Imam jedno pitanje. Dakle kupio sam digitalni primjerak igre EU verzija naravno jos pred par mjeseci. U meduvremenu sam dobio posao i odlazim u Juznu Ameriku na duze vrijeme. E sad citam na netu da je igra region locked. Jel to znaci da kad odem preko bare necu moci igrati igru tamo???? Ne pada mi na pamet kupovati sad jos jednom igru. Pise na njihovim stranicama da ce rijesiti problem jer ima dosta ljudi koji putuju, ali na tome staje. Nista vise ne pise kako, na koji nacin i kad to misle rijesiti??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedno pitanje. Dakle kupio sam digitalni primjerak igre EU verzija naravno jos pred par mjeseci. U meduvremenu sam dobio posao i odlazim u Juznu Ameriku na duze vrijeme. E sad citam na netu da je igra region locked. Jel to znaci da kad odem preko bare necu moci igrati igru tamo???? Ne pada mi na pamet kupovati sad jos jednom igru. Pise na njihovim stranicama da ce rijesiti problem jer ima dosta ljudi koji putuju, ali na tome staje. Nista vise ne pise kako, na koji nacin i kad to misle rijesiti??
Da, morat ces ili kupit jos jedan primjerak, ili igrat preko proxya iz EU, ili naprosto cekat dok to srede... a nije im to prioritet, dakle neko vrijeme.
Sutra stress test!!
Sa FB stranice vijest da nebi ispalo da lupam...
Bit ce moguce jos jedan iza ovoga, vidjet cemo kako ovaj zavrsi. U svakom slucaju jos jedna prilika nakratko vidjet ako ste sto propustili.
No super!!! A odlazim sljedeci tjedan! Ma nemogu vjerovat. Big fail po meni. Sad nek jos cekam dok se to sredi!! A kako mogu igrati preko proxya iz eu? Mislim kako to funkcionira?
No super!!! A odlazim sljedeci tjedan! Ma nemogu vjerovat. Big fail po meni. Sad nek jos cekam dok se to sredi!! A kako mogu igrati preko proxya iz eu? Mislim kako to funkcionira?
Iskreno, mislim da ti je najbolje naci nekog kolegu (ako nisi joinao account sa GW1) i prodat mu to sto imas, te kupit verziju za juznu ameriku. Ostalo ima komplikacija. Proxy, ako se i uspijes spojit, ce imat relativno velik delay.
EDIT: napomena svima, vecina ima na umu, ali oni koji nemaju - za vrijeme stress testa Anet obicno radi neke svoje nadogradnje i ispravke, pa ako vam nesto ne radi, ne znaci da nece raditi i za vrijeme launcha.
Iskreno, mislim da ti je najbolje naci nekog kolegu (ako nisi joinao account sa GW1) i prodat mu to sto imas, te kupit verziju za juznu ameriku. Ostalo ima komplikacija. Proxy, ako se i uspijes spojit, ce imat relativno velik delay.
Ne mora znacit, ja sam igrao preko proxya druge igre i ponekad mi je ping bio oko 150-200 sto je sasvim ok za lvlat i igrati PvE. Za PvP je vec malo druga prica.
Da bi igrao preko proxya najjednostavnije je skinuti neki program tipa Proxifier i naci dobru IP adresu koju mozes koristiti za proxy (imas ih hrpu na netu besplatnih, samo proguglaj "free proxys"), postavis je u program i onda u biti tvoju konekciju spoji na taj IP, te svim serverima na koje se spajas izgleda kao da se spajas sa tog IP-a koji koristis kao proxy. Zbog toga naravno imas i taj delay jer tvoja konekcija skace u ovom slucaju sa jednog kontinenta na drugi, ali je definitivno igrivo.
Na kraju dana, radije ću farmat i speed clearat da si skupim za neki endgame armor koji mi se sviđa, nego za armor koji jednostavno moram imati da bih mogao uopće i pomisliti o ulasku u nekakav dungeon ili misiju. Logičnije mi je da ću farmat da si kupim nekaj sebi za gušt, a ne zato jer me se tjera i ako to ne radim - neću iskusiti sav sadržaj igre. Radije dam 1200 ecta za staff kakav sam tražio, nego za super-imba-pwn gear s kojim ću moć ić rejdat epic-super-imba-pwn gear. Dajte me nemojte...
Upravo sam to i napisao, da nisi "rejđo" i da si ustvari i pročitao ono što sam napisao to bi i shvatio. To je odlična stvar ali je i dalje nešto što će se farmati.
Ne, napisao si ovo:
kakva glupost, linkas mi clanas koji objasnjava kako gem store nije p2play! ono malo sto je pricao o ekonomiji je standard na svim serverima, ukoliko potraznja raste rastu i cijene i vice versa. sto si ti uopce htio reci s tim linkom? jesi ti toliko zatucan u pijesak da ne razumijes da ce nam farmeri diktirati cijene gemova i da ce nam voditi ekonomiju (ukoliko budemo svi zajedno na istom serveru sto se AH tice). kako ne razumijes da ce booteri ukoliko se razviju diktirati vrijednost itema na serveru, pa ti onda mulo probaj zaraditi neku sicu za svojih x sati dnevno kada oni prase 24h samo farmajuci. neces moci i morati ces koristiti $$ da bi kupio nesto sto zelis. taj revolucionaran sustav gdje je lv 80 gear jednakih statsa je bacanje kopriva u oci. i dalje moras farmati x vremena za set koji ti zelis. razlika je u tome sto ne farmas tier4 zbog 10% boljih statsa nego farmas tier dragon armor zbog izgleda koji se tebi svidja! cilj je i dalje ostao isti! FARMAJ ZA ARMOR! ZA WEAPON! ZA MINIJA!
Imperativ koji si koristio govori kako smatraš da će se za navedene stvari morati farmati. Ja govorim suprotno, tj. da je taj farm i grind u potpunosti opcionalan i ostavljen igračima kao mogućnost, ne zahtjev.
Razlika je Ogromna.
Ma kakve su ovo prepirke, ko bi reka
nasli ljudi kako da ubiju vrijeme do igre :P a vrlo moguce da ce se nastavit i nakon izlaska
Ne, napisao si ovo:
kakva glupost, linkas mi clanas koji objasnjava kako gem store nije p2play! ono malo sto je pricao o ekonomiji je standard na svim serverima, ukoliko potraznja raste rastu i cijene i vice versa. sto si ti uopce htio reci s tim linkom? jesi ti toliko zatucan u pijesak da ne razumijes da ce nam farmeri diktirati cijene gemova i da ce nam voditi ekonomiju (ukoliko budemo svi zajedno na istom serveru sto se AH tice). kako ne razumijes da ce booteri ukoliko se razviju diktirati vrijednost itema na serveru, pa ti onda mulo probaj zaraditi neku sicu za svojih x sati dnevno kada oni prase 24h samo farmajuci. neces moci i morati ces koristiti $$ da bi kupio nesto sto zelis. taj revolucionaran sustav gdje je lv 80 gear jednakih statsa je bacanje kopriva u oci. i dalje moras farmati x vremena za set koji ti zelis. razlika je u tome sto ne farmas tier4 zbog 10% boljih statsa nego farmas tier dragon armor zbog izgleda koji se tebi svidja! cilj je i dalje ostao isti! FARMAJ ZA ARMOR! ZA WEAPON! ZA MINIJA!
Imperativ koji si koristio govori kako smatraš da će se za navedene stvari morati farmati. Ja govorim suprotno, tj. da je taj farm i grind u potpunosti opcionalan i ostavljen igračima kao mogućnost, ne zahtjev.
Razlika je Ogromna.
Mozda sam ja krivo shvatio nacin na koji dolazis do end game armor setova? Ukoliko se ne varam dolazi se farmanjem ili matsa ili instanci. Ako u to ubacimo i ona super rare oruzja vjerujem da ce tamo tek farmanja biti.
Ono sto ja zelim reci je da je Anet napravila odlicnu stvar i dala tebi na izbor koji armor set želiš! sto je po meni odlicno i davno je netko to trebao napraviti. ni najmanje mi ne smeta sto su statsi isti kao bilo koji drugi endgame armor, naprotiv napokon me veseli sto cu oblaciti na lika ono sto se meni svidja a ne sto mi BIS diktira. tu se oboica slazemo, dalje ne razumijem zbog cega se bunis kada je za taj armor potreban farm, isti onaj farm kao u bilo kojoj drugoj igri. Ukoliko sam ja tebe shvatio ti zelis reci da je igra free farm ili nesto slicno tome. Sto nikako nije istina, ni sto se tice lv.anja ni questanja ni farmanja opreme i ruda. Farm je prisutan u svakom segmentu igre samo je odlicno zamaskiran s dinamicnim eventovima, malo drukcijem sustavu kraftanja i end game gearom istih statsa :) molim te objasni kako to mislis da je farm opcija koju sam biras? kako ti planiras doci do end game gear.a, kako ces dici profesije na max, kako ces skupljati onu ljubicastu valutu (uvijek zaboravim ime) ako neces farmom? vjerujem da nece biti izrazen kao u nekim igrama ali po meni to nije opcija nego nesto sto ce svi morati odraditi osim ako ocekujes da ce ti to sve pasti s neba u ruke?
Mozda sam ja krivo shvatio nacin na koji dolazis do end game armor setova? Ukoliko se ne varam dolazi se farmanjem ili matsa ili instanci. Ako u to ubacimo i ona super rare oruzja vjerujem da ce tamo tek farmanja biti.
Ono sto ja zelim reci je da je Anet napravila odlicnu stvar i dala tebi na izbor koji armor set želiš! sto je po meni odlicno i davno je netko to trebao napraviti. /snip/
Dobro si skužio kako se dolazi do end game setova, ali je trebala hrpa teksta da skužiš kako je sve to opcionalno. Ako smijem primjetiti, imam osjećaj da nisi igrao original. Jesam li u pravu? Jer ovo "davno je netko to trebao napraviti" je ArenaNet i napravio. U originalnim Guild Warsima. Prije više od sedam godina. Max armori su imali (i imaju) točno određene statse za svaku pojedinu profesiju: warrior armor = 80 AL, ranger = 70 AL, casteri = 60 AL. Svaka profesija je imala (i ima) nekoliko vrsta armora: obični "1.5k" armor, collector armor, ekskluzivniji "15k" armor i endgame Obsidian armor.
Ovaj obični "1.5k" armor si može prištiti svaki igrač kroz najnormalniji gameplay. Craftanje zahtjeva 1.5k golda po komadu armora i nekakvu omanju količinu raznih materijala, ovisno o armoru i profesiji. Collector armor je još jeftiniji od ovoga, ali zahtjeva skupljanje raznih mob dropova i odlazak do NPC-a koji zauzvrat daje komad opreme. Ne moraš trošit pare, ali ti treba vremena da skupiš mob dropove jer su neki malkice opskurni. Naravno da ih možeš probati i kupiti od drugih igrača. Nakon toga imaš nešto ekskluzivniji "15k armor" koji je dosta ušminkanija verzija "1.5k" armora i za njega već treba štedjeti budući da ukupno košta oko 100k (neki i više, ovisno o materijalima). Kroz normalan gameplay se igru završavalo s nekih 70-80k u džepu. Znači, treba još malo igrat, pomagat frendovima, skupljat dropove i materijale da si kupiš cijeli set. Ovaj zadnji armor set, Obsidian, je oduvijek bio namijenjen zagriženijim igračima. Za njega se trebalo farmat jer košta preko 1.5 miljona.
Razlika u svim ovim armorima je čisto kozmetička i fraer u Obsidian armoru nije ni radio ni primao veći damage od fraera u collector armoru. Ono kaj "ima" su "bragging rights" i pokazatelj da je u jednom trenutku imao dovoljno para da si priušti najskuplji armor u igri. Nije ga morao farmati, nijedna mehanika u igri ga nije tjerala da farma za "najbolji" armor, nikakvu prednost nad ostatkom ekipe nije dobio jednom kada ga je obukao. Želio si je taj armor, farmao si je za njega. Što je sasvim u redu i legitimno. Nema potrebe da nam svima endgame oprema pada u krilo. Prestala bi biti endgame i ekskluzivna.
Nadam se da sam ti uspio objasniti kako je farm opcija koju sami biramo.
End game armori se mogu dobiti kao:
drop
tokeni iz instanci
glory nagrade kroz PvP
karma nagrade kroz WvW ili PvE evente
kraftanje
gold kod armorsmitha (ne znam samo sto ce se sve na ove moc nakalemit od statova, ali transmuteom sigurno sve)
...
sigurno sam nesto zaboravio
oruzja se nabavljaju na isti/slican nacin, uz jednu iznimku, a to su legendary oruzja za koje ce se ljudi STVARNO morat potrudit, pogotovo sto na liku na kojem ih radis moras imat izmaksano sve potrebne profesije jer dijelovi njih i oni sami ne mogu biti trejdani. Ne znam samo hoce li biti character bound ili mozda account bound pa bi to mozda malo moglo pojednostavnit stvari.
Ono sto ce se moci trejdat i zaradjivat pare ce biti bagovi ispocetka, hrana, boje, minipetovi, materijali od kojih se izraduju legendary itemi itd. Predvidja se da ce najskuplji biti hrana koja se dobija od karma vendora, eventualno hrana koju se rijetko nalazi u prirodi, iako su fiksna mjesta gdje se ona nalazi, mozete to zapisat i farmat, zatim rijetki minipetovi, rijetke boje... ovo je sve poznato ljudima koji su igrali GW1.
Gemovi na trzistu ce biti metoda da ljudi koji ih kupuju dobiju gold, a ljudi koji ih ne kupuju stvari iz gemstorea.
Kinezi ce pokusat, ali sumnjam da ce uspjet nametnut svoje trziste, upravo zbog cinjenice da bilo tko moze kupit gemove i sa njima doci do novca i nema potrebe riskirat scam kod kineza.
Ja namjeravam igrati ovu igru tj.vec sam je kupio a ja nemam pojma o cemu vi raspravljate zadnje 3-4 stranice,o toj nekoj world trgovini i tom nekon craftanju itd. -.-
Da li ima negdje neki mega noob guide gdje to sve objasnjava?
Ja namjeravam igrati ovu igru tj.vec sam je kupio a ja nemam pojma o cemu vi raspravljate zadnje 3-4 stranice,o toj nekoj world trgovini i tom nekon craftanju itd. -.-
Da li ima negdje neki mega noob guide gdje to sve objasnjava?
Ne zamraj se previše, kad kreneš igrat igru, sve će ti sjesti brzo.
Zavali se u katrigu, klikaj i guštaj u tamanjenju mobova
A uvijek možeš bacit oko na GW2 Wiki i slične stranice.
Ljudi, kako ja da napravim account na GW2 stranici???
Izvinjavam se, vidim traba mi serial code, znači prvo pre-order pa onda imam account ili šta?
Evo ja donesao sinć doma svoj pre-purchase standard edition i sad se ide account raditi
E ,ko malo dijete sam vesel
Evo ja donesao sinć doma svoj pre-purchase standard edition i sad se ide account raditi
E ,ko malo dijete sam vesel
Cestitam kolega, veceras u 9 je stres test pa odmah mozes uskociti u akciju i isprobati dal ti sve radi
Evo baš radim account i skidam fileove.
Opet update, (skinuo sam onaj od 60MB od sinoc) , ovj mi ne djeluje prevelik, ali skinite svejedno.
Zanemarite post,nekaj sam zbrčkao dok sam linkao stari Guild Wars account pa mi nije odmah primilo.
Hehe, bas sam iso provjerit i meni radi, ali drago mi je da ni ti vise nemas problema
Zanemarite post,nekaj sam zbrčkao dok sam linkao stari Guild Wars account pa mi nije odmah primilo.
Meni radi.
EDIT: Ok onda.
Kupio sam i igrao original kada je igra izasla, po mom ukusu uz wow koji je tu negdje u to vrijeme izasao nije imala nikakve sanse (o ukusima se ne raspravlja jeli :) tako da sam uspio proci pricu samo s jednim likom, dici ga na 20lv i onda sam odustao od igre, pvp nisam ni oprobao kako spada. Kroz godine sam igrao nesto malo ali nikada ni priblizno kao drugi mmo tak da ono, kupio sam sve nastavke, imam 15ak hom bodova, puno mi se toga nije svidjelo pa eto nije igra zazivjela kod mene. Vjerujem da svi zelimo biti drukciji od ostale ekipe na serveru tako da ce biti barem sto se mene tice farmanja svega. Ako je istina da cu morati imati max.ane skoro sve profesije za leg weapon onda ce biti farmanja vise nego sam ocekivao. naravno da je Anet pruzio opciju igracima hoce farmati sve armore oruzja i ostale kozmeticke gluposti ili nece, na zalost kod mene to nije opcija, treba ih imati sve :) Svaki mmo ti daje opciju hoces farmati ili neces, neki vise neki manje ali uglavnom je to uvijek opcija.
Ne daje ti svaki MMO opciju hoćeš li farmati ili ne. Puno njih te tjera da farmaš bolji gear kako bi mogao ući u teža područja. U kojima onda opet farmaš gear da možeš ić u još teža područja. Recimo, ja u SWTOR moram farmati normal mode flashpointe da mogu prismrdit hard mode flashpointima koje farmam da mogu prismrdit operationsima koje farmam da mogu prismrdit hard mode operationsima. ArenaNet ovakve stvari, s punim pravom, smatra glupostima i nepotrebnim ograničavanjem igrača. Lijepo ti daju lako dostupan max gear, puste te da ideš gdje god hoćeš, a na tebi je da odlučiš želiš li farmati za kozmetički apgrejd ili radit nekaj treće. Daleko normalniji pristup.
Slazem se sa gwammz0rom oko toga da ostali MMO-i tjeraju ljude da konstantno nesto farmaju da bi napredovali u igri.
Takav je koncept obavezan, sa druge strane, ako zelis da ti igraci ostanu u igri i placaju subscription.
Meni je draze ovo sto Anet radi naprosto zato sto se nikad nigdje necu osjecat zakinuto, a ako necu imat vremena farmat legendary weapon, onda cu i dalje biti jednako mocan kao bilo tko drugi, samo necu izgledat jednako cool.
Ipak, nece mi se desit da naletim na nolifera u battlegroundu sa 2 ilidanova maca i max tier pvp gearom koji solo ubija 3-4 druga lika i odsece. Nastranu to sto ima lik skilla, ali nitko mu se nemre ni priblizit i istestirat taj skill. U GW2 nema takvih prednosti - mozes imat skilla, ali neces me samo zgazit, pruzit cu ti neki otpor, a i meni se moze posrecit pa te eto, jednom u 4-5 partija i dobijem. U odredjenim drugim igrama nisam imao ni sanse.
Ne daje ti svaki MMO opciju hoćeš li farmati ili ne. Puno njih te tjera da farmaš bolji gear kako bi mogao ući u teža područja. U kojima onda opet farmaš gear da možeš ić u još teža područja. Recimo, ja u SWTOR moram farmati normal mode flashpointe da mogu prismrdit hard mode flashpointima koje farmam da mogu prismrdit operationsima koje farmam da mogu prismrdit hard mode operationsima. ArenaNet ovakve stvari, s punim pravom, smatra glupostima i nepotrebnim ograničavanjem igrača. Lijepo ti daju lako dostupan max gear, puste te da ideš gdje god hoćeš, a na tebi je da odlučiš želiš li farmati za kozmetički apgrejd ili radit nekaj treće. Daleko normalniji pristup.
Dobro sročeno, u tome se krije jedna od par OMG stvari zbog kojih zelim igrati gw2 :) dobro kazes ipak kada nema pretplate i nije pay2play igra je totalno drukcija. Znam da je i gw1 to imao ali eto gw1 cu im oprostiti samo da ovaj gw2 srede kak spada :)
Forum ce ici gore kada sluzbeno i igra krene. bili su privremeno otvoreni za vrijeme trajanje bete zbog feedback opcija. Tako da ces se morati strpiti jos malo. Inace da su forumi otvoreni tamo bi bio kaos do izlaska igre :)
Tu si bolji čovjek od mene; ja nemrem Blizzardu oprostit ništa nakon Warcrafta 2, Microsoftu ništa nakon Age of Empires 2, a BioWareu nemrem oprostit Dragon Age 2.
EDIT: Bethesdi ništa nakon Morrowinda, zaboravih. XD
Dragon age 2? Sta je sa Mass Effect 3? Mislim, nemoj me krivo shvatit, DA:O2 sucks, ali ME3 - gdje je nestao RPG? Kraj?!
Salu na stranu, hehehe, Stres test danas... opet malo PvP-a da se prisjetim kak to ide.