnih zraka izmjeriti FPS i ja ću napraviti isto pa da napravimo usporedbu. Baš me zanima.
Isto to je i meni, kad su te zrake 25 fps-ova (možda i manje, nisam siguran), ali svejedno je usporeno , ali stvarno usporeno. Ostalo je super