Guild Wars 2

poruka: 8.346
|
čitano: 1.462.155
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Guild Wars 2

Ne znam baš da će ryzen bit dobar izbor za GW2, singlethread je bitan ovdje, a intel tu debelo vodi. Ako si na to ciljo svojim postom. 

14 godina

ryzen i dalje polaze svu snagu u puno core-ova/threadova.

Igre i dalje favoriziraju single core performanse kao što je kolega gore objasnio. Intel ce i dalje imat bolje performanse,sve dok se igre ne pocnu drukcije ''pisat''.

tak da djabe ryzen (zasad)

11 godina

Tako je, naravno Ryzen je odličan za ostale stvari, svako uzima da zadovolji svoje potrebe. Meni bi recimo odlično sjeo 4790k i za GW2 i za render tako da mi je to najbolja opcija/upgrade trenutno. Nije da se žalim na performanse u GW2 ni s ovom i5-icom.

17 godina
Minneyar kaže...
Magibagi kaže...

Croatian Maniacs, ne znam ko je leader, ali ako znaš engleski bolje joinaj neki strani guild. Iz iskustva govorim. 

Dovoljno mi je bilo vidjet ime guilda da definitivno odlucim nikad se ne pridruziti :D

Način razmišljanja ko dijete od 8 godina. Ko da se guildu pridružuješ zbog imena.

Ja sam igrao GW2 od prvog dana ( i tako aktivno 2-3 godine) i super sam se zabavio kod njih.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
18 godina
Razlika je oko 10% u korist intelovog i7 koji je usporediv sa rayzenom ali je razlika u cijeni velika. U skoro vrijeme popeglat ce se nedostaci sta je normalno posto je ovo ipak nova platforma. Cekam svakako R5 koji bi treba zamjenit preskupe i5. Za duplo manje love slicne ili bolje performanse.
Xbox: Muskarcina
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Što se tiče balkanskih guild-ova ima još Lost in Gandara (ExiT), znam da su imali dosta aktivnih članova, a kakvo je stanje sad nemam pojma.

I još vidim u wvw-u članove ex-yu guilda ali isto neznam koliko ih je i kako je stanje tamo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 11:19 (Drakon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Poznato mi je i to ime (ExiT) još otprije dvije godine, dosta ljudi mi je hvalilo taj guild prije 2 godine kad sam aktivno igro. Sad sam se tek vratio i nisam vidio taj tag baš nigdje.

17 godina
neaktivan

ako ih ne nađeš javi mi se poslije 16.30 na Daka.4860 in game pa ću ti dati ime guild leadera.

11 godina

Ma samo sam komentiro, imam guild koji je aktivana još od GW1 i super je ekipa, samo je international, na engleskom se špreha. Hvala svejedno. :)

17 godina
Guild Wars 2

AMD trenutno ima dobar marketing u trenucima kad nema baš što realno za ponudit. Ipak, ono što mene fascinira je da je Charlie sa semiaccurate popratio sva 3 segmenta AMDovih najava i u sva 3 ih nahvalio, pa sam donekle (iako oprezno) optimističan.

Dakle, radi se o ryzen desktop/laptop procesorima, vega grafuljama i novoj seriji procesora i matičnih za servere i u sva 3 segmenta se najavljuju kao hit godine.

E, sad... u grafuljama to mogu donekle progutat jer su prije imali relativno dobar uspjeh u usporedbi sa nVidiama, ponekad bili i (relativno dosta) uspješniji, definitivno isplativiji gotovo uvijek.

U procesorima za desktop/laptop su zadnji puta vodili prije 15ak godina, plus-minus.

U serverima nikada pa ni onda, a sad kad je trend prelazaka na servere sa ARM arhitekturom, koji djelomično ulazi u priču, a intel i dalje drži valjda 99% tržišta (ukoliko se ne radi u specifičnim sustavima poput power, mainframe...)... ne znam.

Uz to uzimam nke stvari u obzir, a to je da su AMDovi procesori u svim tim segmentima bili poprilično vrući i teško se hladili... uz to svi ostali imaju proizvode, a ovi su tek u najavi i debelo kasne.

A opet, Charlie Demerjian ih hvali u sva 3 segmenta, iako ponegdje uz malo ograde jer nema potpunu informaciju, te najavljuje kao revoluciju, pa čak i u single core.

Nebitno za cijelu priču, ipak je ovo GW2 tema, ali po najavama bi nova serija ryzen + vega trebali biti močniji ili barem jednako močni kao ponajbolja i najskuplja intel/nvidia kombinacija, a za do 30-40% jeftinije (pa i puno više ako uzmemo u obzir najskuplje/ekzotične K procesore i titan/titan X kartice, a i tada neće bit puno slabiji)... to bi bio potez i pol.

Iskreno ne vjerujem u taj scenarij, ali najavljeno je sve to najkasnije do kraja lipnja, pa ćemo skoro znat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

Ovaj problem sa FPS ok , kad ima hrpa ljudi pocne da jako laga i padne frame....

Al kod mene je problem sto na cistoj mapi, ili kad podignem kameru u nebo ... FPS bude standard na high 60 ... I nakon " 10 " sec... Samo padne na 18..... I nakon opet cca 5 sec... Opet se digne normalno na 60... ono lol... 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ovo se nebi trebalo dešavat ni na jednoj "zdravoj" konfi. Zapamti da ugasiš High-res character textures, shadows na low i reflections off. Sve su to stvari koje kolju procesor, a pogotovo fx 6300 koji je malo outdated. Također igraj u fullscreen modu + vsync on.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 15:07 (Magibagi).
17 godina
Guild Wars 2

Iskreno, problem sa "random" padom fps-a nije do igre 100%. To se ne dešava redovito svima, već čujem to od tebe... dakle fresh install možda ili što već, definitivno ne zato kaj igra sucka. Ja ti mogu snimiti filmić, ako žečiš, da vidiš trčanje otvorenom mapom lockano na 60 kad nema ljudi okolo. Isto sa malo ljudi, raid dungeon, fotm, neka instanca ....

Jedini problemi, ako ih možemo tako nazvat, dešavaju se u WvW i u world boss borbama.

Samo od sebe, ničim izazvano, nemam fs dropova ni na ženinom laptopu sa gtx650m, ni na službenom laptopu bez diskretne grafe sa srednjim i5 procesorom 2 ili 3 generacije starim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

Ne znam , dali ima onda neki process ili bilo sto , sto koci... Al to se desava samo u gw2... 

Niti u Teri cak nisam imao... Dropova radnom... Mogu ti snimiti , na jednom mijestu stojim, i od jednom FPS drop ,  i zatim se digne.

Posaljem supportu poruku, i ubijeduju da je do interneta....... LOL! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 22:44 (razermario).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kakav proc imas? Koja mu je temperatura? Frendu je bf3 znao to raditi na totalno random mjestima (indoors recimo)...Ispalo je da se pregrijava proc pa da maticna throtla power down da se ohladi...I tako svakih par minuta

Naravno,nemora bit da je ovdje problem ali udovolji mi

11 godina
Guild Wars 2

Nebi se to trebalo dešavat nikako, bez obzira na procesor. Probaj fresh install kako je kolega predložio ili za početak samo obriši one cache foldere od igre. Ne znam di se nalaze, ali znaju nagomilat sranja koje koči igru. Guglaj. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Rocinante2112 kaže...

Kakav proc imas? Koja mu je temperatura? Frendu je bf3 znao to raditi na totalno random mjestima (indoors recimo)...Ispalo je da se pregrijava proc pa da maticna throtla power down da se ohladi...I tako svakih par minuta

Fx 6300 , pod moj PC . Temparatira je max 60 stupnjeva.

14 godina
razermario kaže...
Rocinante2112 kaže...

Fx 6300 , pod moj PC . Temparatira je max 60 stupnjeva.

Imam isti. Si iskljucio ono govno od amd turbo opcije u biosu?

Inace temp. izgleda OK,onda nemre bit throttlanje.

Fresh install majka pa vidi

17 godina
Guild Wars 2

Jučer sam baš radio "reset" windowsa 10 - imaš u settingsima - za probu, da vidim jel to radi ili je marketinški trik, a treba napravit reinstall. Problem mi je bio što sam nepažljiv neki dan i kliknuo sam jedan executable file koji nisam trebao (požalio sam onaj tren kako sam kliknuo, al je bilo kasno :D), pa mi se naselilo u sekundi svega sr*nja na PC.

Ugl, nakon 3 sata čišsčenja, gdje je i registry bio corruptan i svakakve errore mi bacali windozeri, nije se mogo updatat itd. , odustao sam od popravaka i napravim ja taj built-in reset jučer.

Čak sam išao na onu najgoru opciju gdje se čuvaju user fileovi i pokušavaju windozeri sačuvat aplikacije.

Mislim da je 20ak minuta reset trajao, digli se windozeri, reinstalirali skoro sve, ono što nisu (steam, nvidia drivere, firefox, chrome....) su dali popis na desktop i za neke stvari link odmah gdje se može nabavit, unutar sat vremena sam imao svoj PC nazad bez problema.

Ne znam jesi li na 10ki, ali ako jesi možda ne bi bilo loše. Jedino ako imaš nešto poput logitech gaming softwarea i slično, ne bi bilo loše exportat si custom profile (to sam zaboravio), saved passworde u web pregledniku... sve ono što inače radiš kod normalne reinstalacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

Windows 7 koristim nedavno sam formatirao, PC prije nego sto sam instalirao gw2... Nemam ga na pcu 2 tijedna kako spada... Sad sam defregmatirao hardove, i otvorio kuciste za svaki slucaj, pogasio one opcije sto je kolega naveo na forumu... I jos cu pogledati u biosu dali je upaljen taj turbo... I mozda probati OC CPU.. sa tih 3,5 na 4- 4.2 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bitno je samo da rješiš taj iznenadan neobjašnjiv drop na 10 fpsa ili koliko već. To se ne smije događat nikako, a OC radi kad već to rješiš jer neće ti pomoć oko toga sam OC. Eventualno kad rješiš problem OC-aj za stabilniji fps u grupnim eventovima.

14 godina
razermario kaže...

Windows 7 koristim nedavno sam formatirao, PC prije nego sto sam instalirao gw2... Nemam ga na pcu 2 tijedna kako spada... Sad sam defregmatirao hardove, i otvorio kuciste za svaki slucaj, pogasio one opcije sto je kolega naveo na forumu... I jos cu pogledati u biosu dali je upaljen taj turbo... I mozda probati OC CPU.. sa tih 3,5 na 4- 4.2 

Ugasi taj turbo to je smrt. Inace ja taj proc imam na 4.6 ghz OC-an i blago undervoltan (da se manje grije),ide i na 4.8 stabilno al mi se ipak grije previše za sviđanje...

13 godina
Guild Wars 2

Ja sam OC na 4.20 i radi cudno... Dok nista ne radim temparatura varira od 14  do 18 stupnjeva u igri mi je do 50 ... Sto je puno bolje nego sto je radio onak wtf xd 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

Sta sad tocno raditi u gw2 , kad prede se story mode... 

Sta prije zaigrati dungeon ili wvw? 

Sta dunegon sve donosi a sta wvw ? 

Dali ima neka dobra stranica za guidove ili nesta tako :/ ? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
razermario kaže...

Ja sam OC na 4.20 i radi cudno... Dok nista ne radim temparatura varira od 14  do 18 stupnjeva u igri mi je do 50 ... Sto je puno bolje nego sto je radio onak wtf xd 

kako je to cudno?

16 godina
neaktivan

A gle prodi sve dungeone, ima dobrih.

Nakon toga mozes pvp ili wvw. Imas fractale, raidove...

Iskreno wvw: 250 vs 250 ljudi je lame. Ono stack i blast fieldovi, nista se ne vidi, ono no skill, roaming i killing, I mean boring!

Ja igram pvp, gdje tvoj skill i ima poprilican ucinak na ishod!

Vidi sta ti pase i rokaj!

Sto se tice guildova ne znam ti bas, ja sam u nekom internacionalnom i poprilicno su aktivni. Tu ti sigurno moze pomoc netko drugi s foruma!

Rock on!

17 godina
Guild Wars 2

WvW je dosta kompleksniji od toga, samo nema puno individualizma ako igraš u raidu, što ne znači da ne moraš imat build i doprinosit na način da znaš koristit build, imaš gear, imaš skila, nešto mozga i pratiš (na žalost ne uvijek predobrog) commandera.

PvP ima team komponentu, dakako, ali tamo se puuuno više primjećuju tvoji osobni nedostatci ako ne znaš igrat, imaš loš build, nemaš neku ideju što i kako....

E, sa, što je najpametnije kad dođeš na max lvl... ja bih krenuo sa map completionom osnovne igre i  expanzije, s time da bih opako razmislio kupit dodatne misije od living storya koje nisi uzimao kako su izlazile. Povremeno bude nekih combo popusta, ne znam iskreno, kupuju se kroz gem store, a kako ih sve imam nisu mi prikazane. Večina je OK, makar može se i bez njih.

Dungeone bi trebao proć jednom svaki story i svaki exploration, čisto da vidiš kako izgledaju, od rewarda pokušat neki komad geara uzet, dobit ćeš i dosta golda.

Fractali su bolji, tj. više skila treba i postupno se gerat, traže neku predanost ako želiš igrat više levele jer treba farmat ascended gear.

Usput samo skupljaj materijale, pare itd. dok ne vidiš što i kako dalje želiš.

Ako te igra primi, lako ćeš se dalje raspitat za buildove itd. za raid, wvw, pvp... osobno ne bih počeo od toga već istraživanja svijeta, jumping puzzleova, minidungeona, levelanja masterya ako si uzeo ekspanziju itd. itd. itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Guild Wars 2

Eto igra je đabe, pa je probah ja. I stvarno je super :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Super je igra, ja sam se vratio nakon 2.5 godine i uživam.

18 godina
Guild Wars 2

Neznam zašto nitko ne priča, ali danas je predtsavljena nova ekspanzija.

Najveće iznenađenje, mountsi :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice