Mafia 2

poruka: 4.888
|
čitano: 1.293.708
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Mafia 2
IvL kaže...

ja sam prosao igru vec jucer ali nije mi jasno sta sad kad sam zavrsio sve misije? a pise mi da sam zavrsio tek 71% igre, kako sad igrati dalje? nek loadam neku misiju prije zadnje da dalje igram? totalno bezveze ako je tako....ali inace igra je odlicna!!! najbolji dio mi je mislim chapter 14(ona sto je jedino povezano s mafijom 1), isti auto, isto oruzje, kuca...prej*beno :P

Da bi prešao sve moraš nači sve gole tete i sve one wanted postere.

We are nothing but the stones to pave the way...
17 godina
IvL kaže...

ja sam prosao igru vec jucer ali nije mi jasno sta sad kad sam zavrsio sve misije? a pise mi da sam zavrsio tek 71% igre, kako sad igrati dalje? nek loadam neku misiju prije zadnje da dalje igram? totalno bezveze ako je tako....ali inace igra je odlicna!!! najbolji dio mi je mislim chapter 14(ona sto je jedino povezano s mafijom 1), isti auto, isto oruzje, kuca...prej*beno :P

Nemas 100% jer nisi skupio sve collectibles

edit: kolega me pretekao

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 16:31 (mind_challenge).
16 godina
neaktivan
Mafia 2

e da ocjena 90/100....da je nesto kao freeride extreme bilo bi 95/100

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Ad4pt3r & mind_challenge znam ja to ali kako nek igram sad dalje? ako sam prosao igru...bezveze mi je loadati neku misiju prije, i jos k tome neki playboy-i i posteri su negdje di je bila misija a gdje vise nemogu uci

0 0 hvala 0
16 godina

Evo i ja sinoć počeo igrat, došao do 8. chaptera.

Za sad je igra odlična, kao što sam i očekivao.

Nego, šta se toliko brinete za reviewe? :| Mene boli qrac šta recenzenti kažu.. da su joj dali 11/100 svejedno bi igrao.

Istina je da igri fali dodatnih sadržaja, nema se puno tog za radit osim prelaženja misija.. ali takav je bio i prvi dio.

Kad je igra najavljena rekao sam "samo da bude kao prva mafia sa boljom grafikom/fizikom i novom pričom i ja sretan" i upravo tako i je..

I btw simulation mod vožnje je prava perverzija..

Logiram se, nešta ne ide.. srijeda je ujutro bejbe.. Tastaturu sam slomio, cijeli život izgubio..
16 godina
Mafia 2

Pozz...

Imam problem koji nisam imo sa demom.

Kad pokrenem igru na ekranu mi se preliju sve boje.Ekran se zatamni al miš mi ostaje iznad svega i uopće nije zatamljen.probao sam napravit SS al ne mogu.Igra je origigi tak da sigurno nije problem u onome...

Ostale igre rade ok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mafia 2
ova igra me malo malo ponovno iznenadi u pozitivnom smislu...vozim se gradom i udarim lika koji stoji na semaforu i murija mi oće kaznu zbiberit i frajer kojeg sam udario izađe iz auta i izbaci me van i murija ga kao hoće uhitit i frajer počne bježat i ovi mu zbibere 5 metaka u glavu na sred ulice,i naravno poslije ja platim kaznu od 50 dolara :D
sad sam na misiji kad prodajem cigare predobra misija,ma predobro napravljeno sve,već vidim da će se ovo više puta odigrati....moro sam podijelit s vama svoj izljev euforije :D
btw na osmom sam chapteru a našao sam samo 1 playboy,nema ih ni za lijek.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
IvL kaže...

Ad4pt3r & mind_challenge znam ja to ali kako nek igram sad dalje? ako sam prosao igru...bezveze mi je loadati neku misiju prije, i jos k tome neki playboy-i i posteri su negdje di je bila misija a gdje vise nemogu uci

a moraš tako nema drugačije, za vrijem misije njuškaj okolo, možda nađeš kojeg

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan
Mafia 2

A sve je ovisno što netko voli, priča i atmosfera su super, drugo je čisti prosjek...

Po meni nikako za 10/10, ali nekih 8.5 sigurno.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mafia 2

Ma kakvih 100/100? LOL. Ova igra zasluzuje u vrh glave nekih 80 i to je to.

Atmosfera je iznad prosjeka (ništa nevideno), priča odlična (iako opet i dalje videna u drugim igrama), grafika prosjek, a pohvale idu na voice acting, likove, meduscene u kojima su čak i ubacili humora.

Gameplay, način obavljanja misija, auta, 50-te godine, prokleta linearnost, sve je to videno daleko ranije u igrama.

Neke stvari su dobre, ali puno je više drugih stvari koje su mogle biti bolje odradene. Nedostaje sandbox stila, te RPG elemenata.

Ništa nevideno, daleko od neke inovativnosti, prelinearno i nedostatak sanboxa i RPG-a čine igru (na kraju) ipak iznad prosječnom - ne i odličnom.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 16:42 (Weky).
Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mafia 2

Iskreno rečeno igra je solidna, točno vrijedi 7.5 koliko su joj kritičari dali na gamespotu.No sa GTA IV i GTA IV episodes from LIberty City nema nikakve usporedbe sem perspektive iz koje gledamo na lika.GTA IV je za dvije lige bolji proizvod, grafika je bolja, radio je za krepat u GTA, međusekvence su bolje.

U Mafiji su međusekvence lošije, pri tome mislim na plastičnost likova, ljudi kao da su voštani, ili plastične 3D lutke, naročito ženske.Nemaju živosti, jednostavno se iz aviona vidi da su umjetni.U nekim sekvencama Vito uzdahne a lik na ekranu ne otvara usta, i slično.

Negdje na 4 chapteru dok sam hodao koknuo sam pištoljem civila u autu jer me trknuo, a tijelo je nestalo isti tren, što je totalno jadno.Šaketanje je zabavno, no nakon nekog vremena postane monotono zbog jednih te istih udaraca.Pucanje je napravljeno solidno, ali je također ispod razine GTA IV, tipa, lika moraš pogoditi barem sa dva metka da bi ga ubio (ne računajući headshot), čak i ako ga pogodiš u prsa sa magnumom 44, nerealno, volio bih vidjeti onog ko bi se digao nakon hica u prsa, sa bilo kakvim pištoljem a kamoli sa magnumom 44.

I jedna stvar koja me stvarno iritira beskrajno, a nije vezana samo za ovu pucačinu, kada će više ukloniti mogućnost da lik koji je pogođen u nogu ili ruku sa jedno tri metka umre u 5 sekundi ko da je pogođen u prsa ili glavu.To stvarno ubije ugođaj u igri.Jer je to potpuno nerealno, realno bi bilo da nakon metka u nogu ili ruku lik može i dalje uzvračati vatru ili da u najmanju ruku iskrvari, ali za realnih par minuta a ne u par sekundi.

Druga zamjerka mi je vožnja, koje ima previše, više se voziš po gradu nego što se provede u akciji, a vožnja ubrzo dosadi, naročito u kadama koje su tada nazivali automobilima.Može biti realno, ali je dosadno.Tu se samo vidi da su šedjeli na razvoju i trudu koje je trebalo uložiti u izradu misija i međusekvenci.Gdje su ubili onolike milijune na razvoj stvarno ne znam, možda su dio igre radili tu u Hrvatskoj pa eto, ali inače ...Kad sam vidio da igra ima samo 5.5 GB odmah sam znao da tu nešto ne valja, jer pucačina danas mora imati barem 7 GB.

JEdnostavno se ne da sadržaj ugurati u nešto manje, ako naravno sadržaja ima koliko ga minimalno mora biti.GTA IV je oko 14 GB pa vi vidite.I ne nije toliko jer je loše kodiran tj portan sa konzole nego ima 94 misije, a mafija ih ima 25.Što je premalo.

Premalo, ako se uzme koliko je vremena i novaca uloženo u tu Mafiju 2.Premalo muzike za previše para.Iz tog aspekta igra je podbacila.Stvarno su bahati kad misle da bi ljudi trebali iskeširati toliko novaca za kakvih 15 sati igre.A o DLCima i da ne pričam, to je po meni čista krađa, em je igra kratka, dakle za te novce koliko košta skupa, i još bi likovi da taj DLC kupim kao extra sadržaj.Ti DLCi su trebali biti orginalnoj igri, pa bi možda i igra vrijedila te novce koliko košta.A ovako nije ni čudo da ljudi čak i kad imaju novca ne kupuju igre nego ih "Downloadaju", jer nitko ne voli kada ga se dere i radi bedakom.

No kad se sve zbroji i oduzme igru treba igrati, jer ipak nije toliko loša ako znate da ne trebate očekivati nešto posebno.Ali nemojte je kupiti, mislim kupite je ako imate viška novca za kockanje, ali inače je bolje posudite od prijatelja kad je on završi, ili štogod.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
2 8 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mafia 2

a jednostavno su mogli napraviti da dok prodjes igru mozes dalje nastaviti igrati kao i do onda samo bez misiji....

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

ja i dalje drinking rum and kokakolaaa.... :P

odličan je game...

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Baotica sry al mislim da ti nisi normalan :P grafika u gta4 bolja??? lol

kao prvo grafika u gta4 je sranje a zahtjevna da nemozes igrat na high osim ako imas dvije graficke i mega dobar quad, a likovi meni ne nestaju iz auta ako tebi nestaju...u gta trebas puno vise metki da nekoga ubijes ako se dobro sjecam, nisam dugo igrao gta4...

edit: igra ima 7gb neinstalirana, a to sto rockstar nezna optimizirati nista zato i je gta4 tako velik i zbog toga trebas imati komp za 15k kuna da bi igrao sve na high s 25fps-a....gta4 je najlosije optimizirana igra ikad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 16:53 (IvL).

0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
IvL kaže...

edit: igra ima 7gb neinstalirana, a to sto rockstar nezna optimizirati nista zato i je gta4 tako velik i zbog toga trebas imati komp za 15k kuna da bi igrao sve na high s 25fps-a....gta4 je najlosije optimizirana igra ikad...

Kapacitet igre nema apslolutno NIKAKVE veze sa nikakvom optimiziranoscu niti to postoji. Bas nikakve. Sve ovisi o sadrzaju igre.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
17 godina
Mafia 2

Što se grafike tiče, Mafija ima slične nedostatke kao i GTA 4 ( manjak AA i musave texture ), no GTA je lošiji jer je sav kolorit u boji dreka i igra djeluje premonotono.

Mafia 2 s druge strane ima raznolika godišnja doba, fino osvjetljenje i Pshyx koji djeluje dosta atraktivno.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mafia 2

....

pimp pimp
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Sto se stalno prepirete koju ocjenu igra zasluzuje?!

Nekome je odlicna, nekome solidna. O ukusima se ne raspravlja.

Po meni igra zasluzuje 100000000000/10. Jednostavno me je igra odusevila.

1 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mafia 2

Koliko igra ima chaptera ;)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Weky kaže...

Koliko igra ima chaptera ;)?

Petnaest.

16 godina
neaktivan
Mafia 2

nadam se da ce slijedeci gta imat snijeg

jednostavno taj snijeg u mafiji je prezakon

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
IvL kaže...

Baotica sry al mislim da ti nisi normalan :P grafika u gta4 bolja??? lol

kao prvo grafika u gta4 je sranje a zahtjevna da nemozes igrat na high osim ako imas dvije graficke i mega dobar quad, a likovi meni ne nestaju iz auta ako tebi nestaju...u gta trebas puno vise metki da nekoga ubijes ako se dobro sjecam, nisam dugo igrao gta4...

Baljezgas, kakvih bozjih 15k kuna i 2 graficke..gta IV ima okolinu zahtjevniju od mafie, AI je zahtjevniji, ima generalno vise sadrzaja, ima jako dobru fiziku, i radi se o pravom sandbox-u..sto mafia nije.. mafia je odlicna igra, no problem nastaje kada ju neki pokusavaju usporediti sa GTA sto nema smisla.. uglavnom, baljezgas

Nobody expects the Spanish inquisition!
16 godina
neaktivan
Mafia 2

@ PsychoticBaklava lol, nisam doslovno mislio 15k kuna, to se zove preuvelicavanje....a za sve na high na gta4 trebas 1.5 gb memorije na graficki mislim...nvm, neda mi se svadjati samo je moje misljenje da gta4 ima puno losiju grafiku i jos k tome zahtjevniju....a sadrzaji i sto sve mozes u igri ili nemozes nemaju veze s grafikom i nisam opce usporedjivao mafiju2 i gta4 kao igru,, ja sam govorio samo o grafici....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Moj mali review:

Naglasio bih da sam veliki fan originala, tako da sam ovu igru gledao kroz drukčiji pogled nego ostali. Pokušao sam bez spoilera.

Priča je odlična, tu su autori stvarno pogodili. Za razliku od jedinice, gdje glavni lik prepričava svoju priču, ovdje toga nema. Glavnog lika, Vitu, pratimo od njegovog sudjelovanja u drugom svjetskom ratu pa do završetka posla sa mafijom pri kraju. Priča je slična mnogim filmovima toga doba koji prepričavaju poslijeratno stanje u nekom Američkom gradu.

Ne želim puno dirati priču da vam ne otkrivam najbolji element ove igre.

U svoj izradi, igra je izgubila mnogo svojih draži koje je original imao. Npr, policija nije više tako "oštra" što se tiče raznih prekršaja, npr. prelaska kroz crveno. Novost kod policije je da vas policija prati i po tablicama automobila koje je moguće promjeniti u jednom od brojnih automehaničarskih radiona.

AI je ok izveden, ništa posebno dobar niti posebno loš. Igra na easy je prelagana pogotovo ako je uspoređujemo s originalom. Manje iskusnima preporučam normal, a onima koji su željni izazova na hard.

Što me razočaralo su dosadne misije, niti upola onako raznolike i zanimljive kao u jedinici. Atmosfera je ok, kao da ste u filmu.

Grad je veći od originala, no ništa preveliko. Taman za ovakvu igru. Grad je zanimljiv, nije pust kao što neki govore.

Zasmetalo su me neki detalji: oštećenja na automobilu veoma loše izvedena, nipola onako detaljna kao u GTA IV. Također, oštećenja slabo utječu na same vozne osobine. Ljudi u gradu samo hodaju, ništa ne rade. Kad ste u autu i kad neki od likova priča, onda nema pokreta usana i sl.

Previše su stavili borbenih sekvenci, kao da igram Tekken ne Mafiju.

Grafika je odlična, oku ugodna.

Sama grafička optimiziranost (bez Physxa) je sasvim ok, na današnjoj mid-range grafi HD4870 ide sve na max na 1680*1050 rezoluciji.

Support za multi-gpu je katastrofalan, gotovo ga i nema. Svi silni efekti Physxa su očiti i mogu reći da je ovo prva igra koja koristi Physx onako kako su ga i developeri zamišljali.

Nažalost, PhysX je poprilično zahtjevan te bez barem GTS250 kako dedicated GPU nemojte ni razmišljati na high postavke.

Free roam u ovoj igri ne postoji onakav kao što smo vidjeli u GTA serijalu, nego je moguć jedino tijekom misija. Meni linearnost nikada nije osobito smetala pa to igri neću uzeti kao minus. Ako vam smeta, slobodno oduzmite pola ili čak cijeli bod dolje.

Soundtrack je odličan, u igri postoje 3 radio postaje sa hitovima tog doba. Par hitova iz Mafije I je preuzeto. Govori likova također dobro izvedeni.

Plusevi: optimiziranost, priča, likovi, soundtrack, grafika

Minusi: dosadne misije, malo vozila, nema multi GPU supporta

Ocjena: 8/10

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mitchell kaže...

Tako je, koji vam qrac smeta što sam rekao 100/100, to je MOJA ocjena.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
16 godina
neaktivan
Mafia 2

dosadne misije?

glupost...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...

dosadne misije?

glupost...

Naprama jedinci svakako jesu. Misije ovdje se svode na zakopavanje mrtavca, odlazak u bar, odlazak po Joea, malo pucnjave i to je to.

15 godina
neaktivan
mitchell kaže...

Vjeruj mi na forumima se raspravlja... Za to i služe Smijeh

Mafia 2 po meni zaslužuje 95/100

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
15 godina
odjavljen
Mafia 2

Potpisujem recenziju franky-a. Upravo je napisao ono što sam i ja tvrdio.

Misije nisu dovoljno raznolike.

Igra nema ništa spektakularno kao original. Sve je na mjestu, ali ništa impresivno. Kao da sam negdje vec igrao.

Igra je totalno skučena u odnosu na jedan GTA serijal, sanbox gotovo pa da ni ne postoji.

Priča, dijalozi, grafika, setting, sve je vrlo dobro odrađeno, ali Mafia II je jedna na kraju kad se sve sagleda vrlo dobra igra, ali objektivno i realno zasluzuje nekih 8/10, ili 80%, jer puno toga u ovoj igri je drugačije i odstupa od serijala.

Moglo je biti i bolje. No i ovako je sasvim solidna igra.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Weky kako nema? ako neka textura ima 1mb npr. i izgleda dobro ali ja je smanjim na 0.8mb-a a slika i dalje izgleda jednako dobro, dali nisam smanjio kapacitet za 0.2mb? znaci graficka treba manju slicicu procitati sto znaci da je bolje optimizirano odnosno texture su bolje kompresirane sto znaci puno manji kapacitet cjele igre i manje zahtjevniju igru...ja tako razmisljam, neznam mozda nisam upravu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 17:53 (IvL).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice