Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.299.667
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!

Sukus prvog dana..

Nakon što sam prijepodne šibao mesmera, guarda i rangera u struktured, popodne sam levelao mesmera..

Zaustavio sam se tik do lvl 11..

Tip za levelanje: pratite personal story kada vam se pojavi..

Ja sam ga ispočetka ignorirao pa sam se onda morao vraćati u područja koja sam već radio..

Iako je to manja šteta nego u nekom drugom mmo jer se uvijek nešto događa, ipak je bespotrebno..

Također nagrade su prilično dobre.

Ima par mjesta koji su nebalansirani, npr. naletite na 8-10 vrlo grupiranih mobova i koje je vrlo teško riješiti čak i u grupi..

Ili recimo personal story od comoner human u sirotištu gdje sam krepao x puta, ali sam riješio.

Ovo su ipak sitnice.

Sveukupno igra je pozitivno zahtjevna, dakle nije dovoljno nabijati 2 napada kako bi se prolazilo..

Ovaj žestoki ritam razbijaju povremni zabavni ili čak ludi zadaci kao što je hvatanje odbjeglih zečeva prije nego pojedu polje lubenica..

Pvp je ultra zabavan ako nađete klasu koja vam odgovara..

Na guardu sam izdržao vrlo kratko jer ga nikako nisam mogao složiti po svojim željama, dok su mesmer i ranger bili čista uživancija..

Vidljivo je da ANet već balansira potencijale broken traitove i buildove, tako da imam puno povjerenje u njih da će igra biti više manje  balansirana..

Performance i stabilnost neću niti komentirati, nije mjesto tome..

Pri tome mislim pozitivno, nema potrebe loše govoriti o nečemu što je nemoguće očekivati da radi kako treba u ovoj fazi..

Sutra WvW, a kad mi se bude dalo, opisati ću sve i puno detaljnije..

Ako tko ima pitanja vezana uz ove tri gore klase (ne predetaljna) ili općenito, a da nije našap na guildwars2guru forumu neka pita..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 20:53 (NightShadow).
13 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Vabbi server, trenutacno demoliramo u WvW. Igrao do sada guardiana, zavrsio personal story te sam krenuo ele isprobavati. Prezabavna igra.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

CODE 48

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ovako whineri. Igra je u beti. To sto ste dali 55 eura prepurchase nitko vas nije tjerao, znali ste da cete dobiti betu. Beta je faking puna bugova, niste dobili faking release candidate ili nekaj slicano. Gaddemmit. Deal with it. Igrah od nekih 7 ujutro do 12. Guardian. Kao sto rekoh, nikad mi ni jedna melee profesija/klasa nije legla kao guardian, uvijek sam igrao castere. Izgleda da sam pronasao maina. Igra je pre-faking-jebe*na. To sam jos zakljucio u onoj closed beti. Jednostavno, unfuckable odlicna.

Zadnju tu closed betu sam igrao elementalista koji je isto odlican, ali nekako mi je moja norn femaleica ipak prirasla srcu. Tko god kupi igru, a IMALO voli MMO-e, nece zazaliti niti lipe. NITI lipe!!!

Sto se tice performansi, jel se opet moram ponavljati? Beta. Igra koristi za vecinu stvari CPU, a ne GPU. Zato i trokira toliko. Meni na i7, 12 GB RAM-a i GTX 275 u jacim fajtovima pada na 15-ak FPS-a, a sve imam na medium. Poanta je sto se vecina toga vrsi na CPU-u, a ne GPU-u. Tu ce dakle jos doci optimizacija. Oko toga nemojte brinuti. Ovo vrijeme sto sam igrao, opet prosao sve sto sam i u zadnjoj beti prosao, opet mi nije dosadno bilo. Jer je fakin ZABAVNO. Bez obzira na bugove. U norn podrucju jos nisu popravili bug gdje scout govori jedno, a mapa prikazuje drugo. Nema veze. Svejedno je zakon igra.

Ponavljam, ovo je beta, a tko god voli MMO-e imalo i zeli igrati nesto totalno drugacije i novo, nece se razocarati.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 22:34 (1domagoj1).

5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Neće mi uć sada pa neću ni pokušavat. Nemam volje ko sivonja stiskat;)

Nego da vas pitam kada izađe prava igra.

Dal ću moć samo skinuti još nekih 5-6 gb ili sve ispočetka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

Moj warrior build za pvp.

Link

Cripple->Immobilize->Gain Fury

Dual axe koristim za pure dmg i adrenaline build, dok hammer koristim za F1 skill i ostale CC.

Treba istaknuti da:

Dual axe ima range Cripple skill (10 sec CD)

Hammer ima AOE Cripple skill (12 sec CD)

Moja maca s lijeve strane Moja maca s lijeve strane
Zgodna skulptura Zgodna skulptura
black citadel black citadel
Moj 1. kill u GW2 (PvP) Moj 1. kill u GW2 (PvP)
Guild Wars 2 User ID: dermonis.7614 IGN: Royca
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 23:06 (AmonZero).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

je nece ni meni uci, opet valjda guzva....mozda kasnije bude bolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
cropunk kaže...

je nece ni meni uci, opet valjda guzva....mozda kasnije bude bolje

Nikome ne radi sada. A ANet se uopce ne javlja ni na twitter ni na facebook.

17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Moj warrior build za pvp.

Link

Cripple->Immobilize->Gain Fury

Dual axe koristim za pure dmg i adrenaline build, dok hammer koristim za F1 skill i ostale CC.

Treba istaknuti da:

Dual axe ima range Cripple skill (10 sec CD)

Hammer ima AOE Cripple skill (12 sec CD)

Moj guardian, offensive: one hand sword + shield, defensive: one hand mace + shield.

Taman poceo levelati staff. Levelal sam i off hand focus. Bru-ta-la. Mrak je profesija. Steta sto su mi svi screenshotevi (preko stotinjak), na kompu u Zg-u. I intro video, s glupim watermarkom programa -.-.

Imam par objavljenih na fb-u, evo recimo moje micike:

Bolja polovica blackoutala, naravno, kao i ja :D Bolja polovica blackoutala, naravno, kao i ja :D
C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
Guild Wars 2!

Konačno nakon 5 sati uspio napraviti prepurchase, a sad imam slijedeći problem; svaki put kad unesem (c/p) serijski broj kaže mi "invalid serial number". Jel se ovo još kome događa? Katkad me odmah otpili, katkad na drugom koraku (unošenje informacija o imenu i prezimenu, mail, password, datum rođenja, itd.).

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 22:59 (greysaint0).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Evo ako nekom treba za jako jeftino igrica:) Odlična ponuda:)Pouzdana stranica.

http://www.gamehuntercdkey.com/shop/role-playing/139-guild-wars-2-standard-edition.html

Ima li novosti o ovome??

13 godina
odjavljen
Guild Wars 2!
Hey guys, we are aware of the issues with the game and the forums. The team is working on them as fast as possible. We don't have an ETA for a fix, but we're aiming for "A.S.A.P." In the meantime, we've added more beta screenshots from our players to our Pinterest board, so feel free to take a look while you wait. http://pinterest.com/arenanetteam/ (And you're welcome to give us links to more if you'd like.) ~RB2
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Ja odoh spavat.

Valjda će do sutra to riješiti.

Laku noć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

proradilo ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Iako nisam previse igrao danas (dosao sam do lvl 11) mogu reci da sam uzivao u svakom trenu. Igra je tako fantasticna da sam se osjecao kad da imam ADHD. Jednostavno te vuce na sve moguce strane kroz cijelu igru bez da imas neki zadani cilj koji MORAS uradit, nego jednostavno ides kamo god vjetar puhne, da istrazujes i uistinu uzivas u tome cijelo vrijeme. Igra nije usporediva ni s jednom koju sam prije igrao, i ima tocno pogodjen nivo tezine koji ti ne dopusta da lupas dvije tipke i ubijes sve jer si bogom dan, nego te tjera na razmisljanje i prilagodjavanje cijelim putem. Dinamicki questovi su odlicni, i cesto se znaju ponavljati iako se dosta puta dogodi drugaciji rasplet situacije. Socijalni aspekt igre zasigurno dovodi na novi nivo. Vise kada ugledas nekog da radi isti quest kao ti nece proci tobom ljutnja "ovaj kreten mi je upravo ubio moba, sad moram cekat..grrr", nego napokon vidis da to sto ste oba na istoj strani ima neko znacenje u "stvarnom" svijetu. Learning curve je takodjer prilicno lijepo pogodjen i stvari nisu previse komplicirane za shvatit (kao npr sto je meni bio Aion). U personal story nisam puno ulazio, ne zbog toga sto je dosadan, nego zbog toga sto na putu za njega svaki put bih naletio na nesto sto bi me odvuklo s puta i nakon par trenutaka bih zaboravio na njega. Iskreno, nije mi zao ni lipe koju sam dao za igru iako je jos dosta neoptimizirana i postoji mjesta za dodatno poboljsanje, no zato se to i zove beta =)

Sto se tice klasa, igrao sam warriora prvo, nije mi bas lego. Nakon njega sam napravio Elementalista, i...uh...on je jednostavno zapanjujuce napravljen...spellovi se tako dobro nadopunjuju...4 attunmenta su odlicno pogodjena i fino izbalansirana. Jedino sto mi nedostaje je weapon switch kojeg nemaju bas zbog ta 4 attunmenta, tako sam cesto bio u prilici kad bih rado u sred borbe presao sa staffa na dual dagger ali eto...nadam se da ce to promjenit iako bi tad mozda mogao postat OP...tko zna :P

Druga stvar sto se tice Ele...DOUBLE DAGGER AIR ATTUNEMENT...pazite se centauri, razbit cu vam njusku svojim munjevitim bicem...osjecao sam se kao da imam 5 godina i da mlatim sve sto se krece oko sebe munjom...how fucking amazing is that...nesto sto morate probat da bi svatili vjerovatno..da me mama sad vidi rekla bi "Mario koji si ti nerd" (kad bi mi mama koristila rijec nerd xD)

Druge profesije nisam ni stigao isprobat, vjerovatno cu cekat slijedecu ekspanziju..bas me zanima da li ce mi se neka vise svidjeti od Ele ali nebih se iznenadio...vidim Domagoj uziva u svom Guardianu ^^

PvP sam probao na nekih pola sata, skupio sam se sa nekih 20ak ljudi, od toga nas 5-6 iz guilda. Bilo je prilicno konfuzno, ogromna guzva + niski FPS, nisam imao pojma sta radim, ugl sam spamao aoe i bjezao od tudjih xD

Napali smo neki keep, srusili vrata, uletili unutra, ubili gazdu...nakon toga krenuli na drugi, skupina crvenih nas je napala s krila, potamanila ko miseve...sve u svemu vjerovatno zanimljivije na kompu koji moze podnjeti toliko efekata odjednom :P nemogu reci da mi se nije svidjelo, vjerovatno je zbog mog kompa :P

Structured sam probao s Warriorom, zanimljivo je samo sam imao osjecaj da nitko jos nema pojma sta radi i da svi jos pokusavaju naucit svoje profesije :P

tl;dr igra je ogromna i prelako je odlutati dok prolazite svijetom, sto je predobro i prezanimljivo. Mjesta poboljsanju zasigurno ima ali beta je ipak :P Igra je vrijedna svake kune...i stvarno nemam pojma sta cu radit od ponedjeljka u 9 sati...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mariossa kaže...
...

tl;dr igra je ogromna i prelako je odlutati dok prolazite svijetom, sto je predobro i prezanimljivo. Mjesta poboljsanju zasigurno ima ali beta je ipak :P Igra je vrijedna svake kune...i stvarno nemam pojma sta cu radit od ponedjeljka u 9 sati...

Oooo da, uzivam s malom, valjda s nijednom nisam tak {#}.

Ali sad stvarno, nisam mislio da ce mi ikad ijedna melee profesija/klasa tak dobro legnuti. Stvarno ono, kao da su po mjeri radili :D. Oduvijek i uvijek sam igrao s casterima, WoW mage, GW1 ele i necro, ali me guardian privlacio jos od predstavljanja, k tome i nornovi kao rasa, pa rekoh ajmo zarollati norn guardianku i nisam fulal :)

Sto se tice velicine svijeta, e stvarno se moram sloziti tu. Igra je stvarno faking ogromna, ne u smislu da te tjera da levelas i da imas bolji gear da nesto novo otkrijes, nego je stvarno ogromna. I dalje mi nije jasno kak u norn starting podrucju (Wayfarer Foothills) ima 16 faking waypointa, ja ih nasao samo 6, a prozujao kroz cijelu zonu!!! Otkrih tek 31% zone, a fakat sam si dao truda i svuda svrljao kud mi je igra dopustila!!! Odem u Hoelbrak, tamo 14 waypointa cini mi se! U faking gradu 14 waypointova!!! Tek kad sam malo prosvrljao kroz grad i vidio sve te NPC-e, arhitekturu, zgrade, tek sam onda shvatio koliko je ovo zapravo ogromno i da ce mi ovo pojesti dobar dio zivota jer namjeravam otkriti apsolutno svaku sitnicu u igri.

Prosla beta (ona zatvorena koju sam malo kod frenda igrao) mi uopce nije dala taj dojam, valjda jer sam samo par sati igrao. Tamo sam elementalista rollal koji me isto odusevio, profesija je mrak. Pogotovo s daggerom u main handu, pa na water attunementu imam onaj ledeni bumerang koji na dobro namjestenoj udaljenosti dva puta udara u protivnike :D :D. I na fire attunementu onaj Dragon's Claw ili tako nesto, uglavnom neku siljatu sigu stvori iznad podrucja koje odredim i to rukne dolje nakon par sekundi. Tu sam zapravo shvatio koliko tu treba taktizirati i ne bezveze lupati skillove.

Od ponedjeljka u 9 sati cekamo sljedeci beta vikend... {#}

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Meni i dalje "Network error" kad stisnem login. Zna neko zasto? Kako vi mozete igrat a ja ne? Ne kuzim...rageam vec 2 dana...probo sam onaj dodatak dodat u target od shorcuta i run as admin al nista..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrNox1ous kaže...

Meni i dalje "Network error" kad stisnem login. Zna neko zasto? Kako vi mozete igrat a ja ne? Ne kuzim...rageam vec 2 dana...probo sam onaj dodatak dodat u target od shorcuta i run as admin al nista..

Neam pojma, vjerovatno je do njih neki problem...vidim dosta ljudi je imalo slicne probleme, ja sam imao samo sinoc nekad od 11 do 12 i evo veceras od 9 do 11, ostalo vrijeme sve normalno ferceralo

13 godina
neaktivan
Mariossa kaže...
MrNox1ous kaže...

Neam pojma, vjerovatno je do njih neki problem...vidim dosta ljudi je imalo slicne probleme, ja sam imao samo sinoc nekad od 11 do 12 i evo veceras od 9 do 11, ostalo vrijeme sve normalno ferceralo

Idu mi na zivce vec...stalno kao popravljamo nes ovo ono i nista...vec 2 prokleta dana...

17 godina
Guild Wars 2!

pa mislim,realno sto si i ocekivao od bete ? kolko sve zivcira,to je ipak normalno....radije tak nego kad izade pa da su onda ovi problemi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cropunk kaže...

pa mislim,realno sto si i ocekivao od bete ? kolko sve zivcira,to je ipak normalno....radije tak nego kad izade pa da su onda ovi problemi...

znamo svi da je beta za testiranje, ali sta cu testirat ako nemogu uc. cak nije ni u tome problem, nego 2 DANA!!! 2 DANA EJ...malo im treba za to popravit a?

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Igram cijeli dan danas, igra će bit...odnosno već je san snova...to je sve šta mogu i trebam reć.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radament kaže...

Igram cijeli dan danas, igra će bit...odnosno već je san snova...to je sve šta mogu i trebam reć.

Covjece pa di ti zivis da ne dobivas network error? jbt kako glupo....

15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Upravo završio prvi konkretni session sa human necromancerom (-icom?). U sve sam ušao pomalo skeptično, da bi nakon 4min igre čistio lokvu sline ispod stola. GW2 me zasad oduševio u svakom pogledu, od različitosti evenata, težine borbe (nema stajanja na mjestu i spamanja jednog spella), do same atmosfere i grafike. 

Evo par HD screenova Divinity's Reacha, čeljust mi otpala od čuđenja kad sam radio prvi obilazak. Nešto prelijepo, nigdje copy/pastea, svaki kutak dorađen i različit.

Link (Divinity's Reach + ostalo)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 3:42 (stitch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Evo nekoliko screenshotova od jučer. Jednostavno sam oduševljen igrom! Trčao sam kao sumanut i divio se grafici. Divinity's Reach, Lion's Arch, Black Citadel, Hoelbrak, ona tamo area kod starog LA pod vodom, ma sve. Na svakih 10m je bilo wtf wooow! Uz sve diskonekcije, rušenje igre, nemogućnost ulaska po par sati, čekanja ko malo dijete, jako sam zadovoljan viđenim. Od gameplay-a, igrivosti, priče, oba dva formata pvp-a, događaja ma svega.

Tata kupi mi auto! Black Citadel Tata kupi mi auto! Black Citadel
Najljepši okološ ikad! Hoelbrak Najljepši okološ ikad! Hoelbrak
Black Citadel - klanjama se Dociu Black Citadel - klanjama se Dociu
Ulaz u Divinity's Reach Ulaz u Divinity's Reach
Charr skače sa skakaone kod LA Charr skače sa skakaone kod LA
There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

do sada sam skoro sve igre koje sam cekao i bio nabrijan pre-orderao.

kod ove se ne bum zuril.

cekat cu da izadje, da vidim kaj ekipa brije i onda ak ce bit po mom ukusu kupujem.

dosta mi je failova.

SWTOR=Fail of The Year
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Jučer sam samo igrao sa necrom i veoma mi se svidio.

Danas sam odlućio da ću probati sve klase pa makar i površno.

Žao mi je što nemamo malo više vremena ali jbg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Cijelu noc sam WvW igrao, mislim da je vrijeme da legnem malo. Laku noc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Igra je predobra. Sve mi se cini da ce mi main biti Necro ili Ranger. Probao sam sve klase u pvp al ove 2 sta rade jao. :)   Necro speccan na full DD build sa lich formor krita po 4k svake 2 sekunde lol.

13 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Ipak nema spavanja. Playing like a boss.

Hey sexy Hey sexy
Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice